Gratis webbplats Uptime Status Checker

Vi byggde IsItWPs kostnadsfria statuskontroller för webbplatsen för att erbjuda dig det bästa sättet att analysera om din webbplats är nere för alla eller bara dig.


Vad är Uptime?

Uptime är en term som används för att beskriva den period som din webbplats är tillgänglig och operationell. Tekniska termer är det den oavbrutna tiden din värdserver upplever. Vanligtvis uttrycks driftstiden i procent av den totala tillgängliga tiden, till exempel “99,95%”.

Helst bör uppetiden vara 100%. För att webbplatsen ska få 100% drifttid, betyder det att den var tillgänglig och tillgänglig hela året, dygnet runt, utan driftstopp.

Låt oss titta på hur din webbplats upptid beräknas nedan. Om du hellre vill klippa rakt till jakten och dyka för att se hur vår gratis webbplats Uptime Status Checker fungerar, gör det istället.

Webbplats Uptime Beräkning

Drifttiden beräknas baserat på antalet timmar som din webbhotellserver är tillgänglig under en viss tidsperiod.

Så här beräknas drifttiden för din webbhotellserver:

Det totala antalet timmar som din webbplats är tillgänglig dividerat med det totala antalet timmar per år multiplicerat med 100.

Det betyder upptid = (Totalt tillgängligt tid / total tid per år) x 100

Låt oss ta en titt på ett exempel. Vi vet att det finns 365 dagar per år så det gäller timmar, det finns totalt 365 x 24 = 8760 timmar. Och om det fanns 4 timmars driftstopp per år, skulle beräkningen vara:

(8756/8760) x 100 = 99,95%

Faktorer som påverkar din webbplats Uptime

Det finns många faktorer som kan påverka din webbhotellservertid, inklusive:

 • Säkerhetshot
 • Maskinvarufel
 • Naturkatastrof
 • Mänskligt misstag
 • Skada på säkerhetskopieringen
 • Strömavbrott

Det är därför ingen webbhotellleverantör kan garantera 100% drifttid. Men allt under 99,9% anses vara opålitligt.

För att jämföra drifttiden för olika värdleverantörer, ta en titt på vår fullständiga webbhotellgranskning.

Hur fungerar IsItWP Uptime Checker?

IsItWP: s gratis webbplatsstatuskontroll för webbplats är det bästa sättet att analysera om din webbplats är nere för alla eller bara för dig.

Så här fungerar vår drifttidschecker:

1. Skicka din URL till vårt Uptime Checker Tool

För att testa din webbplats tillgänglighet, allt du behöver göra är att ange din webbplats URL i vårt verktyg för webbplats Uptime Status Checker ovan och klicka på Analysera webbplatsen knapp.

webbplats chatters uppetid status

2. Vårt verktyg övervakar webbplatsens drifttid

När din webbplats-URL har skickats, kontrollerar vårt kostnadsfria verktyg för statusstatuskontroll för webbplatsen om din webbplats är tillgänglig.

3. Du får resultatet

Efter testet för tillgänglighet på webbplatsen får du resultatet för uppetidstatus omedelbart. Vid sidan av kan du också ta reda på följande information om webbplatsen du testar.

webbplats tillgänglighet test

 • Sidans senaste skärmdump
 • Webbplatsens titel
 • Hostingleverantör där webbplatsen är värd
 • Whois-information om domännamnet

Webbplatsens driftstopp och konsekvenser

För att förstå vikten av webbplatsens driftstid måste vi diskutera vad som händer om din webbplats går ner i några minuter.

Dagtid Saboterar din online rykte

Ingenting saboterar ditt online rykte snabbare än att din webbplats inte kan nås för dina potentiella besökare.

Din kund förväntar dig att din webbplats ska fungera dygnet runt. När din webbplats är nedsatt skadar det din publiks förtroende, och de ser att din webbplats är opålitlig. Om du upplever ofta avbrott, är det i ditt bästa intresse att byta till en pålitlig WordPress-webbhotell.

Driftstopp kostar försäljning och intäkter

Webbplatsavbrott översätter direkt till förlorade försäljningar och intäkter. Dina kunder kan inte köpa dina produkter så länge avbrottet varar.

Påverkar din SEO

Att ha ofta driftstopp kan också påverka din webbplats SEO negativt.

När du har ofta driftstopp ser Google att din webbplats är opålitlig. Uppenbarligen vill de inte skicka användare till en webbplats som är opålitlig eftersom det ger sina användare en dålig upplevelse.

Min webbplats är nere. Vad ska jag göra härnäst?

Fungerar din webbplats inte för dig?

Följ bara steg för steg-guiden nedan för att ta reda på orsaken till avbrottet och få tillbaka webbplatsen online.

Verifiera dig själv – är det verkligen nere just nu?

Första saker först, innan du drar slutsatsen att din webbplats är nere, är det värt att ta en stund att fråga sig själv, är det nere för alla eller bara mig?

Det är det bästa sättet att kontrollera om din webbplats faktiskt är nere för alla eller bara för att använda vår kostnadsfria statuskontroll för webbplats. För att genomföra webbplatsens tillgänglighetstest, behöver du bara ange din webbplats-URL och slå på Analysera webbplatsen knapp.

Det är allt!

När din URL har skickats pingar vårt system din webbplats och berättar om din webbplats är tillgänglig eller inte.

Om din webbplats bara är nere för dig …

Är din webbplats tillgänglig för alla men inte för dig?

Ett av de vanliga orsakerna till att du inte kan nå din webbplats kan vara ett DNS-problem. Om du nyligen har uppdaterat din DNS och inte kan komma åt din webbplats med din lokala dator, kanske du vill kontrollera om den nya DNS har uppdaterats på din plats.

Gå över till en DNS-spridningskontroll som WhatsMyDNS.net och utföra en DNS-sökning för att verifiera om den nya DNS har uppdaterats. Checkeren låter dig kontrollera ditt domännamns aktuella IP-adress och DNS-postinformation mot flera namnservrar i olika delar av världen.

Om din DNS har uppdaterats på din plats men du fortfarande inte kan besöka din webbplats kan du försöka rensa webbläsarens cache. Detta gör att du kan se den senaste versionen av din webbplats.

Om din webbplats är nere för alla …

Är din webbplats inte tillgänglig för alla? Följ sedan steg för steg-guiden nedan.

1. Kontakta din webbhotellleverantör

Det finns flera skäl till varför en webbplats kan vara nere.

Ta kontakt med din webbhotells kundsupport om din webbplats är nere. Låt dem veta när du har märkt problemet och fråga om det var några problem med servrarna.

Du kanske också vill be din webbhotell att kontrollera dina loggar för allt misstänkt. En ansedd värdleverantör hjälper dig alltid om de finner något ovanligt och till och med ger förslag för att fixa det.

Om du står inför ofta avbrott kan du överväga att flytta din webbplats till en pålitlig webbhotellleverantör för WordPress.

Det största problemet med att granska en värd på deras drifttid är att du inte har något riktigt sätt att testa deras garanti. När din webbhotellleverantör säger att de ger 99,9% drifttid måste du lita på dem blint.

För att ta reda på detta problem för våra användare och ta reda på om webbhotelltjänster lever upp till deras uppetidslöften har vi skapat test WordPress-webbplatser med alla stora webbhotellleverantörer och lagt till dummyinnehåll till det. På detta sätt ser och känns våra testsajter ut som vanliga WordPress-webbplatser. Sedan på varje webbplats har vi genomfört några olika servertillgänglighet och hastighetstester för att ta reda på om webbplatsen är tillräckligt kapabel för att hantera trafikökning under hög belastningstid.

Vi har också registrerat hur varje webbplats svarar på serverförfrågningar från olika geografiska platser och analyserade också om det fanns någon stillestånd under testet.

Om du vill byta till en pålitlig webbhotell, rekommenderar vi starkt att du tittar på vår kompletta webbhotellgranskning och jämnar drifttid för olika webbhotellleverantörer.

2. Skanna din webbplats efter skadlig programvara och fixa den

Om du misstänker att din webbplats hackas eller injiceras med skadlig programvara kanske du vill skanna din WordPress-webbplats med vår gratis WordPress-säkerhetsskanner.

För att följa bästa säkerhetsrutiner kanske du också vill kolla in det här ultimata säkerhetsguide för WordPress.

3. Bekräfta att din domänregistrering är betald

Sist men inte minst, bekräfta om din domänregistreringsavgift betalas. Om det inte är det, vänligen betala avgiften så att din webbplats snabbt kan vara online.

Nedan följer några tips för att se till att du inte glömmer att betala din registreringsavgift i tid.

 • Ställ in automatisk förnyelse: Att aktivera automatisk förnyelse garanterar problemfri betalningsregistreringsavgift.
 • Betala flera år i förväg: Om du inte föredrar att aktivera automatisk förnyelse kan du kanske betala flera år i förväg.
 • Använd aktuell e-postadress: Se till att ange din nuvarande e-postadress till din domänregistrator. Detta garanterar att du får alla e-postmeddelanden i tid.

Utan tvekan är uppetid en av de största faktorerna du behöver kontrollera när du väljer en webbhotellleverantör för din webbplats.

Om du precis börjar börjar vi välja Bluehost. De rekommenderas officiellt av WordPress, och de erbjuder våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL och över 60% rabatt på WordPress-värd.

Kom igång med Bluehost idag!

Du kan också läsa vår fullständiga Bluehost-recension.

Det är allt. Vi hoppas att du gillade vårt gratis verktyg för driftstopp för webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map