ХостГатор вс. ДреамХост (2020) – детаљно поређење!

ХостГатор вс. ДреамХост


Питате се која је боља опција за хостинг: ХостГатор или ДреамХост? Они су две најпопуларније компаније за веб хостинг. Али једно мора бити боље од другог, тачно?

У нашој ЈЕДИНСТВЕНОЈ поређењу између ХостГатор-а и ДреамХост-а, помоћи ћемо вам да смислите најбољи избор за ваш буџет и потребе.

ХостГатор вс. ДреамХост – Преглед

хостгатор-веб хостинг

ХостГатор и ДреамХост су 2 од најпопуларнијих пружатеља услуга веб хостинга на тржишту. ХостГатор је основан 2002 године и тренутно домаћин је преко 8 милиона веб локација. С друге стране, ДреамХост је основан 1996. године, годину дана пре појаве Гоогле-а. Они сада опслужују преко 1,5 милиона веб локација, блогова и апликација са преко 400 хиљада срећних купаца. Обе су ПЦИ компатибилне компаније за веб хостинг.

Док је Ендуранце Интернатионал Гроуп стекла ХостГатор 2012. године, ДреамХост је и даље самостално у власништву и управља.

дреамхост

И ХостГатор и ДреамХост пружају широк избор могућности хостинга, укључујући дељени, ВПС и наменски сервер. Обоје посебно воле заједнички хостинг простор својим приступачним хостинг плановима.

ХостГатор вс. ДреамХост – брзина и пролазност

Најважнији фактори које треба узети у обзир при избору услуге веб хостинга су брзина и продужење рада веб странице. Компаније за веб хостинг често се хвале високим временима одзива сервера и њиховим гаранцијама за продужење времена.

Да бисмо проверили да ли су у складу са хипеом, пријавили смо се за њихове дељене хостинг планове и креирали пробну страницу за ХостГатор и ДреамХост. Да бисмо огледали окружење веб локација на нашим пробним локацијама, инсталирали смо задану ВордПресс тему и додали лутке са неким сликама.

А затим смо урадили неколико различитих тестова перформанси на нашим тестним локацијама:

 • Пингдом тест: Да бисте пратили време учитавања странице.
 • Учитај тест утицаја: Да бисте видели како сервер реагује током налета промета.
 • Битцатцха тест: Снимање времена одзива сервера на 8 различитих међународних локација тоталним игнорисањем садржаја.

А ево наших резултата:

спеедтест хостгатор

Према Пингдому, приликом тестирања из Далласа, ХостГатор је требало 691 мс да би се учитао. То је брже од 94% свих тестираних сајтова.

тест брзине из снова

Наш тестни сајт ДреамХост учитао се за мање од пола секунде, што је брже од 97% свих тестираних локација.

лоадимпацт хостгатор

Према Лоад Импацт-у, наш ХостГатор сервер је брзо реаговао док није било око 80 посетилаца одједном. Како је промет растао, страница је почела да успорава.

дреамхост лоадимпацт тест

Као што можете видети на графикону, наша ДреамХост локација остала је стабилна током теста пораста саобраћаја. Број посетилаца уживо није утицао на време одзива.

битцатцха-хостгатор

Према нашем Битцатцха тесту, наш сервер ХостГатор реаговао је у свега пар секунди у Сједињеним Државама. Иако је вријеме одзива на међународним локацијама било релативно велико, ипак је одговорило на мање од секунде. Сервер ХостГатор је оценио Ц са Битцатцха, док је наш сајт ДреамХост оцењен као А+.

дреамхост битцатцха

Победник: ДреамХост

ХостГатор вс. ДреамХост – Једноставност употребе

хостгатор-цпанел

За разлику од ХостГатор-а, ДреамХост не долази са цПанел контролном табли. Уместо тога, имају сопствену интернетску контролну таблу.

дреамхост управља доменима

То значи да ако сте већ упознати са најпопуларнијим контролним панелом за веб хостинг (цПанел), онда је потребно мало криве учења како да се позабавимо пре употребе ДреамХост-ове контролне табле.

Победник: ХостГатор

ХостГатор вс. ДреамХост – Могућности

Најбоља ствар ХостГатора је да вам пружају више могућности хостинга од било ког конкурента.

Пре него што ускочимо и почнемо да гледамо како се ХостГатор спрема за ДреамХост у погледу функција, погледајмо то обрнуто – неколико области у којима се ДреамХост истиче у односу на ХостГатор.

ССД Стораге:

ДреамХост нуди ССД дискове док ХостГатор нуди похрану на тврдом диску (ХДД). Доказано је да је ССД бржи од ХДД-а чак 2 пута.

Бесплатно име домена:

Приликом регистрације, ДреамХост вам даје бесплатно име домена док ХостГатор не нуди. Међутим, понуда бесплатног имена домена више је маркетиншки трик него корисна функција, јер ако региструјете име домена у ДреамХост-у бесплатно, мораћете да платите око 15 долара годишње након прве године. Уместо тога, можете регистровати име домена код регистрара домена, као што је Домаин.цом, за само 12 УСД годишње.

Ако дугорочно желите да уштедите на цени домена, предлажемо вам да користите регистратор домена.

Осим ССД складиштења и бесплатног имена домена, ХостГатор вуче километре испред ДреамХост-а у погледу карактеристика …

 • Неограничена адреса е-поште: Помоћу ХостГатор-а добијате неограничене налоге е-поште са било којим од њихових планова за хостинг. Међутим, требало би да се одлучите за најскупљи план за постављање е-порука са ДреамХост хостинг налогом.
 • Напредни градитељ веб страница: ДреамХост и ХостГатор нуде градитељима веб локација са својим плановима за хостинг, али ХостГатор-ов градитељ остаје испред кривуље са својим напредним функцијама, укључујући трговину у е-трговини..
 • Бесплатно наменски ИП: Уз ХостГаторов хигх-енд дељени хостинг план, добијате бесплатне наменске ИП и СЕО алате, док ДреамХост не нуди ниједан од њихових дељених хостинг планова.
 • Бесплатни кредитни огласи: Уз сваки ХостГатор план хостинга, добијате 200 УСД рекламних кредита за привлачење промета на вашу веб локацију. Планови хостинга компаније ДреамХост нису у пакету са било којим бесплатним огласним кредитима.

Победник: ХостГатор

ХостГатор вс. ДреамХост – подршка и документација

ХостГатор има преко 850 запослених који пружају врхунску 24/7 подршку путем ливе цхат-а, телефона и е-поште. Њихов портал за интернетску подршку покрива сваки аспект изградње веб странице са ХостГатор-ом. Садржи преко 500 видео туторијала и 680 чланака о помоћи.

Супротно томе, подршка ДреамХоста је патетична. Иако често оглашавају подршку 24 сата дневно, стварност је да нуде само подршку 24/7 путем е-поште. Међутим, потребан вам је скоро дан да се ваш захтев за подршку реши е-поштом.

Подршка за цхат уживо доступна је само од 5 до 22 часа, ПСТ, 7 дана у недељи. Иако су захтеви за повратни позив доступни, морате да платите једнократну уплату или се претплатите на месечни план. Имајте на уму да повратне позиве није могуће вршити за бројеве изван Сједињених Држава и Канаде.

Победник: ХостГатор

ХостГатор вс. ДреамХост – Цене

Ево детаљне поређења цена за различите опције хостинга од ДреамХост-а и ХостГатор-а.

СхаредВордПрессЦлоудВПСДедицатед
ХостГатор$ 2,78 / месечно.$ 5,95 / месечно. (Облак)$ 4,95 / месечно.$ 19,95 / месец.119,00 УСД / месечно.
ДреамХост2,59 УСД / месец.$ 16,95 / месечно. (Управљено)4,50 УСД / месец.$ 13,75 / месец.$ 169,00 / месечно.

Редовна цена за ДреамХост дељени план хостинга почиње од 10,95 УСД месечно. Међутим, направили смо ексклузивни уговор са ДреамХост-ом, тако да бисте морали да плаћате само 2,59 УСД месечно.

ДреамХост нуди управљани ВордПресс хостинг, тако да не морате да знате техничке карактеристике за оптимизацију сервера за повећање перформанси ваше веб странице, јер ДреамХост то ради за вас.

С друге стране, ХостГатор нуди ВордПресс цлоуд хостинг који омогућава брже искуство веб страница од њиховог заједничког хостинг плана.

Такође можете да употребите наш код купона ХостГатор да бисте остварили ВЕЛИКИ попуст.

ХостГатор такође нуди најбоље планове за хостинг продавца.

Ако тражите најјефтиније уводне планове за хостинг, онда не тражите даље од ДреамХост-а. Имајте на уму да ће након почетног периода плаћања бити неопходно да плаћате њихове редовне цене.

Победник: ДреамХост

Рекап: ХостГатор вс. ДреамХост

После наше поређења, евидентно је да је ХостГатор најбољи избор за вашу веб локацију. Не само што нуде бројне корисне могућности хостинга, њихов контролни панел је веома једноставан за употребу.

Награђена подршка ХостГатора увек вам је узвраћала. За разлику од ДреамХост-а, они пружају 24/7 подршку путем ливе цхат-а, телефона и е-поште.

За ДреамХост ћете морати да платите засебну уплату за телефонску подршку. Иако је доступна бесплатна подршка за повратне позиве, она је укључена само у њихов најскупљи слој цена.

Такође желите да провјерите поређења нашег стручњака,

 • ХостГатор вс ГреенГеекс
 • ХостГатор вс ИнМотион хостинг
 • ХостГатор вс иПаге
 • ХостГатор вс Ликуид Веб
 • ХостГатор вс А2 хостинг

Надамо се да вам је овај чланак помогао да изаберете између ХостГатор и ДреамХост. За више детаља погледајте наш комплетан преглед ХостГатор-а и детаљни ДреамХост преглед.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map