Бесплатни генератор домена

Како функционише наш Генератор имена домена

Наш алат за генерирање имена домена покреће Намебои, оригинални генератор домена покренут је 1999. Ево како алат ради.


1. корак: Унесите идеју за име вашег домена

У пољу за претрагу можете да одредите једну или две речи. Овај алат можете да користите и као генератор пословног имена, генератор имена веб локација, генератор имена компаније, генератор УРЛ-а, итд.

2. корак: Направите десетине идеја за име домена готово тренутно

Након што притиснете Субмит, одмах ће се појавити мноштво идеја имена домена.

Корак 3: Региструјте своје име домена одмах

Изаберите савршено име домене са листе и региструјте га одмах кликом на Прикажи детаље. Разрадили смо договор, тако да можете добити бесплатно .цом или .нет име домена ако га угостите помоћу Блуехоста.

Идеје за име домена: како изабрати најбољу

ИсИтВП-ов генератор имена домена одличан је што предлаже пуно идеја за име домена, а понекад много избора може бити неодољиво за почетнике. Да бисмо вам помогли у томе, креирали смо неколико препоручених најбољих пракси за избор најбољег имена домена.

Погледајмо најбоље праксе за избор правог имена домена.

1. Изаберите назив домена који се може маркирати

генератор имена веб локација

Једно од питања које нам се постављају је: када бирате име домене, да ли треба да тражите заменљиво име домена или неко генеричко име.?

Генеричко име домена обично је напуњено и незаборавно на кључне речи, попут цопивритингтвеакс.цом или киллерцопивритинг.цом.

Са друге стране, име домена који се може маркирати вам помаже да се лакше истакнете од конкуренције. Поред тога, ваши ће корисници лакше запамтити вашу веб локацију. На пример: ПроБлоггер.цом или ОптинМонстер.цом. Кад чујете име, знате да је уз њега везан бренд од поуздања.

Иако је тачно да укључивање кључне речи у име вашег домена може имати позитиван утицај на СЕО. Међутим, пуњење вашег домена кључним речима у нади да ћете повећати рангирање такође може негативно утицати на ваше СЕО напоре.

Да бисте избегли кажњавање, у вашем најбољем интересу је да купите марљиво име домена и учините читљиве УРЛ-ове, попут „бранднаме.цом/топиц-топиц“.

2. Лако се сећате

Проверите да ли је ваше име домена лако уписати и запамтити. Важно је да уклоните збуњујуће ставке из имена вашег домена, попут коришћења непарних правописа, цртица, бројева и других знакова.

лако памтљив генератор домена

Неколико техника које можете користити за генерисање нових идеја имена домена су:

 • Спајање два појма: Креирајте име домена спајањем два различита термина. Ово је вероватно једино приступачно решење за проналажење савршеног имена домена које је заправо доступно.
 • Погледајте свој речник: Генерирајте уобичајене алтернативе за ваша имена домена користећи тезаре, синониме и антониме.
 • Број знакова: У идеалном случају, име ваше домене треба да буде кратко и једноставно. Циљ је имена које има мање од 16 знакова.

3. Изаберите право проширење имена домена

.цом. је најпопуларније проширење домена, тако да ће прва претпоставка за вашу веб локацију бити [иоурбранднаме] .цом. Поред тога, .цом домену је лако уписати са мобилних уређаја јер већина заслонских тастатура долази са .цом типком.

ухватљив домен имена генератора домена тлдс

Ако одаберете други ТЛД / екстензију, мораћете да обавите додатни посао да би га људи запамтили.

Иако можете пронаћи много успостављених веб локација са различитим проширењима, топло препоручујемо да одаберете .цом јер је то сигурнија опклада.

Уз то, чак и ако саставите дугу листу идеја за име домена, шансе су да ћете пронаћи да је ваш жељени .цом већ преузет.

У том случају можете потражити .нет или .орг. Ако такође нису доступне, требало би да смислите нове идеје за име домена.

4. Уверите се да можете легално да поседујете назив домена који одаберете

Да ли сте знали да се називи домена који узрокују конфузију у вези са сличним регистрованим заштитним знаком могу навести због кршења заштитног знака?

Ако се ваше име домене сукоби са било којим од милиона постојећих заштитних знакова, онда ризикујете да га изгубите. Дакле, пре куповине имена домена, правило да се двоструко провери да ли је у сукобу са било којим заштитним знаковима и проверите да ли можете легално да поседујете назив домене који одаберете.

5. Идите на алтернативе ако је узето ваше савршено име домена

Шта ако је већ заузето име домене?

Па, није крај света. Ако заиста желите да добијете то име домена, проверите да ли се користи. Ако нема веб странице или је име домена паркирано, вероватно је да власник има намеру да га касније прода.

Потражите контакт податке власника на тој паркираној веб локацији. Ако то није доступно, онда можете извршити ВХО.истрагу за добијање власничке е-адресе. Када добијете адресу е-поште, мораћете да се преговарате са власником о куповини имена домена.

Наравно, куповина паркираног имена домена биће скупа. Ако мислите да си не можете приуштити паркирани домен, последња ствар коју треба да урадите је погрешно уписивање имена.

Помислите на Фиверр.цом, Флицкр.цом, Тумблр.цом. Ово су нека успешна имена домена која су погрешно написана.

Зашто користити генератор домена?

Одабир савршеног имена домена је мучан и дуготрајан процес. Морате да смислите списак имена и затим проверите да ли су заиста доступна једно по једно док не пронађете утакмицу. А ако то не учините, вероватно ћете изабрати осредње име домена за своју веб локацију које не успе да направи први позитиван утисак.

Овде долази генератор имена домена.

Генератор имена домена помаже вам да уштедите време аутоматски генеришући пуно идеја имена домена за вашу марку. Све што требате учинити је навести своју идеју слањем једне или две кључне речи. Добићете десетине доступних идеја одмах.

Неке предности генератора имена домена су:

 • Направите описније или погодније идеје за име домена него што се можете сјетити.
 • Брзо и лако проверите доступност жељених имена домена. Комбинације речи, риме и случајни предлози ће се појавити.
 • Региструјте своје име домена пре него што то учини неко други.

Надамо се да вам је овај водич помогао да одаберете најбоље име домена за ваше предузеће.

Сада идите напред и изаберите следеће име домена.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map