Вик вс. ВордПресс – Који је најбољи избор? (Стручни преглед)

вик вс. вордпресс


Да ли планирате да покренете веб локацију?

ВордПресс и Вик су неке од најбољих издавачких платформи које вам омогућавају да лако направите прелепе веб странице у било којем тренутку. Обе ове платформе су одличне са својим сопственим сетовима функција. Питате се који је најприкладнији за ваше потребе?

Погледајмо упоређивање између Вик-а и ВордПресс-а-хеад-то-хеад. Да бисмо разумели који од вас одговара вашим потребама, поделили смо нашу ВордПресс вс Вик поређење у 7 одељка:

 1. Преглед
 2. Лакоћа коришћења
 3. Опције дизајна и прилагођавања
 4. Опције е-трговине
 5. СЕО
 6. Подршка
 7. Трошак

1. Преглед: ВордПресс и Вик као топ градитељи веб локација

Шта је ВордПресс?

вордпресс.орг

ВордПресс је издавачка платформа која вам омогућава да с лакоћом направите прелепу веб локацију или блог. То је опен соурце / бесплатни софтвер који би требало да буде инсталиран на вашем веб хостинг серверу.

Као и било који веб сајт, мораћете да имате и име домена и веб хостинг да бисте направили веб локацију. Назив домена је мрежна адреса веб локација попут Гоогле.цом или ИсИтВП.цом, а веб хостинг је место где се датотеке вашег вебсајта чувају.

Повезан:

ВордПресс је првобитно направљен као једноставна платформа за писање блогова. Током година, развио се у пуноправну ЦМС платформу. Покреће више од 30% веб локација на мрежи. Сада можете да направите било коју врсту веб локација користећи ВордПресс као што су блогови, пословне веб странице, часописи, продавнице е-трговине, итд..

Белешка: Ово поређење је између ВордПресс-а који се налази у домаћинству (ВордПресс.орг) и Вик-а. Ако желите да знате разлику између два ВордПресс укуса, ево наше поређења ВордПресс.цом са ВордПресс.орг.

Шта је Вик?

вик лого

Вик је платформа за изградњу веб локација која долази са алатком за прављење драг-дроп-а који вам помаже да лако направите веб локације. За разлику од ВордПресс-а, платформа је у потпуности домаћин. То такође значи да је једноставно једноставно поставити своју веб локацију. Са Вик-ом не требате тражити хостинг провајдера јер Вик домаћин веб странице за вас. Можете чак да креирате веб локацију са бесплатним доменским именом у следећем формату усернаме.виксите.цом/ситенаме.

Вик нуди иновативне и интуитивне технологије за израду веб страница, како за почетнике, тако и за професионалце. Можете да креирате разне веб странице укључујући блог, посао, интернетску трговину, фотографије, веб странице итд. Помоћу Вик-а.

2. Једноставност употребе

Једноставност коришћења – ВордПресс

ВордПресс олакшава изградњу веб странице чак и за апсолутног почетника.

Да бисте направили веб локацију ВордПресс, морате да купите ВордПресс хостинг и име домена, а затим да инсталирате ВордПресс на свој хостинг сервер. Постављање странице за ВордПресс није ракетна наука.

Да бисте поставили ВордПресс страницу, све што морате да одаберете је добављач веб хостинга као што је Блуехост.

Блуехост је једна од највећих хостинг компанија на свету. Они су у ВордПресс заједници укључени од 2005. године и ВордПресс.орг су званично препоручени пружаоци хостинга.

Са планом веб хостинга Блуехост, добијате бесплатно име домена заједно са чаробњаком за инсталацију ВордПресса једним кликом. То олакшава постављање ваше ВордПресс веб локације чак и за апсолутног почетника.

Након што изградите веб локацију, можете да додате и објавите садржај као страница и постове на ВордПресс-у. Да бисте прилагодили цјелокупни изглед странице ВордПресс-а, можете пријећи на Изглед »Прилагоди мени.

Надзорна табла ВордПресс-а изгледа као на слици испод:

вордпресс-инструментна табла

За више детаља, погледајте чланак о томе зашто користите ВордПресс.

Једноставност употребе – Вик

Да бисте покренули веб локацију на Вик-у, једноставно идите на веб локацију Вик и отворите налог.

Затим можете одабрати како желите да направите веб страницу. Можете одабрати или Вик Артифициал Дигитал Интеллигенце (АДИ) или Вик Едитор. Ако одаберете Вик АДИ, поставиће вам неколико питања и аутоматски креирати веб локацију за вас на основу ваших одговора. Али ако одаберете уређивач, добиће вам се број унапред припремљених образаца за вашу веб локацију.

Без обзира да ли сте изабрали АДИ или Едитор, Вик нуди предложак који можете да измените и направите сопствену веб локацију. Омогућава једноставно сучеље повлачења и испуштања у којем можете одабрати било који елемент и директно га уредити.

Вик-ове платформе за уређивање веб локација изгледа као на слици испод:

вик-буилдер

Од вас ће се такође тражити да изаберете између две различите домене: бесплатни домен Вик.цом или повежете свој прилагођени домен.

вик домена

Ако желите да користите прилагођено име домена, онда се морате претплатити на један од њихових премијум планова.

Победник: Вик је победник када је у питању употребљивост. Подешавање је такође једноставно јер Вик дозвољава да хостујете вашу веб локацију на сопственим серверима. Такође се испоручује са алатком за прављење драг-пада, тако да можете брзо да направите веб локацију онако како желите. Међутим, можете пронаћи на десетине додатака за изградњу програмера за ВордПресс који пружају много моћније функције од Вик-а.

3. Опције дизајна и прилагођавања

Прилагођавање веб локације ВордПресс

Једна од главних предности коришћења ВордПресс-а су могућности прилагођавања. Можете да уживате у широком спектру опција дизајна и прилагођавања у ВордПресс-у.

Да бисте променили изглед, можете да одаберете праву ВордПресс тему. Инсталирањем додатака можете побољшати функционалности ваше веб локације. На хиљаде бесплатних и врхунских ВордПресс тема и додатака на тржишту.

Бесплатним темама и додацима можете приступити директно са своје ВордПресс контролне табле.

адд-вордпресс-тхемес

Пре него што одаберете случајни додатак, погледајте препоручене теме и додатке.

Прилагођавање Вик Веб локације

Као теме и додаци на ВордПресс-у, Вик нуди предлошке и апликације за прилагођавање ваше Вик веб локације. Постоји преко 500 образаца у различитим категоријама, укључујући посао, интернетску трговину, фотографију, блог итд.

вик-предлошке

Поред тога, постоји више од 200 апликација које можете користити. Омогућују вам додавање одређених функција на вашу Вик локацију баш као што додаци раде за ВордПресс веб локације.

Иако постоји мноштво опција дизајна, Вик дефинитивно има мање могућности дизајна и прилагођавања у поређењу са ВордПресс-ом. Још један недостатак коришћења Вика је тај што не можете да промените предложак након што је постављен на вашу веб локацију, док ВордПресс омогућава промену онолико пута колико желите. Такође, не можете уређивати ЦСС као у ВордПресс-у.

Победник: ВордПресс је непобедив победник у погледу карактеристика дизајна и прилагођавања.

4. Опције е-трговине

Опције е-трговине са ВордПресс-ом

Око 30% онлине продавница бира ВордПресс као своју платформу по избору. ВордПресс је издавачка платформа једноставна за употребу која вам такође омогућава да направите потпуно развијену продавницу е-трговине инсталирањем ВордПресс додатка за е-трговину..

Иако можете да нађете на десетине додатака за е-трговину, ВооЦоммерце се издваја од осталих, а уједно је и најпопуларнији избор. Подешавање веб локације за е-трговину уз ВооЦоммерце је једноставно. Потребно је само неколико кликова на вашем крају.

Језграни ВооЦоммерце додатак доступан је бесплатно у складишту додатака ВордПресс.орг. Можете пронаћи тона бесплатних и премиум екстензија који вам омогућавају да лако побољшате могућности своје трговине.

ВооЦоммерце

Опције е-трговине са Вик-ом
Вик вам омогућава да направите основну трговину е-трговине помоћу своје преиум апликације Вик продавнице. Опције е-трговине са Вик-ом доступне су са својим премиум плановима е-трговина и ВИП.

Вик вам такође пружа корисне функције, укључујући предлошке веб продавница, апликације за е-трговину, сигурна решења за плаћање, купоне и попусте, итд. Лоша страна је што су функционалности ограничене у поређењу са ВордПресс-ом.

Победник: ВордПресс је јасан победник када је у питању опција е-трговине.

5. СЕО

ВордПресс СЕО

ВордПресс је једна од најпопуларнијих издавачких платформи за СЕО. Омогућава вам да у потпуности конфигуришете своју веб локацију и странице на начин што их претраживачи могу лако индексирати.

Подразумевано, ВордПресс олакшава постављање основне оптимизације, као што су конфигурисање имена веб локације, тагови, ознаке наслова, структура УРЛ-ова, слике алт ознаке итд. Инсталирањем СЕО додатка као што је Иоаст СЕО, можете да промените СЕО наслове, мета описе, садржај за друштвено дељење итд. за све своје странице и постове.

МонстерИнсигхтс

Интеграција Гоогле аналитике је најважнији корак за унапређење СЕО веб локације јер вам даје увид у то како људи користе вашу веб локацију. Помоћу ВордПресс-а, Гоогле Аналитицс можете лако интегрисати помоћу додаткаМонстерИнсигхтс.

Постоје мноштво ВордПресс СЕО алата и додатака који служе различитим СЕО сврхама за вашу ВордПресс локацију. Оно што је још занимљивије је да је већина ВордПресс СЕО додатака доступна као бесплатне верзије као и премиум.

Вик СЕО

Вик такође нуди обиље СЕО могућности и алата за унапређење видљивости ваше веб странице на мрежи. Обезбеђује основне СЕО карактеристике, укључујући мета ознаке страница, ознаке наслова, алт ознаке слика, оптимизацију мобилних уређаја итд.

Вик такође нуди једноставни СЕО Виз који води вас кроз све кораке СЕО конфигурације и омогућава вам да креирате свој СЕО план. Чаробњак је заиста користан за почетнике без СЕО знања.

вик-сео-виз

Штавише, Вик нуди неке СЕО апликације на свом Апп Маркету.

вик-сео-апликације

Победник: И ВордПресс и Вик имају уграђене СЕО функције за бољу видљивост на мрежи. Међутим, ми видимо ВордПресс као напредак јер је прилагођен СЕО и има већи број додатака за руковање свим аспектима СЕО веб локације..

6. Подршка

Подршка за ВордПресс

Подршка за ВордПресс нема премца. ВордПресс софтвер је током година еволуирао и постао најпопуларнији ЦМС због свог духа заједнице и подршке.

Повезан: Најбоље услуге подршке за ВордПресс 24/7 за управљање вашим веб локацијама.

Сада има заједницу милиона корисника, хиљаде програмера и дизајнера широм света. Постоји пуно активних корисничких форума за решавање проблема.

За основне ВордПресс уџбенике и подршку можете посетити званична страница за подршку ВордПресс.орг. Ако имате проблема везаних за појединачне теме или додатке, тада можете ићи на појединачне теме или странице за подршку додатака.

вордпресс подршка

Поред тога, можете да добијете ВордПресс ресурсе веома прилагођене корисницима са веб локација попут ИсИтВП и ВПБегиннер.

Вик подршка

Вик има велику базу знања која садржи чланке за скоро све упите које имате. Можете прегледати чланке и решити своје проблеме у трену.

вик = -хелп-центар

Међутим, Вик нема тренутне опције подршке за своје кориснике. Ако имате проблем, морате да прођете кроз базу знања, пронађете одговарајући чланак и прочитате га, за шта вам треба времена.

Победник: Победник је дефинитивно ВордПресс јер вам омогућава лакшу интеракцију са већом заједницом ВордПресс корисника. Уз то, већина компанија које се баве темама и додацима нуде 24/7 техничку подршку.

7. Трошак

Трошкови за постављање ВордПресс веб локације

Као и било који веб сајт, морате имати назив домена и веб хостинг да бисте покренули ВордПресс веб локацију.

Име домена обично кошта око 14,99 УСД годишње, а веб хостинг кошта 7,99 УСД месечно. Међутим, ако одаберете Блуехост, добићете бесплатно име домена заједно са вашим веб хостингом за само 2,75 долара месечно.

Кликните овде да бисте затражили ову ексклузивну Блуехост понуду »

Блуехост је једна од највећих хостинг компанија на свету. Они су у ВордПресс заједници укључени од 2005. године и ВордПресс.орг су званично препоручени пружаоци хостинга.

Такође, погледајте колико можете уштедети на плановима Блуехост-а.

Након куповине плана веб хостинга од Блуехоста, на њега можете лако инсталирати ВордПресс само једним кликом. ВордПресс је бесплатни софтвер, тако да нема додатних трошкова за коришћење ВордПресс-а за вашу веб локацију.

За више детаља можете прочитати наш чланак на укупни трошкови за израду веб локације ВордПресс.

Трошкови за постављање Вик Веб локације

Ако вам не смета ружна адреса веб локације као што је усернаме.виксите.цом/ситенаме, онда можете да поставите бесплатну веб локацију на Вик-у. Још један недостатак коришћења бесплатног домена вик.цом је тај што приказује Вик огласе на вашој веб локацији.

Ако желите да повежете свој прилагођени домен, онда се морате претплатити на један од њихових премијум планова који кошта 4,50 УСД месечно. Најјефтинији план приказује огласе марке Вик. Морате да надоградите на Цомбо план да бисте уклонили Вик огласе, а то кошта 8,50 УСД месечно.

вик-премиум планови

Постављање веб локација е-трговине још је скупље. Основни план е-трговине кошта 16,50 долара месечно.

Победник: Вик вам омогућава да поставите бесплатну веб локацију са доменом ружног изгледа. Међутим, ако желите да направите веб страницу професионалног изгледа без пробијања банке, онда је ВордПресс најбољи избор.

Закључно, ВордПресс има све функције које вам помажу да направите потпуно развијену веб страницу. За поређење, Вик за ВордПресс има мању флексибилност.

Нашим корисницима препоручујемо да одаберу ВордПресс за израду веб странице. Не само да има поприличне цене, већ нуди и неколико сјајних функција које вам помажу да веб локацију не будете у току.

Ако тражите додатне могућности, погледајте овај водич о Вик алтернативама и конкурентима.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да разумете разлике између Вик-а и ВордПресс-а.

Ако сте уживали у овом чланку, ево нашег детаљног водича за изградњу веб локације за почетнике.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map