Codurile scurte nu ar trebui niciodată incluse în teme. Perioadă.

ThemeForest recent și-a actualizat Cerințe de trimitere a temei WordPress pentru a fi mai strict și mai aliniat cu cele mai bune practici de dezvoltare a temei WordPress.


Ghidurile necesită utilizarea mai multor caracteristici principale ale WordPress, cârlige tematice standard și nu permit funcțiile PHP (cum ar fi base64 și fopen), care într-adevăr nu ar fi trebuit să aibă vreodată loc într-o temă WordPress pentru început.

Practic, este destul de mult WordPress.org Politica de revizuire a temei, da sau ia cateva lucruri.

În general, este un pas în direcția corectă și trece la promova cele mai bune practici pe una dintre cele mai populare piețe cu temă WordPress pe internet. Există o singură problemă …

Shortcodes admise

Un lucru care mi-a atras atenția în special a fost însă cum anumite funcționalități ale codului scurt „admisibil” au fost permise (adică prin includerea lor directă prin fișierul funcției.php al temei). Cele enumerate drept „admisibile” includ următoarele:

 • butoane
 • tabele de prețuri
 • containere de imagine
 • dropcaps
 • liste

Comenzile scurte nepermise includ: hărți, acordeoane și comutatoare, conținut în cutie, coloană, formulare de contact, diagrame.

Problema cu shortcodes în teme

Nu pot să-l spun mai bine Justin Tadlock are deja. Una dintre cele mai vizibile probleme este că atunci când un utilizator schimbă teme, codurile scurte nu vor mai fi analizate.

Să spunem că tema „Super Awesome” a avut o caracteristică de cod scurt care va scoate un buton verde mare cu un link atunci când ați scris ceva de genul [butonul url ="http://example.com"] Buton verde mare [/ buton].

Buton verde mare

Atunci când treceți la o altă temă (să o înțelegem, oamenii se plictisesc ușor de teme), nu mai există niciun buton verde mai mare. In schimb, vedeți codul scurt neparabil în postare ca și cum ar fi orice alt conținut, astfel:

[butonul url = ”http://example.com”] Mare buton verde [/ buton]

Pare urât, confuz și în afara locului și este un durere pentru utilizator să se întoarcă și să înlăture / înlocuiască toti.

Cealaltă problemă cu shortcodes în teme

Ceva pe care Tadlock l-a trecut în articolul său „Tratând cu nebunia shortcode” este, o mulțime de coduri scurte sunt atât de simple și de tip HTML, ar putea fi cel mai bine să instruiți utilizatorii să scrie puțin (* gasp *) cod HTML real.

Același [butonul url ="http://example.com"] Text buton [/ buton] shortcode în exemplul meu de mai sus ar putea fi ușor rescrisă ca ceva de genul:

Buton text aici

Deși este posibil să nu existe cod CSS care stilizează selectorul .button într-o nouă temă, va apărea cel puțin o legătură normală. Ceea ce este o îmbunătățire mare peste un cod scurt [buton] care nu apare în conținutul unei postări.

În plus, cred că fiecare utilizator WordPress ar trebui să aibă cel puțin o înțelegere de bază a codului HTML. Învățându-i, chiar și în bucăți mici (cum ar fi modul de a construi o legătură), vă va ajuta. Dacă pot înțelege un cod scurt, nu va fi nevoie de mult mai mult pentru a le determina să înțeleagă HTML-ul de bază.

Dar utilizatorii nu au grijă!

Un argument comun pe care îl văd apărând tot felul de practici proaste când vine vorba de dezvoltarea temelor este că utilizatorii pur și simplu nu le pasă. Poate că nu vor să-și actualizeze niciodată tema, în acest caz, aceasta problema codului scurt ar fi un punct de bază.

Problema este că unii utilizatori inevitabil va dori să schimbe teme într-o zi Unii utilizatori vor dori să instaleze un plugin care ar putea intra în conflict cu un alt cod prost gândit într-o temă.

Apoi, probabil că le va păsa și probabil că se vor întreba dacă tema cumpărată cu 100 de coduri scurte încorporate și altele caracteristicile de prisos a meritat cu adevărat.

Calea potrivită de a include shortcodes

Puneți-l într-un plugin. Un plugin cu adevărat simplu. Nu are nevoie de un panou de opțiuni separat. Doar copiați și lipiți literalmente orice aveți de gând să includeți prin intermediul fișierului dvs. theme.php și pune-l într-un plugin in schimb.

Ar putea fi chiar inclusă cu ceva de genul Activare plugin TGM pentru a face necesară activarea temei. Sau nu. A tema este încă o temă fără shortcodes.

În acest fel, dacă utilizatorul schimbă teme, codurile scurte vor funcționa în continuare, deoarece funcționalitatea respectivă este gestionată de pluginul care este încă activ.

Poate și pluginul ar putea stiluri înrădăcinate pentru scurtcoduri. În acest fel, marile butoane verzi pe care le-ați inclus cu codul scurt [buton] vor fi în continuare butoane mari verzi, indiferent de tema folosită.

De ce au permis ThemeForest shortcodes „admisibile”?

Este greu de spus care a fost exact raționamentul din spatele acestei decizii. Japh Thomson, un evanghelist WordPress la Envato (compania-mamă a ThemeForest) a spus asta despre asta într-un comentariu pe WPMU.org:

Funcționalitatea complexă a codurilor scurte ar trebui să rezidă într-un plugin, nu într-o temă. De asemenea, are sens doar atunci când considerați că majoritatea autorilor noștri au mai multe teme.

Evident, îl primește. Deci este un mister pentru mine de ce ar exista coduri scurte „admisibile” deloc. Și da, îmi dau seama că a folosit cuvântul „complex” în citatul de mai sus, iar codurile scurte admisibile tind să fie destul de simple (dropcaps, liste etc.).

Simplu ca un cod scurt poate fi, problemele expuse mai sus vor exista în continuare. ThemeForest s-a dovedit a fi receptiv la feedback-ul comunității, astfel că este posibil ca această regulă să fie modificată în viitor.

Concluzie

Îmi dau seama de această postare pare un pic nit-picky, iar aceste noi orientări reprezintă cu siguranță un pas uriaș în direcția corectă. Dar nu există niciun motiv pentru care un cod scurt ar trebui să fie permis într-o temă, simplă sau nu.

Vă puteți gândi la o situație în care o temă lansată public trebuie să includă funcționalitatea shortcode prin propriile funcții.php?

– Laboratorul tematic (@themelab) 9 iulie 2013

Alertă spoiler: Nu am primit niciun răspuns la acest tweet cu un exemplu real de cod scurt care trebuie să fie inclus într-o temă publicată.

Acest lucru se datorează faptului că este pur și simplu nu este ușor de utilizat pentru ca un utilizator să se întoarcă și să înlocuiască sute de scurtături de butoane după ce a trecut la o temă care nu are același suport pentru codul scurt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map