WP Engine vs. Liquid Web Comparison (2020) – 1 tydlig vinnare

wp-motor vs flytande webb


Letar du efter den bästa hanterade WordPress-värdleverantören? Försöker du bestämma mellan Liquid Web och WP Engine? Både Liquid Web och WP Engine är 2 av världens ledande förvaltade WordPress-värdleverantörer.

I den här artikeln jämför vi WP Engine och Liquid Web så att du kan bestämma vilken som är bäst lämpad för din budget och dina behov.

WP Engine vs. Liquid Web – Översikt

WP-motor

Både WP Engine och Liquid Web hanteras värdföretag. Medan WP Engine enbart är inriktad på WordPress-centrerad hanterad hosting, erbjuder Liquid Web hanterad hosting för anpassade lösningar och applikationer.

Exklusiv rabatt på flytande webb

Den viktigaste skillnaden mellan WordPress-hostingtjänster för WP Engine och Liquid Web är att WP Engine erbjuder värdlösningar för alla storlekar och budgetar, medan Liquid Web är inriktat på webbplatser med hög trafikvolym.

WP Engine vs. Liquid Web – Page Speed ​​och Uptime

Utan tvekan är hastighet och drifttid de viktigaste faktorerna du måste tänka på när du väljer webbhotell.

För att testa om Liquid Web och WP Engine verkligen lever upp till deras hype, beslutade vi att analysera deras sidhastighet och drifttidsgarantier genom att registrera dig med var och en av dem och skapa två testsajter.

För att spegla den levande miljön på våra testsajter installerade vi ett WordPress-tema och publicerade dummyinnehåll tillsammans med några bilder.

Sedan genomförde vi några olika experiment på dessa testplatser med följande verktyg:

 • Pingdom: För att analysera webbplatsens hastighet.
 • Lastbelastning: För att övervaka hur dessa värdservrar hanterar en trafikökning på våra testsajter under en hög belastningstid.
 • Bitcatcha: För att ta reda på hur dessa värdservrar skulle fungera från åtta olika geografiska platser.

wpengine hastighetstest

Enligt vårt Pingdom-hastighetstest på webbplatsen tog vår testplats för WP Engine endast 582 ms att ladda, vilket är snabbare än 96% av alla testade webbplatser.

Test av vätskehastighet

Liquid Web tog å andra sidan 901 ms att ladda, vilket är snabbare än 91% av alla testade webbplatser. Inte illa, men mycket långsammare än vår testplats för WP Engine.

wpengine loadimpact hastighetstest

Sedan genomförde vi ett test på båda värdservrarna med Load Impact. Både WPEngine och Liquid Web utförde konsekvent under hela testet. Antalet live besökare på webbplatsen påverkade inte någon av serverns prestanda.

Effekt på flytande webbelastning

Vi använde också Bitcatcha för att spela in serverens responstid för våra värdservrar från 8 olika geografiska platser: New York, Los Angeles, London, Brasilien, Indien, Singapore, Japan och Australien. Hastigheten för varje plats mättes tre separata gånger och sedan var resultaten i genomsnitt.

wpengine bitcatcha-server svarstid

Som ni kan se, medan vår WP Engine-webbplats blev betygsatt A av Bitcatcha, fick vår Liquid-webbplats betyg C+.

Reaktionstid för flytande webb

Vinnare: WP Engine

WP Engine vs. Liquid Web – Användarvänlighet

WP-motor

wpengine mitt konto

Eftersom WP Engine är en hanterad WordPress-värdlösning kan du vara säker på att din server kommer att vara optimerad för snabb snabb laddningstid utan att behöva oroa dig för serveroptimering. Du kommer att ha sinnesfrid medan du fokuserar på vad du är riktigt bra på: publicera innehåll och marknadsföra din webbplats.

För att undvika plugin-konflikter har du inte tillåtelse att installera vissa plugins på WP Engines plattform, inklusive prestanda och säkerhetsplugins.

Det finns faktiskt lite inlärningskurva att hantera innan du kan använda WP Engine.

Liquid Web

flytande webbplats moln webbplats

Med alla flytande webbplaner, exklusive hanterad WordPress-värd, får du tillgång till cPanel / WHM eller Plesk.

Med Liquid Web’s förvaltade WordPress-värdplan får du tillgång till iThemes Sync Pro. Det hjälper dig att hantera alla webbplatser du kör från en enda plats. Med iThemes Sync Pro kan du övervaka upptid och drifttid, spåra SEO-status för ditt innehåll och kontrollera vad dina kunder ser i WP-admin.

Vinnare: Liquid Web

WP Engine vs. Liquid Web – Funktioner

WP-motor

Nedan finns några unika funktioner i WP Engine:

 • Gratis tillgång till StudioPress-teman: Du får full tillgång till 35+ högkvalitativa StudioPress-teman utan extra kostnad.
 • 1-klickverktyg: Du får också ett 1-klickverktyg för att ställa in miljöer för utveckling, produktion och iscensättning.
 • Geoinriktad personalisering: Anpassa ditt innehåll enkelt baserat på din geografiska plats och behov hos din publik.
 • WordPress kärnuppdateringar: Du behöver inte oroa dig för att hålla dig uppdaterad eftersom WP Engine har täckt dig.
 • Hög prestanda garanterad: WP Engines plattform drivs av Amazon Web Services och Google Cloud Platform för att säkerställa hög prestanda.

Liquid Web

Låt oss nu titta på några unika funktioner på Liquid Web:

 • Auto-plugin-uppdateringar: Till skillnad från WP Engine erbjuder Liquid Web automatiska plugin-uppdateringar, förutom automatiska WordPress-kärnuppdateringar.
 • Stencil: Spara tid medan du skapar nya webbplatser med samma plugins och teman för flera webbplatser.
 • Inbyggd bildkomprimering: Öka din sidhastighet med inbyggd bildkomprimering.
 • Auto-dagliga säkerhetskopior: Liquid Web gör dagliga säkerhetskopior och lagrar dem i 30 dagar.
 • Enkel iscensättning: Du kan enkelt skapa iscensättningssidor, vilket gör att du kan testa dina koder innan du distribuerar dem till den levande webbplatsmiljön.

Låt oss göra en snabb jämförelse av de övergripande funktionerna i WP Engine och Liquid Web …

WP Engine tillhandahåller en uppsättning funktioner som hjälper dig att effektivisera dina innehållspublicerings- och marknadsföringsprocesser. Liquid Web fokuserar dock på att leverera supersnabb webbupplevelse.

Liquid Web tillhandahåller även automatiska plugin-uppdateringar, så att du kan ha sinnesfrid och veta att din webbplats är värd på en pålitlig plattform.

Vinnare: Liquid Web

WP Engine vs. Liquid Web – Support och dokumentation

Med sin startplan erbjuder WP Engine endast livechatsupport. Telefonstöd tillhandahålls med deras högre planer. Och biljettbaserat support ges med deras anpassade dedikerade serverplaner.

Till skillnad från WP Engine ger Liquid Web teknisk hjälp via tre lägen: telefonsamtal, livechatt och e-post.

Om du når ut via telefon eller chatt svarar de inom en minut; och om du når ut via e-post får du svar på mindre än 30 minuter.

Både WP Engine och Liquid Web har robusta kunskapsbaser på sina webbplatser som hjälper sina kunder att använda sin plattform enkelt.

Vinnare: Liquid Web

WP Engine vs. Liquid Web – Pricing

Det ordinarie priset för WP Engine börjar på $ 35 per månad. Vi har förhandlat fram ett avtal med WP Engine, så våra användare får 20% rabatt på WP Engines planer, vilket innebär att du bara behöver betala 28 dollar per månad.

Liquid Web: s ordinarie prissättning börjar på $ 99 per månad, vilket är ganska mycket när du börjar. Lyckligtvis har vi också förhandlat fram en affär med Liquid Web. De tre första månaderna får du 69% rabatt. Det är fullt hanterade WordPress-värd för så låga som $ 21,39 per månad.

Vinnare: WP Engine

Recap – WP Engine vs. Liquid Web

Vi tror att WP Engine är en bättre webbhotell än Liquid Web tack vare deras mer prisvärda värdplaner. Med WP Engine får du allt du behöver för att bygga din WordPress-webbplats från grunden, inklusive gratis tillgång till 35+ premium StudioPress-teman, 1-klickverktyg för att hantera din webbplats och mer.

WP Engine har också samarbetat med Google Cloud Platform och Amazon Web Services för att ge snabbt snabb webbhotell.

Du kanske också vill kolla in våra jämförelser mellan …

 • WP Engine vs DreamHost
 • WP Engine vs InMotion Hosting
 • WP Engine vs iPage
 • WP Engine vs A2 Hosting
 • WP Engine vs iPage
 • WP Engine vs GreenGeeks

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta den bästa hanterade WordPress-värdleverantören för dina behov. Om du gillade den här artikeln, kolla in vår fullständiga WP Engine-granskning eller vår fullständiga Liquid Web-recension.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map