WP Engine vs. iPage Comparison (2020) – 1 tydlig vinnare!

wp-motor kontra ipage


Letar du efter den bästa WordPress-värdleverantören? Försöker du bestämma mellan iPage och WP Engine? Både iPage och WP Engine låter dig enkelt vara värd för din WordPress-webbplats. Medan iPage erbjuder några olika värdalternativ, inklusive WordPress-hosting i moln; WP Engine är en helt WordPress-centrerad hanterad webbhotell.

I den här artikeln ger vi en jämförelse mellan WP Engine och iPage, så att du kan välja vilken som är rätt lösning för din budget och dina behov.

WP Engine vs. iPage – Översikt

WP-motor

WP Engine är en WordPress-centrerad hanterad webbhotell. Oavsett om du startar en blogg eller driver ett företag på företagsnivå med tillväxt utanför diagrammet hittar du rätt webbhotellösning för att uppfylla dina krav.

Med varje plan ger WP Engine dig premium tillgång till 35+ StudioPress-teman gratis. De utrustar dig också med en svit för prestations- och integrationslösningar som hjälper till att bygga och växa ditt företag. Det är också en PCI-kompatibel webbhotell.

IPage-GoDaddy-värd-alternativ

iPage är ett värdmärke som ägs av Endurance International Group. De är kända för sina prisvärda värdalternativ, från och med $ 1,99 per månad.

iPage grundades 1998, som nu betjänar över en miljon webbplatser från hela världen.

De är en EPA-grön kraftpartner, vilket innebär att deras datacentra drivs av vindkraft, vilket minskar koldioxidavtrycket till stor del.

WP Engine vs. iPage – Sidhastighet och upptid

Hastighet är en av de mest kritiska faktorerna du måste tänka på när du väljer WordPress-värd. Till och med en sekunders fördröjning kan resultera i en minskning av konverteringar med 7%. För att inte nämna, om du inte tar webbplatshastighetshastigheten på allvar, lämnar du mycket pengar på bordet.

För att analysera hastigheten och drifttiden för hosting-servrarna för vår WP Engine jämfört med iPage-jämförelse skapade vi en testwebbplats på båda värdservrarna genom att registrera dig för deras delade värdplaner.

Vi genomförde några olika tester på våra testwebbplatser:

 • Pingdom-test för att övervaka laddningstider och tillgänglighet.
 • Load Impact-test för att analysera servrarnas prestanda under höga belastningstider.
 • Bitcatcha-test för att bestämma hur servrarna skulle fungera på åtta olika geografiska platser genom att ignorera innehållet.

Låt oss se resultaten.

wpengine hastighetstest

Enligt Pingdom-testet tog vår testplats för WP Engine endast 582ms att ladda, vilket betyder att webbplatsen är snabbare än 96% av testade webbplatser.

ipage pingdom hastighetstest

Å andra sidan laddades vår iPage-testwebbplats på mindre än 3 sekunder och var snabbare än 60% av testade webbplatser.

Precis som hastighetstestet är det viktigt att analysera om din webbhotell kan överleva en trafikökning. För vårt trafiköverskridningstest använde vi ett populärt testverktyg, Load Impact. Med Load Impact skickade vi upp till 100 virtuella besökare åt gången till våra testplatser för att se hur servrarna skulle hantera trafiken.

wpengine loadimpact hastighetstest

Från vårt test är det uppenbart att antalet live besökare inte har någon negativ inverkan på våra WP Engine-servrar.

belastning på sidan

När det gäller iPage var responstiden långsam när det fanns cirka 50 användare på webbplatsen. Därefter förblev sidhastigheten stabil trots att de hade fler live-användare.

wpengine bitcatcha-server svarstid

WP Engines totala prestanda betygsattes av BitCatcha, medan iPage betygsattes C+.

ipageserverens svarstid

Vinnare: WP Engine

WP Engine vs. iPage – Användarvänlighet

wpengine installeras

Eftersom WP Engine är en hanterad WordPress-värdlösning, kan du vara säker på att din server kommer att optimeras för hög prestanda utan att behöva hantera teknikerna med serveroptimering. Det betyder att du kommer att ha sinnesfrid medan du fokuserar på vad du är riktigt bra på: publicera innehåll och marknadsföra det.

iPage-kontrollpanelen

Med iPage är den största nackdelen att den inte erbjuder cPanel. Istället erbjuder de sin egen anpassade version av en kontrollpanel som de kallar vDeck. Men om du är van vid att cPanel, som är den mest populära kontrollpanelen för webbhotell, kommer det att finnas lite inlärningskurva att hantera innan du använder vDeck.

Vinnare: WP Engine

WP Engine vs. iPage – Funktioner

WP-motor

Nedan finns några unika funktioner i WP Engine:

 • Gratis tillgång till StudioPress-teman: Du får full tillgång till 35+ högkvalitativa StudioPress-teman utan extra kostnad.
 • 1-klickverktyg: Du får också ett 1-klickverktyg för att ställa in miljöer för utveckling, produktion och iscensättning.
 • WordPress kärnuppdateringar: Du behöver inte oroa dig för att hålla dig uppdaterad eftersom WP Engine har täckt dig.

iPage

Låt oss nu titta på några funktioner på iPage.

 • Alla grundläggande funktioner: Du får ett gratis domännamn, gratis SSL och ett 1-klick installationsprogram.
 • Annonspoäng: du får gratis annonskrediter värda $ 200
 • Endast en delad värdplan: iPage erbjuder bara en enda delad värdplan med obegränsat webbhotellstöd.
 • Dra och släpp byggmästare: Bygg en webbplats som du vill med en webbplatsbyggare.

Vinnare: WP Engine

WP Engine är också nummer 1 för PCI-kompatibelt värd.

WP Engine vs. iPage – Support och dokumentation

Med sin startplan erbjuder WP Engine endast livechatsupport. Telefonstöd tillhandahålls med deras högre planer. Och biljettbaserat support ges med deras anpassade dedikerade serverplaner.

iPage å andra sidan ger 24/7 support via telefon, e-post och livechatt. Du kan också lita på deras dokumentation, som förklarar allt du behöver veta om att starta en ny webbplats.

Vinnare: iPage

WP Engine vs. iPage – Prissättning

Det ordinarie priset för WP Engine börjar på $ 35 per månad. Vi har förhandlat fram en affär med WP Engine, så våra användare får 20% rabatt på WP Engine, vilket innebär att du bara behöver betala 28 $ per månad.

iPage är känt för prisvärda alternativ för sina webbhotelltjänster. iPage är det bästa valet för användare som letar efter en billig men ändå pålitlig webbhotell. Deras billiga värdplan börjar så lågt som $ 1,99 per månad.

Vinnare: iPage

Recap – WP Engine vs. iPage

Efter vår jämförelse tror vi att WP Engine är en bättre hanterad WordPress-värdleverantör. Om du inte vill optimera din WordPress-värd på egen hand, kanske du vill överväga WP Engine som värd för din webbplats.

iPage å andra sidan ger prisvärda värdalternativ för webbplatser i alla storlekar och budget. Om du redan är värd hos en annan webbhotell kan du använda en gratis webbplatsöverföring. Bäst av allt, med deras gratis webbplatsbyggare kan du enkelt skapa en vacker webbplats.

Du vill också kolla in våra jämförelser mellan,

 • WP Engine vs DreamHost
 • WP Engine vs InMotion Hosting
 • WP Engine vs Liquid Web
 • WP Engine vs A2 Hosting
 • WP Engine vs GreenGeeks

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta den bästa WordPress-värdleverantören på marknaden. Om du gillade den här artikeln kan du kolla in vår WP Engine review och iPage review.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map