Gratis stark lösenordgeneratorverktyg

Hur fungerar vårt starka lösenordsgeneratorverktyg?

Vårt lösenordsgeneratorverktyg hjälper dig att förhindra ett säkerhetshot genom att få ett starkt lösenord.


Det bästa med vår lösenordsgenerator är att ett starkt lösenord genereras automatiskt åt dig när sidan laddas. Så allt du behöver göra är att kopiera det och använda det medan du ställer in ett konto på en webbplats.

Det här verktyget ger dig fem olika alternativ för att skapa ett exceptionellt starkt lösenord för alla konton, inklusive WordPress-admin, sociala mediekanaler eller något annat du kan tänka på. Lösenordsalternativen är:

 • Versal
 • Tal
 • Speciella karaktärer
 • Lätt att komma ihåg
 • Lösenords längd

Alternativet med stora och stora siffror väljs som standard. Du kan välja eller avmarkera lösenordsalternativen på samma sätt som du vill.

Standardlösenordslängden är 12. Med vår lösenordsgenerator kan du till och med skapa ett lösenord med högst 50 tecken.

Om du behöver ett annat lösenord kan du helt enkelt klicka på återställningsknappen.

Hur du väljer ett starkt lösenord för ditt konto

Oavsett om du skapar en WordPress-admin eller något annat konto för den delen är det viktigt att välja ett starkt lösenord. Som sagt, hur skapar du ett hack-säkert lösenord som är både svårt att gissa och lätt att komma ihåg? Låt oss titta på fyra olika sätt att skapa ett starkt lösenord.

1. Använd ett lösenordsgeneratorverktyg

Ett verktyg för lösenordgenerator hjälper dig skapa ett säkert lösenord som är omöjligt att spricka. Även om ett lösenordsverktyg rekommenderas starkt för att skapa ett hack-säkert lösenord, är problemet att varje webbplats har sin egen regel för hur ett lösenord ska vara. Till exempel stöder vissa webbplatser inte specialtecken i ett lösenord, medan andra kräver att du har minst åtta tecken.

Du måste se till att ditt lösenordsverktyg ger dig olika alternativ för att skapa ett anpassningsbart lösenord för olika webbplatser.

2. Använd aldrig samma lösenord för flera konton

Ingenting kan vara värre för ditt digitala liv än att använda samma lösenord för flera användarkonton på olika webbplatser. Oavsett hur starkt ditt lösenord är, är det bara lika säkert som den svagaste webbplatsen där du har skapat ett konto.

Om ditt lösenord till exempel exponeras efter ett dataintrång på en webbplats riskerar du att kompromissa med alla dina konton på flera webbplatser, förutsatt att du använder samma användarnamn och lösenord.

Pro tip: om du behöver ett säkert digitalt liv, använd inte samma lösenord för flera konton.

3. Välj ett lösenordshanteringsverktyg

Nu vet du vikten av att ha olika lösenord för flera konton. Att komma ihåg alla lösenord för olika konton kan dock vara skrämmande. Det är här ett verktyg för lösenordshantering kommer in.

Ett lösenordshanteringsverktyg är ett centralt nav som lagrar och hanterar alla dina lösenord på flera webbplatser. På så sätt kan du ha starka lösenord för alla dina konton utan att ens behöva komma ihåg dem.

Vi rekommenderar att du använder 1Password för att hantera alla dina konton, inklusive din WordPress-admin, sociala mediekanaler, e-post och mer.

1Password kan inte bara hjälpa dig att hantera alla dina lösenord, utan det ger dig också åtkomst till alla dina webbkonton med ett enda klick.

4. Välj ett lösenord som är lätt att komma ihåg

Om du hellre kommer ihåg ditt lösenord än att hantera dem alla med 1Password, kanske du vill se till att varje lösenord du skapar är lätt att komma ihåg. Det är därför vår lösenordsgenerator har ett alternativ som är lätt att komma ihåg.

Att välja alternativet lätt att komma ihåg avmarkerar alla andra alternativ för att skapa en lösenordsfras som du snabbt kan läsa och komma ihåg.

Vi rekommenderar dock starkt att du väljer ett lösenordshanteringsverktyg för att ställa in ett starkt lösenord.

Wrap Up: Använd ett lösenordsgeneratorverktyg

En stark lösenordgenerator ger dig flera alternativ för att anpassa ditt mållösenord. För ett anpassat lösenord kan du ange teckenlängden och inkludera versaler, siffror och till och med specialtecken. Om du hellre vill välja ett lösenord som är lätt att komma ihåg än ett slumpmässigt genererat lösenord, kan du göra det också.

Här är några orsaker till att du måste använda ett lösenordsgeneratorverktyg.

 • Generera ett starkt lösenord: Ett starkt lösenord skyddar ditt konto från gissningar och lösenordssprickningstekniker.
 • Ställ in ett lösenord som matchar lösenordsregeln: Skapa ett hack-säkert lösenord som perfekt följer lösenordsregeln för den angivna webbplatsen.
 • Ändra ett lösenord tills du hittar en bra matchning: Om du inte gillar standardlösenordet kan du ändra det med ett enda klick tills du hittar en bra matchning.

Är du redo? Gå sedan vidare och välj ett lösenord för ditt nya konto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map