Cum să creezi cu ușurință un site web WordPress multilingv (pas cu pas)

cum să creezi un site web multilingv wordpress


Doriți să faceți site-ul dvs. WordPress disponibil în mai multe limbi? Făcând site-ul dvs. multilingv, puteți atrage și angaja un public mult mai larg. Deși crearea unui site multilingv este un loc de muncă exclusiv pentru dezvoltatori, în majoritatea cazurilor, este destul de ușor de făcut de unul singur cu WordPress folosind un plugin de traducere WordPress.

În acest articol, vă vom arăta cum puteți crea cu ușurință un site web WordPress multilingv folosind cel mai popular plugin multilingv, WPML.

De ce să creați un site WordPress multilingv folosind WPML?

Dacă afacerea dvs. servește un grup divers de oameni din diferite regiuni ale lumii care vorbesc cu toții propria limbă, atunci va trebui să faceți site-ul dvs. multilingv. În mod similar, institutele de învățământ și organizațiile internaționale cu utilizatori din diferite țări au nevoie de un site web multilingv pentru a avea succes.

Dar cum creezi una?

O opțiune este de a crea mai multe subdomenii pentru site-ul dvs. și de a instala o limbă pentru fiecare dintre subdomenii. Dar această metodă este o problemă uriașă. Configurarea și gestionarea mai multor subdomenii necesită mult timp și resurse. În plus, poate fi costisitor dacă aveți nevoie să angajați un dezvoltator care să îndeplinească sarcina pentru dvs..

WordPress, combinat cu pluginul WPML, rezolvă aceste probleme și vă oferă o soluție simplă, fără probleme, pentru crearea unui site multilingv.

WPML vă permite să instalați mai multe limbi în aceeași instalare WordPress, astfel încât nu este necesar să creați subdomenii pentru fiecare limbă. Ca să nu mai vorbim, este atât de simplu și rapid încât oricine poate configura cu ușurință un site multilingv fără să atingă niciun cod.

Acestea fiind spuse, să vedem cum puteți crea un site WordPress multilingv folosind WPML în câțiva pași rapizi.

Construirea unui site WordPress multilingv cu WPML

WPML este un plugin de traducere care vă ajută să traduceți site-ul dvs. WordPress. Dar, mai întâi, va trebui să creați un site web într-o singură limbă.

Pentru a crea un site web, veți avea nevoie de un nume de domeniu și un serviciu de găzduire. Un nume de domeniu este adresa online a site-ului dvs., iar găzduirea este spațiul virtual unde sunt stocate fișierele site-ului dvs..

Un nume de domeniu costă de obicei în jur de 14 dolari pe an, iar un serviciu de găzduire costă în jur de 7 dolari pe lună. Când abia începeți, aceste costuri se pot adăuga și se pot simți prea costisitoare. Așadar, pentru a vă alina durerile financiare, am făcut o tranzacție cu Bluehost pentru a oferi utilizatorilor noștri o reducere exclusivă. Acum, puteți obține un domeniu gratuit, plus găzduire WordPress, la doar 2,75 USD pe lună, folosind cuponul nostru exclusiv Bluehost.

Dacă sunteți nou la WordPress, citiți cu ușurință ghidul nostru pentru crearea unui site WordPress.

După ce ați creat un site WordPress în limba aleasă, puteți adăuga apoi traduceri diferite pe site.

Pasul 1: Instalați WPML și configurați opțiuni multilingve

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați pluginul WPML pe site-ul dvs. WordPress.

După ce este activat cu succes, veți vedea o casetă de notificare în partea de sus a tabloului de bord WordPress cu un Configurați WPML buton. Pur și simplu faceți clic pe buton pentru a începe configurația.

Configureaza-wpml-Notif

Apoi, veți putea vedea expertul de configurare WPML.

wpml-configurare-expertul

În primul pas, WPML va detecta automat limba principală a site-ului dvs. WordPress. Îl puteți schimba dacă doriți sau dacă l-a detectat incorect.

Faceți clic pe butonul Următor → buton pentru a continua.

În continuare, vă va solicita să selectați limbile pe care doriți să le activați pentru site-ul dvs. Pur și simplu selectați limbile și faceți clic pe butonul Următor → buton.

selectați-limbi-wpml-configurare

Acum, veți vedea opțiunile comutatorului de limbă în a treia etapă a procesului de configurare WPML. Comutatorul de limbă va permite utilizatorilor dvs. să aleagă să vizualizeze conținutul site-ului dvs. în limba preferată. Apare de obicei sub forma unei liste derulante sau a unei colecții de steaguri pe site-ul dvs..

wpml-language-Switcher-opțiuni

De acolo, puteți aranja pur și simplu ordinea limbilor prin glisare și plasare.

În continuare, vă va afișa opțiuni pentru adăugarea unui comutator de limbi pe site-ul dvs. Puteți adăuga comutatorul de limbă în meniul dvs. de navigare, zona widget sau zona de subsol. De asemenea, adăugați legături la traducerea postărilor înainte sau după fiecare conținut.

add-wpml-language-switcher

Pentru a adăuga un comutator de limbă în meniul dvs. de navigare, faceți clic pe butonul Adăugați un nou comutator de limbă la un meniu butonul din butonul Comutator de limbă de meniu secțiune.

Apoi, Comutator de limbă nou pentru meniu opțiunile vor apărea într-o casetă pop-up.

add-menu-language-switcher

Puteți selecta un meniu pe site-ul dvs. pentru a afișa comutatorul de limbă. Apoi, puteți seta poziția comutatorului de limbă în meniu; arată-l ca primul element de meniu sau ca ultim element de meniu.

Apoi, puteți alege cum doriți să afișați elementul de meniu al comutatorului de limbă. Puteți să-l afișați ca pe un meniu derulant sau pe lista de limbi.

În continuare, puteți alege ce să includeți în elementul de meniu al comutatorului de limbă. Puteți selecta ce trebuie să arătați doar bifând casetele.

În cele din urmă, puteți seta culorile comutatorului de limbă.

Pe măsură ce configurați toate opțiunile, veți putea vedea modificările din caseta de previzualizare din partea dreaptă.

După ce sunteți mulțumit, faceți clic pe butonul Salvați buton.

În mod similar, puteți adăuga un comutator de limbă și în alte locații. Cu toate acestea, dacă doriți să adăugați comutatorul de limbă numai în meniul de navigare, puteți pur și simplu faceți clic pe Următor → buton.

Acum sunteți la ultimul pas al procesului de configurare WPML. Va trebui să introduceți cheia site-ului dvs. în acest pas.

registru-wpml

Puteți obține cheia site-ului din contul WPML. Pur și simplu copiați cheia și lipiți-o în casetă și faceți clic pe butonul Inregistreaza-te buton.

Asta e! Ați finalizat cu succes configurația WPML pe site-ul dvs. WordPress.

Pasul 2: Adăugarea de conținut multilingv în postările și paginile WordPress

După ce ați configurat WPML pe site-ul dvs. WordPress, sunteți gata să adăugați conținut multilingv pe site-ul dvs..

WPML vă permite să traduceți cu ușurință postările, paginile, etichetele, categoriile și temele dvs. WordPress în orice limbă doriți.

Pentru a crea o traducere pentru postările dvs. WordPress existente, accesați Mesaje »Toate mesajele. Acolo veți vedea numărul total de postări și, de asemenea, numărul de postări pe limbă.

translate-buton-toate-posturi

WordPress detectează automat limba principală a site-ului dvs. și vă arată că adăugați butoane pentru fiecare limbă selectată lângă postările dvs. Va trebui să faceți clic pe butonul de adăugare sub o limbă pentru a traduce o postare.

Pentru acest tutorial, am dat clic pe butonul Adăugare sub limba franceză.

nou-traslation-post-wpml

Acum, veți vedea numele / steagul limbii în partea de sus a editorului. Și, veți vedea, de asemenea Limba căsuță meta adăugată în partea dreaptă a editorului de postări.

Puteți adăuga conținutul tradus în zona postării și puteți publica postarea. Dacă nu aveți competență în această limbă, puteți adăugați utilizatori și autori noi pe site-ul dvs. pentru traducerea conținutului.

De asemenea, puteți utiliza funcția Modulul de gestionare a traducerilor WPML și gestionează traducătorii de pe site-ul tău.

Pasul 3: Adăugarea traducerilor pentru categorii și etichete

WPML vă permite să traduceți categoriile, etichetele sau orice alte taxonomii personalizate WordPress în orice limbă doriți.

Pentru a le traduce, va trebui să accesați WPML »Traducere de taxonomie din tabloul de bord WordPress.

Apoi, va trebui să selectați taxonomia pe care doriți să o traduceți în pasul următor.

taxonomie-traducere-wpml

Pentru acest tutorial, am fost selectat Categorii. Acum încarcă toate categoriile de site-uri. Acolo veți vedea butoanele Adăugare lângă termenii de taxonomie.

traslate-categorii-wpml

Pur și simplu faceți clic pe butonul Adăugare sub o limbă / steag pentru a vă traduce taxonomia.

Pasul 4: Adăugarea traducerilor pentru meniurile de navigare

Pentru a traduce meniurile de navigare WordPress, accesați Aspect »Meniuri din tabloul de bord WordPress. Apoi, va trebui să selectați meniul pe care doriți să îl traduceți.

add-menu-traducere

Acum, veți vedea Adăugați butoane de traducere pentru meniul dvs. WordPress. Pur și simplu faceți clic pe butonul pentru a traduce meniul.

După crearea unei traduceri a meniului, va trebui să adăugați aceleași elemente din meniu ca în meniul dvs. în limba primară.

-edit-tradus inca meniu

Dacă aveți postări, pagini și categorii ca elemente de meniu, atunci va trebui mai întâi să le traduceți așa cum se arată în pasul 2. După aceea, le puteți adăuga din filele din stânga în Editează meniul panou.

După ce adăugați și gestionați toate elementele din meniu, faceți clic pe butonul Salvați meniul buton.

Pasul 5: Traducerea temelor, pluginurilor și alt text

WPML vă permite să traduceți și plugin-uri și teme WordPress.

Pentru a le traduce, va trebui să accesați WPML »Localizarea temelor și a pluginurilor din tabloul de bord WordPress.

temă plugin-localizare

În mod implicit, veți vedea Nu folosiți String Translation pentru a traduce tema și pluginurile bifată și o casetă de selectare sub aceasta. Puteți bifa caseta dacă există anumite fișiere de traducere disponibile pentru tema dvs. Cu toate acestea, acest lucru funcționează numai cu teme oficiale WordPress.org.

Deci WPML vine cu un Modulul de traducere a șirurilor WPML pentru a vă permite să vă traduceți corect tema și pluginurile. Puteți traduce câmpuri personalizate, widgeturi și alt text pe site-ul dvs. utilizând acest modul.

De asemenea, consultați această recenzie TranslatePress. TranslatePress este o alternativă la WPML.

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să înveți cum să creezi un site WordPress multilingv cu ușurință cu WPML. De asemenea, poate doriți să consultați ghidul nostru cu 25 de moduri legitime de a câștiga bani prin bloguri online.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map