WPML vs. Polylang – Care este mai bun? (Comparaţie)


Cauti sa creezi un site web multilingv? Configurarea unui site multilingv este cel mai bun mod de a vă extinde atenția către un public global.

Cu toate că pe piață există zeci de plugin-uri de traducere WordPress, 2 dintre ele se remarcă din rest – WPML și Polylang.

În acest articol, vom face o comparație dintre cele două pluginuri de traducere populare și vă va ajuta să decideți care este cea mai bună alegere pentru nevoile dvs. unice..

WPML vs. Polylang – Cuprins

Scopul acestei comparații este de a explora în detaliu atât caracteristicile ambelor pluginuri, cât și a compara caracteristicile acestora, cum diferă și care se potrivesc cu adevărat nevoilor dvs..

Vom acoperi în principal următoarele puncte.

 • Ușurință în utilizare
 • Managementul traducerilor
 • Serviciu de traducere
 • Număr de limbi acceptate
 • Traduceri de text
 • Suport de comerț electronic
 • Integrare media
 • Suport și documentare

Dar înainte de a ne afunda în caracteristicile reale ale pluginurilor, să avem o privire de ansamblu rapidă. Te va ajuta să înțelegi mai bine pluginurile dacă nu le cunoști încă.

WPML vs. Polylang – Prezentare generală

WPML este un plugin multilingv puternic, cu controale și configurații simplificate. Cu peste 40K de instalații active, nu există nici o îndoială, WPML este unul dintre cele mai populare pluginuri WordPress multilingve pe piața WordPress.

WPML face foarte ușor să traduceți conținutul dvs. în diferite limbi, fără a fi nevoie să sacrificați nicio caracteristică a site-ului dvs. web.

wpml vs polylang

WPML este un plugin plătit. Prețul pentru acest plugin începe de la 29 USD.

Polylang este un alt plugin de traducere robust, care este cel mai mare concurent WPML. Interfața cu utilizatorul Polylang este super simplă. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați conținutul dvs., să creați pagini, categorii și etichete, apoi să definiți limbile pentru fiecare dintre ele.

polylang, polylang VS WPML

Puteți oferi oricât de multe recomandări lingvistice doriți utilizatorilor dvs. Puteți utiliza, de asemenea, scripturi de limbaj RTL cu Polylang. Pluginul descarcă automat pachetul lingvistic WordPress și le actualizează pe site-ul dvs. web. Deci, indiferent de limba pe care o doriți, puteți fi sigur că veți avea pachetul de limbă potrivit cu Polylang.

Polylang oferă, de asemenea, o versiune premium, cu caracteristici extinse și opțiuni de personalizare. Prețul pentru versiunea comercială a Polylang începe de la 99 € (în jur de 111 USD).

Comparație de caracteristici: WPML vs. Polylang

Fiind două dintre cele mai populare pluginuri de traducere, ambele pluginuri sunt dotate cu funcții uimitoare. Deoarece acesta este un post de comparație, vom arunca o privire mai atentă la fiecare dintre caracteristicile sale.

Acestea fiind spuse, să începem.

1. WPML vs. Polylang – Ușor de utilizat

Cu WPML, puteți converti un site web într-o singură limbă într-unul multilingv în doar câteva minute. .

Ușor de utilizat WPML

Când instalați și activați WPML Multilingual CMS (pluginul principal), veți fi direcționat către un asistent de configurare unde puteți specifica setările esențiale, cum ar fi o opțiune pentru configurarea limbii implicite, adăugați limbi suplimentare, specificați unde să setați comutatoare de limbă în sus Comutatoarele de limbă pot fi afișate în meniu, subsol și barele laterale.

De asemenea, vă permite să configurați structura adreselor URL pentru mai multe limbi pentru subdomenii, directoare și parametri URL.

Pe de altă parte, Polylang nu are un ghid de pornire rapidă sau un asistent de configurare pentru a vă facilita viața cu configurarea pluginului.

Pentru a configura limbile pe site-ul dvs., va trebui să navigați la Limba opțiunea din setările Polylang din tabloul de bord WordPress.

Ușor de utilizat Polylang. WPML vs Polylang

De acolo, puteți găsi opțiuni pentru a adăuga o limbă nouă. După adăugarea limbilor cerute, este destul de ușor de gestionat adăugarea de traducere a conținutului dvs. din postarea și editorul de pagini. Tot ce trebuie să faci este să faci Selectați limba potrivită și Salvați Pagina ta.

La fel ca WPML, cu Polylang este posibilă modificarea sau actualizarea setărilor de limbă din tabloul de bord WordPress. Puteți aplica, de asemenea, setări de limbă șiruri și limbă media.

Câştigător

Ambele pluginuri facilitează traducerea conținutului dvs., dar cu ajutorul asistentului de configurare, traducerea este chiar mai ușoară cu WPML. Deci WPML este câștigătorul atunci când vine vorba de ușurința în utilizare.

2. WPML vs. Polylang – Managementul traducerilor

Atât Polylang, cât și WPML acceptă traducerea automată și manuală. Cu o traducere automată, puteți economisi timp. Cu toate acestea, pentru a vă asigura că traducerea este corectă și sănătoasă pentru om, este recomandat să traduceți manual singur sau prin angajarea unui expert în traducere. Să aruncăm o privire la modul în care aceste plugin vă permit să gestionați întregul proces de traducere manuală.

Cu WPML, funcția de gestionare a traducerilor este oferită ca un addon. După ce ați activat suplimentul, puteți trimite conținut pentru traducere chiar din tabloul de bord.

Pe de altă parte, Polylang vă permite să integrați un sistem de gestionare a traducerilor bazat pe cloud cunoscut sub numele de Lingotek. Cu Lingotek, puteți accesa traducere automată gratuită sau puteți angaja un profesionist care să o facă pentru dumneavoastră. Dezavantajul este că trebuie să instalați un plugin pentru terți, Lingotek și trebuie să configurați un cont cu Lingotek.

Câştigător

Gestionarea traducerilor WPML este disponibilă ca un addon, în timp ce Polylang vă solicită să instalați Lingotek, un plugin pentru terți.

3. WPML vs. Polylang – Număr de limbi acceptate

WPML este livrat cu fișiere de traducere pentru 64 de limbi pe care le puteți folosi imediat după instalarea pluginului. Dar, în cazul în care aveți nevoie de limbi suplimentare, le puteți adăuga și cu ajutorul editorului său de limbi.

Limbi WPML, WPML vs Polylang

Polylang de asemenea, face o treabă grozavă în această privință.

Limbi Polylang, WPML vs Polylang

Acesta acceptă mai mult de o sută de limbi pentru traduceri și puteți adăuga mai multe.

Câştigător

În ceea ce privește numărul de limbi acceptate, Polylang se împiedică de toate competițiile lor.

4. WPML vs. Polylang – Opțiuni de localizare

Atât WPML cât și Polylang vă permit să traduceți textele provenind din teme și pluginuri pe care le utilizați pe site-ul dvs. Cu această caracteristică, puteți construi și o zonă de administrare multilingvă.

WPML acceptă localizarea temelor și a pluginurilor în trei moduri:

 • Folosiți numai traducere cu șiruri
 • Utilizați String Translation, dar încărcați fișiere .mo ca copie de rezervă
 • Încărcați doar fișierele .mo.

Cu toate acestea, dacă nu există o traducere specifică în fișierul WPML și Polylang vă va permite să furnizați propria traducere a unei limbi specifice pentru orice temă sau plugin.

În WPML, traducerea temei site-ului și a textului pluginului este controlată de către String Translation caracteristică. Acesta caută de fapt conținutul traductibil din tema și pluginul dvs. și apoi vă permite să adăugați textul alternativ.

Polylang, utilizează poedit și Loco Translate pentru a traduce textele de temă și plugin.

Câştigător

Ambele pluginuri oferă o treabă destul de bună în ceea ce privește traducerea temelor și a pluginurilor.

5. WPML vs. Polylang – Suport comerț electronic

Dacă doriți să construiți un site de comerț electronic multilingv, atunci aceste plugin-uri pot fi de ajutor. Site-urile de comerț electronic au nevoie de mai multă muncă în ceea ce privește configurarea întregului magazin, comparativ cu blogurile simple.

Și atâta timp cât utilizați aceste două pluginuri, nu este nimic de îngrijorat. Licența cms WPML la un preț mai mare va acoperi tot ceea ce este necesar pentru a traduce întregul site web de comerț electronic. Licența cms te costă în jur de 79 USD și este suportată și de alte integrări de comerț electronic.

În cazul în care doriți să utilizați Polylang pentru a proiecta un magazin de comerț electronic multilingv, atunci trebuie să faceți upgrade la Polylang Pro sau cumpărați suplimentul WooCommerce al Polylang.

Câştigător

Încă o dată ambele pluginuri oferă opțiuni excelente, dar WPML poate fi alegerea mai optimă pentru utilizatori, deoarece costă mai puțin.

6. Integrări media

Există multe de lucru atunci când vine vorba de traducerea fișierelor media precum imagini și videoclipuri. Dacă afișați legendele de imagine și lucrați cu configurațiile interne precum etichete alt, denumire etc., atunci ar trebui să mergeți pentru pluginul care are un suport mai mare pentru fișierul media.

WPML vine cu modulul de traducere media care trebuie activat înainte de a putea traduce fișiere media.

Traduceri media WPML vs Polylang, WPML

Utilizarea unui singur fișier media pentru mai multe limbi este o opțiune excelentă, deoarece va economisi multă muncă și spațiu pe site-ul web.

Polylang face cam aceeași lucrare ca și WPML.

Traduceri media Polylang, WPLM și Polylang

Trebuie doar să activați un modul în interiorul pluginului, apoi puteți configura fișierele media cu legendele și numele respective în mai multe limbi.

Câştigător

Deoarece WPML și Polylang fac aceeași treabă, folosind oricare dintre ele vă poate oferi aceeași experiență pentru fișierele dvs. media.

7. Suport și documentare

Unul dintre avantajele alegerii unui plugin WordPress premium pentru un plugin gratuit este că pluginul premium vine cu suport premium. Acest lucru poate fi extrem de benefic, deoarece dacă sunteți blocat în orice moment în timp ce utilizați sau configurați pluginul, puteți contacta legătura cu echipa de asistență sau puteți consulta documentația și puteți rezolva problemele dvs..

Ca un plugin premium, pluginul WPML bate pantalonii din toată competiția sa atunci când vine vorba de suport. Documentația online este foarte detaliată și explică totul clar, de la configurarea pluginului până la utilizarea funcțiilor sale pentru cele mai bune rezultate.

Polylang nu oferă asistență pentru pluginul său gratuit. Documentația lor nu este la fel de extinsă ca pluginul WPML.

Câştigător

WPML este un câștigător clar atunci când vine vorba de asistență

Concluzie: Care este mai bun – WPML sau Polylang?

Atât WPML cât și Polylang sunt alegeri excelente pentru crearea unui site web multilingv. Considerăm că WPML este un plugin de traducere mai bun decât Polylang datorită asistentului său de configurare ușor de utilizat și suport excelent.

Dacă preferați să mergeți cu un plugin gratuit, atunci Polylang este alegerea potrivită pentru dvs. Sperăm că acest articol vă va ajuta să aflați pluginul potrivit de traducere pentru nevoile dvs..

Dacă sunteți interesat, puteți intra în detaliile creării unui site multilingv cu WPML și cu Polylang .

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map