Како креирати билтен за е-пошту у 5 минута (корак по корак)


Питате се како створити билтен? Стварање билтена путем е-поште одличан је начин да своју поруку проследите било да сте блогер и желите да редовно ажурирате своје читаоце или сте компанија која покушава да створи више потенцијалних клијената. Слање билтена омогућава вам да своју поруку доведете директно у инбок особа које желе да је виде. Али ако никада раније нисте створили билтен, то може бити застрашујуће. Али, не брини.

У овом чланку ћемо вам показати како да подесите билтен за е-пошту у 10 једноставних корака.

Хајде да почнемо.

1. Направите план и поставите циљеве за свој билтен

Пре него што започнете са стварањем билтена, прво морате да направите план и поставите циљеве. Без плана, ваш билтен ће бити неорганизован. Поред тога, не бисте требали да шаљете билтен без икаквог образложења или циљева који стоје иза њега. Билтен е-поште треба да служи сврси вашем предузећу или блогу, као што су:

 • Привуците више саобраћаја на своју веб локацију
 • Повећајте ангажман и акције
 • Промовишите свој производ или услуге
 • Изградите лојалне следбенике
 • Стварање продаје

Одлучите који ће бити циљ вашег билтена и направите ваш билтен с тим циљем на уму. Ако имате циљ за свој билтен, учините то ефикаснијим.

Након што одлучите за циљ вашег билтена, смислите план. План билтена састоји се од:

 • Који садржај ћете послати
 • Када и колико често ћете слати своје билтене
 • Коме ћете послати своје билтене

Планирање садржаја који пошаљете олакшаће вам управљање. Уместо да на лицу места морате смислити нешто да кажете, можете се позвати на план који сте креирали.

2. Изаберите услугу маркетинга путем е-поште

Затим морате одабрати услугу маркетинга путем е-поште. Питате се зашто не можете једноставно користити Гмаил или Оутлоок? Ако само шаљете билтен неколицини чланова породице и пријатеља, Гмаил је у реду. Али ако желите да своје билтене скупно шаљете потенцијалним клијентима и претплатницима е-поште, потребно вам је боље решење. Да бисте послали е-пошту професионалног изгледа која не личи на нежељену пошту, потребно је да се обратите услузи маркетинга за е-пошту.

Добра услуга маркетинга путем е-поште пружит ће вам унапријед дизајниране шаблоне е-поште како бисте у трену добили ваш невслеттер професионалним изгледом, омогућили вам да лако увезите листу контаката, понудили могућности персонализације и аутоматизације и повећали шансе да се ваш билтен успјешно испоручује и прочита.

Срећом, на тржишту постоји низ приступачних, маркетиншких услуга које су једноставне за употребу. Прелазимо неколико наших најбољих избора за најбоље услуге маркетинга путем е-поште.

Стални контакт
услуга сталног контакта путем е-поште-билтена

Цонстант Цонтацт је најпопуларнија услуга маркетинга путем е-поште за мала предузећа. Нуде преко 100 прекрасно дизајнираних предложака, а захваљујући корисничком уређивачу превлачења и испуштања можете их лако прилагодити вашем бренду и вашим потребама. Поред тога, све њихове шаблоне су мобилне, тако да изгледају сјајно на било којем уређају.

Цонстант Цонтацт такође нуди бројне функције за аутоматизацију маркетинга е-поште као што су аутоматска е-пошта добродошлице за нове претплатнике, покретање серије е-поште на основу где корисник кликне, сегментирање контаката за побољшану персонализацију, аутоматски слање е-поште неотварачима и још много тога.

Помоћу Сталног контакта можете бити сигурни да ћете увек добити потребну помоћ помоћу њихове звјездане корисничке подршке која укључује ливе цхат, е-пошту, форуме за дискусије и библиотеку ресурса.

Цонстант Цонтацт такође нуди бесплатну пробну верзију од 60 дана, више од било које друге услуге маркетинга путем е-поште. Након завршетка бесплатног пробног периода, њихови плаћени планови почињу од 20 УСД месечно за до 500 претплатника.

Започните са константним контактом већ данас.

СендинБлуе
сендинблуе-најбоље-алате за аутоматизацију е-поште

СендинБлуе у другом невероватном сервису за маркетинг путем е-поште који је изграђен са једноставношћу. Без икаквог техничког искуства, лако можете да поставите професионални невслеттер у било којем тренутку. СендинБлуе нуди бесплатну галерију шаблона са одзивом, као и једноставан за употребу уређивач превлачења и испуштања како бисте у потпуности прилагодили свој предложак.

Они такође нуде 8 токова за аутоматизацију одмах из оквира, као што су е-поруке добродошлице, напуштени подсетници за колица и још много тога. Остале карактеристике укључују персонализацију е-поште, алат за прављење одредишне странице, оптимизацију времена слања и много више.

Код СендинБлуе-а њихова цена се заснива на броју е-порука које шаљете, а не на величини ваше листе е-поште као и друге услуге маркетинга е-поште. Уз њихов бесплатни план, можете послати до 300 порука е-поште дневно. Њихови плаћени планови почињу од 25 УСД месечно за 40 000 порука е-поште месечно.

Започните са СендинБлуе већ данас.

3. Направите билтен са маркама

Након што одаберете најбољу услугу маркетинга путем е-поште за своје потребе, време је да започнете с креирањем билтена.

Први корак је одабир предлошка билтена. Већина услуга маркетинга путем е-поште као што су Цонстант Цонтацт и СендинБлуе пружиће бројне сјајне предлошке е-поште. Изаберите предложак посебно дизајниран за билтене, попут прве две на слици испод.

билтен-галерија предложака

Ако одаберете шаблон који је креиран посебно за ваше потребе и онај који одговара вашем бренду, елиминисаће се количина посла коју морате да урадите да бисте створили билтен.

Ако не можете да пронађете предложак који одговара вашој шеми боја или врсти пословања, не брините. Помоћу уређивача превлачења и испуштања можете да мењате боје, убацујете своје слике, постављате свој логотип и још много тога, како би образац био у потпуности прилагођен.

едит-невслеттер-темплате

Важно је да прилагодите билтен тако да читаоци лако препознају да је имејл од вас.

Не прелазите преко пута додавањем превише слика или било чега треперећег. Ваш билтен треба бити једноставан за читање, а дизајн не сме да одвлачи пажњу од садржаја.

4. Додајте садржај тела билтена

Када добијете образац за билтен који изгледа како желите, време је да додате садржај тела. Садржај тела је оно што ћете написати у билтену. Већина образаца за билтен е-поште добива се с неким унапријед написаним садржајем тијела. Једноставно обришите унапред написани садржај и замените га својим.

како створити-невслеттер-тело

Немојте писати огромне блокове одломака, већина корисника неће то желети прочитати. Уместо тога, напишите на скенирани начин – мање одломке са празним простором који их раздваја. Већина предложака билтена путем е-поште већ је дизајнирана за најбољу читљивост па се придржавајте форматирања вашег предлошка.

Не заборавите да додате и позив на акцију. Важно је да после читања вашег билтена упознате читаоце са тим шта даље треба да раде. Да ли желите да кликну на линк? Посетите своју веб локацију? Поделите свој најновији блог? Ваши читаоци ће вероватније предузети жељену акцију ако од њих затражите.

5. Изаберите линију предмета и име пошиљатеља

Затим морате одабрати линију предмета. Редак теме је врло важан дио вашег билтена. На крају крајева, то је прво што ће корисници видјети у пристиглој пошти. Тема теме мора бити довољно занимљива да би желели да кликну на вашу е-пошту и прочитају је. Заправо, према статистичким подацима, 35% приматеља е-поште отвара е-пошту само на основу теме.

Да бисте смислили привлачну тему тема вашег билтена, ево неколико најбољих пракси које ћете следити:

 • Држите редове предмета испод 50 знакова како се не би исекли на екрану.
 • Редак теме е-поште треба да пружи читаоцима представу о томе шта се налази у вашем билтену.
 • Немојте писати предметну линију е-поште у СВИМ ЦАПС-има и не употребљавајте претплатнике!!!
 • Створите осећај хитности или радозналости помоћу линије е-поште са својом е-поштом.
 • Учините да се читаоци осећају посебно, на пример „Посебан поклон за вас“.
 • Додајте персонализацију. Додавање имена прималаца у линију предмета е-поште повећава отворене стопе.

Покушајте смислити 10 идеја насловне линије е-поште за сваки невслеттер који напишете како бисте могли да пронађете онај најзанимљивији који ће читатеље учинити довољно радозналим да кликну.

Такође морате да одаберете своје име пошиљатеља. Ако примаоци виде да је име пошиљатеља нешто попут бусинесс@профессионалсервицес.цом, они ће бити превише застрашени или незаинтересовани да кликну на ваш билтен. Уместо тога, најбоље је да користите своје лично име и име предузећа, попут „Боб ат Боатс Инц.“ или нешто слично. Желите да ваш прималац препозна од кога долази адреса е-поште и угодно га отвара.

6. Додајте персонализацију у билтен е-поште

Као што смо кратко напоменули раније, важно је додати персонализацију вашем билтену. Персонализоване поруке е-поште побољшавају стопу кликова у просеку за 14% и конверзије за 10%.

Постоји неколико начина на које можете прилагодити билтене примаоцима. Прво је да им се обратите по имену у насловној линији е-поште или унутар е-поште. Можете додати и друге токене за персонализацију као што је њихова локација. Већина услуга маркетинга е-поште пружа уграђене токене за персонализацију. На пример, у примеру предлошка испод, име примаоца се аутоматски додаје у е-пошту.

персонализација емаил-невслеттер-а

Можете и сегментирати листу е-поште како бисте одређене поруке послали одређеним порукама. Сегментација е-поште омогућава вам да идентификујете и групирате контакте на основу различитих критеријума, како бисте им могли испоручити релевантније билтене.

На пример, можете сегментирати листу на основу локације. Дакле, ако ваш билтен најављује локални догађај, можете послати е-пошту само својим претплатницима који се налазе у близини.

Своју листу можете сегментирати и на основу пола, занимања, интересовања, нових претплатника, историје куповине и још много тога.

Када ваш билтен изгледа као да је направљен посебно за примаоца, вероватније је да ће отворити вашу е-пошту, прочитати билтен и предузети акције.

7. Уверите се да сте законски усаглашени

Други важан корак у стварању билтена је осигурати да сте правно усаглашени. Да ли сте знали да постоје закони за маркетинг путем е-поште? Постоје два главна закона на која морате бити забринути, и прећи ћемо на сваки испод:

ЦАН-СПАМ:

Закон о ЦАН-СПАМ-у потписан је 2003. године и примаоцима даје право да престану да им шаљете е-пошту. Да бисте се придржавали закона о ЦАН-СПАМ-у, морате имати подножје у билтену е-поште са својом адресом е-поште и адресом вашег предузећа. Морате такође да обезбедите примаоцима једноставан начин да се одјавите са своје е-поште. Већина услуга маркетинга путем е-поште има уграђено, само унесите своје податке и ви сте спремни.

ГДПР:

ГДПР је сличан закон који је у Европи усвојен 2018. Овај закон захтева да маркетингу путем е-поште шаљу билтене само људима који су одлучили да их примају. То значи да када сакупљате поруке е-поште на својој веб локацији, не можете аутоматски да потврдите поље „опт ин“ за кориснике. Корисници морају ручно да потврде ово поље.

Ако се придржавате ових закона, добро је да кренете.

8. Пошаљите билтен

Сада је време за слање билтена. Пре него што пошаљете е-пошту, проверите да ли сте у складу са ЦАН-СПАМ и ГДПР, проверите свој шаблон да бисте били сигурни да све изгледа исправно и прегледајте ваш билтен да ли има правописних или граматичких грешака.

Након што сте се уверили да је све у реду, притисните типку за слање!

9. Пратите успех билтена

Након што сте послали свој први билтен, не седите само и надајте се најбољем. Уместо тога, пратите свој успех у аналитичким извештајима које пружа услуга маркетинга путем е-поште.

У својим аналитичким билтенима путем е-поште моћи ћете да пратите бројне важне метрике, укључујући:

 • Отворите цене – Број прималаца који су отворили ваш билтен.
 • Цене кликова – Погледајте који су линкови у вашем билтену добили највише кликова.
 • Откажите тарифе – Ко се одјављује из билтена е-поште.

аналитика емаил-невслеттер-а

Многе услуге маркетинга путем е-поште такође ће вам омогућити да извршите А / Б тестирање ваших линија. А / Б тестирање вам омогућава да креирате е-пошту са 2 ретка предмета и видите која од њих је боља.

Анализа ових података помоћи ће вам да утврдите шта делује у вашим билтенима, а шта није тако да бисте могли да побољшате успех свог билтена следећи пут.

10. Развијте своју листу е-поште

Након креирања успешног билтена, желећете да будете у могућности да своју поруку проширите на још више читалаца. Дакле, почните да растете своју листу е-поште.

Своју листу е-поште можете лако расти помоћу алата као што је ОптинМонстер.

ОптинМонстер је најбољи додатак генерације олова на тржишту. Помоћу ове алатке можете да креирате сјајне кампање за оптимизацију е-поште за веб локацију. Омогућавају широк спектар већ припремљених предложака, а њихов алат за прављење и пуштање вам омогућава да креирате прилагођени скочни прозор у неколико минута без додиривања кода.

Погледајте ове најбоље ВордПресс попуп додатке.

оптинмонстер-емаил-невслеттер-оптин

Једна од карактеристика ОптинМонстера је њихова технологија напуштања. Технологија напуштања може да прати када корисник жели да напусти вашу веб локацију и прикаже циљану поруку како би их подстакао да постану претплатник у тачно право време. Помоћу алата као што је ОптинМонстер моћи ћете да експлодирате вашу листу е-поште.

Бонус: Инсани савети како да развију вашу листу е-поште, БРЗО!

За више детаља погледајте наш цео преглед ОптинМонстер.

Надамо се да сте уживали у овом чланку о томе како створити билтен. Уз ове савјете, ваш први невслеттер е-маил је сигурно успјешан. Ако сте уживали у овом чланку, погледајте нашу другу објаву Савети за добијање више претплатника путем е-поште и најбољи ЦРМ софтвер.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map