15 Făcând și Donează o temă WordPress eficientă

Astăzi vreau să trec peste o parte din cele ce fac și nu din tematica WordPress. Indiferent dacă creezi o temă WordPress pentru tine sau dacă creezi una pentru eliberare, pentru ca alții să o poată folosi, ar trebui să urmărești acestea și nu trebuie să fie cât mai aproape posibil.


1. Nu introduceți codul URL complet în adresele dvs. tematice

Când vă construiți temele, pot exista momente în care sunt utilizate imagini, pentru pictograme de social media sau pictograme de flux RSS, iar în aceste puncte din codare, este posibil să doriți să codați adresa URL completă (adică: / wp-content /themes/your-theme-name/images/image.jpg) dar acest lucru va provoca erori pe site-ul web ori de câte ori persoana care folosește tema își schimbă numele folderului tematic..

Codurile corespunzătoare de utilizat pentru a trage dinamic adresa URL completă sunt mai jos.

<?php bloginfo (‘stylesheet_directory’); ?>/images/image.jpg

2. Folosiți etichetele șablon cât mai mult posibil

WordPress face o treabă minunată de a pune toate etichetele șablon pe care le puteți folosi, așa că faceți-vă un favor (precum și restul persoanelor care pot utiliza temele dvs.) și aflați etichetele șablonului WordPress – apoi folosiți-le cât mai mult. Folosind etichete de șabloane, vă puteți asigura că temele dvs. nu se rup sau cauzează erori atunci când utilizatorul final îl configurează și îl va rula.

3. Nu uitați codurile derulante de navigare

Când îți creezi tema WordPress, un element care pare a fi trecut cu vederea este codurile derulante pentru navigarea ta. Sigur, este posibil ca unele teme să fie setate pentru a nu utiliza mai multe niveluri, păstrând totul într-un singur rând, dar ce se întâmplă pentru cei dintre noi care avem mai multe pagini pentru fiecare pagină părinte principală.?

Există o soluție pentru asta. Puteți consulta câteva dintre tutorialele de mai jos despre cum să codați meniurile derulante pe mai multe niveluri.

4. Pregătiți-vă widgetul pentru temă

În opinia mea, în calitate de utilizator final, nu este nimic mai rău decât implementarea unei teme și pregătirea de a configura totul, doar pentru a observa că acum mă confrunt cu sarcina de a încerca să personalizez secțiuni din temele mele prin codarea informațiilor. Barele laterale și diverse alte locuri din tema dvs. (aveți un subsol cu ​​trei coloane? Widgetizez-o!) Ar trebui să fie cât mai ușor de editat. Este unul dintre cele mai ușoare lucruri de făcut la temele tale și va beneficia foarte mult de utilizatorii temei tale.

Automattic are un tutorial excelent despre cum să vă widgetizeze tema. Verificați aici.

De asemenea, asigurați-vă că consultați widgetizing teme tutorial aici la Laboratorul tematic.

5. Nu faceți utilizatorii să se bazeze pe numeroase pluginuri pentru ca tema dvs. să funcționeze

Dacă lansați teme gratuit sau creați teme comerciale WordPress, ar trebui să vă interesați utilizatorii finali pentru a vă juca cu dvs. vă construiți temele. Înfundarea temelor cu 5-10 plugin-uri necesare nu numai că va frustra oamenii când descarcă și configurează tema pe site-ul lor, ci va determina, de asemenea, o mulțime de oameni să nu o descarce deloc, deoarece, permiteți-i să o înfrunte, oamenii nu nu aveți distanțe de atenție mai mari de 2-3 secunde.

De exemplu, dacă veți configura paginarea în tema dvs., de ce nu utilizați acest articol pentru a afla cum să îl configurați automat în tema dvs. Cats Who Code are un tutorial destul de bun pe cum să adăugați paginarea în tema dvs. fără a fi nevoie să activați un plugin.

6. Afișați termenul de căutare în pagina cu rezultatele căutării

Din anumite motive, acesta este un sfat adesea neglijat pe care îl puteți (și ar trebui) să îl implementați în temele dvs. Este un cod simplu, unic, care permite ca tema dvs. să reamintească vizitatorului ceea ce tocmai a căutat. Poate părea banal, dar este util, astfel încât dacă rezultatele aduc înapoi zero postări, vizitatorul cunoaște expresia exactă pe care a căutat-o ​​și apoi poate tasta într-un alt termen de căutare.

Mai jos este codul folosit pentru a înlocui titlul „Rezultate căutare” actuale din tema dvs..

Cauta rezultate pentru <?php the_search_query () ?>

7. Nu vă asumați pe jumătate 404 de pagini de eroare

În loc să lăsați doar pagina 404 pentru a spune „404 – pagina nu a fost găsită”, de ce să nu oferiți mai multe opțiuni vizitatorilor dvs.? Adăugarea într-o listă de categorii, postări recente, postări populare, o casetă de căutare și (dacă doriți să generați bani pentru pagina dvs. 404), o reclamă poate oferi 404 pagini un pic de condiment în comparație cu cele inutile, inutile, găsite în majoritatea temelor WordPress.

Dacă sunteți în căutarea unei inspirații de 404 de pagini, Smashing Magazine are un vitrină criminală de 404 de pagini din jurul web-ului care merită verificat.

8. Asigurați-vă că aveți toate fișierele de bază în folderul dvs. tematic

Atunci când creați o temă WordPress, este esențial să vă asigurați că îl puteți personaliza cât mai mult posibil din momentul primirii. Începând cu o combinație de fișiere index.php, header.php, sidebar.php și footer.php ar putea părea o idee bună pentru minimalistii de acolo, dar aș sugera să începeți cu toate elementele de bază de mai jos pentru a da ai un pic mai mult control asupra a ceea ce este afișat – când, unde și cum.

 • style.css
 • header.php
 • index.php
 • sidebar.php
 • footer.php
 • single.php
 • page.php
 • comments.php
 • 404.php
 • functions.php
 • archive.php
 • searchform.php
 • search.php

Pentru mai multe informații despre aceste fișiere șablon și ce fac, consultați ierarhia de șabloane pagina pe WordPress.org.

9. Nu uitați de integrarea RSS

Când îți creezi blogul, unul dintre elementele care atrag cel mai mult atenția oamenilor este posibilitatea de a te abona la blogul tău prin intermediul unui cititor RSS. Deci, în loc să solicitați utilizatorilor dvs. de temă să adauge aceste informații în sine, de ce nu faceți pașii pentru a adăuga o casetă de abonare la rss, la fel cum faceți caseta de căutare. Adăugați un buton RSS, un abonament prin opțiunea de e-mail și puteți adăuga chiar și numărul de abonați în text adăugând acest bit de cod la tema dvs. unde doriți să fie afișat (înlocuiți „feedburner-id” cu unul propriu FeedBurner ID – dacă lansați această temă în sălbăticie, aruncați o privire la numărul 11 ​​din lista noastră și asigurați-vă că aveți această opțiune ca opțiune).

<?php
// obțineți un număr rece de combustibil
$ Whaturl ="http://api.feedburner.com/awareness/1.0/GetFeedData?uri=feedburner-id";

// Inițializează sesiunea Curl
$ ch = curl_init ();

// Setați curl pentru a returna datele în loc să le imprimați în browser.
curl_setopt ($ ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);

// Setați adresa URL
curl_setopt ($ ch, CURLOPT_URL, $ whaturl);

// Executați fetch-ul
$ date = curl_exec ($ ch);

// Închideți conexiunea
curl_close ($ ch);
$ xml = new SimpleXMLElement (date $);
$ fb = $ xml->a hrani->intrare [ ‘circulație’];
ecou $ fb;
// end get a cool countburner count
?>

10. Adăugați stiluri CSS pentru comentarii cu filetare

Dacă creați o temă, ar trebui să fiți întotdeauna pregătit pentru comentarii cu filet. Este o caracteristică în WordPress pe care o folosesc o mulțime de bloguri pentru a crea interacțiuni în secțiunea de comentarii. Așadar, pregătirea fișei de stil pentru comentarii cu filet este o idee minunată. Chris are o postare grozavă Coduri CSS pentru clasele CSS implicite pe care WordPress le scutește în secțiunea de comentarii, oferindu-ți temei o secțiune de comentarii stilizate fără a fi nevoie să atingeți fișierul comments.php.

11. Nu lansați o temă fără un panou de opțiuni

Este posibil ca unii oameni să nu fie de acord cu acest lucru, dar cred că este o parte a evoluției naturale a tematicii WordPress. Dacă tema dvs. nu rulează un fel de panou de opțiuni WordPress cu posibilitatea de a edita, personaliza și schimba elemente din tema dvs. fără a fi necesar să editați coduri, faceți ceva greșit.

Dacă nu sunteți sigur cum să faceți crearea propriului panou cu opțiuni tematice, linkurile de mai jos vă vor arăta cum să faceți acest lucru.

12. Asigurați-vă că temele dvs. funcționează din cutie

Acest lucru merge mână în mână cu numărul 5 din lista de afară – ar trebui să vă asigurați întotdeauna că temele dvs. funcționează chiar din cutie. Unele teme pe care le-am văzut necesită 5-6 pași înainte ca tema să poată fi lucrată pe site, incluzând, dar fără a se limita la, activarea pluginului și editarea / salvarea panoului de opțiuni tematice. Dacă tema necesită anumite lucruri, asigurați-vă că este folosit un element implicit de rezervă.

De exemplu, în panoul de opțiuni tematice pe care îl construiți și / sau îl utilizați, asigurați-vă că există informații implicite în fiecare secțiune, astfel încât lucrurile apar, indiferent dacă utilizatorul final le-a actualizat sau nu. La fel se întâmplă și cu pluginurile, dacă utilizați un plugin de paginare WordPress în tema dvs., de ce nu o codificați astfel încât tema să revină la linkurile anterioare / următoare, dacă pluginul nu este activ.

13. Nu folosiți excesiv câmpurile personalizate

Da, majoritatea temelor WordPress în stil de revistă de acum câțiva ani au fost create folosind câmpuri personalizate la fiecare rând, dar majoritatea oamenilor nu vor dori să completeze de fapt 3, 4 sau 5 câmpuri personalizate pentru fiecare postare. Așadar, face lucrurile mai ușoare pentru ei. Dacă aveți de gând să afișați o imagine din postare pe pagina principală a temei dvs., luați această bucată de cod utilă și adăugați-o în fișierul dvs. funcții.php pentru teme și automat va afișa prima imagine, fără a fi nevoie de o câmp personalizat.

// Obțineți URL-ul primei imagini într-o postare
funcție catch_that_image () {
postare globală $, postări $;
$ first_img = ”;
ob_start ();
ob_end_clean ();
$ output = preg_match_all (‘// i’, $ post->post_content, $ meciuri);
$ first_img = $ potriviri [1] [0];

// nu s-a găsit nicio imagine afișată în mod implicit
în cazul în care (gol ($ first_img)) {
$ prima_img = "/images/default.jpg";
}
returneaza prima valoare $_img;
}

După ce ați adăugat codul, adăugați <?php echo catch_that_image (); ?> în fișierele temei dvs. oriunde doriți să apară imaginea.

Mulțumesc bunului ol ” Forum de sprijin WordPress pentru acest sfat la îndemână.

14. Fă SEO tag-ul tău

O modalitate excelentă de a vă asigura că tema dvs. este cât se poate de SEO este să eliminați eticheta implicită găsită în fișierul dvs. header.php și să o înlocuiți cu codurile de mai jos. Acesta va oferi titlurilor temei dvs. un pic mai mult suc și va ajuta eforturile SEO pe care utilizatorii dvs. de teme vor dori să le pună în practică – toate fără a le solicita să atingă un lucru.

<?php if (is_home ()) { ?><? bloginfo ( ‘name’); ?> | <?php bloginfo („descriere”); ?><?php} ?>
<?php if (is_search ()) { ?>Cauta rezultate pentru <?php / * Numărul de căutare * / $ allsearch = &WP_Query nou ("s = $ s&showposts = -1"); $ cheie = wp_specialchars ($ s, 1); $ count = $ allsearch->POST_COUNT; _e ( ”); ecou $ cheie; _e (” ”); ecou contor $. ”; _E ( ‘articole’); wp_reset_query (); ?><?php} ?>
<?php if (is_404 ()) { ?><? bloginfo ( ‘name’); ?> | 404 Nimic găsit<?php} ?>
<?php if (is_author ()) { ?><? bloginfo ( ‘name’); ?> | arhivele autorului<?php} ?>
<?php if (is_single ()) { ?><?php wp_title (”); ?> | <?php $ categoria = get_the_category (); ecou categorie $ [0]->CAT_NAME; | <?php bloginfo („nume”); ?><?php} ?>
<?php if (is_page ()) { ?><? bloginfo ( ‘name’); ?> | <?php $ categoria = get_the_category (); ecou categorie $ [0]->CAT_NAME; ?>|<?php wp_title (”); ?><?php} ?>
<?php if (is_category ()) { ?><?php single_cat_title (); ?> | <?php $ categoria = get_the_category (); ecou categorie $ [0]->category_description; ?> | <? bloginfo ( ‘name’); ?><?php} ?>
<?php if (is_month ()) { ?><? bloginfo ( ‘name’); ?> | Arhivă | <?php the_time (‘F, Y’); ?><?php} ?>
<?php if (is_day ()) { ?><? bloginfo ( ‘name’); ?> | Arhivă | <?php the_time (‘F j, Y’); ?><?php} ?>
<?php if (function_exists (‘is_tag’)) {if (is_tag ()) { ?><?php single_tag_title ("", Adevărat); }} ?> | <? bloginfo ( ‘name’); ?>

15. Nu uita de pesmet

Ca o componentă suplimentară de navigare în temele dvs., pesmetul (după părerea mea) ar trebui utilizat cât mai mult posibil. Nu este numai bun în scopuri SEO, dar permite, de asemenea, vizitatorului să navigheze pe site-ul dvs. mult mai rapid. Există plugin-uri WordPress pentru pesmet, dar mulțumesc Pisicile care codifică, acum știm cum să adăugăm o funcție de pesmet în temele noastre WordPress.

Mai întâi, adăugați codurile de mai jos în fișierul dvs. teme funcții.php (personalizate puțin din postarea originală Cats Who Code, legată mai sus).

funcția the_breadcrumb () {
ecou ‘

  „;
  if (! is_home ()) {
  ecou ‘

 • „;
  ecou „Acasă”;
  ecou "
 • ";
  if (is_category () || is_single ()) {
  ecou ‘

 • „;
  the_category (“
 • „);
  if (is_single ()) {
  ecou "
 • ";
  titlul();
  ecou ‘
 • „;
  }
  } elseif (is_page ()) {
  ecou ‘

 • „;
  ecou_titlul ();
  ecou ‘
 • „;
  }
  }
  elseif (is_tag ()) {single_tag_title ();}
  elseif (is_day ()) {echo"

 • Arhivă pentru "; the_time (‘F jS, Y’); ecou’
 • „;}
  elseif (is_month ()) {echo"

 • Arhivă pentru "; the_time (‘F, Y’); ecou’
 • „;}
  elseif (is_year ()) {echo"

 • Arhivă pentru "; the_time ( ‘Y’); ecou’
 • „;}
  elseif (is_author ()) {echo"

 • Arhiva autorilor"; ecou’
 • „;}
  elseif (isset ($ _ GET [‘paginat’]) && !goală ($ _ GET [‘paged’])) {echo "

 • Arhivele blogului"; ecou’
 • „;}
  elseif (is_search ()) {echo"

 • rezultatele cautarii"; ecou’
 • „;}

  ecou ‘

„;
}

Apoi, așezați această bucată de cod oriunde doriți să fie afișate pesmetele.

<?php the_breadcrumb (); ?>

Vă mulțumim pentru citirea articolului

Vă mulțumim că ați acordat timp pentru a citi articolul. Sper că v-a plăcut și ați învățat ceva sau două pe parcurs – știu că am făcut-o. Dacă ți-a plăcut postarea sau ai ceva de adăugat, anunță-ne în comentarii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me