Cum să adăugați corect fragmente de cod pe site-ul dvs. WordPress

cum să adăugați fragmente de cod pe site-ul wordpress


Doriți să cunoașteți modul corect de a adăuga fragmente de cod personalizate pe site-ul dvs. WordPress? Adăugarea de fragmente de cod la WordPress nu este o știință rachetă, dar nici cea mai mică greșeală ar putea să vă prăbușească site-ul. Dacă sări fără să știi ce faci, ar putea fi fatal pentru afacerea ta.

Așadar, atunci când adăugați cod personalizat pe site-ul dvs., va trebui să vă asigurați că îl faceți DREPTUL.

În acest articol, vă vom explica cum să copiați și inserați corect fragmente de cod pe site-ul dvs. WordPress. După ce ați terminat de citit, veți avea cunoștințele și încrederea de a modifica site-ul după bunul plac. S-ar putea să aveți chiar și un pic de FUN!

De ce adăugați fragmente de cod pe WordPress?

Adăugarea de fragmente de cod pe site-ul dvs. este una dintre cele mai simple modalități de a extinde funcțiile site-ului dvs. web. Deși instalarea unui plugin este modalitatea evidentă de a îmbunătăți funcțiile integrate ale WordPress, în special pentru non-dezvoltatori, uneori, este greu să găsești un plugin care să răspundă nevoilor tale către scrisoare. Pe de altă parte, puteți găsi sute de tutoriale WordPress pe web care recomandă adăugarea de fragmente de cod pentru a vă satisface nevoile.

Acestea fiind spuse, este esențial pentru dvs. să introduceți corect fragmente de cod personalizate în fișierul corect și în locația potrivită. În caz contrar, s-ar putea să vă prăbușească site-ul, în schimb, să vă saboteze afacerea și reputația.

Să împărțim acest tutorial în 2 secțiuni diferite:

 1. Personalizarea fișierelor șablon WordPress
 2. Personalizarea fișierului funcții.php

I. Personalizarea fișierelor cu șabloane WordPress

Înainte de a ne scufunda, aruncăm o privire la ce este un fișier șablon WordPress.

Ce este un șablon WordPress?

personalizați un șablon

Fiecare temă WordPress este alcătuită din fișiere șablon. Fișierele șablon de pe tema dvs. definesc modul în care este afișat site-ul dvs. web. De exemplu, header.php este un șablon implicit utilizat în majoritatea temelor WordPress pentru a defini zona de antet a paginilor dvs. web generate de WordPress, cum ar fi articolele de pe blog și paginile de sine stătătoare..

Să aruncăm o privire la câteva șabloane implicite WordPress utilizate de majoritatea temelor WordPress.

 • php – definește pagina principală
 • php – definește secțiunea antet
 • php – definește secțiunea de subsol
 • php – definește funcțiile utilizate în temă
 • php – definește singurul post / blog
 • php – definește pagina autonomă
 • php – definește secțiunea de comentarii

Cum să inserați fragmente în orice fișier șablon

Puteți introduce fragmente de cod în orice fișier șablon, cum ar fi funcții.php, single.php etc., prin oricare dintre aceste 2 metode: folosind o temă copil sau adăugând codul direct la tema părinte existentă.

Cu toate acestea, este recomandat să nu personalizați șablonul direct în tema părinte, deoarece, atunci când actualizați tema, veți pierde toate personalizările pe care le-ați făcut. Pentru a păstra modificările chiar și după actualizarea temei, poate doriți să creați o temă pentru copii și să efectuați personalizarea în cadrul acesteia.

O temă pentru copii este o temă WordPress care își moștenește funcționalitatea de la o altă temă WordPress (tema părinte). Utilizarea unei teme pentru copii este alegerea potrivită dacă doriți să faceți multe modificări în fișierele dvs. șablon.

Să aruncăm o privire la modul de a crea o temă pentru copii și să inserați fragmente în fișierul dvs. șablon.

Pentru un ghid detaliat, puteți consulta cum să creezi o temă pentru copii pe WordPress.

II. Personalizarea fișierului funcții.php

Care este fișierul funcții.php?

fișier funcții.php

funcții.php este un fișier șablon în tema dvs. WordPress care vă permite să extindeți cu ușurință caracteristicile temei dvs. și instalarea WordPress. Pentru a extinde funcțiile, nu trebuie decât să adăugați anumite fragmente de cod la fișierul dvs. funcții.php.

La fel ca orice alte fișiere șablon, puteți adăuga fragmente direct în fișierul dvs. funcții.php. În plus, pentru a păstra personalizarea chiar și după actualizarea temei, puteți crea o temă pentru copii și introduceți codul în ea.

Cu toate acestea, dezavantajul este că veți pierde toată personalizarea pe care ați făcut-o pe o temă pentru copii dacă treceți pe o temă nouă / diferită. Aici vine un plugin specific site-ului.

Un plugin WordPress specific site-ului este independent de tema dvs., care vă permite să adăugați fragmente personalizate pe site-ul dvs. Puteți utiliza plugin-ul specific site-ului în 2 moduri:

 • Metoda # 1: Utilizarea unui plugin gata pregătit, cum ar fi Codul fragment
 • Metoda 2: Crearea manuală a unui plugin specific site-ului

Metoda # 1: Utilizarea unui plugin Readymade

Fragmente de cod este un plugin WordPress care oferă o interfață grafică pentru gestionarea fragmentelor similare cu meniul Plugin-uri.

Înlătură nevoia de a insera fragmente personalizate în fișierul funcției.php al temei. Deoarece nu introduceți codul în niciun fișier tematic, puteți păstra personalizarea pe site-ul dvs. chiar și după ce ați schimbat tema.

Cu Snippets Code, puteți activa sau dezactiva fragmentele, la fel ca pluginurile.

După ce ați activat pluginul Cod fragmente, puteți adăuga fragmente personalizate și apoi specificați un titlu, o descriere și o etichetă pentru fragmente ca referință pentru dvs. în linie. În acest fel, în viitor, puteți descoperi cu ușurință scopul fiecărui fragment pe care l-ați adăugat.

Pentru mai multe detalii, puteți citi postarea noastră despre cum puteți crea un plugin specific site-ului.

2. Creați un plan specific site-ului și introduceți codul

Puteți crea manual un plugin specific site-ului și introduceți codul în el. Spre deosebire de un plugin gata pregătit, un plugin specific site-ului creat manual este de obicei un plugin de bază, ușor, care nu are o interfață grafică pentru gestionarea fragmentelor.

Pentru a face personalizări, puteți să vă îndreptați către editorul de pluginuri și să introduceți codul în el.

adăugați fragmente la plugin-ul specific site-ului

Pentru un ghid pas cu pas, puteți verifica crearea unui plugin specific site-ului.

Asta e!

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să adăugați fragmente de cod pe site-ul dvs. WordPress.

Acum, mergeți mai departe și găsiți câteva fragmente de cod pe care le puteți adăuga pentru a îmbunătăți funcționalitățile WordPress.

Dacă v-a plăcut acest articol, poate doriți să consultați și plugin-urile obligatorii pentru site-ul web de afaceri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map