SiteGround vs. Liquid Web Comparison (2020) – 1 tydlig vinnare

Siteground-vs.-vätske-web


Letar du efter den bästa hanterade WordPress-värdleverantören? Liquid Web och SiteGround är 2 av de populäraste WordPress-värdföretagen som finns tillgängliga på marknaden. Men vilket är verkligen det bästa valet: Liquid Web eller SiteGround?

Att välja fel webbhotellleverantör kan skada din sökrankning och ditt företag. Det är därför vi har skrivit en UNBIASED-webbhotelljämförelse mellan Liquid Web och SiteGround, så att du kan bestämma vilken som är det bästa alternativet för din webbplats.

Låt oss ta en titt på vår jämförelse mot vätska på webben jämfört med SiteGround.

SiteGround vs. Liquid Web – Översikt

Siteground

SiteGround är en officiellt rekommenderad webbhotellleverantör av WordPress.org. De erbjuder ett brett utbud av värdalternativ, inklusive delad, WordPress, WooCommerce, VPS och dedikerad servervärd.

För att ge dina besökare en överlägsen webbplatsupplevelse driver de datacenter över 3 kontinenter: Nordamerika, Europa, Asien. Det bästa av allt är att de låter dig välja ditt datacenter för dina webbplatser när du registrerar dig för deras webbhotelltjänster.

De erbjuder också den senaste hastighetsteknologin och säkerställer proaktiv säkerhet på deras webbhotell-servrar.

Exklusiv rabatt på flytande webb

Liquid Web är ett av de mest populära hanterade webbhotellföretagen på marknaden. Deras värdalternativ är optimerade för populära appar, inklusive WordPress, WooCommerce, premiumföretags e-post och mer.

Till skillnad från andra hanterade värdföretag ger de dig full tillgång till sina servrar. Dessutom äger de och driver sina datacenter, vilket innebär att du inte kommer att höra dem peka fingrar mot andra leverantörer.

SiteGround vs. Liquid Web – Page Speed ​​och Uptime

Utan tvekan är hastighet och drifttid de viktigaste faktorerna du måste tänka på när du väljer webbhotell.

För att testa om Liquid Web och SiteGround verkligen lever upp till deras hype, beslutade vi att analysera deras sidhastighet och drifttidsgarantier genom att registrera dig med var och en av dem och skapa två testsajter.

För att spegla den levande miljön på våra testsajter installerade vi ett WordPress-tema och publicerade dummyinnehåll tillsammans med några bilder.

Sedan genomförde vi några olika experiment på dessa testplatser med följande verktyg:

 • Pingdom: För att analysera webbplatsens hastighet.
 • Lastbelastning: För att övervaka hur dessa värdservrar hanterar en trafikökning under en hög belastningstid.
 • Bitcatcha: För att avgöra hur dessa värdservrar fungerar från åtta olika geografiska platser.

hastighetstest siteground

Enligt Pingdom-hastighetstestet tog vår SiteGround-testplats 649ms att ladda när den testades från Dallas, Texas. Det är snabbare än 95% av alla testade webbplatser.

Test av vätskehastighet

Liquid Web, å andra sidan, tog 901ms att ladda, vilket är snabbare än 91% av alla testade webbplatser.

Efter vårt Pingdom-test testade vi webbplatserna med Load Impact för att se hur dessa servrar skulle hantera en trafikökning under hög belastningstid.

loadimpact-Siteground

Från diagrammet kan du se att det fanns några toppar när det fanns cirka 50 användare åt gången på vår SiteGround-webbplats. Det betyder att webbplatsen bromsade upp några ögonblick och sedan återgick den efter några sekunder.

Effekt på flytande webbelastning

Till skillnad från SiteGround utförde Liquid Web konsekvent under hela testet. Antalet live besökare på webbplatsen påverkade inte serverns prestanda.

Vi använde också Bitcatcha för att spela in serverns svarstider för våra värdservrar från åtta olika geografiska platser: New York, Los Angeles, London, Brasilien, Indien, Singapore, Japan och Australien. Hastigheten för varje plats mättes tre separata gånger, och därefter var resultaten i genomsnitt.

responstid siteground

Enligt Bitcatcha fick vår SiteGround-testplats D: Likvida webbplatsen fick betyg C+.

Reaktionstid för flytande webb

Vinnare: SiteGround

SiteGround vs. Liquid Web – Användarvänlighet

flytande webbplats moln webbplats

Med alla flytande webbplaner, exklusive hanterad WordPress-värd, får du tillgång till cPanel / WHM eller Plesk.

Med Liquid Web’s förvaltade WordPress-värdplan får du tillgång till iThemes Sync Pro.

iThemes Sync Pro låter dig övervaka upptid, drifttid och SEO-status för din webbplats från en enda plats för alla dina webbplatser. Det hjälper dig till och med att kontrollera vad dina kunder ser i WP-admin.

SiteGround, å andra sidan, låter dig hantera din webbplats och värdkonto med cPanel.

De erbjuder också dussintals 1-klick installatörer för populära webbplatsskript som WordPress, Joomla och Drupal. För att säkerställa att du snabbt kan bygga en webbplats utan att behöva anställa en utvecklare får du också tillgång till en dra och släpp-byggare med varje plan.

Vinnare: Det är oavgjort

SiteGround vs. Liquid Web – Funktioner

SiteGrunds målkundbase är användare på startnivå, medan Liquid Web främst är inriktad på webbplatser på företagsnivå med en betydande trafikmängd.

Det innebär också att SiteGrands funktioner är inriktade på deras ideala kundbas: nybörjare webbplatsägare och utgivare. Med SiteGround kan du hitta alla viktiga funktioner du behöver för att få din webbplats igång, till exempel obegränsad bandbredd, obegränsad e-postkonton, obegränsad SSD-lagring, säkerhetskopiering av webbplatser och mer.

De erbjuder också nördiga avancerade verktyg som PCI-kompatibla servrar och 1-klick Git repo skapande.

När det gäller funktioner blåser Liquid Web SiteGround ur vattnet. Låt oss titta på några unika funktioner som erbjuds av Liquid Web:

Automatiska plugin-uppdateringar: De flesta hanterade WordPress-värdleverantörer erbjuder automatiska kärnuppdateringar. Liquid Web håller sig före kurvan genom att erbjuda automatiska plugin-uppdateringar också.

Stencil: Om du är en utvecklare som är van vid att skapa flera webbplatser med samma plugins och teman kan du spara tid med Stencil. Det automatiserar processen att bygga en webbplats så att du inte behöver installera samma teman och plugins manuellt på varje webbplats.

Bildkomprimering: Med inbyggd sidkomprimering kan du öka din webbplatshastighet.

Vinnare: Liquid Web

SiteGround vs. Liquid Web – Support och dokumentation

Både SiteGround och Liquid Web ger 24/7 support via telefon, e-post och livechatt.

Deras omfattande dokumentation leder dig genom alla aspekter av att bygga en webbplats från grunden med sina webbhotellplaner.

Vinnare: Det är oavgjort

SiteGround vs. Liquid Web – Pricing

Den ordinarie prissättningen för SiteGrounds delade webbhotell börjar på $ 9,95 per månad. Vi har förhandlat fram en affär med SiteGround, så IsItWP-användare måste bara betala $ 3,95 per månad.

Priset för Liquid Webbs hanterade WordPress-värd börjar på $ 29 per månad.

Men om du letar efter en verkligt prisvärd värdlösning är SiteGround det bättre valet.

SiteGround listas också som ett av de bästa gratis webbhotellföretagen av våra experter.

Du kan också använda vår SiteGround-kupong för att få STORA rabatter.

Vinnare: SiteGround

Recap – SiteGround vs. Liquid Web

Vi fann att SiteGround är en bättre WordPress-värdstjänst för nybörjare än Liquid Web. Till skillnad från Liquid Web erbjuder SiteGround värdplaner för alla storlekar och budgetar. Liquid Web är bäst lämpad för webbplatser på företagsnivå som lockar till sig betydande trafikvolymer.

SiteGrounds WordPress-värd kommer med alla väsentliga funktioner du behöver för att din WordPress-webbplats ska kunna köras. Med en WordPress-värdplan på högre nivå får du avancerade funktioner, inklusive PCI-kompatibla servrar, förinstallerade Git och snabbare servrar.

Liquid Web’s hanterade WordPress-värd erbjuder automatiska WordPress-plugin-uppdateringar. Trots att de är en helt hanterad WordPress-webbhotell ger de dig tillgång till både databasen och servern som är ansluten till ditt konto.

Här är några andra värdjämförelser:

 • SiteGround vs GreenGeeks
 • SiteGround vs InMotion Hosting
 • SiteGround vs HostGator
 • SiteGround vs A2Hosting
 • SiteGround vs DreamHost
 • SiteGround vs iPage

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta den bästa hanterade WordPress-värdleverantören för dina behov. Om du gillade den här artikeln kan du kolla in vår fullständiga SiteGround-granskning eller vår fullständiga Liquid Web-recension.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map