Маркетинг за рачуновође: како добити више клијената

Маркетинг за рачуновође може бити једноставан задатак ако поставите улазну маркетиншку стратегију. Кораци за то су изградња веб странице са корисним информацијама које ваши потенцијални клијенти траже и одвоје се од конкуренције.


Ваш циљ је да направите веб страницу и додате информативне, делотворне информације које повећавају промет на вашој веб локацији.

Покрените листу е-поште и када имате више промета на својој веб локацији, имаћете више пријава путем е-поште. Док се ти људи пријављују на вашу листу е-поште, можете наставити са њима редовно комуницирати о свом послу.

Што више људи комуницирате са своје листе е-поште, већа је вероватноћа да ће се они претворити у клијенте за ваш рачуноводствени посао.

Хајде да детаљније размотримо сваку од ових ставки.

Започните са веб странице професионалног изгледа

Ако желите маркетинг за ваше рачуноводство  да бисте радили, потребно је да започнете с веб страницом која се једноставно користи и која је усмерена на индустрију рачуновођа.

Немојте се заглавити у овом кораку и мислите да треба да потрошите хиљаде долара на прилагођену веб страницу. Уместо тога, брзо поставите сјајно веб локацију користећи ВордПресс као платформу веб локације.

Када користите ВордПресс, сами сте у могућности да ажурирате сајт без потребе да пролазите преко програмера сваки пут када желите да промените своју веб локацију.

Једном када поставите веб локацију, одаберите тему која изгледа професионално. Саградили смо Тема рачуноводства посебно за рачуновођу како би вам било лакше показати шта можете учинити за своје клијенте.

Да би цео овај процес био још лакши, када купите тему Рачуноводство, можете добити свој Бесплатно подешавање ВордПресс сајта, штеди вам више времена за фокусирање на добијање више клијената за вашу рачуноводствену фирму.

Редовно пишите о својој рачуноводственој фирми

Редовно блогирајте о својој индустрији и не брините ако се осећате као да немате шта да кажете. Користите своје Често постављана питања  Ваши клијенти вас питају и редовно објављују.

Када пишете, немојте превидјети одговоре. Ви сте стручњак и знате све ове информације, али неко ко тражи ваше услуге не зна ништа. Стварно разбити информације у детаљне и информативне постове.

Дужи постови такође рангирају више у Гоогле-у.

садржај броја речи

Пре неколико година могли бисте се одвојити од писања кратких чланака са 250-600 речи, али сада желите да тежите ка већем броју речи и детаљнијим чланцима који ће користити вашим читаоцима..

Након што напишете детаљне постове о својим најчешћим питањима, потражите на другим веб локацијама рачуноводства.

О чему пишу друге рачуноводствене фирме и колико друштвених улога добија за те чланке? Да ли је то била популарна тема која је одјекнула код читалаца? Ако је тако, можеш ли и ти напиши бољи чланак са више информација или бољим студијама случаја?

Промените врсте чланака

идеје за блог пост

Ако се осећате као да улазите у списак писања и да је сваки пост исти, потражите начине за промену врста поста.

Овде су 50 идеја за блог објаве како би теме биле свеже и привлачне посетиоцима.

Структурирајте своје чланке описним насловима заглавља, кратким параграфима и сликама помоћи читаоцу да пробави информације.

Веб је променио начин на који читамо. Већина посетиоци веб локација скенирају чланак зато морате да разбијете своје теме како бисте их усмерили према важним деловима о којима пишете.

Направите саставни наслов

Када први пут почнете писати чланке, свидеће вам се порив са духовитим насловом. Али ако читаоци не знају о чему говорите у наслову, вероватно га неће кликнути да би га прочитали.

Морате имати наслов који привлачи пажњу да бисте читаоце упознали о чему се ради у вашем чланку и охрабрили их да кликну на вашу веб локацију.

Сваком посту додајте визуелне ставке

зупчаници и повећало

Раздвојите све записе сликама. Не брините ако немате вештине дизајнирања. Постоји неколико веб локација са фотографијом на којима можете пронаћи бесплатне фотографије које ћете додати на своју веб локацију.

Ако желите да креирате прилагођене слике, користите услугу попут Цанва да бисте направили прилагођене слике за све своје постове, пронађите другачије облике да бисте своју идеју поставили у слике, визуелно се повезујући са читаоцима.

Сматрајте да је то превише посла и запитајте се да ли то вриједи?

Постављање сајта за ваш рачуноводствени посао ће потрајати неко време, али многа мала предузећа која су одвојила време да направе овај улазни маркетиншки план имала су користи од смањених трошкова оглашавања, скратила продајне циклусе и имала клијенте који нису толико осетљиви на цене..

Узмите причу Марцуса Схеридана Он почео да пише о својој компанији за производњу стаклопластике од свега и преокренуо је посао током висине распада стамбеног простора у периоду 2008-2009.

Како је повећао број квалитетних чланака на својој веб локацији, успео је да трансформише свој продајни процес и прешао је од одласка до сваке куће власника куће у нади да ће продати, пре него што им прво пошаље драгоцене информације, пазећи да их прочитају.

Тек након што прочитају све његове информације, срео би се с њима. И његова брзина затварања скочила је нагло. Такође је смањио годишњи буџет за маркетинг. Уместо да потроше 250к долара да би зарађивали 4 милиона долара на маркетингу садржаја потрошио 18к долара да заради 5 милиона долара.

Прикупљајте поруке е-поште на својој веб локацији

Зашто вам је потребна листа е-поште да бисте изградили свој лични бренд

Ваш први циљ за маркетинг вашег рачуноводственог места је повећати промет. Ваш следећи циљ је прикупљање адреса е-поште.

Зашто?

Управо сте провели све то време стварајући сјајне чланке да бисте стекли промет. Да ли сте погледали аналитику да видите колико се посетилаца врати? У просеку се врати мање од 20%.

Требате пут останите повезани са својим посетиоцима док не постану ваш клијент.

Једна од првих ствари коју желите да урадите на својој веб локацији је да јој додате образац за пријаву путем е-поште. У почетку нећете добијати превише пријава јер не остварујете саобраћај, али ставите то на место рано.

Потом, како се чланци објављују и деле, ваш саобраћај ће се повећавати и листа е-поште ће расти.

Да бисте то учинили, пријавите се путем услуге е-поште попут СендинБлуе која је јефтина алтернатива МаилЦхимп-у. Њихова почетна услуга је бесплатна за првих 2000 порука е-поште на вашој листи.

Додајте образац за снимање е-поште

ОптинМонстер

Да бисте повећали стопу конверзије е-поште за регистрацију е-поште, додајте услугу снимања е-поште на своју веб локацију. Користите услугу попут ОптинМонстер за коју се показало повећајте пријаву путем е-маила за већих од 600%.

После додавање ОптинМонстер на вашу веб локацију, направите извештај или студију случаја, нешто што би посетиоци желели да прочитају, претворите га у пдф и понесите му у замену за своју адресу е-поште.

Још боље, држите вебинар где посетиоци користе ОптинМонстер да би се пријавили на догађај уживо на мрежи који домаћин.

Током вебинара покријте важне рачуноводствене информације за ваше подручје и додајте додатно време након вебинара да одговорите на појединачна питања. Затим користите листу е-поште да бисте наставили пратити присутне.

Креирајте серију е-поште

Није довољно само набавити листа е-поште иде. Морате да будете у контакту са својим претплатницима. Можда нису спремни за ваше услуге, али ако у корисничку пошту наведете корисне информације, ви ћете бити то првог рачуновође код кога посегну када су спремни за тај корак.

За серију е-поште напишите о томе које кораке клијенти предузимају када бирају рачуноводствену фирму коју ће запослити.

Да ли постоји низ питања која постављају прво? Постоје ли приговори или страхови због ангажовања рачуновође о којем можете писати.

Узмите те информације и направите 5 до 7 порука е-поште које ћете послати свима који се пријаве на вашој веб локацији.

Третирајте га као продајни левак која почиње опћим информацијама о томе зашто им је потребан рачуновођа и своди се на специфичности зашто треба да изаберу вас за свог рачуновођу.

На дну сваке поруке е-поште позовите их на акцију или разлог да вас ангажују. У коначном е-маилу у серији, унесите тај е-маил више позивом на акцију да би вас позвао или запослио. Циљ вам је набавити новог клијента.

Повезан: Најбоље емаил платформе.

Колико дуго док не видим резултате?

Колико дуго док не видим резултате

Схватите да је такав систем дугорочна стратегија. Свака индустрија је различита, али планирајте да то потраје између 4-6 месеци доследног писања да бисте заиста почели да видите резултате.

Када напишете вредан садржај и делите га са локалним групама, ваши резултати би могли бити бржи. Сигурно ћете видети како саобраћај потиче из ваших чланака брзо као једну до четири недеље.

Оно што ова стратегија чини је да гради замах како идете. Почећете да имате гужве у саобраћају, али како вам чланци пронађу претраживаче попут Гооглеа и како вам е-маил расте, почећете да видите ефекат снежне кугле где ћете добити нове прилоге недељно и то се потпуно разликује од чисто оглашавање.

Закључак

Изградња ваше веб странице је најважнији део вашег рада маркетиншки план рачуноводствене фирме и ако се правилно изврши, могло би донијети огромне користи за ваше дугорочне пословне циљеве.

Узмите времена да едукујете своје посетиоце док они траже ваше услуге и будите доследни изградњи квалитетног садржаја на вашој веб локацији.

Које су друге технике сматрале ефикасним за привлачење нових клијената у ваш рачуноводствени посао?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me