Како креирати експлозију е-поште на прави (не-спам) начин

е-маил експлозија


Питате се како створити експлозију е-поште? Експлозија е-поште може се чинити као најбољи начин да вашу поруку истовремено изнесете многим људима. Али, постоји прави и погрешан начин експлозије путем е-поште.

У овом чланку ћемо вам показати како да направите експлозију е-поште на прави (не-спам) начин, тако да ћете максимално искористити своје напоре у маркетингу е-поште и усрећити своје претплатнике путем е-поште..

Хајде да почнемо.

Шта је експлозија е-поште?

Експлозија е-поште је само једна порука е-поште која се истовремено шаље великој групи прималаца. Са експлозијом е-поште, примаоци обично нису стратешки циљани, већ им је свима послана иста дека порука. Због тога, експлозије е-поште више нису најбоља пракса маркетинга е-поште и често су повезане као нежељена пошта.

Дакле, да бисте избегли да „претплатите“ своје претплатнике широким, небитним е-маиловима и узнемирујете их нежељеним порукама, потребно је да е-пошту експлодирате мало другачије.

У следећем одељку ћемо погледати неке од различитих врста експлозија е-поште које можете да пошаљете и како да пошаљете експлозију е-поште без да бисте били нежељени..

Врсте експлозија е-поште

Као што смо споменули, експлозије путем е-поште нису најбоља пракса маркетинга путем е-поште. Али, и даље ћете желети да истовремено можете да пошаљете важну поруку великој групи својих претплатника. Ту долази до сегментације е-поште.

Сегментација е-поште је у основи када е-пошту претплатите на мање сегменте на основу постављених критеријума као што су локација, пол, прошле куповине, фаза у продајном циклусу, учесталост купца и још много тога. Сегментација е-поште користи се за побољшање персонализације вашег маркетинга путем е-поште. Омогућава вам да пошаљете релевантнију поруку е-поште групи својих претплатника. Будући да је порука релевантнија и персонализована за њих, неће се сматрати нежељеном снагом и претплатници ће вероватније обратити пажњу и предузети неке мере.

Постоји неколико различитих врста „експлозија е-поште“ које можете послати својим претплатницима. Сегментирањем листе е-поште можете учинити да кампање за минирање е-поште буду ефикасније. Погледајмо неколико примера:

Примјер е-поште путем е-поште 1: Продаја

Продаја широм продавнице обично је нешто о чему бисте желели да кажете свим својим претплатницима путем е-поште. Али са неким продајањем, желећете да сегментирате листу е-поште.

На пример, ако имате продају зимске опреме као што су зимске јакне, зимске чизме, рукавице и капе, ваши претплатници који се налазе у топлијим крајевима неће је занимати. Дакле, сегментирајте листу е-поште на основу локације како бисте били сигурни да ће претплатници који су у географски хладнијим крајевима бити они који добију поруку.

Ево још једног примера Фреда Перрија. Желе да најављују продају скочне радње у Њујорку. За претплатника који живи на супротном крају земље или чак у целој другој земљи, ова порука им неће бити релевантна. Дакле, они би сегментирали своју листу е-поште и послали ову поруку само претплатницима е-поште који се налазе у Њујорку и околини.

фред-перри-промотивни емаил

Сегментирање ваших продајних е-порука персонализираће продају претплатницима; када продаја изгледа као да је направљена за њих, већа је вероватноћа да ће је купити. Поред тога, нећете узнемирити претплатнике путем е-поште који нису заинтересовани или који нису у могућности да учествују у продаји.

Пример експлозије е-поште 2: Нови производи

Најављивање новог производа је узбудљиво. Испушићете све своје претплатнике путем е-поште како бисте их обавестили о узбудљивим вестима. Али запамтите, неће сви ваши претплатници бити заинтересовани за нови производ.

На пример, ако је ваш најновији производ нова линија мушких ципела, ваше претплатнице неће бити заинтересоване за најаву. Можете сегментирати листу е-поште да бисте нови производ објавили само претплатницима е-поште који ће највероватније купити.

У другој околности, ауто сервис ће послати емаил на своју листу е-поште и најавити најновији модел. Али ако ову е-пошту пошаљу потрошачима који су недавно купили нови аутомобил, можда ће се изнервирати поруком.

ауто-емаил

Уместо тога, они могу сегментирати своју листу е-поште како би поруку послали само људима који ће ускоро бити на тржишту за нови аутомобил.

Пример експлозије е-поште 3: Подсетници о последњој шанси

Уз ограничену временску понуду, желећете да подсетите све своје претплатнике да изврше куповину пре него што буде прекасно слањем е-поште „последња шанса“. Овај моћан маркетиншки алат учиниће да ваши претплатници скокну на шансу да постигну уговор пре него што пропусте. Али, требате сегментирати листу е-поште како би прави људи добили поруку.

Као у доњем примјеру, Фонт Схоп поручује својим претплатницима путем е-поште да је њихов посљедњи дан да добију значајан попуст.

фонт-схоп-емаил

Али, не желите да пошаљете ову е-пошту свим претплатницима, посебно не претплатницима који су већ купили производ, то ће их само изнервирати.

Уместо тога, сегментирајте листу е-поште и пошаљите поруку само претплатницима који још нису купили.

Сегментирање ваших адреса е-поште уместо слања широких е-порука ће вам дати боље резултате. Потрошачи неће отварати, кликати или ангажовати ваше е-поруке ако нису прилагођени њиховим потребама и интересима.

Па, како лако сегментирати листу е-поште и послати е-пошту експлозије? Потребан вам је софтвер за експлозију е-поште.

Одаберите софтвер за е-пошту Бласт

Затим морате одабрати софтвер за експлозију е-поште који вам омогућава сегментирање листе е-поште.

Ако тек почињете са маркетингом е-поште, желећете да одаберете услугу експлозије е-поште која је једноставна за употребу. Услуга експлозије е-поште коју одаберете требала би вам омогућити да лако направите сјајне е-поруке, као и сегментирати листу е-поште у само неколико кликова. Такође би требало да има функције за аутоматизацију за аутоматизацију маркетиншких кампања путем е-поште и, наравно, цена би требало да се уклапа у ваш буџет.

Идемо преко наших најбољих понуда за најбољу услугу експлозија е-поште.

Стални контакт

алати за стални контакт-најбоље-е-пошту за аутоматизацију

Цонстант Цонтацт је једна од најпопуларнијих услуга експлозије е-поште на тржишту. Савршен је за почетнике и мала предузећа јер олакшава моћан маркетинг путем е-поште.

Нуде више од 100 предложака е-поште једноставних за прилагођавање како би вам помогли да брзо створите задивљујуће поруке е-поште за своје претплатнике.

Стални контакт такође долази са могућностима аутоматизације е-поште као што су:

 • Аутоматски поздравите нове претплатнике е-поштом с добродошлицом
 • Покрените серију е-поште на основу локације коју корисник кликне
 • Аутоматско слање е-поште неотварачима
 • Сегментирајте контакте како бисте сваки пут послали праве поруке правим људима
 • Предиван образац за билтен
 • И још

Цонстант Цонтацт такође нуди одлично управљање сегментима. Можете да сачувате сегменте за касније кампање, освежите листе да бисте били сигурни да шаљете само контакте који и даље испуњавају критеријуме, и лако мењате и ажурирате критеријуме у било ком тренутку.

Можете да испробате стални контакт бесплатно пуних 60 дана; то је много дужи пробни период од осталих услуга маркетинга путем е-поште. Након завршетка бесплатне пробне верзије, претплата на Цонстант Цонтацт почиње од 20 УСД месечно за до 500 претплатника.

Започните са константним контактом већ данас.

СендинБлуе

сендинблуе-најбоље-алате за аутоматизацију е-поште

Још један најбољи избор најбољих услуга за минирање је СендинБлуе. СендинБлуе је дизајниран са једноставношћу на уму. Једноставно можете дизајнирати феноменалне е-поруке без икаквих техничких вештина користећи блокове дизајнирања за превлачење и испуштање и њихове бесплатне одговарајуће шаблоне.

Они такође нуде динамичке функције персонализације тако да у своје поруке можете лако уметати податке из базе података о контактима, као што су име, полна преференција, датум рођења и још много тога.

Поред тога, сегментација је једноставна са СендинБлуе-ом. Сегментацијски механизам СендинБлуе-а можете лако раздвојити и поделити контакте, а затим их прегруписати у нове листе како бисте могли да пошаљете више релевантних е-порука. Можете сегментирати на основу демографских података, као што су место пребивалишта или запослења, или према критеријумима понашања, као што су странице посећене на вашој веб локацији, прошле куповине и више.

Можете бесплатно да почнете са СендинБлуеом до 300 порука е-поште дневно и неограниченим контактима. Плаћени планови од СендинБлуе почињу од 25 УСД месечно без ограничења за дневно слање.

Започните са СендинБлуе већ данас.

Након што сте одабрали услугу експлозије е-поште, време је да направите листу експлозија е-поште, сегментирате листу е-поште и пошаљете своју маркетиншку кампању путем е-поште..

1. корак: Направите списак мејлова е-поште

Ако тек почињете, можда нећете имати листу експлозија е-поште за слање порука. Дакле, морате да направите листу експлозија е-поште. Списак е-поште можете лако направити помоћу алата као што је ОптинМонстер.

ОптинМонстер је популарно средство за генерирање олова које вам омогућава да направите визуелно запањујуће понуде за подстицање посетилаца ваше веб странице да се придруже вашој листи е-поште.

Можете да креирате више различитих типова кампања, укључујући светлосне прозорче, поздравне простирке на целом екрану, клизни оквир за померање, плутајуће шипке и још много тога. Лако је креирати своју понуду користећи унапред изграђене предлошке ОптинМонстера и алатку за прављење драг анд дроп.

Погледајте нашу листу најбољих додатака за ВордПресс.

оптинмонстер-буилд-емаил-бласт-лист

ОптинМонстер такође има бројне окидаче кампање како бисте могли да прикажете е-маил оптин у тачно право време. Покретачи кампање укључују окидач помицања, временски регулирани приказ, сензор неактивности, намјеру излаза и још много тога.

Њихова технологија за напуштање излаза је посебно ефикасна јер могу пратити када корисник жели да напусти вашу веб локацију и прикаже циљану поруку у тачно право време. Дакле, уместо да их заувек изгубите, можете их претворити у претплатника путем е-поште.

Не заборавите да посјетитељима ваше веб странице понудите нешто феноменално у замену за њихову адресу е-поште.

оптинмонстер-лигхтбок-попуп

Људи воле да добију бесплатан поклон. Када понудите попуст или надоградњу садржаја, они неће оклевати да се пријаве за своју листу е-поште.

Почните већ данас са ОптинМонстер-ом.

Корак 2: Сегментирајте своју листу е-поште

Након што саставите листу експлозија е-поште, време је да започнете сегментирање. Постоји много различитих начина да сегментирате листу експлозија е-поште. Начин сегментирања листе овиси о врсти е-поште коју шаљете и који је циљ слања е-поште.

Пријеђимо на неке од различитих начина на које можете сегментирати листу е-поште.

1. Нови претплатници:

Када се корисник пријави на вашу листу е-поште, желите да га поздравите у клубу е-поштом са добродошлицом. Очигледно је да ако сте у експлозији е-поште послали поруку добродошлице, људи који су на вас претплаћени дуже време добиће поруку добродошлице, а то није оно што желите. Дакле, сегментирајте своју листу е-поште на претплатнике који су се недавно пријавили. Ваша е-маил добродошлица може представити нове претплатнике вама или вашој компанији и обавестити их шта очекују даље.

2. Интереси:

Неће сви ваши претплатници путем е-поште бити заинтересовани за потпуно исту ствар. Нарочито ако ваша веб локација покрива различите теме или продаје разне производе, на пример. Дакле, можете сегментирати листу експлозија путем е-поште на основу њиховог интересовања. Помоћу услуге експлозије е-поште можете сегментирати кориснике на основу њиховог понашања и активности на вашој веб локацији. Ако одређене кориснике занима само 1 ствар коју имате за понудити, можете им послати е-пошту само за ону ствар у коју су укључени. То ће вам омогућити да добијете информације људима који ће највероватније предузети нешто.

Такође проверите: Најбоља решења за ВордПресс аналитику за праћење понашања корисника.

3. Локација:

Сегментирајте своје претплатнике на основу њихове локације. Као што смо раније поменули, желите да пошаљете претплатницима е-пошту која су за њих релевантна. Можете сегментирати листу е-поште са експлозијама како би корисници били свесни о надолазећим догађајима у свом подручју. Ако не очекујете да људи путују широм земље због вашег догађаја, немојте претплатити претплатнике путем е-поште за догађаје који се базирају на локацији и којима не могу присуствовати..

4. Неотвара

Помоћу аналитике услуге маркетинга путем е-поште можете тачно видети ко је отворио ваше адресе е-поште, а ко није. Ово вам омогућава да поново пошаљете е-пошту корисницима који нису отворили вашу претходну. На тај начин, ако су их само пропустили, имате још једну прилику да их конвертујете – без да нервирате кориснике који су већ отворили и прочитали вашу е-пошту.

5. Купња понашања

Сегментирање листе е-поште на основу понашања код куповине је одличан начин за повећање ваше продаје. На пример, сегментирање е-поште можете користити за купце на мало или преко продаје. Ако је купац у прошлости купио предмет од вас, можете му послати е-пошту са релевантним сродним производима за које ће вероватно бити заинтересовани.

Корак 3: Пошаљите своју е-пошту

Након сегментирања адресе е-поште, последњи корак је слање е-поште. Пре него што пошаљете експлозију е-поште, не заборавите да укључите јасан позив на акцију. Позив на радњу говори корисницима шта да раде након што прочитају вашу е-пошту. Било да је потребно попунити анкету, оставити рецензију, проверити најновији пост на блогу или обавити куповину. Када у експлозију е-поште додате јасан позив на радњу, вероватније је да ће претплатници е-поште предузети акције.

Надамо се да ће вам овај чланак помоћи да научите шта је експлозија е-поште и како да направите експлозију е-поште на прави начин. Ако сте уживали у овом чланку, погледајте и остале наше постове: Како креирати билтен е-поште и 23 ефективна савета да бисте добили више претплатника путем е-поште..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map