Cum să creezi un Sitemap XML în WordPress

Sitemap-urile permit proprietarilor site-ului web să informeze motoarele de căutare unde se află tot conținutul lor. Acest lucru ajută motoarele de căutare să-și târască site-ul mai eficient. În acest tutorial, vă voi arăta cum puteți crea o sitemap XML în WordPress folosind două pluginuri populare: WordPress SEO și Google XML Sitemaps. Ambele pluginuri pot crea un sitemap XML din cutie. Cu toate acestea, vă voi arăta toate opțiunile de configurare pentru a vă oferi o mai bună înțelegere a modului de personalizare a sitemap-ului.


Rețineți că există o diferență între sitemap-uri XML și sitemap-uri HTML. Sitemap-urile XML sunt concepute pentru motoarele de căutare și nu sunt destinate să fie văzute de oameni. O sitemap HTML oferă o listă de la A la Z cu tot conținutul de pe un site web. Acesta este motivul pentru care este uneori cunoscut sub numele de index de site.

Cum să creezi un sitemap XML în WordPress folosind WordPress SEO

WordPress SEO este pluginul complet de optimizare a site-urilor web. Vine la pachet cu multe bunătăți, iar una dintre ele este capacitatea de a crea sitemap-uri. Pentru a crea o sitemap XML cu WordPress SEO, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați WordPress SEO de Yoast plugin (Iată cum se instalează un plugin WordPress).

Pentru a activa funcția sitemap în WordPress SEO, trebuie să accesați SEO »Situri web XML și bifează caseta de lângă sitemap-uri XML pentru a activa această caracteristică.

Activarea funcției de sitemaps XML în pluginul SEO WordPress

Pe lângă automat Google și Bing ori de câte ori este adăugat conținut nou pe site-ul dvs. web, puteți actualiza și Yahoo și Ask.

Setări avansate pentru WordPress SEO

Tipuri de posturi specifice și taxonomii pot fi eliminate din harta dvs. de hartă. Puteți modifica, de asemenea, numărul de pagini listate pe o pagină de sitemap.

Sitemap-ul dvs. va fi creat după salvarea setărilor sitemap-ului pentru prima dată.

WordPress SEO împarte conținutul tău în sitemap-uri diferite, cum ar fi postări, pagini și categorii

Exemplu de WordPress Sitemap SEO

Fiecare pagină de sitemap corespunzătoare listează toate linkurile tale. Sunt afișate informații precum frecvența de verificare a sitemap-ului de către motoarele de căutare și ultima dată când postarea sau pagina a fost actualizată.

Exemplu de WordPress Sitemap SEO

Dacă utilizați deja WordPress SEO, merită să utilizați pluginul pentru a vă crea harta sit-ului. Rețineți că nu oferă un număr foarte mare de opțiuni. Aceasta face o alegere excelentă pentru persoanele care doresc doar ca o sitemap să funcționeze perfect după activare. Dacă aveți nevoie de mai mult control asupra modului de creare a sitemap-ului dvs., poate doriți să luați în considerare site-urile Google XML.

Cum să creați o Sitemap XML în WordPress Folosind Sitemap-uri XML Google

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați pluginul Sitemaps Google XML. După activare, accesați Setări »Sitemap XML pentru a configura pluginul.

Un lucru pe care l-ați observa imediat este faptul că plugin-ul Sitemaps Google XML are mult mai multe opțiuni pentru a-ți tonifica sitemap-urile decât WordPress SEO. Aceste opțiuni pot părea complicate și înfricoșătoare pentru noii utilizatori, dar chiar nu sunt. De fapt, pluginul funcționează în afara cutiei, chiar dacă nu schimbați nicio setare și faceți pur și simplu clic pe butonul Opțiuni de actualizare din partea de jos, atunci va funcționa bine.

Cu toate acestea, vă vom parcurge în continuare opțiunile de pe ecranul de setări.

În primul rând, trebuie să bifați caseta pentru a notifica motoarele de căutare atunci când actualizați site-ul dvs. WordPress. În Setări de bază> secțiune bifează casetele de lângă motoarele de căutare Google și Bing.

Setări de bază pentru plugin-ul Sitemaps Google XML

Sitemaps Google XML vă permite să adăugați pagini suplimentare care nu sunt WordPress la sitemap-urile dvs. Pur și simplu faceți clic pe linkul Adăugare pagină nouă în secțiunea Pagini suplimentare pentru a introduce adresa URL a paginilor dvs. statice care nu sunt WordPress.

Adăugați pagini non-WordPress la Sitemap-urile dvs. XML

O altă caracteristică excelentă a pluginului Sitemaps Google XML este că vă permite să setați prioritatea postării pe baza numărului de comentarii sau a numărului mediu de comentarii. În mod implicit, este setat la numărul de comentarii, puteți dezactiva calculul automat al priorităților dacă doriți.

Calcularea priorității postului în Sitemap XML

Dvs. decideți ce conținut doriți să fiți inclus în site-urile dvs. În mod implicit, pluginul include postările dvs. WordPress, paginile, pagina principală, cu ultimii timpi de modificare. Puteți adăuga, de asemenea, categoria dvs., etichetele și paginile de arhivă.

Includeți sau excludeți conținut din Sitemapurile dvs. XML

Puteți alege, de asemenea, să excludeți conținutul pe care nu doriți să îl adăugați în sit-urile dvs. Aceasta include categoriile dvs. și postări individuale, pagini sau tipuri de postări personalizate.

Excludeți conținutul de pe site-urile dvs.

După ce ați terminat parcurgerea setărilor Sitemap-urilor XML, apăsați pur și simplu butonul Actualizare opțiuni pentru a vă salva setările.

Sitemap-urile XML Google reface automat sitemap-urile XML ori de câte ori este publicat conținut nou pe site-ul dvs. web. În mod implicit, sitemap-ul dvs. va fi salvat la nivelul superior al instalării WordPress cu numele fișierului „sitemap.xml”. După ce ați configurat toate setările, puteți verifica dacă sitemap-ul dvs. a fost creat corect accesând url-ul http://www.example.com/sitemap.xml (înlocuiți exemplu.com cu propriul nume de domeniu).

Exemplu Sitemap Google XML

Fișierul de sitemap final pe care WordPress SEO și Google XML Sitemap îl generează sunt aproape identice. Nu există niciun beneficiu real al utilizării unuia peste celălalt. Sitemap-ul Google XML este opțiunea mai bună dacă doriți să vă personalizați sit-ul, deși ambele pluginuri funcționează excelent pentru optimizarea motoarelor de căutare (SEO).

Sper că acest articol te-a ajutat să creezi un sitemap XML în WordPress.

Dacă ți-a plăcut acest articol, atunci alătură-te la ThemeLab Stare de nervozitate și Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map