Gratis domännamngenerator

Hur vår domännamngenerator fungerar

Vårt verktyg för generator för domännamn drivs av Nameboy, den ursprungliga domännamngeneratorn startade 1999. Så fungerar verktyget.


Steg 1: Ange idén om ditt domännamn

Du kan ange ett eller två ord i sökrutan. Du kan också använda det här verktyget som företagsnamngenerator, webbplatsnamngenerator, företagsnamngenerator, URL-generator osv.

Steg 2: Generera dussintals domännamnidéer nästan direkt

När du trycker på Submit kommer många idéer om domännamn att dyka upp direkt.

Steg 3: Registrera ditt domännamn direkt

Välj det perfekta domännamnet från listan och registrera det direkt genom att klicka på Visa detaljer. Vi har utarbetat en affär, så att du kan få ett gratis .com- eller .net-domännamn genom att vara värd för det hos Bluehost.

Domännamn Idéer: Hur man väljer den bästa

IsItWPs domännamngenerator är bra på att föreslå en hel del idéer om domännamn, och ibland kan många val vara överväldigande för nybörjare. För att hjälpa till med det har vi skapat några rekommenderade bästa metoder för att välja det bästa domännamnet.

Låt oss ta en titt på de bästa metoderna för att välja rätt domännamn.

1. Välj ett märkbart domännamn

webbplats namn generator

En av frågorna som vi ställs är: när du väljer ett domännamn, bör du gå till ett märkbart domännamn eller ett generiskt ett?

Ett generiskt domännamn är vanligtvis fyllda och obemannliga sökord, som copywritingtweaks.com eller killercopywriting.com.

Å andra sidan hjälper ett märkbart domännamn att du enkelt sticker ut från tävlingen. Dessutom kommer dina användare att ha det lättare att komma ihåg din webbplats. Till exempel: ProBlogger.com eller OptinMonster.com. När du hör namnet vet du att det finns ett pålitligt varumärke kopplat till det.

Det är riktigt att att inkludera ett nyckelord i ditt domännamn kan ha en positiv inverkan på SEO. Att fylla ditt domännamn med nyckelord i hopp om att öka din ranking kan dock också påverka dina SEO-ansträngningar negativt.

För att undvika att bli straffade är det i ditt bästa intresse att köpa ett märkbart domännamn och göra dina webbadresser läsbara, till exempel “brandname.com/topic-topic”.

2. Gör det enkelt att komma ihåg

Se till att ditt domännamn är lätt att skriva och komma ihåg. Det är viktigt att ta bort förvirrande objekt från ditt domännamn som att använda udda stavningar, bindestreck, nummer och andra tecken.

lätt att komma ihåg fängslande domännamngenerator

Några tekniker som du kan använda för att generera nya idéer om domännamn är:

 • Slå samman två termer: Skapa ett domännamn genom att slå samman två olika termer. Detta är förmodligen den enda prisvärda lösningen för att hitta det perfekta domännamnet som faktiskt finns tillgängligt.
 • Se din ordbok: Generera vanliga alternativ för dina domännamn med hjälp av ordböcker, synonymer och antonymer.
 • Antal tecken: Helst bör ditt domännamn vara kort och enkelt. Sikta efter ett namn som är mindre än 16 tecken.

3. Välj rätt domännamnstillägg

.com. är den mest populära domänförlängningen, så de flesta första antagandet för din webbplats kommer att vara [ditt brandnamn]. Com. Dessutom är en .com-domän lätt att skriva från mobila enheter eftersom de flesta tangentbord på skärmen har en .com-knapp.

catchy webbplatsnamn generator domän tlds

Om du väljer en annan TLD / tillägg måste du göra extra arbete för att få människor att komma ihåg det.

Även om du kan hitta många etablerade webbplatser med olika tillägg, rekommenderar vi starkt att du väljer .com eftersom det är det säkrare spelet.

Med det sagt, även om du har kommit med en lång lista med idéer om domännamn, är det troligt att du kommer att upptäcka att ditt föredragna .com redan är taget.

I så fall kan du gå till .net eller .org. Om de inte heller är tillgängliga bör du brainstorma för nya idéer om domännamn.

4. Se till att du lagligt kan äga det domännamn du väljer

Visste du att domännamn som orsakar förvirring över liknande registrerade varumärken kan citeras för intrång i varumärket?

Om ditt domännamn står i konflikt med någon av de miljoner befintliga varumärkena riskerar du att förlora det. Så innan du köper ett domännamn är tumregeln att dubbelkontrollera om det står i konflikt med varumärken och se till att du lagligt kan äga det domännamn du väljer.

5. Gå till alternativ om ditt perfekta domännamn tas

Vad händer om det domännamn du önskar redan har tagits?

Det är inte världens slut. Om du verkligen vill få det domännamnet, kontrollera om det är i användning. Om det inte finns någon webbplats eller domännamnet parkeras, är chansen att ägaren har en avsikt att sälja den senare.

Leta efter kontaktinformationen till ägaren på den parkerade webbplatsen. Om det inte är tillgängligt kan du göra en WHO.is-sökning för att få ägarens e-postadress. När du har fått e-postadressen måste du förhandla med ägaren för att köpa domännamnet.

Naturligtvis kommer det att bli kostsamt att köpa ett parkerat domännamn. Om du tror att du inte har råd med en parkerad domän är det sista du bör göra att stava in namnet.

Tänk på Fiverr.com, Flickr.com, Tumblr.com. Det här är några framgångsrika domännamn som är felstavade.

Varför använda en domännamngenerator?

Att välja det perfekta domännamnet är en tråkig och tidskrävande process. Du måste komma med en lista med namn och sedan kontrollera om de faktiskt är tillgängliga en för en tills du hittar en matchning. Och om du inte gör det, är chansen stor att du kommer att välja ett mediokra domännamn för din webbplats som inte gör ett positivt första intryck.

Det är här en domännamngenerator kommer in.

En domännamngenerator hjälper dig att spara tid genom att automatiskt generera många domännamnsidéer för ditt varumärke. Allt du behöver göra är att ange din idé genom att skicka ett eller två sökord. Du får direkt dussintals tillgängliga idéer.

Några fördelar med en domännamngenerator är:

 • Generera mer beskrivande eller lämpliga idéer om domännamn än du kan tänka på.
 • Kontrollera tillgängligheten för dina föredragna domännamn snabbt och enkelt. Ordkombinationer, rim och slumpmässiga förslag dyker upp.
 • Registrera ditt domännamn direkt innan någon annan gör det.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att välja det bästa domännamnet för ditt företag.

Gå nu vidare och välj ditt nästa domännamn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map