Схаред вс. Манагед ВордПресс хостинг (у поређењу)

дељено вс успело


Да ли се питате да ли да одаберете дељени или управљани ВордПресс хостинг за своју веб локацију? Налог за веб хостинг је обавезан ако желите да направите веб локацију. Налог за хостинг хостинга је место на коме ће ваша веб страница живети на интернету и оно што омогућава корисницима да посећују вашу веб локацију. Дакле, важно је одабрати услугу веб хостинга која одговара вашим потребама.

У овом ћемо чланку поредити дељени и управљани ВордПресс хостинг како бисмо вам помогли да одлучите који је најбољи избор за вас.

Хајде да почнемо.

Шта је веб хостинг?

Ако се и даље питате, “шта је веб хостинг?”, Објаснимо мало даље.

Две најважније ствари које су вам потребне за израду веб локације су налог за веб хостинг и име домена.

Као што смо раније споменули, веб хостинг је место на којем ће ваша веб страница „живети“ на интернету. То у основи значи да је веб хостинг простор на Интернету у коме се ваша веб локација складишти тако да корисници имају приступ њој. Налог за веб хостинг и име домена омогућава корисницима да упишу УРЛ веб локације у адресну траку прегледача и прегледају вашу веб локацију.

Али, на тржишту постоји неколико различитих веб хостинг услуга. Као почетнику, може бити тешко установити који је најбољи избор за вашу веб локацију.

Дакле, погледајмо разлику између дељеног хостинга и управљаног ВордПресс хостинга.

Шта је заједнички хостинг?

дељено хостинг

Дељено хостинг је када делите један сервер (простор на Интернету) и ресурсе повезане с њим на великом броју различитих веб локација. Дакле, ваша веб локација се чува на истој локацији као и многе друге веб локације и морате да делите меморију, простор на диску, податке и време обраде процесора (ЦПУ).

Дељени хостинг је популаран избор, углавном зато што је једна од најповољнијих опција, а неке дељене хостинг услуге коштају само 2,75 УСД месечно.

Али с обзиром да делите ресурсе сервера са другим веб локацијама, те друге веб локације понекад могу успорити вашу сопствену веб локацију ако користе много ресурса. Међутим, већину времена нисте приметили ову врсту проблема. Поготово ако имате сајт са малим прометом, личну веб локацију, блог или веб локацију за мала предузећа.

Уз дељено хостирање обично сте одговорни и за одржавање самог веб локације. Ово може да укључује безбедност, резервне копије, перформансе и тако даље.

Шта је управљани ВордПресс хостинг?

дељено хостинг

Управљани ВордПресс хостинг је као да имате вратар за вашу веб локацију. Са управљаним ВордПресс хостингом добијате додатне услуге, а најбоље успешне ВордПресс компаније за хостинг у основи одржавају веб локацију за вас. Они ће се побринути за хостинг проблема везаних за безбедност, резервне копије, ажурирање ВордПресс-а итд. Како бисте се могли фокусирати на друге области вашег пословања.

Услуге управљања ВордПресс хостингом такође имају тенденцију да нуде врхунску корисничку подршку како би се ваши проблеми решили што брже и најлакше могуће.

Због ових додатних услуга, управљани ВордПресс хостинг много је скупљи од заједничког хостинга.

Сада када знате основе дељеног и управљаног ВордПресс хостинга, погледајмо предности и недостатке сваког.

За и против дијељеног хостинга

Као и код било које услуге, ту су и предности и недостаци заједничког хостинга. Погледајмо их.

Прос за заједнички хостинг

 • Повољан – Дељене хостинг услуге су најповољније на тржишту. Лако је снизити трошкове приликом избора дељеног хостинга, а неки дељени веб хостинг може коштати само 2,75 УСД месечно.
 • Једноставно подешавање – Много дељених хостинг услуга нуди инсталацију ВордПресса у једном клику, тако да можете лако започети с израдом веб локације.
 • цПанел – Са дељеним хостингом добијате приступ цПанелу што олакшава управљање вашом веб страницом.
 • Рачуни е-поште – Много дељених хостинг услуга нуде бесплатне налоге за е-пошту. Дакле, можете добити професионални пословни е-маил као што је иоурнаме@иоурдомаин.цом без трошења додатног новца.

Слабости заједничког хостинга

 • Одржавање – Одабир дељеног веб хостинга значи да сте одговорни за одржавање веб локације као што су безбедност, ажурирања ВордПресс-а, резервне копије и још много тога.
 • Споро време одзива и време одмора – Дељење сервера и ресурса са другим веб локацијама значи да ће вероватноћа да ваша веб локација има спорије време учитавања и честе застоје.
 • Само за локације са малим прометом – Заједнички веб хостинг је најприкладнији за веб локације које не остварују висок промет, попут веб локација малих предузећа, личних веб локација, блогова итд..

За и против управљаног ВордПресс хостинга

Сада, погледајмо предности и недостатке управљаног ВордПресс хостинга.

Предности управљаног ВордПресс хостинга

 • Већа брзина – Услуге управљања ВордПресс хостингом могу понудити велике брзине јер су њихов хардвер и софтвер оптимизовани за ВордПресс.
 • Сигурност и сигурносне копије – Сигурност и резервне копије управља вам управљана ВордПресс хостинг компанија тако да не морате бринути да ваша веб локација није безбедна.
 • Аутоматско ажурирање – Много ВордПресс хостинг услуга ће управљати основним ВордПресс ажурирањима за вас и чак аутоматски ажурирати ВордПресс теме и додатке, што помаже да заштитите своју веб локацију.
 • Приоритетна подршка – Са управљаним ВордПресс хостингом добићете најбољу корисничку подршку и ваше проблеме ће ВордПресс стручњаци брзо решити.

Слабе стране управљаног ВордПресс хостинга

 • Скупо – Због додатних услуга којима управљају ВордПресс хостинг компаније, плаћаћете много више новца сваког месеца у поређењу са дељеним хостингом.
 • Ограничења додатака – Будући да управљане ВордПресс хостинг услуге желе да обезбеде врхунске перформансе, неће вам дозволити да користите одређене додатке који могу успорити вашу веб локацију.
 • Строга ограничења – Неки управљани ВордПресс домаћини намећу строге ограничења веб локација и / или ограничења за посетиоце.
 • Само за ВордПресс веб локације – Са управљаним ВордПресс хостингом можете да хостујете само ВордПресс веб локације.

Шта тражити у заједничком или управљаном ВордПресс хостингу?

Када покушавате да изаберете најбоље дељени или управљани ВордПресс хостинг за своју веб локацију, важно је да сагледате бројне факторе пре него што донесете одлуку. Не желите брзо да одаберете веб хост, направите веб локацију и касније сазнате да сте направили погрешан избор.

Дакле, ево на шта треба обратити пажњу када гледате и дељени и управљани ВордПресс хостинг:

 • Трошак– Изаберите веб хост који ће вам бити приступачан и пружиће вам оно што тражите по повољној цени.
 • Уптиме – Важно је одабрати веб домаћина који може пружити добру гаранцију за продужено време, тако да је ваша веб локација доступна корисницима у сваком тренутку.
 • Карактеристике – Обавезно изаберите веб хост који нуди све функције које су вам потребне за вашу веб локацију. На пример, инсталирање ВордПресс-а једним кликом, налози е-поште, име бесплатног домена итд.
 • Сигурност и брзина – Изаберите веб хостинг који је сигуран и оптимизован за брзину тако да је ваша веб локација сигурна и добро функционише за посетиоце ваше веб локације.
 • Подршка муштеријама – Услуга веб хостинга коју одаберете треба да нуди подршку 24 сата на дан како бисте што пре могли да поправите проблеме са веб страницама.

Затим ћемо делити са вашим најбољим изборима најбоље дељене хостинг компаније као и најбоље управљане ВордПресс хостинг компаније.

Најбоље компаније за дељење хостинга

Ако желите да одаберете заједнички хостинг услугу, ево наших најбољих избора за најбоље дељене услуге веб хостинга.

1. Блуехост

блуехост-вебсите

Блуехост је најпопуларнија услуга веб хостинга на тржишту. Службено га препоручује ВордПресс.орг и покреће преко 2 милиона веб локација широм света.

Блуехост нуди инсталирање ВордПресса у 1 клику, несмерен пропусни опсег, подршку 24/7, дневно аутоматско прављење сигурносних копија и још много тога. Они такође нуде заштиту ресурса. Ова технологија идентификује друге веб странице које троше превише ресурса и привремено их премешта у изоловане системе. Ово осигурава да утицај на вашу веб локацију не утиче, што је одлична карактеристика за дељени хостинг.

За више детаља, погледајте нашу Блуехост рецензију.

Поред тога, корисници ИсИтВП-а добијају феноменалну понуду о дељеном хостингу са ВордПресс-ом. На веб хостингу можете добити 60% попуста заједно са бесплатним именом домена и ССЛ сертификатом. То значи да можете добити заједнички веб хостинг за само 2,75 УСД месечно!

Започните с Блуехост-ом већ данас.

2. СитеГроунд

сите хостинг јефтино хостинг

СитеГроунд је још један од најбољих дељених услуга веб хостинга коме верују власници 2 милиона домена. Као и Блуехост, такође га препоручује ВордПресс.орг.

Више детаља потражите у нашем прегледу СитеГроунд.

Неке од изванредних функција СитеГроунд укључују бесплатни ССЛ и ХТТПС, бесплатне налоге за е-пошту, дневне сигурносне копије, несмерени саобраћај, подршку 24/7 и још много тога. Они чак нуде бесплатан ЦлоудФларе ЦДН (мрежу за доставу садржаја) у свим својим плановима како би осигурали да је ваша веб локација брза и сигурна.

Можете почети са СитеГроунд-ом за само 3,95 УСД месечно, а они нуде 30-дневну гаранцију поврата новца.

Почните данас са СитеГроунд-ом.

3. ХостГатор

хостгатор-веб хостинг

ХостГатор чини заједнички веб хостинг једноставан и приступачним. ХостГатор нуди могућност креирања веб странице са сопственим градитељем веб локација, који долази са преко 100 образаца и библиотеком слика. Или можете да креирате ВордПресс страницу користећи њихову ВордПресс инсталацију у 1 клику.

Такође потражите ХостГатор преглед за више детаља.

Они такође нуде функције као што је флексибилна контролна табла, једноставна за употребу која вам помаже да управљате веб локацију, несмерена пропусност, ССЛ сертификација, 99,9% гаранција за продужење рада, бесплатан пренос веб локација, подршка 24/7/365 путем телефона и ливе цхат, и још.

ХостГатор такође нуди најбоље планове за хостинг продавца.

Цене за ХостГатор крећу се од само 2,75 УСД месечно и нуде 45-дневну гаранцију поврата новца.

Започните са ХостГатор-ом већ данас.

4. иПаге

ипаге хостинг ревиев

иПаге је једна од најповољнијих услуга веб хостинга на тржишту. иПаге је такође еколошки прихватљива веб хостинг компанија; њихови центри и веб сервери покрећу се енергијом ветра.

Неке од функција које долазе са њиховим плановима за веб хостинг укључују бесплатан програм за прављење веб локација, бесплатне адресе е-поште, бесплатни кредитни огласи за Гоогле и Бинг, аналитика веб локација и још много тога.

За више детаља погледајте нашу иПаге рецензију.

Можете почети са иПаге-ом за само 1,99 УСД месечно, што укључује бесплатно име домена и ССЛ сертификат. Они такође нуде 30-дневну гаранцију поврата новца тако да њихове услуге веб хостинга можете без ризика.

Започните са иПаге већ данас.

Најбоље управљане ВордПресс хостинг компаније

Сада, погледајмо наше препоруке за најбоље управљане ВордПресс хостинг компаније на тржишту.

1. ВП Енгине

вп преглед мотора

ВП Енгине једна је од најбоље управљаних ВордПресс хостинг компанија на тржишту са 500 000 веб локација на Интернету. ВП Енгине је креиран с обзиром на брзину, перформансе и сигурност.

ВП Енгине нуди продужену заштиту, потпуно управљани глобални ЦДН, аутоматска ажурирања ВордПресс-а, откривање и блокирање претњи, свакодневно аутоматско прављење сигурносних копија, аутоматско кеширање и још много тога.

Остале карактеристике укључују преко 35 премиум тема СтудиоПресс, бесплатне ССЛ сертификате и стручну корисничку подршку.

Цене ВП мотора почињу од 35 УСД месечно, али уз наш посебан ИсИтВП посао можете добити 4 месеца бесплатно.

Започните са ВП Енгине већ данас.

2. Хостинг за ВордПресс који управља СитеГроунд

хостинг-вордпресс-хостинг-хостинг

СитеГроунд је одлична услуга заједничког хостинга, али СитеГроунд такође пружа приступачно управљање ВордПресс хостингом.

Њихови управљани планови хостинга укључују инсталацију ВордПресс-а, аутоматизоване исправке, стручну ВордПресс подршку, напредну ВордПресс сигурност и још много тога. Поред тога, ваша ће се веб локација супер брзо учитати са бесплатним ЦДН-ом са сваким рачуном, прилагођеним подешавањем сервера и ССД-ом.

Можете започети са ВордПресс хостингом са управљаним системом СитеГроунд за само 3,95 УСД месечно, што је много јефтиније од многих других услуга управљања ВордПресс хостингом.

Започните са ВордПресс хостингом који се управља путем СитеГроунд-а већ данас.

3. ВордПресс хостинг са управљаним Блуехостом

блуехост-хостинг-вордпресс хостинг

Најпопуларнија дељена веб хостинг услуга Блуехост такође нуди управљани ВордПресс хостинг са својим ВП Про планом.

Једноставно развијање веб странице уз Блуехост хостинг ВордПресс хостинг. Они нуде широк спектар функција укључујући све-у-једном маркетиншки центар и контролну таблу, СЕО, маркетинг путем е-поште и алате за друштвене медије, сценско окружење које вам омогућава да тестирате своју веб локацију пре него што је објављена и још много тога.

Поред тога, Блуехост-ов ВП Про план је оптимизован за брзину, који садржи ССД (ССД уређаје) и нижу густину сервера (мањи број клијената на серверу).

Блуехост ВП Про план почиње од 19,95 УСД месечно.

Започните с Блуехост ВП Про већ данас.

4. Течна мрежа

хостинг хостинг вордпресс веб-а

Ликуид Веб је један од лидера у управљаном ВордПресс хостингу. Помоћу Ликуид Веб-а можете да уживате у накнадама за прекомерну потрошњу, ограничењима саобраћаја или одмереним приказима страница, безбрижним аутоматским ажурирањима додатака и додатком за оптимизацију слике..

Остале карактеристике укључују потпуни приступ серверу, постављање веб локација, аутоматски ССЛ, аутоматско дневно прављење резервних копија, подршку 24 сата и још много тога.
Можете да започнете са течним вебом за само 29 УСД месечно за 1 веб локацију.

Започните данас са течним вебом.

Схаред вс. Манагед ВордПресс хостинг: шта треба да одаберете?

Сада када знате разлику између дељеног и управљаног ВордПресс хостинга, време је да схватите која је опција најбољи избор за вас.

Ако тек започињете блог или малу веб локацију, препоручујемо вам да одаберете дељени хостинг. Дељено гостовање је много приступачније и најбоље је прилагођено малим веб локацијама са мало промета.

Дељене хостинг услуге као што су Блуехост и СитеГроунд пружиће вам све што је потребно да бисте поставили и покренули веб локацију и нећете морати да потрошите тону новца.

С друге стране, ако имате веб локацију са великим прометом, било би боље да одаберете управљаног ВордПресс провајдера за хостинг, као што је ВП Енгине. Управљани ВордПресс хостинг ће осигурати да ваша веб локација буде оптимизована за брзину, перформансе и сигурност.

Поред тога, будући да услуге управљања ВордПресс хостингом управљају одржавањем веб странице за вас, можете се усредсредити на друга подручја вашег пословања.

Надамо се да сте уживали у овом чланку о дељеном и управљаном ВордПресс хостингу. Ако вам се овај пост свидио, погледајте наш водич о томе како угостити веб локацију (корак по корак).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map