Салиент

Салиент је једна од најпопуларнијих премиум тема која је доступна на Тхемефорест. Ова врло прилагодљива вишенаменска тема укључује многе уграђене функције попут анимација страница, клизача и прилагођеног типа поста. Сазнајте све детаље у нашем прегледу Салиент.


Салиент ревиев

О Салиенту

Салиент је једна од најпопуларнијих и највише оцењених тема на Тхемефорест, са преко 50 000 продаје. Развио га је ТхемеНецтар.

Салиент захтева додатак Салиент Висуал Цомпосер да ради. Након инсталирања и активирања додатка, добићете обавештење попут овога:

Изгледан преглед - потребни додаци

Можете да кликнете Започните инсталирање додатака да одлучите које ћете инсталирати и активирати.

Иако препоручује додатке Контакт образац 7 и ВооЦоммерце, не морате их користити. Открили смо да је плуг-ин Цонтацт Форм 7 ограничен у функцијама и не баш једноставан за употребу, те препоручујемо његово коришћење ВПФормс уместо тога. Можете прочитати наш контакт образац 7 за више детаља о том додатку.

ВооЦоммерце је потребна само ако ћете продавати производе или услуге са своје веб локације.

Карактеристике Салиент-а

Салиент има много опција за потпуно прилагођавање изгледа ваше веб локације. Ево неколико карактеристика које ову тему издвајају од гомиле:

Огромна плоча опција

Након инсталирања и активирања Салиент-а, на контролној табли ћете видети нову ставку менија. Испод Видљиво »Опште поставке, можете видети све ново доступне опције.

Салиент преглед - опције

Можете да изаберете:

  • стилови икона и дугмета
  • боје позадине и фонта
  • типографија
  • боје заглавља, подлоге и непрозирност
  • ступови подножја и кредитни текст
  • …и још

Прелази странице и анимације

Салиент укључује одређени број прелазака странице и ефекти анимације за вашу веб локацију.

По дефаулту ће тренутна страница избледети када се кликне на везу. Тада ће се приказати анимирана икона за учитавање док се не учита следећа страница.

Ефекат изблиједјења можете променити у ефекат „откривање средишње маске“, откривајући тако да се нова страница шири из центра.

Ако се држите иконе за учитавање, можете променити боју иконе или изабрати да пошаљете своју прилагођену икону (као што је ваш лого). Такође можете прилагодити анимацију икона са заданог центрифуге до ефекта „глатког спиновања“.

Салиент ревиев - прелази странице

Гумб за глобални позив на акцију

У Видљиво »Позив на акцију у менију можете да омогућите одељак „позив на акцију“ који ће се појавити тачно изнад вашег подножја на свакој страници ваше веб локације. Текст, боју дугмета, везу и искључење можете прилагодити тексту на одређеним страницама.

Изгледан преглед - поставке позива дугмета за акцију

Истакнути визуелни композитор

Као што је горе поменуто, Салиент захтева употребу додатка Салиент Висуал Цомпосер.

Висуал Цомпосер је додатак за изградњу и повлачење страница за ВордПресс. Верзија Салиент омогућава вам коришћење визуелног уређивача и за постове и за странице, и укључује неке јединствене опције.

Истакнута рецензија - визуелни композитор

Наш преглед стандардног додатка Висуал Цомпосер можете прочитати овде.

Уграђени клизач

Након инсталирања теме, приметићете неколико нових опција менија, укључујући Кућни клизач и Клизач нектара.

Да бисте активирали кућни клизач, мораћете да направите страницу помоћу једног од предложака странице „Почетна“.

Салиент ревиев - предлошке страница

Онда морате да идете Подешавања »Читање и поставите ту страницу као своју статичку насловницу.

Можете да додате слајдове клизачу почетне странице тако што ћете се кретати до Кућни клизач »Додај ново. Овде можете одабрати слике или видео записе за додавање и унос текста текста и дугмета ако желите.

Слике би требале бити ширине између 1600-2000пк и висине од 700пк. Ако су веће од 700 пк, исећи ће се у већим величинама екрана. Без обзира на ширину, слика ће се истегнути како би одговарала целом екрану, тако да ће мање слике изгледати веома пикселирано на већим екранима.

Да бисте променили стил и функције клизача, морате да одете Видљиво »Кућни клизач. Ево где можете да подесите анимације, подешавања аутоматске репродукције, брзину итд.

Клизач нектара

Клизач Нецтар може се користити и на другим локацијама поред почетне странице. Садржи много више опција од кућног клизача.

Ваши слајдови су приказани према локацији (локације се понашају као категорије). Дакле, да бисте креирали клизач, све слајдове морате додати на одређено место.

Да бисте користили свој Нецтар клизач, морате га ставити са кратким кодом.

Када уређујете било који пост или страницу, видећете плаву Нецтар Схортцоде дугме.

Салиент ревиев - кратке шифре нектара

Можете да кликнете на то, а затим изаберете своје опције за приказ клизача Нецтар који сте креирали. Изаберите „Нецтар Слидер“ у „Елементи“, а затим под „Локација“ одаберите локацију у коју сте додали све своје слајдове..

Изгледан преглед - клизач нектара

(Ако тражите лакши начин за креирање клизача који можете користити са било којом темом, препоручујемо вам Солилокуи плугин.)

Портфолио Цустом Пост Типе

Салиент долази са прилагођеном врстом поста намењеном вашем портфељу. Можете да прилагодите стил и изглед ставки свог портфеља испод Изгледно »Портфолио, и додајте ставке свог портфеља тако што ћете се кретати до Портфолио »Додај ново. Ставкама из портфеља могу се доделити категорије и ознаке, баш као и објаве.

Важно је имати на уму да, будући да је овај прилагођени тип портфолија тематски одређен, изгубит ћете све податке о свом портфељу уколико икада пребаците теме.

Подршка и документација

Шест месеци подршке од програмера укључено је у куповину Салиент-а. Подршка је доступна путем система карата.

Салиент долази са документом на 16 страница који пружа основни преглед главних карактеристика и поставки теме.

Али ако желите детаљније информације и упуте, морате погледати њихове видео записе. Нажалост за оне који не могу да користе видео снимке или не желе да постану доступни, нема транскрипата или писаних туторијала.

Многа кључна упутства за употребу теме доступна су само у облику видеа, а многи видео снимци су дужи од преко 10 минута. Дакле, не постоји начин да тражите одређени део информација које су вам потребне – морате да погледате цео видео (и надам се да има оно што вам је потребно, да не губите више времена).

Ако више волите да пишете туторијале пред видеом, то вероватно није тема за вас.

Наш резултат

Салиент је једна од најпопуларнијих тема на теми Тхемефорест и веома је оцењена.

Ако не желите да научите ниједан код, али желите тему која је у сваком аспекту врло прилагодљива, Салиент ће можда бити добар избор. Има неке јединствене и занимљиве карактеристике, попут анимација за прелазак на страницу, због којих ће се ваша веб локација истакнути.

Једно од могућих проблема са истакнутом темом (осим недостатка написаних туторијала) је да ће се, ако се икада одлучите за промену тема, изгубити све информације које сте унели у карактеристике специфичне за тему. То укључује ваш портфељ, клизаче, странице направљене помоћу визуелног композитора и све друге карактеристике Салиент. Према ВордПресс смерницама, додатна функционалност треба да се створи помоћу додатака, а не тема због овог проблема.

Салиенту дајемо 4 од 5 звездица. Ево рашчламбе наших прегледа:

Све у свему
Оцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда празно 4.0 / 5.0

Карактеристике
Оцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда празно 4.0 / 5.0

Перформансе
Оцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пуна 5.0 / 5.0

Подршка
Оцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пуна 5.0 / 5.0

Лакоћа коришћења
Оцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда празноОцена Звезда празно 3.0 / 5.0

Цене
Оцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда пунаОцена Звезда празно 4.0 / 5.0

Гет Салиент Нов »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me