WP Engine vs. DreamHost Comparison (2020) – 1 tydlig vinnare!

wp-motor vs dreamhost


Vill du veta skillnaden mellan WP Engine och DreamHost? Du vet antagligen redan att WP Engine och DreamHost är två av de mest populära webbhotellleverantörerna där ute. Men vilken är bättre?

I vår UNBIASED-jämförelse av DreamHost vs. WP Engine hjälper vi dig ta reda på vilket är det bästa valet för din budget och dina behov.

WP Engine vs. DreamHost – Översikt

WP-motor

WP Engine är en av de bäst hanterade WordPress-värdleverantörerna på marknaden. De har en imponerande kundlista med Yelp, Asana, National Geographic, PBS och MyFitnessPal.

Förutom WordPress-värd får du också premiumåtkomst till 35+ StudioPress-teman gratis. De utrustar dig också med en serie prestanda- och integrationslösningar för att bygga och växa ditt företag.

Dreamhost

DreamHost, å andra sidan, är en veteran i billigt värd vertikalt. Det grundades redan 1996, redan före Google. De serverar nu över 1,5 miljoner webbplatser, bloggar och applikationer med över 400 000 nöjda kunder.

De erbjuder ett brett utbud av värdalternativ, inklusive delad, WordPress, hanterad WordPress, WooCommerce-värd etc. Bäst av allt, de ger en branschledande 97-dagars pengarna tillbaka-garanti.

WP Engine vs. DreamHost – Sidhastighet och upptid

Som en hanterad WordPress-värdleverantör levererar WP Engine WordPress-prestanda på företagsnivå för din webbplats. Samtidigt garanterar DreamHost 100% drifttid för sina användare.

För att testa om dessa värdleverantörer uppfyller sina löften beslutade vi att utföra några olika sidhastighets- och drifttest på WP Engine och DreamHost.

Nedan visas hastighetstestverktygen vi använde:

 • Pingdom
 • Lastbelastning
 • Bitcatcha

wpengine hastighetstest

Enligt vårt Pingdom-hastighetstest tog vår WP Engine-testplats endast 582ms att ladda, vilket är snabbare än 96% av alla testade webbplatser.

dreamhost hastighetstest

Vår DreamHost-testplats laddas på 445 ms. vilket är snabbare än 97% av alla testade webbplatser.

Efter Pingdom-testet analyserade vi om värdservrarna kunde överleva en trafikökning med ett verktyg som heter Load Impact. Vi skickade några virtuella användare till våra webbplatser och byggde gradvis upp till 100 besökare åt gången för att se hur servrarna skulle fungera.

wpengine loadimpact hastighetstest

Från vårt test kan du se att antalet live besökare inte hade någon negativ inverkan på vår WP Engine-webbplats.

dreamhost loadimpact test

På liknande sätt förblev vår DreamHost-webbplats stabil under trafiköverspänningstestet. Antalet live besökare påverkade inte deras svarstid.

Sedan genomförde vi ett test med Bitcatcha för att registrera hur våra värdservrar svarade från åtta olika geografiska platser runt om i världen.

wpengine bitcatcha-server svarstid

Enligt vårt Bitcatcha-test betygsattes vår WP Engine-webbplats A, medan vår DreamHost-webbplats graderades A+.

dreamhost bitcatcha

Vinnare: DreamHost

WP Engine vs. DreamHost – Användarvänlighet

dreamhost hantera domäner

DreamHost kommer med en webbaserad kontrollpanel, som har utvecklats internt. De erbjuder inte cPanel för att hantera sina värdkonton, vilket är förvånande eftersom det är den mest populära kontrollpanelen på marknaden.

Även om DreamHosts kontrollpanel är intuitiv, finns det lite inlärningskurva att hantera om du redan är van vid att använda cPanel.

wpengine installeras

WP Engine hanterar alla tekniska egenskaper för att optimera din server för förbättrad prestanda. Du får en finjusterad webbhotell som är byggd specifikt för att använda WordPress-webbplatser. Viktigast av allt är att de inte tillåter dig att installera några prestanda plugins, som cache-plugins och säkerhetsplugins eftersom de kan komma i konflikt med deras inbyggda funktioner.

Vinnare: WP Engine

WP Engine vs. DreamHost – Funktioner

WP Engine är en värdplattform på företagsnivå som gör publicering med WordPress superlätt. De erbjuder flera funktioner som hjälper till att effektivisera koddistribution och migrering av webbplatser. De har också samarbetat med Amazon Web Services och Google Cloud Platform för att leverera snabba snabbtider.

Låt oss ta en titt på några unika funktioner i WP Motors förvaltade WordPress-värdplattform:

 • Tillgång till 35+ premium StudioPress-teman utan extra kostnad.
 • 1-klickverktyg för att förenkla iscensättning, testning och distribution.
 • Sömlös integration med dina favoritappar online.
 • Få handlingsbara insikter, drivna av Google Analytics, direkt i din WordPress-admin om WordPress-prestanda, innehåll och applikationer.

Jämfört med WP Engine är DreamHost i hög grad en webbhotell för en bredare kundbas. Deras värdfunktioner tilltalar deras breda användarbas och inkluderar obegränsad bandbredd, ett gratis domännamn, webbplatsbyggare, 1-klick WordPress installer, etc..

Vinnare: WP Engine

WP Engine är också listad i de bästa webbhotellföretagen.

WP Engine vs. DreamHost – Support och dokumentation

Med alla värdplaner ger WP Engine 24/7 support via livechatt. Med planer på högre nivå kan du använda telefonstöd och med den anpassade planen får du biljettstöd dygnet runt.

Deras robusta kunskapsbas förklarar alla aspekter av att bygga en webbplats med WP Engine.

Trots att DreamHost ofta annonserar 24/7 support, är verkligheten att de bara erbjuder 24/7 support via e-postbiljetter. Det tar dock nästan en dag att få din supportförfrågan löst via e-post, vilket gör deras reklamkrav iffy i bästa fall. Livechattstöd är endast tillgängligt mellan 5:00 – 22:00 PST, 7 dagar i veckan. Även om återuppringningsförfrågningar är tillgängliga måste du göra en engångsbetalning per samtal eller prenumerera på en månatlig plan.

Vinnare: WP Engine

WP Engine vs. DreamHost – Prissättning

WP Engine är främst inriktad på specifika användarsegment, som utvecklare, marknadsförare, små och medelstora företag, byråer och företag. De erbjuder konkurrenskraftiga priser jämfört med andra populära förvaltade WordPress-värdleverantörer, som Pagely.

Eftersom DreamHost är inriktat på användare på startnivå ville de hålla priserna överkomliga för dem.

Det inledande priset för DreamHost delad WordPress-värd börjar så lågt som $ 2,59 per månad. Deras hanterade WordPress-värdpris börjar på $ 16,95 per månad.

Å andra sidan, WP Motors prissättning börjar på $ 28. Det är 20% rabatt på det vanliga priset för IsItWP-läsare.

Vinnare: DreamHost

Recap – WP Engine vs. DreamHost

Efter vår jämförelse tror vi att WP Engine är en bättre WordPress-värdleverantör än DreamHost.

Även om DreamHost också erbjuder en hanterad WordPress-värdstjänst är de specifikt inriktade på användare på nybörjare. Om du ser allvar med ditt onlineföretag och inte bryr dig om att spendera några pengar till för att få en överlägsen värdplattform, är WP Engine det bästa alternativet.

Det bästa av allt är att WP Engine har sviter med prestanda och intelligensverktyg som hjälper dig att snabbt distribuera förändringar på din live-webbplats och effektivisera din webbplatstillväxt.

Du kanske också vill kolla in våra jämförelser mellan …

 • WP Engine vs InMotion Hosting
 • WP Engine vs Liquid Web
 • WP Engine vs iPage
 • WP Engine vs A2 Hosting
 • WP Engine vs GreenGeeks

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta den bäst hanterade WordPress-värdstjänsten för dina behov. Om du gillade den här artikeln, kolla in vår fullständiga WP Engine-granskning eller vår fullständiga DreamHost-recension.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map