Cum să adăugați Google Analytics la WordPress (cu sau fără un plugin)


Doriți să adăugați Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress?

Adăugarea Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress este cea mai bună modalitate de a urmări modul în care vizitatorii dvs. interacționează cu site-ul dvs. În acest articol, vă vom arăta cum să instalați Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress în 2 pași simpli.

Înainte de a intra în instalarea Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress, să examinăm care este Google Analytics, de ce este important și cum funcționează. Dacă preferați să treceți direct la goană și să vă aruncați în procesul de instalare pas-cu-pas cu Analytics, atunci Du-te.

Google Analytics pentru WordPress – Ghidul complet de configurare

Aruncați o privire la cuprinsul …

Ce este Google Analytics?

Google Analytics pentru WordPress

Google Analytics este cel mai cuprinzător instrument de urmărire pentru site-ul dvs. web care vă permite să vedeți de unde vin vizitatorii dvs., ce fac pe site-ul dvs., ce conținut este popular, etc..

Vă oferă o mai bună înțelegere a impactului dvs. de marketing, oferind statistici ușor de înțeles. Indiferent dacă sunteți editor, proprietar de afaceri mici sau comerciant de comerț electronic, Google Analytics vă oferă tot ceea ce trebuie să știți despre vizitatorii dvs..

În afară de statisticile de bază ale implicării vizitatorilor, unele dintre funcțiile de urmărire Google Analytics pe care le vei considera utile sunt:

 • Urmărirea anunțurilor
 • Urmărirea comerțului online de comerț electronic
 • Urmărirea evenimentelor
 • Urmărirea formularelor online
 • Si mult mai mult

De ce să folosiți Google Analytics în WordPress?

Înțelegerea vizitatorilor site-ului dvs. web este cheia creșterii traficului, a abonaților și a veniturilor. Prin instalarea Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress, puteți aduna toate datele site-ului dvs. web, care oferă informații acționabile pentru a vă dezvolta afacerea. În acest fel, puteți elimina ghicitul și puteți începe să luați decizii informate pe baza datelor pe care le-ați adunat.

De asemenea, verificați: alternative la Google Analytics.

Mai jos sunt câteva beneficii ale urmăririi vizitatorilor site-ului dvs. web folosind Google Analytics:

Aflați mai multe despre vizitatorii dvs. WordPress în Analytics

tablou de bord Googlepress analytics wordpress

Puteți colecta și urmări informațiile vizitatorilor, cum ar fi locația geografică, demografia și interesele, dispozitivele și browserele pe care le-au folosit în timpul vizionării site-ului dvs. și multe altele. Aceste date vă ajută să înțelegeți mai bine publicul dvs., astfel încât să vă puteți crea mai bine mesajele de marketing într-un mod care să rezoneze cel mai bine cu acestea. Dar asigurați-vă că afișați renunțarea la colectarea datelor conform regulilor GDPR. Acest lucru poate fi afișat cu ușurință folosind plugin-uri WordPress GDPR.

De exemplu, dacă descoperiți că majoritatea vizitatorilor site-ului dvs. web sunt femei cu sediul în SUA, puteți curata conținut care să răspundă nevoilor respectivei baze de utilizatori..

Înțelegeți cum interacționează vizitatorii cu site-ul dvs. WordPress

raport Google analytics

De asemenea, puteți urmări detalii precum ceea ce fac vizitatorii dvs. în timp ce sunt pe site-ul dvs. web, cât timp stau pe site-ul dvs., etc. Cu ajutorul acestor date, puteți veni cu strategii pentru a-i face mai angajați, pentru a-i menține mai mult timp, și chiar îi convingeți să facă cumpărături pe site-ul dvs..

Înțelegeți de unde sosesc vizitatorii site-ului dvs.

google analytics wordpress sursa de trafic

Google Analytics vă oferă defalcarea diferitelor surse de trafic, cum ar fi motoarele de căutare, socializare, trimiteri, trafic direct, etc. Analizând sursele de trafic, puteți înțelege care sursă contribuie cei mai mulți vizitatori pe site-ul dvs..

De asemenea, vă poate oferi informații despre cum să creșteți vizitatorii site-ului.

De exemplu, dacă sursa dvs. de recomandare de top este un site extern, atunci poate doriți să luați în considerare un parteneriat cu acel site web, cum ar fi trimiterea de postări pentru invitați.

Cum funcționează Google Analytics?

Pentru a putea urmări datele vizitatorilor dvs., va trebui să implementați un cod de urmărire pe site-ul dvs. web pe care îl obțineți din contul dvs. Analytics. Codul de urmărire trebuie adăugat pe fiecare pagină de pe site-ul dvs. web. Acest lucru se poate face adăugând codul chiar în secțiunea antet din WordPress.

Ori de câte ori cineva ajunge pe site-ul dvs., este etichetat de codul de urmărire din browserul său și începe sesiunea de pe site-ul dvs. web.

Instalarea Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress este destul de ușor. Tot ce trebuie să faceți este să instalați un plugin Google Analytics, cum ar fi MonsterInsights, și configurați-l cu Analytics. În mod alternativ, puteți adăuga manual codul de urmărire pe site-ul dvs., dar dezavantajul este că va limita capacitatea dvs. de a activa funcțiile de urmărire Google Analytics îmbunătățite.

În acest articol, vă vom explica cum să adăugați urmărirea Google Analytics pe WordPress atât prin MonsterInsights, cât și prin metode manuale.

Cum folosesc Google Analytics în WordPress? (Ghid pas cu pas)

Să aruncăm o privire la modul de configurare a Analytics pe site-ul dvs., pas cu pas. Vă vom explica, de asemenea, cum puteți configura Analytics cu și fără a utiliza un plugin WordPress.

Pasul 1: Înscrieți-vă pentru un cont Google Analytics

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți înainte de a instala Google Analytics este să vă înscrieți la acest serviciu. Google Analytics este disponibil gratuit, așa că tot ce trebuie să faceți este să vizitați Google Analytics și înregistrați-vă cu contul dvs. Google.

În colțul din dreapta sus, puteți găsi Conectare meniul derulant Pur și simplu faceți clic pe ea.

cum să instalați Google analytics în wordpress

Vi se va solicita să alegeți dintre diferite soluții Analytics. După cum dorim să vă înscrieți la Google Analytics, faceți clic pe Google Analytics.

faceți clic pe analytics

Aceasta vă va direcționa către o pagină în care vi se va cere să vă conectați cu contul Google Analytics sau să vă înscrieți pentru un nou cont Google..

conectați-vă la analize

După ce v-ați conectat la contul Google, va trebui să vă înscrieți la Google Analytics. Apasă pe Inscrie-te butonul din partea dreaptă a paginii pentru a începe.

înregistrare Google analytics

În continuare, va trebui să introduceți setările pentru site-ul pe care doriți să începeți urmărirea. Asigurați-vă că website opțiunea este selectată în partea de sus.

Site-ul web track GA

Apoi, trebuie să derulați în jos pentru a introduce informațiile site-ului. De asemenea, va trebui să denumiți contul Google Analytics și să introduceți numele site-ului, adresa URL și industria site-ului dvs., precum și fusul dvs. orar.

configurarea contului ga

Completați informațiile necesare pentru a crea un cont Google Analytics.

După completarea detaliilor site-ului dvs. web, puteți derula un pic în jos pentru a personaliza setările de partajare a datelor. După ce ați terminat de selectat opțiunile, puteți da clic pe butonul Obțineți un ID de urmărire butonul din partea de jos a paginii.

obțineți identificatorul de urmărire a analizelor

În fereastra pop-up care apare, puteți revizui și accepta termenii serviciului.

acceptați termenii serviciului Google analytics

Asta e! Acum v-ați înscris pentru Google Analytics.

Pasul 2: Adăugați Google Analytics pe WordPress

Acum că v-ați înscris pentru Google Analytics, următorul lucru pe care trebuie să îl faceți este să adăugați Analytics pe site-ul dvs. WordPress. Există multe modalități de a adăuga Google Analytics pe WordPress. Haideți să le aruncăm o privire mai jos:

 1. Instalați Google Analytics pe site-ul dvs. utilizând MonsterInsights (recomandat)
 2. Adăugați codul de urmărire brut la antetul site-ului dvs. WordPress cu un plugin
 3. Adăugați manual codul de urmărire în antetul.php
 4. Adăugați manual codul de urmărire în funcții.php

MonsterInsights vs. Instalarea manuală a Google Analytics în WordPress

Înainte de a ne afunda în procesul de instalare Google Analytics, merită să ne ocupăm de un moment pentru a examina de ce este recomandată utilizarea plugin-ului MonsterInsights pentru instalarea manuală a Analytics.

Pentru unii utilizatori, instalarea Google Analytics poate părea o sarcină „fără creier”. Din acest motiv, ei adaugă manual codul de urmărire Analytics pe site-ul lor, fără a utiliza pluginuri.

Deși instalarea manuală a Google Analytics vă permite să adunați statistici de trafic de bază, cum ar fi sesiuni, vizualizări de pagină, rata de respingere, etc., dezavantajul este că nu vă permite să utilizați întregul potențial al Google Analytics.

De exemplu, dacă trebuie să folosiți mai multe funcții de urmărire Google Analytics, precum urmărirea descărcărilor, urmărirea linkurilor, urmărirea formularelor, comerț electronic, urmărire și altele, va trebui să personalizați manual codul pentru fiecare instanță. Fără îndoială, acest lucru poate fi obositor mai ales dacă nu sunteți un dezvoltator sau un expert Analytics.

Șansele sunt, chiar și o ușoară greșeală poate să vă deruleze întreaga urmărire Analytics, ceea ce înseamnă că veți primi date incorecte din contul dvs. Analytics, ceea ce vă va conduce la luarea deciziilor greșite pentru afacerea dvs..

MonsterInsights

Pe de altă parte, MonsterInsights simplifică instalarea Analytics cu doar câteva clicuri. MonsterInsights este cel mai popular plugin Google Analytics pentru WordPress existent. Pentru a activa funcțiile de urmărire îmbunătățite, tot ce trebuie să faceți este să faceți câteva clicuri sau să instalați suplimentele respective.

Deoarece nu trebuie să atingeți niciodată o singură linie de cod, vă economisiți timpul prețios pe parcursul întregului proces de instalare.

Începeți cu MonsterInsights astăzi pentru a configura cu ușurință Google Analytics pe site-ul dvs..

Vrei să începi cu versiunea gratuită în schimb? Încerca MonsterInsights Lite.

Metoda # 1. Adăugarea Google Analytics pe site-ul dvs. utilizând MonsterInsights (recomandat)

Pentru a configura Google Analytics pe site-ul dvs., abonați-vă la un plan MonsterInsights și descărcați pluginul. Dacă preferați să începeți cu pluginul gratuit, accesați Pluginuri »Adaugă nou. Căutați MonsterInsights și, atunci când apare pluginul, faceți clic pe Instaleaza acum și apoi, Activati.

instalați monsterinsights

Capul spre Insights »Setări să vă autentificați blogul cu Google Analytics. Clic Autentificați-vă cu contul Google.

faceți clic pe autentificare cu contul dvs. Google

Pe ecranul următor, selectați contul Google.

alege un cont google pentru analize

În continuare, permiteți MonsterInsights să vă administreze contul.

monsterinsights pentru a gestiona analitice în wordpress

În cele din urmă, selectați profilul site-ului web corect pentru blogul dvs. și faceți clic pe Autentificare completă.

autentificați monsterinsights

După autentificare, puteți găsi cu ușurință modul în care faceți site-ul dvs., vizitând Informații »Rapoarte.

wordpress google analytics cu monsterinsights

Metoda 2. Adăugați codul Google Analytics la antetul WordPress cu un plugin

Puteți adăuga codul de urmărire brut la antetul site-ului dvs. cu ajutorul funcției Introduceți anteturi și subsoluri conecteaza. După instalarea și activarea pluginului, accesați Setări »Inserați anteturi și subsoluri și introduceți codul în setările pluginului.

introduceți anteturi și subsoluri

3. Adăugați manual Google Analytics Cod pe WordPress în header.php

adăugați codul de urmărire Google analytics la header.php

Un mod ceva mai complex ar fi să deschideți tema dvs. header.php și așezați codul imediat după etichetă.

codul de urmărire Google analytics a fost adăugat

Vă rugăm să rețineți că dacă adăugați codul la tema principală, acesta va fi suprascris ori de câte ori actualizați tema. Utilizarea unei teme pentru copii este cea mai bună modalitate de a adăuga personalizări ca aceasta pe site-ul dvs. WordPress.

4. Adăugați manual codul Google Analytics pe WordPress în funcții.php

Dacă vă simțiți încrezători în cunoștințele dvs. de php, puteți deschide tema dvs. functions.php și adăugați următorul cod. Asigurați-vă că înlocuiți a patra linie cu codul dvs. de analiză Google.

<?php
add_action (‘wp_footer’, ‘add_googleanalytics’);
funcție add_googleanalytics () { ?>
// Lipiți codul Google Analytics aici
<?php}
?>

Folosind oricare dintre aceste metode, ar fi trebuit să adăugați Google Analytics pe site-ul dvs..

Google Analytics în WordPress: Întrebări frecvente

Iată câteva întrebări frecvente cu privire la configurarea Google Analytics în WordPress.

Cât durează Google Analytics în WordPress pentru a începe să funcționeze?

După instalare, este posibil să nu începeți imediat să vedeți informații în tabloul de bord Google Analytics. Durează aproximativ 12 până la 24 de ore (sau uneori chiar 48 de ore) până când puteți vedea orice date în contul dvs. Analytics.

Cum știu dacă Google Analytics funcționează pe site-ul meu WordPress?

Pentru a verifica urmărirea Google Analytics, va trebui să vă uitați la codul sursă al site-ului dvs. web.

Utilizați o comandă rapidă de la tastatură pentru a vizualiza codul sursă al site-ului dvs. Dacă sunteți pe Windows sau Linux, apăsați Ctrl + U pentru a vizualiza codul sursă. Dacă sunteți pe Mac, apăsați Comandă + U.

Iată cum arată codul de urmărire Google Analytics:

google analytics code tracking

Rețineți că, dacă utilizați MonsterInsights pentru configurarea Google Analytics, va trebui să activați modul incognito (navigare privată) din browser pentru a vedea codul de urmărire. Acest lucru se datorează faptului că MonsterInsights nu îți urmărește propriile vizite, pentru a evita scuturarea datelor Google Analytics.

Care este cel mai bun plugin Google Analytics pentru WordPress?

Cu peste 2 milioane de instalări active, MonsterInsights este cel mai popular și cuprinzător plugin Google Analytics pentru WordPress. Nu numai că simplifică configurarea Google Analytics, dar vă permite să activați o mulțime de funcții de urmărire Google Analytics, precum urmărirea comerțului electronic, urmărirea descărcărilor, etc. fără a atinge o singură linie de cod.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să instalați Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress. Este o modalitate excelentă de a-ți optimiza site-ul, de a-ți planifica conținutul și de a-ți dezvolta afacerea.

Dacă v-a plăcut acest articol, ați putea citi și cea mai bună soluție Google Analytics pentru WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map