Cum să configurați și să configurați SMTP în WordPress (pas cu pas)

configurați și configurați smtp, wp mail smtp


Aveți probleme să trimiteți sau să primiți e-mailuri către și de pe site-ul dvs. WordPress? Eroarea de livrare prin e-mail este o problemă frecventă în WordPress.

În mod implicit, WordPress folosește funcția PHP mail () pentru a trimite e-mailuri. Dar problema este că multe servere de hosting WordPress nu sunt configurate pentru a utiliza această funcție. Acesta este motivul pentru care multe dintre e-mailurile tale ar putea ajunge să se aterizeze în dosarele de spam sau să nu fie livrate deloc.

Aceasta poate fi o cauză de îngrijorare pentru succesul afacerii tale. Vestea bună este însă că această problemă poate fi rezolvată cu ușurință prin configurarea și configurarea unui server SMTP pe site-ul dvs..

SMTP sau Simple Mail Transfer Protocol este un protocol de comunicare pentru trimiterea de mesaje de e-mail între diferite servere. Funcționează îndeaproape cu agentul de transfer de poștă și vă asigură că comunicarea dvs. este trimisă computerului potrivit și căsuței de e-mail potrivite. Folosind-o ca parte a comunicațiilor dvs., șansele ca mesajele dvs. să nu fie livrate sunt reduse într-o mare măsură.

Un alt mod preferat de a asigura livrarea cu succes a e-mailurilor dvs. poate fi utilizarea serviciilor de e-mail ale unei terțe părți precum Sendgrid, MailGun etc..

De aceea, în loc să apeleze la un serviciu de e-mail terț, mulți utilizatori preferă să configureze un server SMTP din cauza cât de fiabil și rentabil este.

În acest articol, vă vom învăța cum să configurați și să configurați SMTP și să faceți comunicațiile dvs. un proces mai ușor. Asadar, haideti sa începem.

Configurarea și configurarea SMTP în WordPress

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați un plugin de genul WP Mail SMTP.

WP Mail SMTP

Pluginul WP Mail SMTP rezolvă cu ușurință problemele de livrare prin e-mail îmbunătățind și schimbând modul în care site-ul dvs. WordPress trimite e-mailul. Configurează funcția wp_mail () pentru a vă asigura că sunt utilizate credențialele gazdă SMTP corespunzătoare sau pentru a utiliza un furnizor de poștă SMTP încorporat.

Dacă utilizați unul dintre furnizorii de poștă SMTP integrați ai pluginului, e-mailurile dvs. sunt trimise utilizând API-ul furnizorului. Aceasta înseamnă că, chiar dacă gazda web blochează portul SMTP, e-mailurile dvs. vor fi încă livrate.

Deci, haideți să consultați modul de utilizare a acestui plugin. Dar înainte de asta, trebuie să creați un cont de e-mail cu serviciul dvs. de găzduire. Vă vom arăta cum puteți face asta folosind serviciile Bluehost.

Pasul 1: Configurarea unui cont de e-mail cu gazda

De dragul acestui tutorial, vom verifica cum să creați o adresă de e-mail în cPanel. Gestionarea sistemului de conturi poate diferă ușor în funcție de serviciul de găzduire pe care îl utilizați, dar sistemul de bază este în mare parte același.

Așadar, pentru a începe, conectați-vă la cPanel-ul dvs. de hosting și în secțiunea Mail faceți clic pe Conturi de e-mail »creați noi

Aceasta vă va arăta un formular cu o serie de câmpuri. Completați-l. Întrucât acest cont va fi utilizat pentru a trimite e-mailuri WordPress, vă recomandăm să creați un cont de e-mail, cum ar fi [email protected]

După crearea contului, îl puteți folosi pentru a vă trimite e-mailuri. Dar înainte de asta, veți avea nevoie de două detalii importante de la furnizorul dvs. de găzduire.

  • SMTP Gazdă pentru adresa dvs. de e-mail
  • Port SMTP pentru conectare sigură

Pentru a obține aceste informații, va trebui să contactați furnizorul de servicii de găzduire.

Pasul 2: Instalarea și configurarea WP Mail SMTP

După ce contul de e-mail este complet configurat și gata, urmează să instalați pluginul WP Mail SMTP pe tabloul de bord WordPress. Este un plugin gratuit care este disponibil în depozitul WordPress.

După ce pluginul este instalat și activat, în tabloul de bord WordPress, accesați WP Mail SMTP în partea stângă a ecranului. Acum selectați Setări »General. Aici trebuie să introduceți adresa de e-mail pe care tocmai ați creat-o. De asemenea, introduceți numele pe care doriți să îl afișați ca expeditor. Dacă săriți adăugarea numelui, pluginul va folosi numele implicit ca WordPress. Asigurați-vă, așadar, că adăugați acest câmp.

Parcurgeți pagina în jos și veți găsi o opțiune pentru a selecta corespondentul. Selectează alte SMTP. Chiar mai presus de asta, veți găsi o opțiune etichetată calea de intoarcere. Bifează caseta de lângă ea.

Verificând opțiunea Calea de întoarcere, setați calea de întoarcere care să se potrivească cu adresa de e-mail a expeditorului. Bifarea acestei căsuțe este importantă dacă doriți într-adevăr să urmăriți e-mailurile anunțate și nerecomandate. Acum derulați mai departe pe ecran pentru a găsi mai multe opțiuni care vă permit să configurați opțiunile SMTP.

Setări SMTP

Veți găsi informațiile despre gazdă și port de la furnizorul dvs. de găzduire. În mod ideal, gazda SMTP este mail.yourdomain.com (înlocuiți-vă dominația.com cu propriul nume de domeniu). Pentru portul SMTP, 465 este frecvent utilizat. Următoarea opțiune este să alegeți criptarea. Acesta poate fi SSL sau TLS în funcție de cel pe care îl utilizați. Asigurați-vă că introduceți aceste informații corect, altfel s-ar putea să ajungeți la o eroare.

În cele din urmă, schimbați fila de autentificare și introduceți numele de utilizator și parola SMTP. Pentru numele dvs. de utilizator SMTP, puteți utiliza pur și simplu adresa dvs. de e-mail. După ce ați terminat, apăsați pe butonul de salvare a setărilor, astfel încât să nu pierdeți modificările.

Pasul 3: Testarea setărilor dvs. SMTP

După ce setările au fost terminate, testăm dacă totul funcționează bine. Puteți face acest lucru în secțiunea Test de e-mail fila care este disponibilă chiar lângă General fila setări.

Aici introduceți adresa de e-mail unde doriți să primiți mailurile de testare. Odată terminat, faceți clic pe butonul Trimite email buton pentru a putea primi e-mailul în căsuța de e-mail. Pluginul vă va trimite acum un mesaj de e-mail folosind setările SMTP pe care tocmai le-am configurat. Imediat ce mesajul este trimis, veți vedea că pe ecran apare un mesaj de succes.

Si asta e. Acum nu ar trebui să aveți probleme cu livrarea sau primirea de e-mailuri. Sperăm că acest articol vă este de folos. Dacă v-a plăcut acest articol, poate doriți să știți cum să vă creșteți lista de e-mailuri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map