Алтернатива за Сумо: ОптинМонстер против Сумо (шта је боље?)

оптинмонстер вс сумо


ОптинМонстер вс. Сумо: Ко побеђује у битци? Ако тражите алтернативу Сумо и питате се како се ОптинМонстер поставља као алат за проширивање ваше листе е-поште, на правом сте месту.

Погледаћемо карактеристике ОптинМонстер-а против Сумо-а, да вам помогнемо да утврдите који је алат за оптимизацију генерације и претворбе најбољи избор за вашу веб локацију.

Започнимо са овом поређењем ОптинМонстер-а против Сумо-а.

Ево кратке табеле са садржајем које ће показати различите аспекте које ћемо упоређивати између ова два алата, ОптинМонстер вс. Сумо:

Општи преглед: ОптинМонстер вс. Сумо

Шта је ОптинМонстер?

оптинмонстер-лого
ОптинМонстер је најпопуларнији алат за генерирање олова који је доступан. Стотине хиљада издавача, веб локација за е-трговину и агенције користе ОптинМонстер за израду листа е-поште, појачавање прегледа страница, смањење стопе напуштања почетне странице, смањење напуштања колица, повећање ангажмана корисника и повећање продајних конверзија.

ОптинМонстер је софтвер као услуга (СааС) решење и може се користити на било којој врсти веб локација укључујући ВордПресс, Схопифи, Магенто, статичке ХТМЛ веб локације и још много тога.

Да бисте користили ОптинМонстер на својој веб локацији, све што требате је да додате део кода на своју веб локацију. Али корисницима ВордПресса чине још лакшим, све што морате да урадите је да преузмете и активирате бесплатни ВордПресс додатак.

ОптинМонстер можете инсталирати на више веб локација и њима управљати путем једне контролне табле. Они чак нуде и ОптинМонстер подрачуне, тако да бројни сарадници или клијенти могу истовремено да имају приступ рачуну. Можете контролисати шта ти подрачуни могу заправо да ураде са 4 различите улоге гледатеља, аутора, менаџера и администратора.

Такође се интегрише са свим већим услугама маркетинга путем е-поште, укључујући АВебер, Цонстант Цонтацт који су одлична алтернатива МаилЦхимпу-у и још неколико тако да своје везе са ОптинМонстер-ом можете лако повезати са маркетиншким кампањама е-поште..

Шта је Сумо?

сумо-лого
Сумо, раније познат као СумоМе, је још једно сјајно средство за прављење листа и оптимизацију веб локација. Као и ОптинМонстер, такође можете користити Сумо на готово било којој врсти веб странице да бисте повећали листу е-поште, смањили напуштање колица и повећали вредност наруџбе. Али за разлику од ОптинМонстер, Сумо је додатак, а не СааС решење.

Помоћу Сумо-а можете да додате и друге кориснике на свој налог, али можете да бирате само између администраторске и корисничке улоге. То значи да корисник има приступ свим подешавањима и кампањама вашег налога, док помоћу ОптинМонстер-а можете боље да контролишете оно што други корисници имају приступ.

Сумо се такође интегрише са услугама маркетинга путем е-поште као што су Маилцхимп, Цонстант Цонтацт, МаилерЛите и још много тога.

Једноставност употребе: ОптинМонстер вс. Сумо

ОптинМонстер

ОптинМонстер је најједноставнији алат за генерирање олова који се највише користи. То је самостална апликација која живи на сопственој веб локацији. Да бисте креирали скочне прозоре и кампање, пријавите се на свој налог на Веб локација ОптинМонстер.

оптинмонстер-вс-сумо-пријава

Након што се пријавите, можете да креирате кампање, управљате својим налогом и видите све веб локације које користите ОптинМонстер на свим погодним местима.

оптинмонстер-инструментна табла

Стварање нове кампање помоћу ОптинМонстер-а је врло једноставно. Само кликните на дугме Створи кампању и бићете преусмерени на страницу на којој можете одабрати врсту кампање, било да је скочна, цео екран, клизач, плутајућа трака или инлине.

Тада можете одабрати један од њихових многих предложака кампања који ће вам омогућити да брзо направите сјајну кампању. Затим их можете користити драг анд дроп буилдер да бисте лако прилагодили предложак вашим потребама.

оптинмонстер-буилдер кампања

Када завршите са креирањем кампање, све што требате урадити је да притиснете дугме Објави, активирате свој статус објављивања и копирајте и залепите уграђени код на веб локацију.

оптинмонстер-ембед

Сумо

Са друге стране, са Сумо морате да управљате својим налогом и креирате кампање са два различита места. На свој налог можете да се пријавите са веб локације Сумо, али од овде можете само да управљате наплатом свог рачуна и другим детаљима налога. Не можете да креирате скочне прозоре или кампање одатле. Такође, на пример, не можете да видите остатак веб локације Сумоа, као што је почетна страница, осим ако нисте одјављени са налога.

сумо-рачун

Да бисте креирали скочне прозоре и кампање, прво морате да додате Сумо на своју веб локацију. Испод је како изгледа на ВордПресс сајту. Да бисте креирали кампању, морате да кликнете на Моје апликације. То ће отворити нови прозор у којем ћете градити скочни прозор или кампању. То је пуно различитих прозора за решавање.

сумо-контролна табла

Сумо има делимични едитор за повлачење и испуштање како би прилагодио попупс и кампање, али је корисничко сучеље сложеније за употребу од ОптинМонстер. Потребно је неколико кликова да бисте схватили шта радите.

Осим тога, Сумо не дозвољава да у потпуности одаберете свој тип кампање. На пример, налажу вам да одаберете свој циљ за кампању и ако изаберете циљ Додај позив акцији, нећете моћи да одаберете врсту кампање „Мат Мат“.

сумо-едитор

Победник: ОптинМонстер. Помоћу ОптинМонстер-а можете да креирате кампање и управљате целокупним налогом са једног места. Стварање кампање такође је супер једноставно са алатом за прављење и повлачењем кампање и лако је прилагодљиво.

Карактеристике: ОптинМонстер вс. Сумо

ОптинМонстер

ОптинМонстер има бројне могућности директно из оквира које вам омогућавају да направите широк спектар моћних скочних прозора и кампања које ће вам помоћи да проширите листу е-поште или остварите низ других циљева на вашој веб локацији.

Можете бирати између 5 различитих типова кампања, укључујући:

 • Попуп
 • Цео екран
 • Слајд у
 • Плутајући бар
 • У реду

оптинмонстер-карактеристике

Такође имате могућност да претворите било коју кампању преко целог екрана у стил кампање добродошлице у програм за прављење кампање, као и могућност да било коју попуп кампању претворите у 2-корак Да / Не оптин образац. Двостепени оптин облик је посебно ефикасан за повећање конверзија због психолошког трика који се зове Зеигарников ефекат. Студије су показале да кад особа покрене процес, већа је вероватноћа да ће га довршити.

Уз ове типове кампања, ОптинМонстер такође нуди бројне окидаче кампање и правила приказа за које можете изабрати:

 • Време на страници / Време на месту
 • Откривен је излаз
 • Помери удаљеност
 • Неактивно време посетилаца
 • Локација посетиоца
 • Тренутни датум / време / месец
 • Број прегледаних страница
 • Уређај за посетиоце
 • Посетилац је нов / враћа се
 • Тренутни пут путање УРЛ-а
 • Посетилац је кликнуо на МонстерЛинк
 • Откривање блокада посетилаца
 • И још много тога

оптинмонстер-дисплаи-рулес

Један од најмоћнијих окидача који ОптинМонстер нуди је њихов Излазно намеравана технологија, њихов потпис. Технологија Екит-Интент је у стању да прати када корисник спрема да напусти вашу веб локацију и пошаље им циљни попуп у тачно право време. Одлично функционира за смањење напуштања кошарице и претварање напуштања посјетилаца у претплатнике путем е-поште.

оптинмонстер-излазак-намера

Сумо

Са Сумо такође можете бирати између више различитих типова кампања, укључујући скочни прозор, коцкарницу за колица, оквир за помицање, линијски облик, клик на окидач, окидач добродошлице и паметну траку. Али као што смо раније поменули, можете да приступите само одређеним типовима кампања у зависности од циља који одаберете за своју кампању. Поред тога, врсте кампања као што су Царт Цасино доступне су само уз одређене плаћене планове.

сумо-кампање

Можете додати окидаче кампање за приказивање или сакривање на основу УРЛ-ова, страница, уређаја, препоруке и више. Али што се тиче покретања кампање, Сумо недостаје у поређењу са ОптинМонстер-ом. Сумо има око 11 покретача кампање за бирање, док ОптинМонстер има преко 25.

сумо-кампање

Победник: ОптинМонстер. Помоћу ОптинМонстер добијате приступ многим моћнијим покретачима кампања и опцијама циљања попут Излазне намере, Онсите Ретаргетинг, Географско циљање локације и још много тога.

Цене: ОптинМонстер вс. Сумо

ОптинМонстер

ОптинМонстер нуди 4 различита плана цена: Основни, Плус, Про и раст. ОптинМонстер планови почињу од 9 долара месечно.

Сваки план цена заснива се на броју веб локација, броју кампања, циљању и окидачима кампање, функцијама извештавања и још много тога. Цијене не овисе о броју претплатника, тако да не морате надоградити на цјеновни план јер ће се адреса е-поште повећавати ако не желите.

оптинмонстер цене

Можете започети са основним планом за само 9 УСД месечно када се наплаћују годишње за 1 веб локацију и 3 кампање. Овај план укључује основне алате за почетнике за расту своје листе е-поште као што су Лигхтбок скочни прозори, Циљање нивоа странице, Поруке о успеху и још много тога.

Помоћу плана Плус можете креирати неограничене кампање за 3 веб локације. Укључује неке од снажнијих функција као што су Екит Интент Тецхнологи, МонстерЛинкс и још много тога. Кад се наплати годишње, то кошта 19 долара месечно.

Про план, најпопуларнији план ОптинМонстера, омогућава вам креирање неограничених кампања на 5 веб локација. Овај план кошта 29 УСД месечно када се наплаћује годишње и омогућава вам да уклоните бренд ОптинМонстер из кампања и укључује све најмоћније функције ОптинМонстер-а.

Коначно, план раста, најскупљи је план од 49 долара месечно када се наплаћује годишње. Добијате све моћне функције које нуде за употребу на 10 веб локација као и премиум подршку.

Сумо

Сумо понуде 4 различита плана цена: Бесплатно, професионално, ЕЦоммерце и раст. Бесплатни план може изгледати као феноменална понуда, али доступан је само за 200 претплатника, тако да морате да надоградите свој план чим расте листа е-поште.

сумо-цене

Професионални план почиње од 29 УСД месечно, али постоји само за 1 сајт и до 1000 претплатника. Ако желите да користите Сумо за неограничен број претплатника, морате да одаберете њихов план е-трговине, почев од 79 УСД месечно.

Не само да постаје скупљи што више претплатника имате, већ такође постаје скупљи у зависности од тога колико новца зарађујете од свог блога или веб странице. Ако зарадите више од 75 000 УСД, мораћете да надоградите на Гровтх план, за који морате да контактирате Сумо да бисте добили понуду за.

Победник: ОптинМонстер. Помоћу ОптинМонстер-а можете користити било који од њихових планова без обзира колико имате претплатника и коштаће вас много мање него Сумо.

Документација & Подршка: ОптинМонстер вс. Сумо

ОптинМонстер

ОптинМонстер нуди преко 200 чланака који ће вам помоћи да креирате своју прву кампању, интегришете се са добављачима услуга е-поште, управљате рачуном и готово свим другим упутствима која су вам потребна од једноставних до напредних.

подршка за оптинмонстер

Ако не можете да пронађете одговор на своје питање у одељку са документацијом, такође можете да отворите приватну карту за подршку са неким од корисних чланова тима. Одговор на карту за подршку обично можете очекивати у року од 24 сата.

Сумо

Када вам је потребна помоћ Сумо, на њиховој веб локацији имају довољно документације која ће вам помоћи да креирате кампању, управљате рачуном и још много тога. Такође можете да унесете проблем у оквир за питања како бисте брже пронашли праву документацију.

сумо-подршка

Такође можете да предате карту члану њиховог особља, али на њиховој веб локацији они неће јасно назначити када можете очекивати да на вашу карту одговоре..

Победник: ОптинМонстер. ОптинМонстер има обиље документације за подршку и будите сигурни да ће вам на карту за подршку брзо бити одговорено.

Закључак

Све у свему, препоручујемо ОптинМонстер као најбољи алат за проширивање листе е-поште и оптимизацију веб локације како би се максимизирале конверзије и приход.

За повољну цену добијате приступ бројним моћним функцијама као што су Екит Интент Тецхнологи и 2-степ Оптинс. Стварање скочног прозора одличног изгледа једноставно је урадити с алатом за прављење драг-дроп и низом фантастичних прилагодљивих предложака. Поред тога, како листа е-поште расте, нећете бити присиљени да планирате више цијене.

Сумо је сјајно средство ако тек почињете и треба вам бесплатна опција да направите своју листу е-поште. Али чим достигнете 200 претплатника, морат ћете развалити новчаник због скупог плана. У то време, било би добро пребацити се на ОптинМонстер где ћете добити више новца за свој долар.

Надамо се да сте уживали у овом посту на ОптинМонстер вс. Сумо и да знате који је алат за генерирање олова најбољи избор за развој веб странице или блога. Ако вам се свидио овај чланак, погледајте наш пост о опцијама Тхриве Леадс: ОптинМонстер вс Тхриве Леадс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map