Комплетни водич за почетнике за ВордПресс СЕО

сео, истраживање кључних речи, сео на страници


Без сумње, Сеарцх Енгине Оптимизатион (СЕО) је најјефтинији али и најцењенији начин за привлачење саобраћаја на вашу веб локацију. Помоћу СЕО-а можете помоћи циљаним корисницима да открију ваш садржај у правом тренутку када га траже.

Супротно увреженом мишљењу, ВордПресс СЕО није збуњујући нити тврд. Са правим СЕО алатима у руци, потпуно је могуће да оптимизирате своју веб локацију за претраживаче без обзира на ваше вештине.

У овом чланку ћемо објаснити основе ВордПресс СЕО-а, како имплементирати СЕО на лицу места и на крају савладати СЕО игру.

Шта је СЕО & Зашто је важно?

СЕО или Сеарцх Енгине Оптимизатион је техника путем које оптимизујете своје веб странице како бисте привукли бесплатан органски саобраћај са претраживача као што је Гоогле.

У основи, ваш циљ је следити најбоље праксе ВордПресс СЕО на вашој веб локацији и помоћи претраживачима да лако претраже и индексирају веб локацију за праве кључне речи. На овај начин можете потенцијално да помогнете корисницима да открију ваш садржај када га претражују претраживањем кључних речи на које циљате.

Како функционишу претраживачи – индексирање, индексирање и рангирање

Претраживачи попут Гоогле-а, користе напредне алгоритме да би разумли и рангирали веб странице на основу резултата претраживања.

Међутим, лаички речено, претраживачи у основи имају 3 функције.

 • Пузање: У том процесу се претражује на хиљаде веб страница како би се открио релевантан садржај. Ово је први корак на којем претраживач препознаје вашу страницу и приказује је у резултатима претраге
 • Индексирање: Чувајте и организујте садржај који је пронађен током поступка индексирања. Када корисник тражи информације, претраживачи враћају резултате из свог индекса.
 • Рангирање: То је процес наручивања садржаја на основу квалитета и релевантности. То значи да ако је ваша страница рангирана као број 1 за одређени упит, тада ће она бити прво приказана за тај упит за претрагу.

ВордПресс СЕО Најбоље праксе за почетнике

ВордПресс је један од СЕО оптимизованих веб сајтова. Али то не значи да ће се ваш садржај аутоматски претраживати, индексирати и рангирати на Гооглеу само зато што сте користили ВордПресс.

Срећом, уз ВордПресс је лако следити најбоље СЕО праксе. Погледајмо неке од најбољих ВордПресс СЕО најбољих пракси.

1. Омогућите подешавања видљивости веб локације

Прво што треба да урадите јесте да осигурате да ваша веб локација није скривена од претраживача. ВордПресс долази са уграђеном опцијом за скривање веб странице од претраживача. Ова функција вам је од помоћи ако ваша веб локација није спремна за индексирање, индексирање и треба вам више времена за рад на њој.

Током подешавања странице, корисници понекад искључе ову опцију и забораве да омогуће подешавања видљивости.

Пријавите се на своју ВордПресс контролну таблу и идите на Подешавања »Читање да видите опцију која се зове Видљивост претраживача. Само проверите да ли је ова опција искључена.

Основе СЕО-а

Једном када то учините притиснете дугме за измене на дну да не изгубите своја подешавања.

2. Користите СЕО структуру УРЛ-а

Следећа ствар коју треба да урадите је да своје УРЛ адресе учините СЕО пријатним. СЕО пријатни УРЛ-ови сами откривају контекст вашег садржаја и корисницима и претраживачима.

Пример за СЕО пријазан УРЛ – хттпс://ввв.иситвп.цом/бест-вордпресс-сео-плугинс/

Пример не-СЕО пријатељског УРЛ-а – хттпс://ввв.иситвп.цом/?п=20198.

СЕО-фриендли УРЛ-ови су један од фактора рангирања, што значи да повећавају могућност да ваша веб локација постигне виши ранг у резултатима претраге. Најбољи начин да УРЛ-ове претраживача учините пријатељским је укључивањем кључних речи у њих.

ВордПресс вам подразумевано омогућава да подесите структуру сталне везе преласком на Подешавања »Пермалинкс.

ВордПресс СЕО пријатни УРЛ-ови

Изаберимо Назив поште опција. Када завршите, не заборавите да сачувате своје промене. Овај корак се препоручује само новим корисницима. Имајте на уму да вам је у најбољем интересу да не мењате тренутну структуру трајне везе, само да не изгубите органски саобраћај и рангирање.

3. Додајте КСМЛ Ситемап у ВордПресс

КСМЛ ситемап омогућава информисање претраживача о УРЛ-овима на вашој веб локацији који су доступни за претраживање. Он игра огромну улогу у омогућавању Гооглеу да открива ваше веб странице и постове.

Најлакши начин за израду ситемап-а за вашу веб локацију је помоћу Иоаст СЕО додатка. Иоаст је свеобухватни СЕО додатак који води рачуна о свакој ситници како би осигурао да је ваша веб локација оптимизована за претраживаче.

Једном када инсталирате и активирате додатак на своју веб локацију, Иоаст аутоматски ствара ситемап за вас. Да бисте сазнали више, прочитајте наш детаљни водич за креирање КСМЛ ситемап-а.

4. ВВВ Вс. ХТТПС

Сигурно сте приметили да постоје неке веб странице које користе ввв на почетку своје веб адресе, док друге користе хттп. Тражилице сматрају ове двије двије веб адресе. Да бисте избегли забуну, јасно морате знати коју од њих користити за веб локацију.

Опет, ВордПресс вам омогућава да преферирате коју адресу веб локације желите да изаберете. То можете учинити тако што ћете ићи Подешавања »Опште на вашој ВордПресс контролној табли. Затим можете да додате жељени УРЛ у оба ВордПресс адреса и Адреса места поља.

опште поставке за вордпресс сео

5. Додајте сајт у Гоогле Сеарцх Цонсоле

Гоогле Сеарцх Цонсоле вам помаже да пратите перформансе веб локације на Гоогле-у. Нуди све важне податке у вези са видљивошћу и перформансама веб локације, као што су кључне речи, утисци, кликови, ЦТР и још много тога. Такође помаже у проналажењу статуса индексације, грешака, тако да их можете исправити како бисте потакли више органског промета.

Ако на вашој веб страници уочи било какав облик грешке, одмах ћете добити обавештење, тако да можете одмах предузети акцију.

Ево како можете додајте своју веб локацију Гоогле конзоли за претрагу.

6. Он-паге СЕО

СЕО страница је техника у којој оптимизујете појединачне странице вашег вебсајта, како би имали бољи ранг претраживања, већу видљивост и саобраћај. Ово укључује рад на вашем садржају, сликама, па чак и на ХТМЛ изворном коду. Неколико ствари које морате имати на уму током обављања свог СЕО сајта су:

 • Стратегија садржаја
 • Оптимизација слике
 • Оптимизација наслова
 • Додавање категорија и ознака
 • Додавање мета описа
 • Међусобно повезивање

Погледајмо детаљно сваку од ових тачака.

7. Садржајна стратегија

Да бисте знали која питања могу да имају читаоци, морате да истражите кључне речи као део свог планирања садржаја. Ово вам такође помаже да схватите која кључна реч има велику количину промета, конкуренцију, намеру куповине и још много тога.

Започните употребом алата за истраживање кључних речи и имајте детаљне податке о кључним речима, анализу конкуренције, праћење позиције кључних речи и мноштво других корисних функција.

Да бисте сазнали више, погледајте како да истражите кључне речи.

Такође вам помаже да темељно разумете своју тему пре него што почнете да састављате свој пост. Тек тада ћете моћи да пронађете свеобухватни пост који ће одговарати на питања вашег читатеља.

Учините свој пост лако читљивим јер је читљивост један од кључних фактора рангирања на претраживачима.

8. Оптимизација слике

Слике играју велику улогу у успеху вашег поста. Без слика, ваш ће пост изгледати досадно и досадно. Слике могу учинити ваш пост занимљивим и читљивим.

Али једноставно додавање слика у ваш пост није довољно. Требала би олакшати претраживачима да схвате о чему се ради у овим сликама. То можете учинити додавањем алт текста сликама. Алт текстови нису ништа друго него речи које описују слику. Користите једну или две речи да опишете шта су ове слике.

ВордПресс СЕО алт ознаке

9. Додавање категорија и ознака

Категорије и ознаке помажу вам да организујете садржај веб локације. Ово помаже читаоцима и претраживачима да лако пронађу ваш садржај на вашој веб локацији.

Категорије се користе за организовање вашег садржаја у главне теме о којима се расправља на вашем блогу. Ознаке, с друге стране, су теме о којима се расправља у појединачном посту на блогу.

Још увек збуњујуће? Онда размислите о овоме … Пост на блогу који се подноси под категорију хране може имати ознаке као што су салата, доручак, палачинке итд.

Зато обавезно додајте одговарајуће категорије и ознаке свом садржају пре него што их објавите. Сазнајте више о додавање категорија и ознака на ваш садржај.

10. Оптимизирајте свој наслов

Ваш наслов је прво што ће посетилац приметити у вашем чланку. Употријебите ИсИтВП-ов анализатор наслова да бисте дошли до наслова који функционишу.

ВордПресс сео наслов

Можете и да покушате да користите речи речи у твом наслову. Снажне речи могу код корисника изазвати емотиван одговор и привући их да кликну на ваш наслов.

11. Додавање мета описа

Мета опис је кратак исјечак или ХТМЛ ознака који садржи до 155 знакова који сажимају ваш садржај. Додавање мета описа у ваше постове и странице олакшава корисницима и претраживачима да ваш пост боље разумеју.

сео водич, мета опис

Ако користите Иоаст, можете додати свој мета опис померањем странице. Пазите да не пређете 155 знакова. Такође би требало да обезбедите да кључне речи барем једном укључите у свој мета опис..

сео, мета опис у иоаст-у

12. Унутрашње повезивање

Унутрашње повезивање је одличан начин за изградњу контекстуалног односа између старих и нових постова. Једном када на свом блогу будете имали довољно постова, можете започети интерно повезивање с њима. На овај начин можете преусмерити своје посетиоце на старији пост и генерирати одређени промет за њих.

У ВордПресс-у је додавање интерних веза једноставно. Само одаберите текст који желите да повежете. Појавиће се нови прозор. Кликните на дугме везе и залепите УРЛ поста који желите да повежете. Кликните на сачувати дугме да сачувате своје измене.

Интерним повезивањем стекните навику да осигурате да ваши стари постови и даље добивају неки промет.

13. Непостојање спољних веза

ВордПресс СЕО екстерне везе

Изградња повратних веза је окосница СЕО-а. Када повежете на другу веб локацију, заправо прелазите неке СЕО резултате веб локације на ту везу и кажете да је ова веза поуздана. Овај СЕО резултат се зове линк сок.

Ако повезујете на веб локацију ниског квалитета, у вашем је најбољем интересу да додате нофоллов приписати вашим спољним везама. На тај начин не преносите сок од везе.

Ако користите Ворд едитор у ВордПресс-у, ево како би изгледала нормална веза –

Демо веб локација

.

Веза са атрибутом без праћења.

Демо веб локација

.

14. Изградња веза за ауторитет

Изградња повратних веза на вашу веб локацију са већ утврђених веб локација у вашој ниши сигуран је начин да побољшате свој ранг.

Неколико начина за изградњу повратних веза су:

 • Напишите сјајан садржај који други желе да повежу
 • Оутреацх путем е-поште
 • Блоггинг за госте

Сазнајте више о линк буилдинг овде.

Мерење успеха СЕО

Иако је тешко потпуно се придржавати променљиве СЕО динамике, горње тачке су неки од основних корака које треба следити да бисте започели своју СЕО игру. А након што укључите, требало би да знате и како да мерите свој СЕО успех.

Да бисте мерили свој СЕО успех, морате да знате колико органског саобраћаја добијате. Те податке можете видети на контролној табли Гоогле Аналитицс.

Проверите како да додате Гоогле Аналитицс у ВордПресс

Значи то је то. Надамо се да ће вам овај чланак помоћи да осигурате своју позицију у врхунским резултатима претраге. Док радите на СЕО сајта, можда бисте желели да користите и неке робусне СЕО алате који вам помажу да брже повећавате саобраћај.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me