Cum să comutați cu ușurință de la Squarespace la WordPress (pas cu pas)

cum să treci de la spațiul pătrat la wordpress


Vrei să migrezi site-ul tău de la Squarespace la WordPress? Squarespace este un excelent constructor de site-uri pentru a lansa proiectul site-ului dvs. web, fără a fi necesar să învățați HTML, CSS sau programare. Cu toate acestea, deși Squarespace este un bun punct de plecare pentru începători să construiască un site, utilizatorii își transferă adesea site-ul pe WordPress odată ce înțeleg limitele platformei.

WordPress este cel mai flexibil constructor de site-uri web existent. WordPress face ușor să personalizați aspectul și să extindeți funcționalitățile site-ului dvs. chiar și pentru utilizatorii experimentați fără tehnologie.

În acest articol, vă vom arăta cum să vă mutați corect site-ul dvs. din Squarespace pe WordPress.

Iată o listă de pași pe care îi vom parcurge în acest ghid:

 1. Noțiuni introductive cu WordPress
 2. Instalarea WordPress
 3. Exportul conținutului spațiului cu instrumentul de export încorporat
 4. Importarea conținutului pe WordPress
 5. Importarea imaginilor
 6. Fixarea legăturilor permanente
 7. Importarea manuală a conținutului din spațiu spațiu în WordPress
 8. Cele mai bune practici WordPress de urmat după migrarea site-ului

De ce ar trebui să vă mutați de la Squarespace la WordPress?

Squarespace simplifică crearea unui site web. Cu lista sa completă de șabloane și sute de funcții personalizabile, este ușor să oferiți site-ului dvs. web un aspect unic. În plus, interfața sa de utilizator este intuitivă, făcând platforma să iasă în evidență de concurență.

Cu toate acestea, pe măsură ce creșteți site-ul dvs. și nevoile dvs. evoluează, poate doriți să vă îmbunătățiți site-ul cu funcții suplimentare. Atunci va începe, fără îndoială, să observați limitările platformei Squarespace.

De exemplu, unele dintre aceste limitări ale Spațiului Spațial includ:

Set limitat de caracteristici:
Când construiți un site web, doriți să puteți adăuga cât mai multe funcții pe care doriți. De exemplu, poate doriți să instalați Google Analytics pe site-ul dvs. pentru a urmări interacțiunile vizitatorilor. Din păcate, acest lucru nu este posibil pe Squarespace, deoarece nu vă permit să adăugați scripturi ale unei terțe părți pe site-ul dvs..

Funcții restricționate de comerț electronic:
Pe măsură ce crești, este posibil să vrei să integrezi o vitrină pe site-ul tău pentru vânzarea mărfurilor tale. Funcția de prezentare a magazinului Squarespace este limitată, ceea ce înseamnă că nu puteți construi un magazin de comerț electronic profesional pe platformă.

Mai puține opțiuni de proiectare:
Posibilitatea de a alege cu ușurință un design al site-ului care se potrivește perfect cu marca dvs. este important. Dar Squarespace nu oferă niciun tip de șablon, în schimb șabloanele pe care le furnizează sunt tratate, toate având aspectul „Squarespace”. În plus, oferă mai puține opțiuni decât alți constructori de site-uri.

Pe de altă parte, WordPress este o platformă extrem de flexibilă care vă permite să construiți orice tip de site, în orice mod doriți. Nu numai că puteți personaliza aspectul site-ului dvs., dar puteți extinde funcționalitățile acestuia la fel de ușor ca instalarea pluginului potrivit.

Aflați mai multe despre diferențele dintre Squarespace și WordPress.

Haideți să aruncăm o privire la modul de a schimba site-ul dvs. de la Squarespace la WordPress.

Pasul 1: Noțiuni introductive cu WordPress

Când utilizați Squarespace, vă găzduiți site-ul dvs. web pe serverele Squarespace. Taxa de abonament la Squarespace acoperă tarifele de găzduire, precum și taxa pentru constructor și alte cheltuieli.

În schimb, software-ul principal WordPress este gratuit pentru a descărca și utiliza. Cu toate acestea, va trebui să achiziționați găzduire web și să instalați WordPress pe contul de găzduire web.

Există mai multe tipuri de găzduire, inclusiv hosting VPS, server dedicat, găzduire ieftină, blog hosting, etc.

Vă recomandăm să folosiți Bluehost pentru găzduirea site-ului dvs. WordPress, deoarece sunt parteneri oficiali recomandați WordPress.org.

creați un site pe bluehost

De obicei, rularea unui site WordPress pe Bluehost vă va costa mai puțin decât ceea ce plătiți pentru rularea site-ului dvs. pe Squarespace. Pentru a economisi și mai multe cheltuieli inițiale, am elaborat o tranzacție cu Bluehost pentru a oferi utilizatorilor noștri un nume de domeniu gratuit, SSL gratuit și mai mult de 60% reducere la hostingul WordPress.

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Dacă site-ul dvs. Squarespace are propriul său nume de domeniu, atunci poate doriți să transferați și acel domeniu către noua dvs. gazdă web.

În timpul și după transferul de domeniu, veți putea accesa site-ul dvs. Squarespace, deoarece va începe să utilizeze subdomeniul Squarespace încorporat.

Pasul 2: Instalarea WordPress

După înregistrarea cu o gazdă web, următorul pas este instalarea WordPress.

Unul dintre avantajele principale ale utilizării Bluehost pentru găzduirea site-ului dvs. WordPress este faptul că vine cu instalatori WordPress cu un clic. Acest lucru face ușor să obțineți WordPress pe contul de găzduire și nu va trebui să parcurgeți procesul de configurare obositor.

Iată cum se instalează WordPress pe contul dvs. Bluehost:

După abonarea la planul de găzduire, vi se va solicita să alegeți o temă WordPress. Puteți alege aproape orice în acest pas, deoarece puteți schimba întotdeauna tema mai târziu (vă vom arăta cum să o faceți într-un pas ulterior al acestui tutorial). Partea cea mai importantă este să începi să-ți creezi blogul, așa că mergi mai departe și alege orice temă deocamdată, doar pentru a te înrăma.

alege o temă

Vi se va solicita apoi să alegeți numele și linia de etichetă pentru blogul dvs..

creați un nou blog wordpress

După specificarea detaliilor, faceți clic pe Următor →. Bluehost va instala automat WordPress pentru tine. După ce ați terminat, vă va afișa un ecran de acest fel:

instalarea wordpress a reușit

Vă puteți conecta la site-ul dvs. anexând wp-admin la adresa URL. Iată cum ar trebui să arate adresa URL de autentificare WordPress:

http://example.com/wp-admin

Acum puteți să vă conectați la blogul dvs. WordPress cu datele de acreditare trimise la adresa dvs. de e-mail.

autentificare wordpress

Pasul 3: Exportul conținutului spațiului cu instrumentul de export încorporat

După ce ați configurat contul de găzduire web și ați instalat WordPress pe el, următorul pas este să exportați conținutul dvs. din Squarespace.

Funcționalitatea de export a Squarespace este limitată. Nu vă permite să exportați conținutul întregului site web de pe platformă, așa că va trebui să copiați manual o parte din conținutul dvs. pe site-ul dvs. WordPress instalat recent.

Iată lista conținutului pe care îl puteți exporta folosind instrumentul de export încorporat în Squarespace:

 • Paginile de bază
 • Pagina ta de blog principală
 • Toate postările recente de blog incluse în pagina dvs. de blog. (Restul postărilor dvs. de blog trebuie copiate manual).
 • Pagini de galerie
 • Blocuri de text, imagine și încorporare

Următorul conținut trebuie exportat manual:

 • Produs, album și pagini de evenimente
 • Blocuri audio, video și produse
 • Modificări de stil și CSS personalizate
 • Foldere și pagini index
 • Toate postările de blog cu excepția celor care apar în pagina principală a blogului tău.

În acest pas, vă vom arăta cum să exportați tot conținutul dvs. exportabil din Squarespace.

Conectați-vă la contul dvs. Squarespace și accesați Setări »Advanced» Import / Export meniul.

piața de export

Apoi faceți clic pe butonul Export buton pentru a continua.

Aceasta va declanșa o fereastră pop-up modală în care vi se va cere unde doriți să exportați conținutul. Pur și simplu faceți clic pe WordPress.

export în wordpress din spațiu pătrat

Când fișierul de export este gata, vi se va da o opțiune de a descărca fișierul. Clic Descarca.

squarespace descărca fișiere de export

Pasul 4: importul conținutului pe WordPress

Următorul pas este să importați conținutul pe care l-ați descărcat de pe Squarespace pe site-ul dvs. WordPress.

Conectați-vă la tabloul de bord WordPress și duceți-vă la Instrumente »Import.

wordpress import install

În pagina Import, nu veți găsi Squarespace în lista de platforme. Deoarece Squarespace a exportat conținutul dvs. într-un fișier XML compatibil cu WordPress, faceți clic pe butonul Instaleaza acum buton sub WordPress.

După instalarea pluginului, faceți clic pe Rulați importatorul.

Acum puteți alege fișierul XML pe care tocmai l-ați descărcat din contul Squarespace și apoi să-l importați în tabloul de bord WordPress.

import wordpress

De asemenea, WordPress poate importa utilizatorii Squarespace și îi poate adăuga ca abonați pe site-ul dvs. WordPress. Puteți alege apoi un utilizator de administrator existent ca autor sau chiar să creați un utilizator nou.

importați wordpress și atribuiți autori

Deși există o opțiune de a importa imagini de atașament, aceasta nu a funcționat în timpul procesului nostru de migrare. Clic Trimite iar WordPress va începe să importe conținut din fișierul dvs. Squarespace.

importați mesajul de succes wordpress

După ce ați terminat, veți vedea un mesaj de succes. Acum puteți vizita paginile și postările din WordPress pentru a examina conținutul importat.

Pasul 5: Importarea imaginilor

În mod implicit, Squarespace nu vă permite să exportați imagini prin instrumentul de export integrat. Va trebui să importați manual fișierele pe site-ul dvs. WordPress. Din fericire, există o mulțime de plugin-uri în depozitul WordPress care vă permit să importați cu ușurință imagini externe pe site-ul dvs..

În tutorialul nostru, vom folosi Încărcare automată de imagini conecteaza. Pentru a importa fișierele de imagine pe site-ul dvs. WordPress recent instalat, va trebui să instalați și să activați pluginul pe site-ul dvs. web. Pentru asta accesați tabloul de bord WordPress și faceți clic pe Pluginuri »Adaugă nou . Acum, folosind câmpul de căutare, căutați pluginul pentru încărcare automată.

Odată găsit lovit Instaleaza acum butonul urmat de butonul Activati buton pentru ca pluginul să înceapă să funcționeze. Acum accesați din nou tabloul de bord și actualizați-vă toate postările. Aceasta va pregăti pluginul pentru importarea imaginilor. Pentru a actualiza postările, accesați Mesaje »Toate mesajele. Acum bifați toate casetele și selectați Acțiune în vrac »Editare.

Acum a lovit aplica buton. Acum veți vedea o nouă interfață pe ecran. Aici trebuie doar să faceți clic pe butonul Actualizați buton.

importați imagini din spațiu pătrat

Odată terminat, pluginul va începe să funcționeze la imaginile dvs. Repetați același proces în toate paginile, astfel încât să nu pierdeți nicio imagine.

Pasul 6: Fixarea legăturilor permanente

Este important să vă mențineți legăturile permise intacte, astfel încât să nu pierdeți traficul prin legăturile de pe site-ul dvs. vechi Squarespace. Vestea bună este că WordPress este atât de flexibil încât puteți seta structura de permalinkuri așa cum doriți.

În acest pas, obiectivul nostru este să configurați structura de legături similară cu site-ul dvs. Squarespace. Squarespace folosește anul / luna / ziua / numele poștal ca format de legătură pentru postările de pe blog. De asemenea, folosește un prefix precum blog sau blog-1 în adresele URL ale postării.

Iată cum arăta o adresă URL a unei postări pe blog pe platforma Squarespace:

https://www.example.com/blog-1/2018/3/6/post-title

Pentru a configura permisele de legătură WordPress, accesați Setări »Permalink. Acum, alegeți opțiunea Structura personalizată și introduceți structura de mai jos în câmpul corespunzător:

structură permanentă

/ Blog-1 /% an% /% monthnum% /% zi% /% postname% /

Apoi apasa Salvează modificările pentru a configura noua dvs. structură de permalink pentru postările de pe blog. În felul acesta, vă puteți menține in permanența permalinkurile fără să pierdeți sucul motorului de căutare și traficul de trimiteri către postările de blog existente.

Acestea fiind spuse, este posibil să mai întâmpinați 404 erori pe site-ul dvs. WordPress după migrare. Aflați cum să urmăriți 404 de pagini și le redirecționați în WordPress.

Pasul 7: Importarea manuală a conținutului din spațiu spațiu în WordPress

Întrucât Squarespace vine cu o funcționalitate limitată la export, va trebui să importați anumite conținut manual, cum ar fi paginile de comerț electronic și evenimente, fișiere audio și video, etc. pe site-ul dvs. WordPress.

Acest lucru poate fi obositor în funcție de cât de mult conținut ați găzduit pe platforma Squarespace.

Dacă ați integrat un magazin de comerț electronic în Squarespace, puteți utiliza un plugin de eCommerce WordPress, precum WooCommerce. Pentru găzduirea fișierelor video, vă recomandăm să folosiți servicii de găzduire ale unor terțe părți precum YouTube sau Vimeo, mai degrabă decât să le găzduiți de la sine.

Pentru alt conținut, consultați aceste ghiduri:

Asta e. De asemenea, consultați aceste alternative Squarespace și concurenții.

Cele mai bune practici WordPress de urmat după migrarea site-ului

După ce ați finalizat transferul site-ului Squarespace către WordPress, următorul lucru pe care veți dori să îl faceți este să urmați cele mai bune practici WordPress pentru a vă păstra site-ul în siguranță și a crește audiența dvs..

Înainte de a alege o temă gratuită la întâmplare pentru site-ul dvs., aruncați o privire la lista noastră de teme WordPress de top și decideți care ar fi cea mai bună alegere pentru nevoile dvs..

La migrare, mai jos sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faceți imediat pe noul dvs. site WordPress:

 • Formular de contact: Adăugați un formular de contact pe site-ul dvs. WordPress. De asemenea, poate doriți să consultați cele mai bune pluginuri pentru formularul de contact WordPress.
 • Adăugați urmărirea Google Analytics: Adăugați urmărirea Google Analytics pe noul dvs. site WordPress, prin instalarea Pluginul MonsterInsights.
 • Securitate WordPress: Oferiți securitate anti-gloanțe WordPress, instalând unele dintre cele mai bune plugin-uri de securitate WordPress.
 • Îmbunătățirea WordPress SEO: Îmbunătățiți-vă SEO utilizând cele mai bune plugin-uri WordPress WordPress.
 • WordPress face backup: Programează o copie de rezervă a site-ului tău WordPress cu cel mai bun plugin de backup WordPress.
 • Performanță WordPress: Îmbunătățiți performanța WordPress prin instalarea celor mai bune memorii de memorie în cache și a altor plugin-uri de performanță WordPress.
 • Preveniți comentariile spam: Preveniți comentariile de spam prin instalarea pluginului Akismet pe site-ul dvs..
 • Crește-ți site-ul: Crește-ți vizitatorii și clienții utilizând cele mai bune pluginuri pentru generarea de plumb WordPress.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să treci de la Squarespace la WordPress. Pentru pași mai detaliate, citiți cum să porniți de la zero un site WordPress (pas cu pas).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me