SiteGround vs. WPEngine Comparison (2020) – 1 tydlig vinnare!

SiteGround vs WPEngine


Vill du veta hur SiteGround skiljer sig från WP Engine? Undrar du vilken är den bättre webbhotell? Medan SiteGround erbjuder ett brett utbud av värdalternativ, inklusive WordPress-värd, VPS-värd och dedikerad värd; WP Engine fokuserar på den hanterade WordPress-värdbranschen.

Fortsätt läsa för vår head-to-head jämförelse mellan SiteGround och WP Engine.

SiteGround vs. WP Engine – Översikt

Siteground-GoDaddy-värd-alternativ

SiteGround är en av de populäraste webbhotellleverantörerna på marknaden. Det är också en av de officiellt rekommenderade webbhotellleverantörerna av WordPress.org.

De erbjuder branschledande teknik för enkel, snabb WordPress-värd. De är ett av få företag som låter kunderna välja mellan sina 3 datacenter belägna på tre geografiska platser: USA, Europa och Singapore.

WP-motor

WP Engine är å andra sidan ett av de första företagen som erbjuder WordPress-centrerade hanterade värdlösningar. Som ledande inom branschen har de en imponerande kundlista med Yelp, Asana, National Geographic, PBS och MyFitnessPal.

Till skillnad från andra WordPress-centrerade hanterade webbhotell erbjuder de värdtjänster som passar alla typer av användare, oavsett deras budget och krav.

SiteGround vs. WP Engine – Speed ​​och Uptime

Hastighet och drifttid är de viktigaste faktorerna du måste tänka på när du väljer en webbhotellleverantör.

Hastighet är viktigt eftersom ingen gillar en långsam webbplats. Dina besökare kommer sannolikt att överge din webbplats om det tar för lång tid att svara.

På liknande sätt är drifttid avgörande eftersom dina besökare förväntar dig att din webbplats ska vara tillgänglig dygnet runt. Om din webbplats går ner en gång i taget lämnar du mycket pengar på bordet.

Medan alla värdföretag, inklusive SiteGround och WP Engine, lovar supersnabba surfupplevelser och hög tillgänglighet på deras värdplattformar, bestämde vi oss för att sätta deras påstående.

Vi registrerade oss för värdplaner från både SiteGround och WP Engine och byggde WordPress-webbplatser på var och en av dem. För att spegla en produktionsmiljö på våra testsajter installerade vi ett standardtema, lade till dummyinnehåll och laddade upp några bilder på varje webbplats.

Efter att ha speglat en produktionsmiljö genomförde vi några olika hastighets- och drifttest på deras värdservrar med följande verktyg:

 • Pingdom
 • Lastbelastning
 • Bitcatcha

hastighetstest siteground

Enligt Pingdom-testet tog vår SiteGround-testplats endast 649 ms att ladda när den testades från Dallas, Texas. Det är snabbare än 95% av alla testade webbplatser. Vi körde samma test på WP Engine och platsen tog bara 582ms att ladda. Det är snabbare än 96% av alla testade webbplatser.

wpengine hastighetstest

Efter Pingdom-testet testade vi våra sajter med Load Impact för att se hur servrarna skulle fungera under en trafikökning. Load Impact skickade några virtuella användare (VU: er) till vår webbplats och byggde gradvis upp till 100 besökare åt gången för att testa hur servrarna skulle hantera den.

loadimpact-Siteground

Som ni kan se ovan fanns det några spikar efter att vår Siteground-webbplats träffade 50 användare åt gången. Det återhämtade sig snabbt och sidbelastningstiderna förblev jämna efter några ögonblick.

wpengine loadimpact hastighetstest

Å andra sidan utförde WP Engine konsekvent under hela testet. Antalet live besökare på webbplatsen påverkade inte dess prestanda.

Sedan testade vi våra webbplatser med Bitcatcha för att spåra serverns svarstider från 8 olika geografiska platser: New York, LA, London, Brasilien, Indien, Singapore, Japan och Australien. Hastigheten för varje plats mättes tre separata gånger, och därefter var resultaten i genomsnitt.

responstid siteground

SiteGround fick betyg D medan WP Engine fick betyg A.

wpengine bitcatcha-server svarstid

Vinnare: WP Engine

SiteGround vs. WP Engine – Användarvänlighet

Siteground cPanel

Alla SiteGround-planer levereras med ett klick på ett klick för att snabbt starta en webbplats med dina favoritwebbskript, inklusive WordPress, Joomla, Drupal, etc. SiteGround erbjuder cPanel för att hantera din webbplats och värdkonto.

Med varje plan får du också åtkomst till en sidbyggare. En sidbyggare är ett bra alternativ för nybörjare som snabbt vill lansera en webbplats utan att behöva anställa en professionell utvecklare.

wpengine mitt konto

Jämfört med SiteGround är WP Engine-plattformen inriktad på en mycket annorlunda kundbas. Den främsta fördelen med att använda WP Engine är att du inte behöver hantera tekniska egenskaper för att optimera din WordPress-värdserver för att öka din hastighet. Dessutom ger deras inbyggda säkerhetsfunktioner dig trygghet, så att du inte behöver oroa dig för sårbarheter och säkerhetshot.

WP Engine-plattformen fungerar lite annorlunda än en traditionell WordPress-värdleverantör, som SiteGround. Till exempel har du inte tillåtelse att installera några prestanda- eller säkerhetsplugins på din webbplats eftersom de kan komma i konflikt med den inbyggda prestanda och säkerhetsfunktioner.

För att inte tala, det finns lite inlärningskurva att hantera innan du kan använda WP Engine.

Vinnare: SiteGround

SiteGround vs. WP Engine – Funktioner

SiteGround kommer med alla väsentliga funktioner för att få din WordPress-webbplats igång, inklusive obegränsad bandbredd, 1-klickinstallatörer, en webbplatsbyggare, etc. Deras värdplaner erbjuder också SSD-lagring, vilket har visat sig vara snabbare än en traditionell HDD-enhet.

Nedan följer några unika funktioner du kan dra nytta av med WP Motors billiga värdplan:

 • Hastighetsteknologier: Ovanpå SSD-lagring får du gratis CloudFlare CDN, PHP 7 med OpCache.
 • Säkerhetskopior: Med deras GoGeek-plan får du gratis dagliga säkerhetskopior och säkerhetskopieringar.
 • Nördiga funktioner: De tillhandahåller också PCI-kompatibla servrar för e-handelswebbplatser och 1-klick Git repo skapande.

WP Motors funktioner hjälper dig att effektivisera dina utvecklings- och migrationsbehov. Några av deras unika funktioner är:

 • 1-klickverktyg för att ställa in miljöer för utveckling, produktion och iscensättning.
 • Gratis tillgång till 35+ StudioPress-teman.
 • De har samarbetat med Amazon Web Services och Google Cloud Platform för att säkerställa hög prestanda.

Vinnare: WP Engine

SiteGround vs. WP Engine – Support och dokumentation

SiteGround erbjuder 24/7 support via livechatt, telefon och e-post. Deras omfattande kunskapsbas består av hundratals användbara tutorials och videor.

Medan WP Engine erbjuder 24/7 support via livechatt, erbjuder de bara telefonstöd med tillväxt eller högre planer. Deras biljettbaserade support är endast tillgängligt med anpassade dedikerade serverplaner.

Vinnare: SiteGround

SiteGround vs. WP Engine – Prissättning

SiteGround erbjuder ett av de mest konkurrenskraftiga priserna i branschen för deras servicenivå och prestanda. Deras billiga hosting- och WordPress-värdplaner börjar på $ 3,95 per månad.

Eftersom WP Engine är en hanterad webbhotell baseras deras prissättning på mängden trafik till din webbplats. Den vanliga prissättningen för deras startplan kostar $ 35 per månad. Vi har emellertid förhandlat fram en överenskommelse med dem, så du behöver bara betala $ 24,50 per månad.

Men om du letar efter en verkligt prisvärd värdlösning är SiteGround det bästa alternativet för dig.

SiteGround gjordes också till våra experters lista över de bästa gratis webbhotelltjänsterna.

Du kan också använda vår SiteGround-kupong för att få STORA rabatter.

Vinnare: SiteGround

Recap: SiteGround vs. WP Engine

SiteGround är det bästa valet för användare som just har kommit igång med en ny webbplats och behöver en prisvärd webbhotellösning. De tillhandahåller alla väsentliga funktioner för att få din webbplats igång. Deras stora utbud av värdfunktioner passar för varje budget och behov.

WP Engine riktar sig till en annan användarbas. Deras värdplattform är bäst lämpad för användare som är utvecklare, marknadsförare, små och medelstora företag etc. som vill effektivisera sina utvecklings- och marknadsföringsprocesser utan att behöva ta ansvar för värdunderhållet.

Här är några andra värdjämförelser:

 • SiteGround vs GreenGeeks
 • SiteGround vs InMotion Hosting
 • SiteGround vs HostGator
 • SiteGround vs A2Hosting
 • SiteGround vs DreamHost
 • SiteGround vs iPage
 • SiteGround vs Liquid Web

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta rätt webbhotell för din webbplats. Om du gillade den här artikeln kanske du också vill kolla in vår fullständiga SiteGround-granskning och djupgående WP-motorgranskning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map