Shopify vs. WooCommerce – Care este cea mai bună platformă de comerț electronic (2020)

Shopify vs. WooCommerce


Căutați o platformă de comerț electronic pentru magazinul dvs. online? Vă întrebați ce platformă să selectați dintre Shopify și WooCommerce? Ambele sunt platforme populare de comerț electronic pentru a crea un magazin online.

Alegerea soluției corecte de comerț electronic pentru nevoile dvs. este esențială pentru afacerea dvs., deoarece este dificil să te retragi din decizia inițială, dacă se dovedește a fi o potrivire slabă.

În acest articol, vom compara Shopify cu WooCommerce, astfel încât să puteți decide ce platformă este cea mai potrivită pentru dvs..

Întrucât este o comparație extrem de detaliată a Shopify vs. WooCommerce, iată un cuprins rapid pentru a vă parcurge ceea ce vom acoperi:

 1. Prezentare generală
 2. Ușurință în utilizare
 3. Cost
 4. Gateway-uri de plată
 5. Add-Ons
 6. scalabilitate
 7. Concluzie

1. Prezentare generală: Shopify vs. WooCommerce ca platforme de comerț electronic e de top

Ce este Shopify?

Shopify este o platformă populară de comerț electronic care vă permite să creați un magazin online, să primiți plăți de la clienții dvs., să vă gestionați produsele și să construiți o piață totul în unul singur. Shopify gestionează gazduirea web, certificatul SSL, securitatea web și orice alte aspecte ale experienței dvs. de comerț electronic. Caracteristicile incluse în magazinul dvs. online vor depinde de planul achiziționat de la Shopify.

Citiți recenzia noastră completă Shopify.

Ce este WooCommerce?

WooCommerce, pe de altă parte, este o platformă de eCommerce care funcționează cot la cot cu WordPress ca plugin. Întrucât este creat pentru WordPress, puteți profita de avantajele creării unui site web complet pentru magazinul dvs. online utilizând cel mai bun sistem de gestionare a conținutului (CMS) din lume. WooCommerce este un plugin open source, astfel încât să vă puteți personaliza magazinul online atât cât aveți nevoie și nu va exista limite în ceea ce privește adăugarea funcțiilor pe site-ul dvs. de comerț electronic..

Nu ratați șansa de a verifica cota de piață populară CMS.

Puteți utiliza, de asemenea, temele de top WordPress pentru a vă stila magazinul online. Pentru caracteristici, puteți să vă uitați întotdeauna în cele mai bune pluginuri WordPress pentru a explora opțiuni nelimitate pentru site-ul dvs. de comerț electronic.

Pentru a vă ajuta în continuare să luați decizia, haideți să inspectăm în continuare funcțiile platformelor …

2. Ușor de utilizat

Când creați un magazin online, veți dori o soluție simplă și ușoară. O platformă ideală este cea care vă permite să vă creați singur magazinul online, fără a fi nevoie să angajați un dezvoltator.

Ușor de utilizat – Shopify

Shopify este o platformă cu o fereastră care oferă totul pentru tine, cum ar fi găzduirea, instalarea, actualizările și gestionarea magazinului tău online. Shopify îți iese în evidență pentru a te asigura că site-ul tău de comerț electronic este sigur, compatibil cu toate browserele și mobil-friendly. Shopify gestionează, de asemenea, performanța site-ului, copiile de rezervă și viteza de încărcare a magazinului dvs. online.

Panou de bord Shopify

Pur și simplu vă puteți înscrie și selecta un design de șablon pentru magazinul dvs. online și veți fi gata de rulare. Un ghid online vă va ajuta cu personalizarea, adăugarea de produse și gestionarea vânzărilor.

Are un constructor de drag and drop care vă ajută să adăugați produse, să gestionați rapoarte și să personalizați magazinul. De asemenea, puteți gestiona vânzările și inventarul pentru site-ul dvs. web.

Shopify vine cu propriile instrumente de proiectare și dezvoltare care vă limitează controlul la nivel de personalizare. Cu toate acestea, puteți utiliza suplimentele disponibile de pe piața Shopify pentru a adăuga funcții la magazinul dvs..

Nu pierdeți acest articol pe cele mai bune platforme de comerț electronic pentru piețele multivindor.

Au o colecție uriașă de suplimente și șabloane de design care vă permit să creați un magazin online frumos. Shopify este o platformă uimitoare pentru începători și este ușor de utilizat.

Ușor de utilizat – WooCommerce

WooCommerce este un plugin WordPress, ceea ce înseamnă că va trebui să creați un site WordPress pentru a instala WooCommerce pe el. Va trebui să vă actualizați manual magazinul online și să vă protejați site-ul WordPress împotriva hackerilor. Deoarece funcționează cu WordPress, puteți utiliza pluginuri pentru a vă ocupa de aceste sarcini.

Mesaj de bun venit de la WooCommerce

Cu WooCommerce, puteți personaliza magazinul pentru a adăuga funcții nelimitate. În plus, puteți utiliza, de asemenea, peste 50.000 de plugin-uri WordPress și o mulțime de pluginuri de comerț electronic pentru a adăuga orice funcționalitate pe care o puteți dori vreodată pe site-ul dvs..

Dezavantajul WooCommerce este că nu există un constructor de drag and drop implicit pentru a vă proiecta site-ul. Cu toate acestea, puteți utiliza pluginuri WordPress precum Beaver Builder sau Divi Theme pentru a adăuga o funcționalitate de constructor de site-uri web la magazinul dvs. online. Aceste plugin-uri se vor adăuga la costul general al realizării site-ului dvs. de comerț electronic.

Deși există un asistent de configurare pentru tot ceea ce trebuie să faceți pe WooCommerce, este totuși oarecum copleșitor din cauza opțiunilor nelimitate și a flexibilității pe care vi le oferă. Acest lucru face ca procesul de bord să fie dificil atunci când îl comparați cu Shopify.

Câștigătorul: Shopify este un câștigător aici. Se concentrează pe utilizatorii începători care abia încep afacerile online. WooCommerce este extrem de flexibil, dar are un pic de curbă de învățare pentru a stăpâni pe deplin.

3. Cost

În etapele inițiale ale începerii unei afaceri online, va trebui să începeți cu o platformă care oferă toate funcțiile de care aveți nevoie la un cost redus. Există un cost suplimentar pentru principalul software sau platforma de comerț electronic pe care îl alegeți, apoi costul pentru suplimentele și serviciile sale necesare pentru crearea magazinului dvs. online.

Cost – magazin

Shopify vine cu mai multe planuri care încep de la 29 USD pe lună și ajung până la 299 USD pe lună. Fiecare dintre aceste planuri are opțiunile afișate pe site-ul Shopify. Puteți alege planul Shopify de bază pentru a începe magazinul online și a face upgrade la alte planuri premium pe măsură ce afacerea dvs. crește.

Planuri Shopify

Toate planurile vin cu un nume de domeniu, un certificat SSL și găzduire web pentru site-ul dvs. de comerț electronic.

Când începeți afacerea cu planul Shopify de bază, veți obține spațiu nelimitat de stocare a fișierelor, 2 conturi de utilizator pentru a vă gestiona magazinul online, opțiuni pentru a adăuga produse nelimitate, suport 24/7 și multe altele.

Planul de bază vă taxează pentru adăugarea de extensii și instrumente terțe pe site-ul dvs. Veți ajunge să plătiți mai mulți bani pentru a utiliza suplimente care sunt necesare pentru scalarea magazinului online.

Un alt factor care se adaugă la cost este soluția de plată. Shopify vine cu un gateway de plată implicit (Shopify Payments) care percepe 2,9% + 30 de cenți pentru fiecare tranzacție din magazinul dvs. online.

Puteți utiliza întotdeauna o soluție de plată terță parte. Cu toate acestea, Shopify va percepe o taxă forfetară de 2,0% pentru toate tranzacțiile de la o soluție terță parte. Dacă alegeți planul Advanced Shopify, va trebui să plătiți 0,5% pe tranzacție, însă acest plan în sine costă 299 USD pe lună..

În faza inițială, puteți utiliza Payify Payments, care este soluția implicită și relativ la fel ca alte platforme precum Stripe și Braintree.

Cost – WooCommerce

WooCommerce este o platformă open source și unul dintre principalele plugin-uri WordPress eCommerce. Îl poți descărca gratuit din depozitul WordPress.org.

Ar trebui să consultați această comparație între WordPress.com și WordPress.org dacă aveți nevoie de informații cu privire la cele două „arome” WordPress.

Pentru a începe cu WooCommerce, va trebui să achiziționați un nume de domeniu, un certificat SSL și un cont de găzduire web.

În mod normal, un nume de domeniu, un certificat SSL și găzduire web costă 13,99 USD / lună. Acest lucru se poate simți ca o mulțime de bani dacă abia începeți.

Din fericire, tehnologia a avansat, iar acum există companii specifice de găzduire WooCommerce care reduc costurile inițiale.

Bluehost pentru WordPress și WooCommerce

Vă recomandăm Bluehost pentru găzduire pentru magazinul dvs. online. Este recomandat, de asemenea, de către oficialii WordPress și WooCommerce. Bluehost a acceptat să ofere utilizatorilor noștri un nume de domeniu gratuit, un certificat SSL gratuit și o reducere uriașă la găzduire web.

După ce ați acceptat această ofertă, va trebui să plătiți doar 6,95 USD / lună, ceea ce este mult mai accesibil pentru noii proprietari de magazine online.

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Dacă doriți mai multe soluții de găzduire, consultați selecția experților noștri dintre cele mai bune companii de hosting online.

Dacă comparați costul inițial al Shopify cu WooCommerce, atunci WooCommerce este o afacere destul de mare. Nu există nicio taxă de tranzacție cu WooCommerce, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă împărtășiți profitul din vânzări și că puteți câștiga bani buni de la magazinul dvs..

Pe partea negativă, extensiile premium WooCommerce sunt scumpe și trebuie să plătiți o sumă grea pentru a adăuga funcții speciale magazinului dvs. online.

Vestea bună este că este posibil să găsiți o alternativă gratuită pentru fiecare soluție plătită din depozitul de pluginuri WordPress. Un alt factor de economisire a costurilor este că aveți opțiunea de a cumpăra doar instrumentele și suplimentele necesare pentru magazinul dvs. online. WooCommerce vă permite să alegeți și să vă alegeți funcțiile în funcție de nevoile dvs. specifice.

Câștigătorul: WooCommerce este câștigătorul clar, deoarece vă economisește bani la nivelul maxim. Cu suportul de la WordPress, Bate Shopify este ușor în termeni de suplimente gratuite și instrumente terțe. Fără comisioane pentru tranzacții este, de asemenea, un factor masiv „câștig” pentru WooCommerce.

4. Gateway-uri de plată

Atât Shopify, cât și WooCommerce au tone de soluții de plată care vă facilitează primirea plăților de la clienți. Este recomandat să adăugați mai multe metode de plată adecvate pentru dvs. pentru a colecta plăți și, de asemenea, disponibile pentru clienții dvs. pentru a efectua plăți în magazinul dvs..

Soluții de plată – Shopify

Pe Shopify, există o opțiune de plată implicită cunoscută sub numele de Payify Payments (alimentată de Stripe) pe care o puteți utiliza pentru a accepta plăți de la clienți. Vă permite să integrați multe alte soluții de plată cu ușurință.

Plăți magazin

Principalul dezavantaj al Shopify este că trebuie să le plătiți o taxă suplimentară de 2,0% pentru fiecare tranzacție. Acest cost este suplimentar cu costul implicit care este dedus de serviciul terț pe care îl utilizați pe site-ul dvs. Cu toate acestea, dacă utilizați planul Advanced Shopify, trebuie să plătiți 0,5% pe tranzacție; dar acest plan costă 299 USD pe lună, ceea ce este foarte scump.

Gateway-ul de plată implicit, Shopify Payments, nu are comisioane de tranzacție. Deși pentru fiecare tranzacție se va percepe o taxă de bază pentru cardul de credit. Shopify are propriile rate ale cardurilor de credit care pornesc de la 2,9% + 30 cenți la fiecare tranzacție. Când faceți upgrade la un plan mai mare, costul tranzacției se reduce automat.

Soluții de plată – WooCommerce

În mod implicit, WooCommerce integrează gateway-uri de plată Paypal și Stripe. Cu toate acestea, puteți adăuga orice soluție de plată la magazinul dvs. WooCommerce ușor folosind suplimente și pluginuri WordPress.

Plăți WooCommerce

De asemenea, pluginurile WordPress facilitează utilizarea mii de soluții de plată regionale pe site-ul dvs., ceea ce înseamnă că puteți solicita un serviciu de plată și există șanse corecte de a fi disponibil ca plugin. Puteți, de asemenea, să vă creați propriile soluții de plată personalizate și să le adăugați la magazinul online.

WooCommerce nu percepe niciodată un singur ban pe nicio tranzacție. Va trebui să plătiți doar taxele implicite pentru soluțiile terțe pe care le utilizați pentru a accepta plățile online. În acest fel, puteți păstra ceea ce câștigați.

Magazinele online mari care utilizează un serviciu de plată terțe pot utiliza WooCommerce și economisiți o mulțime de bani datorită faptului că nu au comisioane de tranzacție. Cu toate acestea, dacă sunteți un startup și doriți să utilizați Shopify pentru a vă crea magazinul online, atunci gateway-ul de plată implicit are cel mai mic cost inițial..

Câștigătorul: Este o cravata. Atât Shopify cât și WooCommerce au tone de opțiuni pentru soluții de plată și pot fi modificate în funcție de cerințele magazinului dvs. online.

5. Adăugări

Puteți utiliza orice platformă de comerț electronic pentru a vă crea magazinul online, dar nu va fi o soluție completă fără ajutorul suplimentelor și extensiilor. Mai devreme sau mai târziu, va trebui să adăugați mai multe funcții pe site-ul dvs., iar acolo este locul în care se vor juca suplimente.

Unele dintre aceste suplimente includ servicii de marketing prin e-mail, instrumente de generare de plumb, instrumente SEO, soluții de analiză, software de asistență pentru clienți și multe altele.

Indiferent dacă utilizați Shopify sau WooCommerce, puteți adăuga tone de suplimente și instrumente terțe la magazinul dvs. online pentru a vă duce site-ul la nivelul următor..

Addons – Shopify

Shopify are un App Store similar cu Google Play pentru telefoanele Android. Puteți descărca și instala orice aplicație din magazinul de aplicații Shopify pentru a o adăuga ca funcție în magazinul dvs. online. Există sute de mii de aplicații disponibile în magazinul de aplicații Shopify. De asemenea, vă permite să utilizați cheia API a oricărui addon pentru a o integra cu Shopify.

Magazin de aplicații Shopify

Un mare exemplu de instrument de generare de plumb este OptinMonster. Este cel mai popular instrument de marketing prin e-mail care te ajută să creezi o listă de e-mailuri și să reduci abandonarea coșurilor. Aplicațiile lor sunt puternice pentru a vă ajuta să gestionați SEO, recenzii, coduri promoționale, numărătoare inversă și multe altele.

Puteți utiliza suplimente gratuite și premium din magazinul Shopify pentru a adăuga funcții și funcționalități pe site-ul dvs. Aplicațiile gratuite se integrează în magazinul dvs. prin intermediul cheilor API, iar aplicațiile premium vin cu abonamente lunare și anuale.

Addons – WooCommerce

WooCommerce este un plugin WordPress care îl face flexibil. Funcționează ușor cu celelalte 50.000 de plugin-uri gratuite de la WordPress. De asemenea, se integrează ușor cu plugin-uri premium WordPress.

Extensii WooCommerce

Este ușor să utilizați aceste pluginuri pentru a adăuga funcții uimitoare magazinului dvs. online, cum ar fi soluții de plată, soluții SEO și analitice, instrumente de optimizare a vitezei, instrumente de conținut, suplimente de recenzie a produselor și multe altele.

Pe măsură ce afacerea dvs. crește, puteți angaja o echipă de dezvoltare internă pentru a crea pluginuri și extensii personalizate pentru a vă integra cu WooCommerce. În acest fel, puteți adăuga cu ușurință orice funcționalitate pe site-ul dvs. de comerț electronic fără probleme.

Câștigătorul: WooCommerce este câștigătorul. Am încercat să adăugăm aplicații personalizate pe Shopify și este extrem de dificil. Cu toate acestea, WooCommerce se integrează ușor cu orice plugin personalizat și puteți încărca, de asemenea, propriile dvs. add-on-uri personalizate prin WordPress. Fiind un software open source, flexibilitatea pe care o oferă este incomparabilă.

6. Scalabilitate

Orice afacere, indiferent dacă este online sau nu, crește cu timpul. Odată cu creșterea apar noi provocări și ai nevoie de mai multe resurse care să te ajute să gestionezi afacerea.

Atât Shopify, cât și WooCommerce au fost construite pentru a gestiona site-uri de trafic greu și comenzi nelimitate pentru clienți. Cu toate acestea, există întotdeauna diferențe de luat în considerare în platforma pe care alegeți să o creați magazinul dvs. online. Veți avea nevoie de o platformă care vă permite să vă extindeți afacerile fără probleme.

Scalabilitate – Shopify

Shopify este o platformă simplă care vă ajută să vă începeți afacerea online cu planul lor de bază. Când afacerea dvs. crește, puteți face upgrade la un plan cu mai multe opțiuni și funcții. Cea mai bună parte a Shopify este că nu trebuie să gestionați actualizări, securitate sau performanța magazinului dvs. online.

Shopify scalabilitate

Vă puteți baza pe Shopify pentru afacerea dvs. în creștere, deoarece acestea au grijă de funcționarea dvs., de backup-urile site-ului, de optimizarea vitezei și multe altele. Dacă doriți să fiți mai atenți la magazinul dvs. online, atunci puteți utiliza serviciul lor de întreprindere care vine însoțit de planul Shopify Plus.

Aceste planuri Shopify sunt scumpe, dar reduc munca din partea ta și te poți concentra exclusiv pe dezvoltarea afacerii tale. De asemenea, nu este necesar să angajați o echipă care să vă administreze site-ul, ceea ce înseamnă că nu sunt costuri suplimentare pentru a construi o configurație adecvată pentru gestionarea site-ului. Cu toate acestea, va trebui să planificați o creștere pe termen lung pentru a acoperi cheltuielile pe care le plătiți către Shopify în fiecare lună.

Scalabilitate – WooCommerce

WooCommerce este total diferit în ceea ce privește gestionarea site-ului. Este o platformă găzduită de sine stătător și va trebui să gestionați totul singur, inclusiv actualizări ale site-urilor web, backup-uri, securitate și multe altele.

WooCommerce scalabilitate

Cu toate acestea, WooCommerce este extrem de flexibil, astfel încât să puteți gestiona cu ușurință creșterea magazinului dvs. online. Veți avea, de asemenea, controlul complet al gestionării resurselor dvs., adăugând doar extensiile plătite de care aveți nevoie și le puteți utiliza pe site-ul dvs..

Pe măsură ce traficul dvs. crește, va trebui, de asemenea, să vă actualizați planul de găzduire pentru a supraviețui scalabilității ascendente. Uneori, costul de găzduire crește mult și va trebui să căutați alți furnizori de hosting WordPress, cum ar fi WP Engine sau LiquidWeb, pentru a obține găzduire gestionată pentru site-ul dvs. WooCommerce.

Câștigătorul: Shopify este câștigătorul aici, deoarece este ușor să scalați magazinul online cu ei. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de flexibilitate și sunteți dispus să plătiți pentru găzduirea web administrată, atunci ar trebui să luați în considerare utilizarea WooCommerce.

7. Concluzie – Shopify vs. WooCommerce

Am comparat costurile, ușurința de utilizare, soluțiile de plată și multe altele pentru aceste două platforme de comerț electronic. În general, depinde total de utilizarea și cerințele dvs. Shopify și WooCommerce se evidențiază în diferite domenii.

Iată punctele cheie din comparația de mai sus pentru a vă ajuta să decideți ce platformă să alegeți între Shopify și WooCommerce.

Pro – Shopify

 1. Este ușor de pornit și ușor de utilizat.
 2. Nu trebuie să vă gestionați deloc magazinul online.
 3. Puteți utiliza o soluție de plată implicită sau puteți adăuga o soluție terță parte.
 4. Ușor de dimensionat site-ul dvs. web la nevoie.

Contra – Shopify

 1. Nu aveți controlul complet asupra magazinului dvs. online.
 2. Taxele de tranzacție vă pot reduce profiturile din vânzări.
 3. Va trebui să selectați un plan pentru a face upgrade în Shopify.
 4. Nu există flexibilitate pentru a alege doar funcțiile de care aveți nevoie.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții care nu necesită nicio gestionare la sfârșitul dvs., pe care o puteți scalda cu ușurință atunci când afacerea dvs. crește, atunci ar trebui să selectați Shopify pentru a crea magazinul online.

Pro – WooCommerce

 1. Este un software open source și integrează orice suplimente personalizate dorite.
 2. Veți avea control complet asupra site-ului dvs..
 3. Costul inițial este ieftin pentru a-ți configura magazinul online.
 4. Există companii de găzduire specifice WooCommerce care reduc costurile pentru găzduirea web.

Contra – WooCommerce

 1. Va trebui să gestionați singur site-ul dvs., care include actualizări, copii de rezervă, securitate și multe altele.
 2. Va trebui să învățați software-ul pe deplin, deoarece are caracteristici nelimitate, iar acest lucru poate fi copleșitor dacă nu știți exact ce căutați.
 3. Costurile de scalabilitate pot fi incluse în bugetul dvs..

Dacă doriți să începeți cu un cost mai mic și aveți nevoie de control complet pentru a vă gestiona site-ul de comerț electronic, atunci WooCommerce este o platformă uimitoare pentru dvs..

Ați dori să consultați acest articol pe BigCommerce vs WooCommerce. De asemenea, poate doriți să citiți lista noastră completă de alternative Shopify și concurenți.

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să compari Shopify cu WooCommerce și vei putea selecta cea mai bună platformă pentru nevoile tale.

De asemenea, poate doriți să consultați tutorialul nostru pas cu pas despre cum să faceți un site web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map