Cum să actualizați corect WordPress (pas cu pas)

cum să actualizați corect wordpress


Doriți să vă actualizați site-ul web cu cea mai recentă versiune a WordPress? Noua versiune ajută la menținerea securității, vitezei și compatibilității site-ului dvs. WordPress. De asemenea, oferă funcții noi și interesante pentru site-ul dvs..

În acest articol, vă vom arăta cum să actualizați corect WordPress atât din tabloul de bord de administrare, cât și manual, în 3-4 pași simpli.

De ce ar trebui să îți îmbunătăți site-ul WordPress?

Trecerea la cea mai recentă versiune WordPress vă va proteja site-ul dvs. de orice cod sau conținut rău intenționat. De asemenea, face site-ul dvs. mai rapid. Cea mai nouă versiune de WordPress vine întotdeauna cu funcții suplimentare și, de obicei, rezolvă problemele din versiunile anterioare.

Veți primi o notificare pentru a actualiza site-ul dvs. web pe tabloul de bord ori de câte ori este disponibilă o nouă actualizare. Notificarea are un link de actualizare la cea mai recentă versiune WordPress. De asemenea, trimite un e-mail către administratorul site-ului despre cea mai nouă versiune.

Actualizați WordPress

În afară de actualizarea site-ului dvs. de pe tabloul de bord de administrare, puteți, de asemenea, să actualizați manual WordPress, descărcând cea mai recentă versiune de pe site-ul oficial WordPress.org. Pentru a face acest lucru, va trebui să încărcați fișierele WordPress pe serverul de găzduire web folosind un client FTP. Dacă nu aveți acces la FTP, puteți pur și simplu să vă lipiți de metoda de tablou de bord.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire despre cum să actualizați corect WordPress, pas cu pas.

Pasul 1: Efectuați o copie de rezervă completă a site-ului dvs. web

Înainte de a începe actualizarea WordPress, este important să faceți o copie de rezervă completă a site-ului dvs. web. Dacă site-ul dvs. web se prăbușește după actualizare din orice motiv, atunci veți avea o copie de rezervă pentru a restabili site-ul la normal. Copia de rezervă completă include conținutul, imaginile, baza de date și alte fișiere WordPress utile.

Pentru a face o copie de rezervă completă, inclusiv baza de date, puteți utiliza un plugin WordPress terț. Pe piață există multe plugin-uri de rezervă WordPress. Vă recomandăm să utilizați UpdraftPlus sau BackupBuddy. Aceste plugin-uri de rezervă nu numai că vă vor ajuta să creați copie de siguranță, dar le puteți folosi și pentru a restabili site-ul dvs. WordPress, în cazul în care ceva nu merge bine.

Puteți urmări ghidul nostru pas cu pas despre cum să faceți backup cu ușurință site-ului dvs. WordPress pentru mai multe informații.

Pasul 2: Actualizați-vă Temele și pluginurile WordPress

În continuare, va trebui să actualizați toate temele și pluginurile. Uneori, versiunea mai veche a unei teme sau plugin poate să nu fie compatibilă cu cea mai nouă versiune WordPress. În acest caz, site-ul dvs. web poate să se prăbușească sau să prezinte erori la actualizarea la cea mai recentă versiune WordPress.

Pentru a actualiza temele și pluginurile, puteți accesa Panoul de bord »Actualizări în zona dvs. de administrator WordPress.

Pagina actualizări pe tabloul de bord WordPress

De asemenea, vă puteți actualiza separat temele sau pluginurile. Pentru teme, puteți accesa Aspect »Teme și actualizați-vă temele una câte una.

Actualizați temele

Similar cu temele dvs., puteți accesa Pluginuri »Plugin-uri instalate pagina din zona dvs. de administrare WordPress pentru a vă actualiza plugin-urile unul câte unul.

Actualizați pluginurile

După actualizarea temelor și pluginurilor, sunteți gata să începeți procesul de modernizare a WordPress.

Pasul 3 (A): modernizarea WordPress de pe tabloul de bord de administrare (mod simplu)

Acesta este modul simplu de a actualiza site-ul dvs. WordPress. Puteți face clic pe linkul „Actualizați acum” din tabloul de bord de admin. Vă va afișa pagina Actualizări WordPress. Deoarece ați creat deja o copie de rezervă completă a site-ului dvs. WordPress, puteți pur și simplu să faceți clic pe butonul „Actualizați acum”.

Actualizați WordPress acum

Notă: Dacă nu sunteți administratorul site-ului, atunci notificarea vă va solicita să informați administratorul despre noua versiune.

După ce actualizarea este făcută, veți vedea o pagină de bun venit la noul și cel mai recent tablou de bord WordPress. Puteți vizita site-ul dvs. web pentru a vă bucura de noua și cea mai recentă versiune WordPress.

Pasul 3 (B): actualizați manual WordPress prin încărcarea fișierelor

Pentru a actualiza manual WordPress prin încărcarea fișierelor pe serverul de găzduire, va trebui să urmați pașii de mai jos:

Descărcați cea mai recentă versiune a WordPress

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să descărcați ultima versiune a WordPress. Site-ul oficial va afișa întotdeauna cea mai recentă versiune disponibilă. Puteți face clic pe butonul „Descărcați WordPress” pentru a obține gratuit.

Descărcați cea mai recentă versiune WordPress

Se va descărca un fișier zip. Puteți extrage fișierele dintr-un folder pentru a le încărca manual pe server. Pur și simplu conectați-vă la un client FTP precum FileZilla sau SmartFTP cu numele de utilizator și parola pentru a vă conecta la site-ul dvs. web.

După aceea, puteți încărca și rescrie fișierele principale ale WordPress pentru a-ți actualiza site-ul la cea mai recentă versiune.

Încărcați și rescrieți fișierele principale de WordPress

Va trebui să încărcați toate fișierele principale ale WordPress din folderul pe care l-ați extras anterior pe serverul dvs. de găzduire WordPress. După ce încărcați fișierele, va deschide o fereastră care vă va întreba dacă doriți să suprascrieți fișierele. Pur și simplu selectați opțiunea de suprascriere și faceți clic pe butonul „OK”.

Încărcați fișiere WordPress

Asigurați-vă că săriți folderul „conținut wp”. Acest folder conține temele, pluginurile, încărcările și alte fișiere utile. Întrucât actualizați manual temele și pluginurile, acest folder poate rămâne așa cum este.

După ce toate fișierele sunt încărcate, puteți merge mai departe și vizitați site-ul dvs. web pentru a vedea dacă totul funcționează așa cum trebuie.

Pasul 4: Rulați scriptul de actualizare a bazei de date (opțional)

Dacă faceți upgrade de la o versiune mult mai veche a WordPress, există șanse mici să vedeți un ecran de genul acesta:

Actualizarea bazei de date WordPress

Se întâmplă atunci când încercați să accesați panoul dvs. de administrator WordPress. Acest lucru pare mult mai înfricoșător decât este de fapt. Este un proces foarte rapid, iar actualizarea bazei de date va avea succes în câteva minute.

Notă: Poate fi sau nu necesar în funcție de ce versiuni actualizați.

Lucruri pe care ar trebui să le faci după modernizarea WordPress

Dacă totul funcționează așa cum trebuie, atunci ați terminat cu actualizarea corectă a WordPress la cea mai recentă versiune.

În caz că vedeți o eroare cu baza de date, puteți verifica ghidul nostru cu privire la modul de remediere a erorii care stabilește conexiunea bazei de date în WordPress. De asemenea, nu trebuie să vă lipsească lista noastră selectată de pluginuri obligatorii pentru WordPress.

Asta e tot. Sperăm că acest ghid te-a ajutat să înveți cum să actualizezi corect WordPress. Dacă ați găsit această postare utilă, poate doriți să consultați ghidul nostru cu privire la cele mai bune instrumente și pluginuri de marketing de conținut pentru site-urile WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map