Cum să creezi un site de rețea socială ca Facebook cu WordPress

Cum se creează un site de rețea socială precum Facebook pe WordPress


Doriți să creați un site de rețele sociale precum Facebook cu WordPress?

WordPress este atât de flexibil încât vă permite să construiți orice fel de site-uri, inclusiv o rețea socială de nișă, cum ar fi Facebook. În acest articol, vă vom arăta cum să faceți un site de rețea socială de nișă precum Facebook cu WordPress.

De ce construiți o rețea socială de nișă?

Există multe rețele sociale precum Facebook, Twitter, Instagram, etc. Dar, aceste platforme sunt destinate tuturor și nu puteți controla publicul asupra lor. Puteți crea grupuri private pe Facebook care nu sunt accesibile publicului, dar din moment ce nu dețineți grupul, Facebook îl poate șterge oricând fără acordul dvs..

O rețea de socializare de nișă vă va oferi un control complet asupra utilizatorilor, a activităților utilizatorului și a rețelei în sine. Puteți construi un site web ca Facebook pentru utilizatorii dvs. pentru a-i permite să se conecteze între ei.

Crearea site-ului dvs. de rețea socială ca Facebook folosind BuddyPress

BuddyPress este un popular plugin WordPress care poate transforma orice site web WordPress într-o rețea socială. Este disponibil gratuit din depozitul WordPress.org.

Este livrat cu funcții similare ca Facebook, cum ar fi înregistrarea utilizatorilor, gestionarea profilurilor, grupuri de utilizatori și multe altele. Utilizatorii pot, de asemenea, să-și transmită reciproc cereri de prietenie și să comunice pe mesaje private. Ca administrator, puteți controla activitatea și nimeni nu vă poate șterge rețeaua socială de nișă.

Pasul 1: Cumpărați un nume de domeniu și Web Gazduire

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să achiziționați un nume de domeniu și web hosting.

Vă recomandăm să folosiți Bluehost. Este unul dintre cei mai populari furnizori de găzduire web și un partener oficial de găzduire WordPress.

Pentru utilizatorii IsItWP, aceștia oferă, de asemenea, un nume de domeniu gratuit, certificat SSL gratuit și o reducere excelentă la găzduirea web.

Recenzie Bluehost

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

De asemenea, poate doriți să consultați această recenzie completă a Bluehost!

Accesați site-ul Bluehost și faceți clic pe butonul Incepe buton. În continuare, vi se va cere să alegeți un plan de găzduire. Pentru o rețea de socializare Facebook, să selectăm planul de bază pe măsură ce tocmai începeți (include un nume de domeniu gratuit și un certificat SSL gratuit). Puteți face mereu upgrade mai târziu pe măsură ce site-ul dvs. crește.

Selectați un plan Bluehost

Acum trebuie să introduceți informațiile domeniului. Puteți proceda fie cu un domeniu existent pe care îl dețineți, fie îl achiziționați unul nou gratuit. Selectați cea mai bună opțiune care se potrivește situației dvs..

Bluehost Alegeți Domeniul

După alegerea unui nume de domeniu, trebuie să introduceți informațiile contului. Pentru înregistrare ușoară, vă puteți conecta cu Google și puteți finaliza configurația în câteva clicuri.

Crearea contului Bluehost

Apoi, derulați în jos până găsiți caseta de informații despre pachet. Puteți alege planul de bază pentru 12 luni, 24 de luni sau 36 de luni. De asemenea, arată că sunt selectați câțiva aditivi suplimentari, adăugând prețul total. Vă recomandăm să debifați suplimentele deoarece nu aveți nevoie de acestea imediat. Le puteți cumpăra întotdeauna mai târziu oricând doriți.

Alegerea planului de 36 de luni vă va oferi cea mai bună valoare pentru banii dvs..

Informații despre pachet Bluehost

În cele din urmă, trebuie să derulați în jos la pagina și să introduceți detaliile de plată. Trebuie să fiți de acord cu Termenii și condițiile lor, apoi faceți clic pe butonul Trimite buton.

Asta e!

V-ați abonat cu succes la un plan de găzduire. Continuați și creați o parolă pentru contul dvs..

După aceea, veți primi un e-mail cu detalii despre cum să vă conectați la panoul de control de găzduire web (cPanel), unde puteți gestiona totul, inclusiv fișiere web, e-mailuri și asistență.

Pasul 2: Configurați WordPress pentru site-ul dvs. de rețele sociale

Este ușor să configurați un site web precum Facebook cu WordPress.

Bluehost oferă instalarea WordPress cu 1 clic pe tabloul de bord. Trebuie să accesați contul dvs. Bluehost și să introduceți detaliile site-ului dvs. web. Va instala WordPress în câteva minute.

Cu Bluehost, nu trebuie să parcurgeți un proces manual de instalare WordPress. Acest lucru vă economisește timp și efort. Adăugați site-ul și linia dvs. de etichetă, selectați o temă și veți fi gata să începeți instantaneu cu WordPress.

Puteți modifica toate setările ulterior din tabloul de bord WordPress.

Pasul 3: selectați tema WordPress potrivită pentru rețeaua dvs. socială

În timp ce puteți găsi o mulțime de teme diferite pentru site-ul dvs. BuddyPress, vă recomandăm Kleo. Această temă transformă site-ul dvs. web într-un site alimentat de comunitate. În afară de BuddyPress, această temă acceptă și bbPress.

Continuați și instalați și activați tema Kleo. Pentru mai multe detalii, ar trebui să consultați ghidul nostru despre cum să instalați o temă WordPress.

Kleo WordPress Theme Review

Pasul 4: Instalați BuddyPress pentru crearea unui site web asemănător cu Facebook

Apoi, instalați și activați BuddyPress conecteaza. Pentru mai multe detalii, puteți vedea ghidul nostru despre cum să instalați un plugin WordPress.

După activare, trebuie să mergeți la Setări »BuddyPress pentru a arunca o privire la setările implicite ale pluginului.

Setările BuddyPress

Pagina de setări are mai multe file, inclusiv componente, opțiuni, pagini și credite.

În Componente tab, puteți bifați orice opțiune de activare sau dezactivare a setărilor. După efectuarea modificărilor, trebuie să faceți clic pe butonul Salvează setările butonul din partea de jos a paginii.

Salvați componente

În Opțiuni fila, puteți gestiona setările generale, de profil și de activitate. În mod implicit, aceste setări funcționează cu orice rețea socială.

Setări de opțiuni

Dacă intenționați să schimbați o opțiune, bifați marcajul de pe ea și accesați partea de jos a paginii pentru a face clic pe butonul Salvează setările buton.

În Pagini fila, puteți gestiona directoarele și paginile de înregistrare. Când instalați BuddyPress, creează automat paginile necesare, ceea ce înseamnă că setările implicite pot funcționa pentru rețeaua dvs. socială.

Setări pentru pagini

Dacă modificați orice setare a paginii, faceți clic pe butonul Salvează setările buton.

credite fila va afișa echipa din spatele pluginului BuddyPress.

Pasul 5: Crearea meniului de navigare pentru rețeaua dvs. socială de nișă

După setările generale, trebuie să creați un meniu de navigare pentru rețeaua dvs. socială. Acesta va ajuta utilizatorii să navigheze cu ușurință către alte pagini.

Pentru aceasta, trebuie să vizitați Aspect »Meniuri pagina în zona de admin WordPress. Și adăugați toate paginile BuddyPress în meniul dvs. de navigare.

Meniuri de navigare

Faceți clic pe butonul Salvați meniul buton pentru a continua.

În continuare, puteți vizita site-ul dvs. de rețea de socializare de nișă pentru a vedea paginile.

Pagini de site

Puteți face clic pe orice pagină BuddyPress, cum ar fi pagina Activitate. Acest lucru vă va arăta activitatea utilizatorului și vă permite, de asemenea, să postați o actualizare a stării la fel ca Facebook.

Pagina de activitate

Pluginul BuddyPress este compatibil cu temele populare WordPress. De asemenea, puteți găsi mai multe șabloane specifice BuddyPress pe internet. Deci, meniul de navigare va arăta grozav pe rețeaua de socializare de nișă.

Pasul 6: Rularea rețelei dvs. sociale cu BuddyPress

După ce ați configurat un site de rețea socială, este important să îl mențineți în funcțiune și să-i angajați pe utilizatori. Înseamnă, de asemenea, evitarea spamului și a conținutului moderat trimis de utilizatori.

Din fericire, BuddyPress vine cu câteva instrumente gata făcute pentru a vă ajuta să gestionați și să derulați fără probleme site-ul de rețea socială.

În primul rând, trebuie să vizitați Activitate pagina din meniul admin. De acolo, puteți gestiona activitatea utilizatorului recent. Vă permite să filtrați activitatea în funcție de membri, profiluri și fluxuri de activitate.

Setări activități

Puteți întreprinde acțiuni în vrac pentru a marca drept spam, pentru a șterge permanent și pentru a nu marca spam în activități.

În continuare, ar trebui să vizitați pagina Utilizatori pagină. De acolo, puteți întreprinde acțiuni în vrac pentru ștergerea utilizatorilor, editarea profilurilor, marcarea utilizatorilor de spam, etc. Puteți schimba rolurile utilizatorilor pentru a controla accesul lor la rețeaua dvs. socială.

Inscrierile utilizatorului

Puteți vizita, de asemenea, Gestionați înregistrările pagină pentru a verifica înregistrările de utilizator noi. De acolo, puteți aproba un utilizator și puteți șterge utilizatorii de spam.

Pasul 7: Adăugarea grupurilor în rețeaua dvs. socială

Grupurile de utilizatori sunt o caracteristică comună pe Facebook. De asemenea, puteți permite utilizatorilor rețelei dvs. sociale să creeze grupuri. Aceste grupuri funcționează ca comunități sociale în care utilizatorii pot adăuga alți membri, invita utilizatori, postează actualizări de stare etc..

Puteți vizita Grupuri pagina din zona dvs. de administrare WordPress pentru a crea primul grup de utilizatori. Faceți clic pe butonul Adăuga nou buton pentru a începe crearea grupului.

Adăugați grup nou

Începeți adăugând numele și descrierea grupului. În continuare, trebuie să faceți clic pe butonul Creați grup și continuați buton.

Creați un grup și continuați

După aceea, vă va afișa opțiunile de confidențialitate. Puteți crea grupuri publice, private sau ascunse. Cu fiecare opțiune de confidențialitate, puteți găsi termenii și condițiile care vă ajută să decideți cum doriți să rulați grupul.

Confidențialitatea grupului

De asemenea, puteți selecta mai jos setările invitațiilor de grup. Faceți clic pe butonul Urmatorul pas buton pentru a continua.

Acum trebuie să adăugați o fotografie de profil de grup și să faceți clic pe butonul Urmatorul pas buton.

Fotografia de profil a grupului

În următoarea opțiune, ar trebui să adăugați fotografia de copertă pentru grupul dvs. Faceți clic pe butonul Urmatorul pas buton.

După aceea, puteți invita utilizatorii să se alăture grupului dvs. Membrii pot, de asemenea, să caute grupul dvs. și să trimită solicitarea de a se alătura acestuia.

Adăugați membri la grup

Faceți clic pe butonul finalizarea buton și grupul este gata.

Utilizatorii dvs. pot vizita site-ul Grupuri pagina din meniul de navigare pentru a vedea toate grupurile din rețelele de socializare.

Pasul 8: Configurați notificări prin e-mail

Pentru a trimite alerte utilizatorilor despre activitatea recentă pe cronologia lor, puteți configura notificări prin e-mail și personalizați mesajele pentru utilizatori.

Viziteaza E-mailuri pagina în zona de admin WordPress. Dacă doriți să creați o nouă notificare prin e-mail, faceți clic pe butonul Adăuga nou buton.

Adăugați un e-mail nou

Există mai multe șabloane de e-mail pre-construite pe care le puteți edita și modifica în funcție de rețeaua socială de nișă.

Editați e-mailurile

Cu opțiunea de personalizare, puteți modifica culoarea de fundal, culoarea textului și dimensiunea textului pentru e-mailurile dvs. de notificare.

Opțiune de personalizare prin e-mail

Faceți clic pe butonul Publica buton pentru a stoca aceste setări.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să creezi un site de rețea socială precum Facebook pe WordPress. De asemenea, poate doriți să consultați ghidul nostru despre cum puteți crea un site web precum Reddit cu WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map