Dvajset šestnajst

Twenty Sixteen je privzeta tema za WordPress, ki ga je ustvaril Automattic. Kadarkoli je WordPress nameščen prvič, je skupaj z njim nameščeno in aktivirano dvajset šestnajst, kar je ena izmed najbolj uporabljanih tem WordPress v imeniku. Več o njegovih značilnostih najdete v našem pregledu Twenty Sixteen.


Dvajset šestnajst pregled

Okoli dvajset šestnajst

Tema Dvajset šestnajst pripada skupini Automattic privzetih tem za WordPress, vsaka poimenovana po enem letu. Kot dvajset štirinajst in dvajset petnajst je tudi dvajset šestnajstih zasnoval Takashi Irie.

Dvajset šestnajst je bilo prvič izdano avgusta 2015, da sovpada z izdajo WordPressa 4.4.

Zasnovan je tako, da sodobno, minimalistično prevzame tradicionalno postavitev spletnega dnevnika WordPress s poudarkom na dobrem tipografija in načela oblikovanja.

“Dvajset šestnajst je moderniziran pristop vedno priljubljene postavitve – vodoravne glave glave in izbirne desne stranske vrstice, ki dobro deluje tako z blogi kot spletnimi mesti. Ima barvne možnosti po meri, ki vam omogočajo, da naredite svoje dvajset šestnajst. Tema je bila zasnovana na harmonični tekoči mreži z mobilnim prvim pristopom. To pomeni, da izgleda odlično v kateri koli napravi. “

Takashi Irie

Značilnosti dvajset šestnajstih

Kot privzeta tema WordPress dvajset šestnajst nima naprednih funkcij vrhunskih WordPress tem. Namesto tega se osredotoča na osnove: minimalistično oblikovanje z dobro tipografijo v temi, zasnovani posebej za blogerje.

Popolnoma odziven

Twenty Sixteen je popolnoma odziven in zasnovan tako, da izgleda dobro na vseh velikostih zaslona. Na manjših zaslonih je vaša stranska vrstica premaknjena na dno strani in vaš meni je skrit za Meni gumb na vrhu strani.

Slike se tudi samodejno razširijo in zmanjšajo, da ustrezajo velikosti zaslona.

Velike previsne slike

Z dvajsetim šestnajstim lahko v svoji objavi pokažete svoje velike slike, ne da bi vas ovirale druge vsebine. Na velikih zaslonih se slike, večje od 840px (širina glavnega stolpca), samodejno prelijejo na levo stran strani:

Dvajset šestnajst pregled - prelivanje slike

Če uporabljate postavitev stranske vrstice v polni širini in brez slike, se lahko vaša predstavljena slika razširi do 1200 slikovnih pik.

Edinstvena tipografija

Dvajset šestnajst ima nekaj edinstvenih tipografskih značilnosti, ki minimalističnemu dizajnu vzbujajo nekaj zanimanja.

Prva je funkcija potez, ki zagotovo pritegne zanimanje bralcev. Če vsakemu blokovnemu zapisu dodate razred poravnave ali poravnavo, bo ta samodejno oblikovan kot povlečni citat, ki prekriva stolpec.

Dvajset šestnajst pregled - povpraševanje

Obstaja tudi čedna funkcija uvodne objave. V objavo preprosto dodajte izsek (na voljo v območju Več možnosti stranske vrstice urejevalnika objav).

Dvajset šestnajst pregled - vnesite izvleček objave

Zdaj bo izvleček prikazan kot podnaslov pod naslovom vaše objave, tik nad vašo predstavljeno sliko.

Dvajset šestnajst pregled - post uvod

Možnosti prilagajanja oblikovanja

Izbirate lahko med štirimi različnimi barvnimi možnostmi ozadja ali pa izberete svoje barve z navigacijo do Videz »Prilagodi in kliknite na Barve v levem meniju.

Dvajset šestnajst pregled - barve

S programom za prilagajanje lahko naložite tudi svojo glavno sliko, ozadje in logotip spletnega mesta.

Območja gradnikov

Dvajset šestnajst vključuje tri widgetized območja: eno za desno stransko vrstico in dve, ki se pojavita pod vašo vsebino.

Twenty Sixteen Review - področja gradnikov

Če imate pripomočke v stranski vrstici, se bodo prikazali na vsaki strani in objavi.

(Če imate raje postavitev celotne širine brez stranskih vrstic, samo odstranite vse gradnike iz območja stranske vrstice in vsebina bo namesto tega samodejno zapolnila celotno širino.)

Območji widget “Vsebina dna 1” in “Spodaj dno vsebine 2” se ne bosta prikazali na prvi strani vašega spletnega mesta. Pojavijo se samo na posameznih objavah in straneh.

Na straneh se bodo pripomočki pojavili takoj po vsebini vaše strani v istem stolpcu – ni noga polne širine.

Twenty Sixteen Review - pripomoček za spodnjo stran

V vaših posameznih objavah se bodo gradniki prikazali po navigaciji po prejšnji / naslednji objavi:

Dvajset šestnajst pregled - pripomoček spodaj

Možnosti strani

Na dnu spletnega dnevnika lahko uporabniki premikajo tako z numerično stranjo kot s puščicami.

Dvajset šestnajst pregled - paginacija

Dva menija

Dvajset šestnajst vključuje dve vgrajeni lokaciji menija: primarni meni (ki se nahaja v glavi) in “Meni za socialne povezave.”

Dvajset šestnajst pregled - meniji

Meni socialnih povezav je zasnovan za samodejno spreminjanje povezav na družabnih medijih v ikone. V meniju boste morali ustvariti nov meni s povezavami po meri do svojih socialnih medijev in ga nato nastaviti kot Meni za socialne povezave.

Ko to storite, bo samodejno pretvoril te povezave v ikone, postavljene na desni strani noge.

Dokumentacija in podpora

Dvajset petnajst je privzeta tema programa WordPress, ki je vključena pri vsaki namestitvi, na voljo pa je tudi brezplačno na WordPress.org. Tam lahko najdete osnovno dokumentacijo o njenih značilnostih in kako začeti.

Ker je privzeta tema, je večina vtičnikov preizkušena s to temo in bo verjetno združljiva.

Če naletite na težave s temo ali potrebujete pomoč pri njeni namestitvi, lahko objavite na forumih za podporo WordPress.org in morda bo skupnost lahko pomagala.

Naš rezultat

Kot osnovna tema je dvajset šestnajst lahko dobra izbira za preproste osebne bloge. To je lepo videti tema z nekaj osnovnimi možnostmi prilagoditve, ki vam lahko pomagajo, da postanete bolj po svoje.

Dvajset šestnajst je prijetna osnovna tema, vendar smo nekatere oblikovalske odločitve našli nekoliko nenavadne. Na primer, nekaterim blogerjem se zdi neprijetno, da se pripomočki »V dnu vsebine« prikazujejo samo v posameznih objavah ali na straneh, vendar niso na voljo nobeni pripomočki. Meni za socialne povezave je malo neroden za uporabo in bi ga bilo mogoče lažje doseči kot pripomoček. Tudi CSS, ki se uporablja za podčrtovanje povezav, je nestandarden (z uporabo “box-shadow” namesto “text-underline”) in lahko moti CSS vtičnikov.

Če iščete bolj napredne funkcije in možnosti prilagoditve ali samo drugačen videz kot standard WordPress, ki ga uporabljajo milijoni drugih, boste morali investirati v drugo temo. Oglejte si naše najboljše ocene teme WordPress za več možnosti.

Podarimo dvajset šestnajst 3 od 5 zvezdic. Tukaj je razčlenitev naših ocen:

Na splošno
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 3,0 / 5,0

Lastnosti
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 2,0 / 5,0

Izvedba
Ocena Zvezdica praznaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 0,0 / 5,0

Podpora
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 3,0 / 5,0

Enostavnost uporabe
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica praznaOcena Zvezdica prazna 3,0 / 5,0

Cenitev
Ocena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polnaOcena Zvezdica polna 5,0 / 5,0

Pridobite dvajset šestnajst zdaj »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me