Cum să creezi un plugin specific site-ului WordPress (Ghid ușor)

cum se creează un plugin wordpress specific site-ului


Doriți să creați un plugin WordPress specific site-ului pe site-ul dvs.? Crearea unui plugin specific site-ului este una dintre cele mai bune metode de a adăuga funcții personalizate pe site-ul dvs. WordPress.

În acest articol, vă vom explica tot ce trebuie să știți despre utilizarea unui plugin WordPress specific site-ului.

Extinderea funcțiilor site-ului dvs. web cu un plugin specific site-ului

WordPress este atât de flexibil încât vă permite să îmbunătățiți cu ușurință funcționalitățile site-ului dvs., fără să angajați un dezvoltator. Puteți îmbunătăți funcționalitățile în 2 moduri: fie instalând un plugin sau adăugând un fragment de cod personalizat pe site-ul dvs..

Deși instalarea unui plugin este un mod evident (în special pentru non-dezvoltatori) de a extinde funcționalitatea site-ului dvs., uneori, este greu să găsiți un plugin care să răspundă exact nevoilor dvs. Pe partea de flip, puteți găsi tutoriale WordPress care recomandă adăugarea unui fragment de cod pentru a rezolva nevoile dvs. specifice.

Există 2 modalități de a adăuga un fragment de cod pe site-ul dvs. WordPress, pentru a îmbunătăți funcționalitățile:

 1. Construiți un plugin specific site-ului și adăugați-l un fragment de cod personalizat.
 2. Introduceți un fragment în fișierul dvs. funcții.php.

Dezavantajul principal al copierii unui fragment în fișierul dvs. funcții.php este că funcționalitatea va dispărea atunci când treceți la o nouă temă WordPress. Aici vine un plugin specific site-ului.

Un plugin WordPress specific site-ului este independent de tema dvs., care vă permite să adăugați fragmente personalizate pe site-ul dvs..

Să aruncăm o privire la modul de utilizare a unui plugin WordPress specific site-ului pe site-ul dvs..

 • Metoda 1: Utilizarea pluginului Cod Snippets (calea simplă)
 • Metoda 2: Utilizarea unui plugin specific site-ului (creare manuală)

Metoda # 1: Utilizarea pluginului Cod fragmente (calea simplă)

Dacă nu vă interesează crearea manuală a unui plugin specific site-ului, care poate dura mult timp, atunci această metodă este pentru dvs..

Continuați și pur și simplu instalați și activați Fragmente de cod plugin pe site-ul dvs. WordPress. Acest plugin oferă o interfață grafică pentru gestionarea fragmentelor similare cu meniul Plugin-uri. Puteți activa sau dezactiva fragmente, la fel ca pluginurile. Odată activat pluginul, puteți găsi un meniu de admin WordPress numit Snippets.

Pentru a adăuga un fragment de cod personalizat, accesați Snippets »Adaugă nou apoi copiați fragmentul pe Cod camp.

plugin de fragmente personalizate

Asigurați-vă că specificați un titlu, descriere și etichete pentru fragmentul dvs. ca referință pentru dvs. în jos. Odată terminat, faceți clic pe Salvați modificările și activați.

adăugați fragment personalizat cu pluginul de fragmente personalizate

Pentru a vă gestiona fragmentele, puteți face clic pe butonul Toate fragmentele meniul. Aici, puteți activa sau dezactiva fragmentele, la fel ca pluginurile WordPress.

gestionați-vă fragmentele

Metoda 2: Utilizarea unui plugin specific site-ului (creare manuală)

Pasul 1: Creați un plugin specific site-ului

Deschideți un editor de text pe computer, cum ar fi Notepad sau TextEdit. Fișierul dvs. de plugin are nevoie de un cod de antet specific, astfel încât WordPress să-l poată recunoaște ca plugin. Copiați următorul cod de antet în blocul dvs. de notițe:

<?php
/ *
Nume plugin: Site Plugin de exemplu.com
Descriere: Codul specific site-ului se modifică de exemplu.com
* /
/ * Începeți să adăugați funcții sub această linie * /

/ * Nu mai adăugați funcții sub această linie * /
?>

Să numim fișierul dvs. de plugin-uri specific site-ului custom-snippets.php. Rețineți că, pentru a salva fișierul dvs. ca fișier PHP, va trebui să alegeți Toate filele ca al tau Salvați ca tip.

salvați pluginul specific site-ului dvs.

Acum creează un nou folder numit personalizate-fragmente de cod și mutați fișierul PHP pe care tocmai l-ați creat în folder.

În continuare, va trebui să comprimați folderul de pluginuri specific site-ului dvs., fragmente personalizate. Iată cum se face:

Utilizatorii Windows pot face clic dreapta pe folder și apoi faceți clic pe Trimiteți în »folderul comprimat (cu fermoar).

creați un plugin specific site-ului

Dacă sunteți pe Mac, faceți clic dreapta și selectați Comprimați „fragmente personalizate”.

Pasul 2: Instalați pluginul specific site-ului

După ce ați creat fișierul zip al pluginului, accesați tabloul de bord WordPress și încărcați-l accesând Pluginuri »Adaugă nou. Apoi apasa Încărcați pluginul. Acum vi se va solicita să alegeți fișierul plugin corect și să îl instalați.

încărcați un plugin WordPress

După instalarea pluginului, mergeți mai departe și activați-l, astfel încât să puteți începe să utilizați pluginul specific site-ului.

Pasul 3: Utilizarea pluginului specific site-ului

Pentru a adăuga un fragment la pluginul dvs. specific încărcat recent de site, accesați Plugin-uri »Editor. În partea dreaptă, veți vedea un meniu derulant Selectați pluginul de editat. Să alegem Snippet personalizat apoi faceți clic pe Selectați. Acum veți fi direcționat către custom-snippets.php fișierul pluginului.

adăugați fragmente la plugin-ul specific site-ului

Aici, puteți adăuga fragmentul la alegere sub linia: / * Începeți să adăugați funcții sub această linie * /

După introducerea fragmentului, faceți clic pe Actualizați fișierul.

Asta e!

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să creezi și să folosești un plugin specific site-ului pe site-ul tău WordPress. Acum mergeți mai departe și găsiți câteva fragmente de cod pe care le puteți adăuga pentru a vă îmbunătăți funcționalitățile WordPress.

De asemenea, poate doriți să consultați ghidul nostru cu privire la remedierea erorii care a stabilit conexiunea bazei de date în WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map