9 cele mai bune pluginuri de asistență WordPress pentru asistență pentru clienți

cele mai bune pluginuri pentru birou de asistență wordpress


Căutați cele mai bune plugin-uri de asistență WordPress disponibile? Buna idee! Când vine vorba de conducerea unei afaceri, asistența pentru clienți este o prioritate. Clienții au mai multe șanse să cumpere de la dvs. dacă știu că pot conta pe dvs. pentru ajutor.

Întrucât și noi suntem de ajutor, am compilat o listă cu cele mai bune 9 plugin-uri de asistență WordPress pentru asistență pentru dvs.. Consultați lista de mai jos și alegeți cea mai potrivită pentru dvs..

1. Helpdesk pentru captori

Cu caracteristici pentru managerii de asistență, precum starea biletelor, istoricul biletelor și profilurile clienților, Catchers Helpdesk este un plugin de asistență de top. Lucrând pe un sistem bazat pe bilete, Catchers Helpdesk vă permite chiar să economisiți răspunsuri obișnuite ca răspunsuri în conserve, astfel încât să puteți economisi timp în timp ce vă ajutați.

Versiunea standard este suficientă pentru a vă începe, dar dacă doriți funcții extinse, acestea au mai multe suplimente oficiale care vă pot ajuta. Integrarea WooCommerce, statisticile / rapoartele metrice și câmpurile suplimentare de formular de contact pot fi instalate prin intermediul unor addon-uri pentru a face suportul de ajutor al captatorilor cu atât mai puternic.

Căutați doar capabilități de bază din pluginurile de asistență WordPress? Nici o problema. Catchers Helpdesk are o versiune gratuită. Cu toate acestea, funcționalitățile sunt limitate, așa că vă recomandăm să cumpărați versiunea premium (începând de la 39 USD).

Începeți cu Helpdesk-ul Catchers Today!

2. Baza de cunoștințe

Dacă doriți să construiți un centru de asistență pentru clienți pe site-ul dvs. web printr-o pagină frecventă de întrebări frecvente sau alte resurse scrise, atunci Baza de cunoștințe este pluginul pe care îl doriți.

Datorită dezvoltării intuitive a paginilor WordPress, dragostea creează o pagină de întrebări frecvente, documentații despre companie / produse sau articole despre resurse absolut fără efort. De asemenea, este receptiv, gata de traducere și actualizat periodic. Prețul începe de la 40 USD.

Începeți cu baza de cunoștințe astăzi!

3. Ajutor Scout

Dacă aveți o întreagă echipă de asistență, Help Scout este calea de urmat. Puteți menține echipa organizată cu mai multe căsuțe poștale pentru fiecare adresă de e-mail partajată. De asemenea, puteți vedea rapoarte pentru a măsura performanța echipei dvs., direct din tabloul de bord WordPress.

Help Scout are peste 50 de integrări, neincluzând propriile lor instrumente suplimentare pentru dezvoltatori, astfel încât puteți utiliza sistemul de ajutor Scout cu orice pluginuri pe care le aveți deja sau doriți să le primiți. De asemenea, se integrează perfect cu plugin-uri de chat live și stochează conversații live chat pe profilurile de clienți personalizate pentru utilizatorii dvs..

Chat-urile online nu stilul tău? Există o mulțime de opțiuni pentru apeluri telefonice și mesaje vocale. Peste 50 de servicii de mesagerie vocală sunt disponibile din cutie și pot fi extinse dacă este necesar. Jurnalele de apeluri telefonice sunt de asemenea disponibile.

Datorită celor peste 75 de comenzi rapide de la tastatură, membrii echipei dvs. nu vor trebui să-și piardă timpul înfundându-se cu șoarecii computerului. Help Scout are, de asemenea, o aplicație pentru iPhone și Android, astfel încât să puteți lua centrul de asistență pentru clienți cu dvs. oriunde.

Prețurile variază în funcție de pachetul ales, dar toate opțiunile încep cu o probă gratuită de 15 zile.

Începeți cu Help Scout Today!

4. Zendesk

Zendesk este o soluție all-in-one pentru toate nevoile pluginului dvs. de asistență. Cu caracteristici precum gestionarea biletelor de asistență, funcționalități live chat și servicii de telefonie de afaceri; nu veți avea niciodată nevoie de un alt plugin pentru asistență.

De asemenea, consultați aceste alternative Intercom (cu Zendesk).

Cu toate acestea, Zendesk nu este gratuit și vă solicită să vă faceți un cont pentru a le utiliza. Prețurile variază în funcție de ce plan alegeți. Vestea bună este că puteți alege un plan all-in-one care are totul sau alegeți și alegeți numai caracteristicile de care aveți nevoie. Și fiecare opțiune vine cu un proces gratuit de 30 de zile.

Începeți cu Zendesk Today!

5. Sistemul de suport pentru bilete WooCommerce

Dacă deja executați un magazin online cu pluginul WooCommerce, atunci pluginul pentru sistemul de asistență WooCommerce Ticket System este însoțitorul ideal pentru acesta. Întrucât ambele sunt realizate de aceeași companie, integrarea este perfectă.

Pluginul WooCommerce Support Ticket System folosește un sistem de bilete de asistență pentru a rezolva dilemele utilizatorilor și pentru a comanda. Și cu trei tipuri de bilete diferite, veți avea o mulțime de flexibilitate pentru a rula sistemul de asistență al magazinului dvs. pe drum.

Este gata de traducere, răspunde și începe de la 29 USD.

Începeți cu sistemul de bilete de asistență WooCommerce astăzi!

6. Ah Bilete

La 16 dolari, Ah Tickets este cu siguranță una dintre cele mai accesibile opțiuni din această listă. Funcționează printr-un sistem bazat pe bilete și este unic prin faptul că este construit pe PHP MVC pentru a fi utilizat cu cadrul OOP și Bootstrap 3.x, cu CSS mult mai puțin.

Este eficient, este gata de traducere pentru limbi nelimitate și răspunde de telefonie mobilă. Se integrează cu MailChimp și cu câteva alte alternative la MailChimp. Există și o aplicație mobilă în curând, așa că aceasta este cu siguranță una pentru a fi atent.

Începeți cu Ah Bilete astăzi!

7. Suport minunat

Suportul minunat este, într-un cuvânt: nemaipomenit. Este comparabil cu Zendesk sau Help Scout ca soluție de asistență SaaS și este vândut la un preț pe care și-l pot permite toți – GRATUIT!

Configurarea este incredibil de ușoară cu ajutorul expertului lor de configurare. Puteți pune la dispoziție și funcționează pluginul de asistență în mai puțin de 5 minute de la instalare și activare. Este extrem de ușor de utilizat, chiar și pentru începători, și folosește minunat tabloul de bord și UI WordPress. Dacă vă cunoașteți deja în jurul zonei dvs. de administrare WordPress, vă veți simți imediat confortabil utilizând acest plugin.

Este GDPR gata, compatibil cu Gutenberg, are integrare WooCommerce, este gata de traducere și are un telefon mobil.

Cu peste 25 de suplimente, fără a număra funcții premium care pot fi adăugate separat, este imposibil să enumereți tot ce face Awesome Support în această umilă listă. Vă recomandăm vizitați site-ul lor pentru a obține toată sfera de aplicare a tot ceea ce poți face.

Începeți cu Asistență extraordinară astăzi!

8. bbPress

De la creatorii WordPress, bbPress este un plugin gratuit și deschis pentru forum WordPress. Este ușor și nu va încetini site-ul dvs. cu o balonare inutilă.

Folosind o soluție de forum pentru biroul dvs. de ajutor, puteți da putere utilizatorilor dvs. pentru a-și rezolva problemele proprii. Sau, luați frâiele și răspundeți singuri la întrebări. Veți avea flexibilitate și control masiv.

Citiți recenzia noastră completă bbPress.

Începeți cu bbPress Today!

9. Sistem WP Support Plus Responsive Ticket

Pluginul WP Support Plus Responsive Ticket System a fost inclus pe această listă, deoarece este cu siguranță unul dintre cele mai bune de pe piață și este de ceva timp. Utilizatorii existenți vor aprecia locul său de onoare pe această listă. Cu toate acestea, utilizatorii noi ar trebui să ia în considerare utilizarea SupportCandy – este de aceiași dezvoltatori, face exact aceleași lucruri, dar oferă asistență suplimentară pentru utilizatorii noi.

Sistemul WP Support Plus Responsive Ticket vă permite să utilizați bilete nelimitate și un număr nelimitat de agenți. Este receptiv și optimizat pentru viteza de performanță.

De asemenea, verificați: Cum puteți îmbunătăți acordarea performanței WordPress

Cu suplimente premium, vă puteți integra cu baza de cunoștințe, puteți crea sondaje de satisfacție, export de bilete și multe altele.

Începeți cu sistemul de bilete WP Support Plus Responsive astăzi!

Sperăm că acest articol v-a ajutat să descoperiți cele mai bune pluginuri de asistență WordPress disponibile.

Dacă v-a plăcut acest articol, s-ar putea să vă bucurați și de listele noastre cu cele mai bune plugin-uri WordPress LMS și servicii de suport WordPress 24/7 pentru a vă gestiona site-ul..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map