Cum să construiți o piață online în WordPress (2020)

cum să construiți wordpress de piață


Doriți să construiți o piață online în WordPress?

Construirea unei piețe online este una dintre cele mai bune metode de a face bani online. Deși nu este o schemă rapidă foarte bogată, cu strategiile potrivite, este cu totul posibil să obțineți un venit solid pe o piață online.

În acest articol, vă vom arăta cum să construiți o piață online în WordPress.

Ce este o piață online?

O piață online este un tip de site web de comerț electronic care permite utilizatorilor să devină un vânzător și să își enumeze produsele de vânzare. În calitate de proprietar al pieței, nu dețineți niciun inventar. Afacerea dvs. este de a permite utilizatorilor să își enumere produsele pe site-ul dvs. și să faciliteze tranzacția.

Puteți câștiga bani câștigând un comision specific pentru fiecare vânzare de pe piața dvs..

eBay este exemplul perfect al unei piețe online.

Cât costă crearea unei piețe online?

O piață fizică ar costa milioane de dolari și consumă ani de zile pentru a fi înființate. Cu toate acestea, o piață online poate fi construită în mai puțin de o oră și costă până la 6,95 USD / lună.

Iată care sunt instrumentele necesare pentru a construi o piață online și să vedem cât costă:

 1. Numele domeniului (14,95 USD / an): un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. de pe internet, cum ar fi Google.com sau IsItWP.com. Este ceea ce vizitatorii dvs. introduc în browserele lor pentru a accesa site-ul dvs. web.
 2. web hosting (13,99 USD / lună): găzduirea web este locul în care oamenii stochează conținutul și fișierele site-urilor lor. Când cineva introduceți adresa dvs. web (numele de domeniu), atunci va fi direcționat către fișierele site-ului web stocate pe serverul dvs. de găzduire web.
 3. WordPress (gratuit): WordPress este cea mai fiabilă și populară platformă pentru construirea oricărui tip de site web, inclusiv o piață.
 4. WooCommerce (gratuit): WooCommerce este cel mai mare plugin de comerț electronic din lume pentru WordPress.
 5. Plugin WC Wendors (gratuit): Acesta este pluginul pentru piața nr. 1 pentru WooCommerce, care transformă un site web de comerț electronic într-o piață complet dezvoltată.
 6. Certificat SSL (6,67 USD / lună): SSL adaugă o pictogramă verde de lacat în bara de adrese, spunându-le clienților că site-ul dvs. web este de încredere să proceseze o tranzacție online.

Asta înseamnă că costul combinat al construirii unui site web va costa în jur de 263 USD anual, ceea ce înseamnă 22 $ / lună. Când începeți, acest lucru pare un pic scump. Acesta este motivul pentru care am negociat un acord cu Bluehost pentru a le oferi utilizatorilor noștri tot ceea ce au nevoie pentru 6,95 USD / lună. Plătește anual și economisește mai mult pe Bluehost.

bluehost-woocommerce-se referă

Bluehost este un furnizor de hosting de WordPress recomandat oficial de către WordPress.org. Acestea oferă o mare varietate de opțiuni de găzduire, dar pentru o piață online, vă recomandăm găzduirea lor WooCommerce, care vine la pachet cu tot ce aveți nevoie pentru o piață.

Reclamă această ofertă exclusivă Bluehost »

Pasul 1: Crearea unui magazin online cu WordPress

În primul rând, va trebui să urmați ghidul nostru pas cu pas despre cum să creați un magazin online în WordPress folosind WooCommerce.

Deși WooCommerce este un plugin puternic, creează un singur magazin furnizor și numai tu poți adăuga produse. Acest magazin nu permite vânzătorilor să se înscrie, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de un addon sau plugin pentru a converti magazinul online într-o piață.

Pasul 2: Comutarea magazinului într-o piață utilizând un plugin

Odată ce magazinul dvs. online este gata, puteți merge înainte și să instalați Vânzători WC conecteaza. Pentru mai multe detalii, ar trebui să consultați articolul nostru despre cum să instalați un plugin WordPress.

Pluginul WC Vendors va funcționa ca un addon pentru a transforma magazinul online pentru un singur furnizor într-o piață cu mai mulți furnizori. După ce ați configurat-o, vânzătorii se pot înscrie, adăuga produsele și vinde online de pe site-ul dvs. web.

Ca administrator, puteți controla furnizorii și piața. Pluginul vă permite să setați un procent de comision pe vânzări, categorii de produse, gateway-uri de plată și multe altele.

Odată activat, puteți merge înainte Furnizori WC »Setări pagină pentru a face modificări pe site-ul dvs. web.

Setări furnizori WC

În setările generale, veți găsi următoarele opțiuni:

 • Permiteți înregistrările furnizorilor
 • Termeni & caseta de selectare a condițiilor
 • Aprobarea manuală a vânzătorului
 • Deveniți un link de furnizor

Există și alte setări. Puteți selecta opțiunile pe care doriți să le activați pe piața dvs..

Notă: Faceți clic pe butonul „Salvați modificările” înainte de a trece la alte file pentru alte setări.

După aceea, puteți trece la fila „Comisie” pentru a adăuga setările comisiei pentru furnizori. Procentul pe care îl adăugați în acest câmp va fi suma plătită furnizorilor pentru vânzările lor.

Commision

Puteți adăuga, de asemenea, un procent de comision separat pentru fiecare furnizor și produse.

Acum puteți accesa fila „Capabilități” pentru a gestiona permisiunile vânzătorilor. Setările de capabilități generale au multiple opțiuni care includ permiterea furnizorilor de a adăuga / edita produse, de a împinge produsele direct pe piață fără aprobare, vizualizare și export de comenzi și rapoarte de vânzări finale..

Capacități

Dacă treceți la setările „Produse” din fila Capabilități, puteți adăuga tipuri de produse, opțiuni de tip, filele de date ale produsului și puteți permite furnizorilor să adauge produse prezentate.

Capabilitățile produsului

În continuare, puteți merge la setările „Comenzi” pentru a configura ce ar trebui să vadă un furnizor pentru o comandă pe care o primește. Există mai multe setări care includ permisiunea vânzătorilor să vadă notele de comandă, să adauge note de comandă, să vadă numele clienților, numele de expediere, adrese și multe altele.

Pur și simplu puteți debifa orice setare pe care nu doriți ca vânzătorii să o vadă pentru comenzile lor.

Capabilitățile comenzilor

După ce ați terminat cu setările de capabilități ale vânzătorilor, puteți accesa fila „Afișare”.

Are setări personalizate pentru a crea pagini pentru furnizori. Pentru a crea pagini, puteți accesa Pagini »Adaugă nou în WordPress și adăugați shortcodes date în fiecare dropdown.

Afișați scurtăturile pentru pagini

După crearea de pagini cu aceste scurtături, întoarceți-vă pur și simplu pentru a alege paginile din fila „Afișare”.

Derulați în jos pe aceeași pagină la „Setări magazin” și schimbați opțiunile de depozitare ale fiecărui furnizor care includ adresa URL a magazinului vânzătorului, șablonul afișării antetului magazinului, afișarea numelui magazinului etc..

Setări magazin

După aceea, puteți accesa fila „Plăți”. Dacă aveți experiență cu piețele online, veți ști că furnizorii sunt plătiți pe net săptămânal, bi-săptămânal și lunar.

Cu toate acestea, modul recomandat este să ștergeți plățile manual. Între timp, puteți monitoriza recenziile produsului și procesa cererile de rambursare ale clienților.

plăţile

Puteți utiliza, de asemenea, suplimente plătite de la WC Vendors pentru a seta plăți automate către furnizori. Acest plugin acceptă Stripe, Escrow, MangoPay și multe altele.

Fiecare metodă de plată are propriile sale setări. După ce selectați o poartă de plată, poate fi necesar să introduceți cheile API pentru ca plățile să fie procesate fără probleme.

Aceasta completează setările pentru pluginul WC Vendors. Reveniți la setările WooCommerce pentru a permite gestionarea contului pentru clienți.

Pasul 3: Permiterea clienților să creeze un cont

Pur și simplu mergeți la WooCommerce »Setări pagină. În fila „Conturi și confidențialitate”, trebuie să selectați toate setările pentru crearea contului.

Crearea contului

Parcurgeți partea de jos și faceți clic pe butonul „Salvați modificările”.

Pasul 4: Adăugarea paginii de conturi în meniul dvs. de navigare

În continuare, puteți merge mai departe și puteți pune opțiunea de înregistrare a contului în meniul dvs. de navigare. Acesta va ușura procesul de înregistrare a clienților și toți utilizatorii dvs. se pot înscrie rapid.

Trebuie să vizitați Aspect »Meniuri pagină pentru a adăuga paginile Contul meu și Checkout în meniul dvs. de navigare.

Setări meniu

După adăugarea acestor pagini, faceți clic pe butonul „Salvare meniu” pentru a continua.

Dacă nu există nici o pagină „Contul meu” disponibil, mergeți mai departe și creați o nouă pagină cu „Contul meu” ca titlu. Trebuie să adăugați acest shortcode pe pagină:

[Woocommerce_my_account]

Pasul 5: Rulați și gestionați-vă piața online

După ce piața dvs. online este gata, puteți testa dacă totul funcționează așa cum vă așteptați prin crearea unui cont nou, aprobarea testului în așteptarea cererilor furnizorilor și multe altele.

Furnizorii se pot înregistra pentru un cont și se pot conecta la conturile lor de pe site-ul dvs. web.

Înregistrarea vânzătorilor

După logare, vânzătorii își pot adăuga produsele pe piața online. Ei trebuie să își înființeze magazinele pentru a vedea comenzile, rapoartele de vânzări și alte detalii.

Toți furnizorii ar trebui să furnizeze, de asemenea, informații de plată pentru a fi plătiți, pe baza gateway-ului de plată pe care îl selectează. Pentru procesarea manuală a plăților, vânzătorii trebuie să-și prezinte detaliile contului bancar.

detaliile platii

De asemenea, veți primi mai multe notificări prin e-mail cu privire la acțiunile întreprinse de furnizori. Include notificări pentru cererile de produse. Puteți aproba, edita sau șterge un produs, deoarece aveți controlul complet pe piața dvs. online.

De asemenea, vă recomandăm să consultați aceste articole pentru a îmbunătăți performanța pieței dvs. de comerț electronic:

 • Cum să configurați urmărirea comerțului electronic Google Analytics pentru WooCommerce
 • Cele mai bune teme WooCommerce pentru piața ta online
 • Cele mai bune platforme de comerț electronic pentru piețele multivendor

Asta e tot.

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să înveți cum să construiești o piață online în WordPress. De asemenea, poate doriți să consultați articolul nostru despre cele mai bune companii de găzduire a comerțului electronic.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map