Шта је веб хостинг? (Схаред вс. ВПС вс. Дедицатед)

објашњено веб хостинг


Питате се да ли би требало да одаберете дељени, ВПС или наменски хостинг за своју веб локацију? Са толико много врста веб хостинга напољу, може бити тешко схватити који је избор најбољи за ваше потребе. Поред тога, која је разлика између дељеног и ВПС вс наменског хостинга ионако?

Не брините, ту смо да објаснимо веб хостинг за вас. Делићемо са вама разлике сваке опције веб хостинга: Схаред вс. ВПС вс. наменски хостинг. Након што објаснимо сваку врсту веб хостинга, моћи ћете да схватите који је избор најбољи за вашу веб локацију.

Хајде да почнемо.

Шта је веб хостинг?

Веб хостинг је у основи мјесто на којем се ваша веб локација чува на интернету. Веб хостинг је услуга коју пружа компанија која омогућава људима да своју веб локацију учине доступном путем светске мреже.

Једноставно речено, ако направите веб локацију на рачунару, све датотеке веб локација се налазе на рачунару и нико други их не може видети. Али са услугом веб хостинга, датотеке ваше веб локације се чувају у простору на Интернету, тако да их свако може прегледати.

То омогућава људима да упишу ваше име домена, као што је ввв.ИсИтВП.цом, у адресну траку њиховог прегледача и одмах добију приступ до ваше веб странице.

домаин-наме-хостинг-вебсите

Ако још нисте одабрали име домена за своју веб локацију, погледајте нашу објаву о томе како одабрати најбоље име домена.

Зашто вам треба веб хостинг?

Ако правите веб локацију, желите да је људи могу видети. На пример, ако покренете блог и напишете свој први пост на блогу, без веб хостинга, нико неће моћи да чита ваш садржај. То побија све сврхе покретања блога, зар не??

Али са веб хостингом, веб локација вашег блога имаће своје место на веб мрежи где корисници из целог света могу да посећују вашу веб страницу и читају ваше коментаре на блогу.

Замислите своју веб локацију као кућу, а веб хостинг као улицу. Ако ваша кућа није на улици и немогуће је доћи, како ће неко моћи да вас посети?

Ако желите да посјетите вашу веб страницу, потребан вам је веб хостинг.

Да ли веб хостинг кошта новац?

веб хостинг-цост-схаред-вс-впс-вс-намењен

Да, веб хостинг кошта скупо, то је један од потребних трошкова ако желите да направите веб локацију.

Многи људи претпостављају да је веб хостинг скупо, али заиста није. Иако су на располагању скупе опције веб хостинга које коштају више од 500 УСД месечно, постоји доста јефтиних, поузданих услуга веб хостинга које коштају само 2 до 4 долара месечно. Уз неке од ових опција веб хостинга, чак добијате и бесплатно име домена, ССЛ сертификат и скоро 100% продужену гаранцију.

То значи да можете да покренете и покренете веб локацију за само 2 долара, што је одлично за људе који тек почињу и требају да се придржавају уског буџета. Најбољи део је што не морате да жртвујете квалитет и поузданост приликом избора једне од јефтинијих опција веб хостинга.

Постоји неколико најбољих бесплатних веб хостинг услуга, али важно је имати на уму да са бесплатним веб хостингом постоји улов. Уз бесплатне веб хостинг услуге, мораћете да се суочите са недостацима као што су:

 • Нежељени огласи – Бесплатне услуге веб хостинга приказују нежељене, неважне огласе на вашој веб локацији, то је начин на који зарађују. Али ови огласи могу да изнервирају посетиоце ваше веб странице и учине да ваша веб локација изгледа непрофесионално.
 • Ограничени саобраћај – Бесплатне услуге веб хостинга често ограничавају количину промета коју можете доћи на вашу веб локацију, што отежава раст вашег пословања.
 • Заглавили сте – Једном када одаберете бесплатну веб хостинг услугу, веома је тешко преместити веб локацију на другог веб хостинга ако се предомислите.

Уз толико много приступачних опција за веб хостинг, боље је потрошити неколико долара, а не одабрати бесплатан веб хостинг са свим недостацима са којима долазе..

Које су различите врсте веб хостинга

Постоји неколико различитих врста веб хостинга, али три главна решења су:

 • Подељено
 • ВПС
 • Посвећено

Врста веб хостинга коју одаберете зависи од врсте веб локације коју желите да направите. Да ли правите једноставан пословни вебсајт или блог? Или желите да покренете веб локацију е-трговине или нишу веб локацију друштвених медија која се стално ажурира новим садржајем?

Приликом одабира врсте веб хостинга такође морате узети у обзир функције које нуде као што су сигурност, перформансе, ако вам дозвољавају лако развијање веб странице, као и колико посла је укључено у ваш крај.

Наравно, морате истовремено сагледати и цене. Последња ствар коју желите да урадите је да потрошите гомилу новца на услугу веб хостинга која није прикладна за ваше личне потребе.

Затим ћемо прећи разлике између дељеног и ВПС вс наменског хостинга, тако да можете одредити која је опција веб хостинга најбољи избор за вас.

Опција веб хостинга бр. 1: Дељено

Заједничко гостовање је управо оно што звучи. Са дељеним хостингом делите сервер (простор на Интернету) са другим људима.

заједнички хостинг-апартман-комплекс

Дељено гостовање је попут живота у стамбеном комплексу. Сви људи који живе у стамбеном комплексу налазе се на истој локацији и сви морају да деле ресурсе као што су вешерница, паркинг, игралиште итд..

То је исти концепт са дељеним веб хостингом. Када хостујете вашу веб локацију са дељеном услугом хостинга, она се чува на истој локацији као и број других веб локација. Имате удео ресурса сервера као што су меморија, простор на диску, подаци и време ЦПУ-а.

Већина дељења ресурса сервера функционише у најбољем реду. Али повремено, ако неко од ваших комшија на веб локацији користи много ресурса, то може успорити вашу веб локацију.

Прос:

 • Повољан – Будући да сервер делите са многим другим корисницима, делите и трошкове. Што за вас резултира нижом ценом.
 • Једноставно подешавање – Заједничке услуге хостинга обично воде рачуна о целокупном подешавању за вас.

Против:

 • Дељење сервера – Једна од главних недостатака је чињеница да морате делити сервер са многим другим веб локацијама.
 • “Лоши сусједи” – Будући да сервер делите са бројним веб локацијама, можда ћете морати да се суочите са „лошим комшијама“ који узимају све ресурсе са великим прометом или неисправним кодом. Ово може утицати на брзину и перформансе вашег вебсајта.

Опција веб хостинга бр. 2: ВПС

Следећа опција веб хостинга је ВПС. ВПС означава виртуелни приватни сервер.

впс-веб-кућа-кућа у граду

ВПС хостинг је попут живота у градској кући или стану. Имате свој дом и одговоран сте за његово одржавање, али ствари још увек морате да делите на имању.

Са ВПС хостингом још увек морате делити сервер, али морате да га делите са мање веб локација него са дељеним хостингом. Осим тога, не морате делити све ресурсе. Сви ресурси су подељени равномерно. То зауставља „лоше комшије“ које троше све ресурсе, јер имају ограничење које не смеју да пређу. Једном када пређу ограничење ресурса, њихова веб локација може да пропадне, али то неће утицати на вашу веб локацију.

Прос:

 • Нема дијељења ресурса – Не морате делити све ресурсе са многим другим веб локацијама.
 • Моћнији – ВПС хостинг је моћнији од дељеног хостинга, скалабилнији је и обично нуди боље перформансе и брзину.
 • Флексибилност – ВПС хостинг је флексибилнији, омогућава вам прилагођавање и уношење промена без утицаја на друге кориснике.

Против:

 • Скупљи – ВПС је скупљи од дељеног хостинга.
 • Море Тецхницал – Код ВПС хостинга поступак подешавања је техничкији, што почетницима може бити проблем.

Опција веб хостинга бр. 3: наменско

Коначна опција веб хостинга је посвећен хостинг и баш као што звучи, са наменским хостинг сервером добијате све на себи.

наменска веб кућа-домаћин

Дакле, посвећено гостовање је попут посједовања властите куће. Не морате делити свој простор ни са ким другим, нити морате да делите своје ресурсе са било ким другим. Не морате чак ни да се бавите лошим комшијама.

Уз посвећени хостинг, не постоје друге веб локације на вашем хостингу и не морате делити никакве ресурсе као што су време и меморија ЦПУ-а.

Прос:

 • Нема лоших комшија – Уз посвећен веб хостинг, нема лоших суседа миљама и километрима који би могли украсти ресурсе ваше веб странице и негативно утицати на брзину и перформансе ваше веб странице..
 • Потпуна контрола – Имате потпуну контролу прилагођавања вашег сервера. Чак можете да одаберете количину и врсту меморије као и друге елементе.

Против:

 • Најскупља – Будући да све добијате за себе, наменски хостинг је најскупља опција веб хостинга.
 • Море Тецхницал – Са ВПС хостингом морате знати нешто више о рачунарима и серверима од просечне особе.
 • Повећана одговорност – Помоћу неуправљаног наменског сервиса одговорни сте за целокупно подешавање, инсталацију, безбедност и још много тога. Чак и са управљаним наменским хостинг услугом, морате много тога урадити сами.

Дељено вс ВПС вс Наменски хостинг: шта треба да одаберете?

Дакле, сада када знате разлику између дељеног и ВПС вс наменског хостинга, који ће најбоље функционисати за вас и вашу веб локацију?

Дељено гостовање је најбоља опција за почетничке веб локације које барем у почетку неће остварити тону промета. Када тек започињете са израдом веб странице, желите да се придржавате буџета и дељени хостинг ће вам омогућити да то истовремено истовремено повећавате и своје присуство на мрежи. Дељени хостинг такође је мудар избор за статичке пословне сајтове и личне веб странице јер продужење радног времена неће утицати на вас. Такође је одлична опција за хостинг за почетнике.

Повезан: Схаред вс. Манагед ВордПресс хостинг (у поређењу)

ВПС хостинг је боља опција ако очекујете да ће ваша веб локација добити више промета и можете да приуштите да платите мало више. Такође, ако започнете са дељеном услугом хостинга и саобраћај на вашој веб локацији почне брзо да расте, требало би да надоградите на најбољи ВПС хостинг који нуди више ресурса за управљање тим прометом.

Намјенски хостинг је опција веб хостинга на овој листи која ће вам најмање вјероватно требати ако сте б. Потребна су вам само звона и звиждаљке које вам намењени домаћин пружа ако рукујете осетљивим трансакцијама и треба да побољшате сигурност, ако на вашем вебсајту постоји велики број фотографија високе резолуције или видео стриминг или ако желите ИП адресу коју донесете не морам да делим са другим веб локацијама.

Генерално, ако сте нови у прављењу веб странице, дељени веб домаћин биће ваш најбољи избор. Приступачне су цијене и пружиће вам све што вам је потребно да бисте кренули.

Сада када сте одлучили која је опција веб хостинга најбоља за вас, како изабрати са којом услугом веб хостинга ћете ићи?

Па, наша главна препорука за веб хостинг је Блуехост. Са Блуехост-ом можете бирати између дељеног, ВПС-а или наменског хостинга. Дакле, без обзира коју опцију веб хостинга одабрали, Блуехост вас је покрио.

Поред тога, Блуехост нуди ексклузивни посао за читатеље ИсИтВП-а. Можете се пријавити за Блуехост већ данас и добити бесплатно име домена, ССЛ сертификат и 60% попуста на дељени хостинг. То значи да можете да направите и домаћините своју веб локацију за само 2,75 долара месечно. Погледајте детаље на Блуехост Купон страници.

блуехост-вордпресс хостинг

Кликните овде да бисте затражили ову ексклузивну Блуехост понуду »

Не пропустите овај комплетан преглед Блуехоста да бисте сазнали више о веб хостингу.

Надамо се да сте уживали у овом чланку о дељеном вс ВПС вс наменском хостингу и да сада знате која је опција веб хостинга најбоља за вашу веб локацију. Ако вам се овај чланак свидео и спремни сте да будете домаћин вашем вебсајту, погледајте наш пост о томе како да домаћините веб локацији, комплетан водич по корак по корак, као и нашу листу вишенаменских тема за покретање веб локације..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map