Скуареспаце вс. ВордПресс – Који је најбољи избор? (Стручни преглед)

скуареспаце вс. вордпресс


Желите знати разлике између Скуареспаце-а и ВордПресс-а?

Скуареспаце је алат за прављење страница који се лако користи док је ВордПресс потпуно објављена платформа за издавање. Ако сте збуњени у избору између Скуареспаце-а и ВордПресс-а, онда сте на правом месту. У овом ћемо чланку направити упоредни поступак између Скуареспаце-а и ВордПресс-а. Такође ћемо вам помоћи да одлучите која платформа је најприкладнија за ваше потребе.

 1. Употребљивост
 2. Трошак
 3. Карактеристике
 4. Интеграција е-трговине
 5. Лакоћа миграције

Лакоћа коришћења

И ВордПресс и Скуареспаце корисницима олакшавају израду веб локација без познавања ХТМЛ, ЦСС или било којег другог кода. Да видимо који од њих превазилази другог када је у питању једноставна употреба.

ВордПресс

вордпресс интерфејс

ВордПресс долази са једноставним интерфејсом који омогућава било коме да креира веб локацију без проблема. Ипак, и даље ћете морати да се упознате са различитим терминологијама ВордПресс-а. Такође ћете морати да схватите разлике између постова у односу на странице, категорије у односу на ознаке итд.

Ако никада раније нисте направили веб локацију, упознавање са ВордПрессом је помало крива учења.

За разлику од Скуареспаце-а, ВордПресс се не испоручује са алатком за прављење драг-пада. Међутим, ако желите, тада лако можете додати алатку за прављење драг-дроп једноставним инсталирањем додатка на ВордПресс.

Квадратни простор

интерфејс квадрата

Главна карактеристика Скуареспаце-а је једноставно коришћење. Они јако наглашавају погодност коју њихова платформа пружа за изградњу веб странице.

Едитор стилова Скуареспаце-а долази са стотинама прилагодљивих поставки, укључујући фонтове, боје и друге конфигурације. Да би ваша веб локација изгледала јединствено, Скуареспаце вам омогућава да инсталирате више предложака на једну веб локацију.

Сваки дизајн је изграђен са прилагодљивим садржајима, тако да можете да направите веб локацију онако како желите. Простор Скуареспаце такође укључује курирани скуп фонтова из Гоогле библиотеке. Такође су у партнерству са Типекитом како би вам дали опсежни избор бесплатних фонтова.

Једноставност употребе – Скуареспаце вс. ВордПресс

Скуареспаце је победник у погледу употребљивости.

Ако тражите софтвера за израду страница све у једном који долази у пакету са свим пожељним функцијама за брзу израду веб локације, Скуареспаце би могао да буде добар погодан.

С друге стране, ВордПресс је високо флексибилна издавачка платформа. Иако се не испоручује са алатком за прављење драг-дроп-а, градитељ је лако интегрисати у контролну таблу инсталирањем правог додатка за прављење ВордПресс страница. Једном када инсталирате алатку за прављење страница, можете да креирате веб локацију ВордПресс користећи функцију превлачења и испуштања.

Трошак

Ваш буџет је још један важан фактор који морате узети у обзир при избору издавачке платформе. Погледајмо колико ће коштати изградња веб странице и на Скуареспаце-у и на ВордПресс-у.

ВордПресс

ВордПресс је 100% бесплатни (опен соурце) софтвер. ВордПресс не само да је бесплатан за преузимање, већ можете на њему да извршите било какве промене како би одговарали вашим јединственим захтевима.

Као и сви веб-сајтови, потребно је да поседујете име домена да бисте покренули ВордПресс страницу.

Назив домена је адреса ваше веб странице на Интернету, попут Гоогле.цом или ИсИтВП.цом. То је оно што посетиоци уписују у своје прегледаче како би приступили вашој веб локацији.

Поред тога, морате да купите и веб хостинг за чување садржаја и датотека вашег вебсајта. ВордПресс би требао бити инсталиран на вашем веб хостинг налогу. Једном када је ВордПресс постављен, можете почети са израдом веб локације од почетка.

Да бисте направили малу веб локацију, потребан вам је само буџет за име домена и веб хостинг. Име домена обично кошта око 14,99 УСД годишње, а веб хостинг око 7,99 УСД месечно. Све у свему, покретање сајта коштат ће вас само 110,87 долара годишње.

Комбиновани трошкови имена домена и хостинга могу бити прилично скупи за вас, посебно ако тек почињете.

Због тога смо направили договор са Блуехост-ом како бисмо нашим корисницима понудили бесплатно име домена, бесплатан ССЛ и преко 60% попуста на ВордПресс хостингу.

Квадратни простор

За разлику од многих других произвођача страница, Скуареспаце не нуди бесплатан план за изградњу веб странице. Њихов најјефтинији план је Персонал, који кошта 12 УСД месечно ако плаћате годишње или 16 УСД месечно, ако месечно обрачунавате..

Лични план вам пружа само основне функције као што су метрике веб локација, ССЛ, безбедност итд. Ако требате да интегришете е-трговину у продавницу, додате ЈаваСцрипт и ЦСС, додате скочне прозоре итд. На својој Скуареспаце локацији, тада ћете имати надоградити на виши план.

Лични план ће вас коштати 144 долара годишње. Можете се одрећи накнаде за регистрацију домена прве године. Након прве године, мораћете да обновите име вашег домена за 14,99 УСД годишње. То значи, чак и ако се одлучите за најјефтинији план, тада ће коштати око 159 долара годишње за изградњу сајта на Скуареспацеу.

Цена – Квадратни простор у односу на ВордПресс

Када је у питању цена, ВордПресс је јасни победник. Покретање веб странице није само јефтиније на ВордПрессу, већ садржи и све функције које ће вам икада требати за израду и развој вашег вебсајта. Коришћењем обимне колекције бесплатних додатака у спремишту можете лако побољшати функционалности своје ВордПресс странице.

Супротно томе, код Скуареспаце-а, најјефтинији план нуди само основне функције као што су метрике веб локација. Чак вам није дозвољено да интегришете скрипте треће стране у Скуареспаце. У случају да су вам потребне напредне функционалности, мораћете да надоградите на један од њихових скупљих планова.

Карактеристике

Упоредимо функције и ВордПресс-а и Скуареспаце-а.

ВордПресс
Вордпресс теме

ВордПресс је свеобухватан програм за прављење веб локација који вам омогућава лако прављење било које врсте веб локација. ВордПресс се испоручује са свим потребним функцијама за изградњу ваше веб странице. Такође се испоручује са бесплатном одзивном темом ВордПресс, која изгледа одлично на свим уређајима и модерним прегледачима. Да бисте променили изглед свог вебсајта, све што требате учинити је пронаћи праву ВордПресс тему из бесплатног директорија ВордПресс и инсталирати је.

Алтернативно, можете користити и прилагођену ВордПресс тему или врхунску готову тему свог омиљеног продавца тема.

Побољшавање веб локације ВордПресс са додатним функцијама је једнако лако као и инсталација и активирање додатка. У складишту додатака је на хиљаде бесплатних додатака. Испод су бесплатни ВордПресс додаци за које ћете наћи корисне за своју веб локацију:

 • ВПФормс – Додаје алатку за прављење контаката у ВордПресс-у
 • МонстерИнсигхтс – Омогућава вам да једноставно инсталирате Гоогле Аналитицс у ВордПресс
 • ВооЦоммерце – Интегрише трговину еЦоммерце-а у ВордПресс

Квадратни простор
предлошци квадрата

У поређењу са ВордПресс-ом, Скуареспаце вам даје само ограничен број шаблона за избор. Међутим, иако је избор ограничен, сви предложени предлошци реагирају, што значи да ће ваша веб локација изгледати сјајно на свим уређајима. Прилагођене ЦСС предлошке могу се додати у било који предложак преко њиховог прилагођеног ЦСС уређивача. Да бисте свом дизајну створили прилагођени изглед, можете једноставно додати или уклонити блокове садржаја у свом шаблону.

Да бисте додали напредне функције попут интеграције у трговину, скочне прозоре итд., Мораћете да надоградите на неки од скупљих планова Скуареспаце..

Карактеристике – Скуареспаце вс. ВордПресс

Ако вам треба потпуна платформа за интернет објављивање, ВордПресс је најбољи избор за вас. ВордПресс је лагана издавачка платформа која није препуна превише функција. Додавање додатних функција је једноставно као инсталирање додатка. Слично томе, на мрежи можете пронаћи и исцрпну колекцију бесплатних и врхунских ВордПресс тема.

Квадратни простор постаје скуп ако желите да додате више премиум функција на вашу веб локацију. Осим тога, не подржава било коју интеграцију треће стране са вашом веб локацију.

Интеграција е-трговине

И ВордПресс и Скуареспаце омогућавају вам да интегришете трговину на своју веб локацију. Погледајмо како се обе платформе разликују у погледу интеграције е-трговине.

ВордПресс

Лако можете пронаћи на десетине додатака који вам омогућавају да лако интегришете трговину е-трговине у своју ВордПресс локацију. Најпопуларнији додатак еЦоммерце за ВордПресс је ВооЦоммерце. Тренутно има преко 28% свих мрежних продавница.

ВооЦоммерце вам даје потпуну контролу продаје дигиталне или физичке робе на мрежи. Такође можете пронаћи стотине бесплатних и плаћених ВооЦоммерце додатака за побољшање функционалности ваше продавнице.

Испод су неке алтернативе за ВооЦоммерце:

 • ВП е-трговина: То је још једно потпуно решење за е-трговину за ВордПресс
 • Једноставно дигитално преузимање: То је лагани додатак за додавање дигиталне продајне странице

Квадратни простор

Скуареспаце нуди само основне функције е-трговине на вашој веб локацији. Да бисте додали продајну кућу, мораћете да надоградите на скупе планове за пословање или веће планове. Уз пословни план, мораћете да платите 3% накнаде за трансакције за сву продају. Да бисте се ослободили накнаде за трансакцију, принуђени сте да надоградите на скупи план.

Интеграција е-трговине – Скуареспаце вс. ВордПресс

Као платформа за е-трговину, ВордПресс остаје испред кривуље. Управљање интернет продавницом је јефтиније за ВордПресс у односу на Скуареспаце. Поред тога, нуди више функција од Скуареспаце-а. Помоћу додатка као што је ВооЦоммерце можете да изградите потпуно развијену интернетску продавницу на ВордПресс-у.

Једноставност миграција

Један од важних фактора који морате узети у обзир при избору издавачке платформе је тај како лако можете преместити свој садржај на друге платформе. Добра издавачка платформа долази са алатом за извоз једноставан за употребу који вам помаже да лако преместите садржај на било коју другу платформу.

ВордПресс

ВордПресс се испоручује са алатком за извоз која вам помаже да лако извозите све своје податке. Поред свог садржаја, можете да извозите своје теме, додатке, па чак и целу инсталацију ВордПресс-а.

Квадратни простор

Уграђена значајка алата за извоз у Скуареспаце је ограничена. Можете да извозите само одређене делове вашег садржаја у КСМЛ датотеку. Ово укључује ваше странице, галерије и једну страницу блога са свим њеним постовима.

Странице производа, странице албума, текстуални, аудио и видео блокови не можете да извозите.

Једноставност миграција – квадрат – простор у односу на ВордПресс

Скуареспаце нуди ограничену функцију извоза док ВордПресс омогућава лако премештање свих података на друге платформе.

Не пропустите ове алтернативе Скуареспаце-а.

Скуареспаце вс. ВордПресс: Који је прави избор?

Из наше поређења, јасно је да је ВордПресс далеко супериорнији од Скуареспаце-а.

Квадратни простор могао би бити добар погодан за кориснике којима је потребан алат за лако креирање страница за брзу израду веб странице. У свим осталим аспектима, ВордПресс надмашује простор Скуареспаце. Погледајте наш корак по корак водич за прелазак са Скуареспаце-а у ВордПресс

Ако желите да направите веб страницу, топло вам препоручујемо да започнете на ВордПресс-у. Да бисте започели са веб страницом ВордПресс-а, можете прочитати наш водич о томе како да направите веб локацију испочетка користећи ВордПресс.

Ако сте уживали у овом чланку, можда ћете желети да проверите и стварне трошкове изградње веб странице.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map