Cum să creezi un site web de la Scratch în 2020 (pas cu pas)

cum se face un site web


Căutați să construiți un site de la zero? Construirea unui site web de afaceri sau a unui site personal a fost destul de dificilă în trecut, mai ales dacă nu erați o persoană experimentată în tehnologie. Vestea bună este că, cu toate diferitele opțiuni disponibile pe internet astăzi, pornirea unui site web a devenit extrem de ușoară chiar și pentru utilizatorii experimentali non-tech. Aleluia!

Practic, dacă știți să citiți, indicați și faceți clic cu mouse-ul, atunci puteți crea un site web în mai puțin de 60 de minute.

Prin crearea de la zero a unui site web, vă puteți extinde accesul la o audiență mai largă și vă puteți conecta cu oameni cu gânduri similare de pe glob. Cu strategiile potrivite, site-ul dvs. vă poate ajuta, de asemenea, să vă construiți un flux constant de venituri online.

În acest articol, vă vom arăta cum să începeți un site pas cu pas, fără cunoștințe tehnice necesare.

Pentru confortul dvs., am organizat ghidul nostru final pentru crearea unui site web în 10 capitole diferite:

Contents

Capitolul 1: De ce construiți un site Web de la Scratch?

capitolul 1 de ce construiți un site web de la zero

Cu mii de site-uri web create în fiecare zi, s-ar putea să vă întrebați, de ce să începeți un site web? Există deja atât de mulți, cum ai putea concura? Dar, este important să vă amintiți, chiar dacă site-ul dvs. web nu este cel mai popular acolo, poate avea totuși avantaje mari pentru dvs..

Câteva avantaje ale lansării propriului dvs. site web includ:

 • Conectează-te cu oameni noi – Un site web propriu vă poate ajuta să vă conectați cu alte persoane cu gândire similară din întreaga lume.
 • Împărtășește-ți pasiunea – Dacă sunteți pasionați de ceva, puteți crea un site web pentru a împărtăși pasiunea cu ceilalți.
 • Ajută pe alții – Doriți să vă împărtășiți expertiza pentru a-i ajuta pe ceilalți? Un site web vă poate ajuta să faceți asta.
 • Obține un nou loc de muncă – Mulți angajatori caută candidați online. Prin crearea unui site web profesionist, puteți prezenta munca anterioară, care vă ajută să dețineți un nou loc de muncă.
 • Faceți bani în plus – Cu reclame, marketing afiliat sau vânzare de produse on-line, puteți construi un site web pentru a face singur bani în plus.
 • Promovează-ți afacerea – Dacă aveți o afacere existentă, puteți începe un site web pentru a vă promova afacerea și a obține noi clienți online.

În plus, în aceste zile, începerea unui site web este atât de ușoară. Așadar, nimic nu vă împiedică să vă creați propriul site, indiferent dacă este pentru afaceri sau pentru distracție.

↑ Reveniți la cuprins

Capitolul 2: Tipuri de site-uri web

realizarea diferitelor tipuri de site-uri web

Înainte de a face un site web, trebuie să decideți ce tip de site web trebuie să faceți. Tipul de site web pe care doriți să îl faceți este un pas important pentru a afla cum ar trebui să arate site-ul dvs. și ce aveți nevoie pe site-ul dvs. web.

Există o serie de tipuri diferite de site-uri web. Vom trece câteva dintre acestea mai jos pentru a vă ajuta să decideți ce tip de site web doriți să faceți.

Magazin online
Un magazin online, altfel cunoscut sub numele de site web de comerț electronic, este locul în care oamenii pot achiziționa produse direct de pe site-ul dvs. Probabil ați vizitat mai multe site-uri web de comerț electronic, cele mai multe mărci mari le au, cum ar fi Walmart, Amazon, Cea mai buna achizitie, si asa mai departe.

realizarea site-ului Amazon pentru comerț electronic

Puteți vizita aceste site-uri web, puteți achiziționa un produs online și puteți fi livrat la dvs. Dar magazinele online nu sunt doar pentru marci mari, companiile mai mici le pot avea și ele.

Pe un site web de comerț electronic, va trebui să enumerați produsele pe care le aveți de vânzare, care include o imagine, descrierea produsului și prețul. De asemenea, aveți nevoie de un coș de cumpărături și o pagină de checkout unde vizitatorii pot introduce informațiile de plată pentru a face o achiziție.

Deci, dacă intenționați să vindeți produse pe site-ul dvs. web, veți dori să creați un magazin online.

Blog
Un blog este un site web informațional, cu postări / articole actualizate periodic, scrise într-un stil informal, conversațional, prezentate în ordine cronologică inversă (cele mai noi postări pe blog în primul rând). Când blogurile au fost introduse pentru prima dată, oamenii le-au folosit mai ales ca un tip de jurnal online, unde ar împărtăși ceea ce au mâncat la micul dejun, ce au făcut în acea zi, și-au împărtășit gândurile etc..

Dar astăzi, blogurile sunt mult mai mult decât atât. Blogurile nu mai sunt doar distractive, puteți câștiga bani de la un blog adăugând anunțuri și linkuri de afiliere. În plus, oamenii pot vizita site-urile blogului nu doar pentru a citi despre viața cuiva, ci pentru a afla despre o mare varietate de subiecte. Unele nișe populare de blogging includ:

 • Mod de viata
 • Tech
 • antreprenoriat
 • Alimente / Rețete
 • Parenting
 • Sănătate / Fitness
 • Călătorie
 • Finanțe / Bugetarea

Unele exemple populare de bloguri includ propriul nostru, IsItWP, precum și WPBeginner, Pinch of Yum, TechCrunch, și Huffington Post.

site-ul blogului

Dacă doriți să vă împărtășiți cunoștințele pe un anumit subiect, ar trebui să alegeți să începeți un site web al blogului.

Pentru informații mai detaliate, consultați postarea noastră despre ce este un blog și diferențele dintre un blog și un site web.

Forum
Un site de forum este un site de discuții online în care oamenii pot ține conversații sub formă de mesaje postate. Acest lucru diferă de un site de chat live, deoarece forumurile nu sunt aproape niciodată live, iar mesajele pot fi citite oricând de pe oricine de pe site.

Un site web de forum, cunoscut și sub numele de forum de mesaje, este o ocazie pentru persoanele cu gândire similară să se reunească pentru a discuta o mare varietate de subiecte. De obicei, forumurile sunt organizate și aranjate în diferite subiecte, astfel încât utilizatorii să poată găsi cu ușurință ceea ce caută.

Unele site-uri populare de forumuri includ Quora și Reddit.

construirea unui site forum reddit

Dacă doriți să creați o comunitate online pentru utilizatori să discute un subiect sau o varietate de subiecte, luați în considerare crearea unui site web al forumului.

Rețeaua socială de nișă
Cu toții am auzit despre site-urile de rețele sociale precum Facebook și Twitter, care sunt platforme care se mândresc cu miliarde de utilizatori. Dar o rețea de socializare de nișă vizează doar un anumit segment al populației generale.

Pe o rețea de socializare de nișă, utilizatorii pot forma conexiuni cu alte persoane care sunt similare sau interesate de aceleași subiecte. De exemplu, puteți crea o rețea socială de nișă pentru proprietarii de câini sau pentru muzicieni profesioniști.

Unele populare rețele sociale de nișă includ Colegi de clasa, Last.fm, și Meetup.

colegi de clasă rețea socială de nișă

Vrei să creezi o comunitate strânsă de cavaleri care să le permită oamenilor cu gânduri similare să se conecteze între ei? Porniți un site de rețea socială de nișă.

Site-ul de membru
Un site de apartenență este un site web închis în care numai persoanele care s-au abonat pot accesa conținutul din spatele porții. „Poarta” este pur și simplu o barieră pe care o puneți în fața site-ului dvs. web, unde utilizatorii trebuie să se autentifice pentru a avea acces la conținutul dvs. exclusiv, la oferte speciale sau să interacționeze cu comunitatea. Un site de membru poate fi plătit, gratuit sau un pic de ambele.

Puteți transforma cu ușurință orice site web într-un site de membru, folosind un plugin WordPress precum ProfilePress sau MemberPress.

Unele site-uri de membru populare includ Lista de dorințe Insider, Speculatie linistita, și Autoritate de CopyBlogger.

wishlist-insider-membru-site-

Dacă doriți să creați un site web cu un sentiment VIP, luați în considerare crearea unui site de membru.

Site de afaceri statice
Un alt tip popular de site web este un site de afaceri static. Un site de afaceri static este un site web neschimbat, rar actualizat, care reprezintă și promovează o afacere specifică. Acest tip de site web există astfel încât oamenii să îți poată descoperi afacerea online și să poată previzualiza ceea ce ai de oferit.

Un site de afaceri static poate include adresa afacerii dvs., numărul dvs. de telefon, o pagină de contact și o imagine de ansamblu asupra activității dvs. De asemenea, acestea includ de obicei o pagină Despre, astfel încât potențialii dvs. clienți să poată să vă cunoască pe dvs. și pe datele dvs. de acreditare, o listă a serviciilor pe care le oferiți, fotografii de afaceri și recenzii sau mărturii.

Unele exemple de site-uri de afaceri statice includ Motiv minunat și site-urile de afaceri mici, cum ar fi Noile Peisaje Eco.

minunat-motiv-site

Deci, dacă doriți să creați o prezență online pentru afacerea dvs. mică și nu aveți produse pentru a vinde online, alegeți un site de afaceri static.

Sperăm, acum ați decis ce tip de site web trebuie să faceți. Următorul pas este să începi să-l construiești! Dar mai întâi, trebuie să alegeți creatorul de site-uri potrivit.

↑ Reveniți la cuprins

«Precedent: Capitolul 1 – De ce construiți un site Web de la Scratch?

Capitolul 3: Alegerea unui Web Builder

alegerea unui constructor de site-uri pentru pornirea unui site

Construirea unui site web era dificilă. Dacă îți doreai propriul site web, ar trebui să începi să-l construiești de la zero, ceea ce necesită un nivel expert al abilităților de codare. Sau ar trebui să angajați un designer web pentru a-l construi pentru dvs., ceea ce ar putea fi destul de scump. Din fericire, nu mai este cazul.

Există o serie de construitori de site-uri pe piață care vă permit să construiți cu ușurință un site web în cel mai scurt timp. Dar nu toți constructorii de site-uri web sunt creați în mod egal. Și cu atât de mulți dintre care să alegeți, de unde știți ce constructor de site-uri este cel mai potrivit pentru dvs.?

În următoarea secțiune, vom trece peste unii dintre cei mai buni producători de site-uri web. Vom discuta caracteristicile lor, ușurința de utilizare, prețul și multe altele, pentru a vă ajuta să decideți ce constructor de site-uri web este cea mai bună opțiune pentru construirea site-ului dvs..

3.1. Cel mai bun afișaj pentru constructorii de site-uri web

Următorii construitori de site-uri sunt prietenoși pentru începători, asta înseamnă că, cu oricare dintre aceste opțiuni, puteți face un site de la zero în câteva ore. Vom trece peste fiecare pentru a vă ajuta să decideți ce constructor de site-uri este cel mai potrivit pentru nevoile dvs..

Wix
Wix-site-constructor

Wix este drag and drop builder de site-uri care vă permite să creați orice tip de site cu ușurință. Puteți să vă proiectați propriul site web începând cu o ardezie goală sau puteți alege dintre peste 500 de șabloane realizate de designeri, care vor oferi site-ului dvs. un aspect profesionist într-o clipă. Puteți adăuga, de asemenea, fundaluri video, animații și multe altele, ușor.

Pro:

 • Liber – Cu Wix, puteți crea un site web gratuit. Planul lor gratuit vă permite să creați un site web de drag and drop simplu, cu funcții limitate.
 • Design responsiv – Orice site web creat de Wix va fi optimizat pentru dispozitive mobile, tablete și desktop. Acest lucru înseamnă indiferent de dispozitivul pe care îl utilizează vizitatorii site-ului dvs., site-ul dvs. web se va adapta în consecință.
 • Caracteristici avansate – Cu Wix puteți integra cu ușurință funcții avansate, cum ar fi adăugarea unui magazin de comerț electronic. Wix oferă, de asemenea, instrumente SEO și ghiduri care vă ajută să vă optimizați site-ul pentru traficul organic.

Contra:

 • Anunțuri marca Wix – Wix afișează anunțuri de marcă pe site-ul dvs. web cu planul gratuit, trebuie să faceți upgrade la un plan premium pentru a elimina anunțurile.
 • Personalizare limitată – Personalizarea este limitată cu Wix. Trebuie să faceți upgrade la un plan premium pentru a avea acces la mai multe funcții, și chiar atunci este în continuare limitat în comparație cu alți constructori de site-uri. De exemplu, dacă doriți să acceptați plăți online pe site-ul dvs. web, trebuie să faceți upgrade la un plan de afaceri începând de la 20 USD pe lună.
 • Fără export – Wix nu oferă nicio modalitate de a exporta datele site-ului dvs. web. Așadar, dacă doriți să vă mutați site-ul pe o altă platformă în viitor, nu există nicio modalitate ușoară de a face acest lucru.

Preț:
Puteți construi un site simplu de la zero gratuit cu Wix. Dar pentru a avea acces la funcții mai puternice și a elimina anunțurile marca Wix, trebuie să faceți upgrade la un plan web plătit. Aceste planuri variază de la 5 USD / lună – 29 USD / lună. După cum am menționat anterior, dacă doriți să porniți un site web de comerț electronic cu Wix, va trebui să faceți upgrade la o companie & Plan de comerț electronic, cuprins între 20 $ / lună – 35 USD / lună.

GoDaddy Website Builder
GoDaddy-site-constructor

GoDaddy este un cunoscut registrator de domenii și furnizor de servicii de găzduire, dar oferă și un simplu constructor de site-uri de drag and drop. Acestea oferă o serie de șabloane de constructor de site-uri pentru a vă începe. În plus, aceste șabloane sunt ușor de personalizat utilizând secțiunile de mixare și potrivire.

Pro:

 • Instrumente de marketing – GoDaddy Website Builders vine cu o serie de instrumente de marketing, inclusiv SEO și e-mail marketing, pentru a vă stimula prezența online.
 • Opțiuni de tip site web – Acest constructor de site-uri vă permite să creați o serie de tipuri de site-uri diferite. Puteți adăuga cu ușurință un blog sau un magazin de comerț electronic pe site-ul dvs..
 • Mobile-Friendly – Toate site-urile web create pe GoDaddy Website Builder sunt mobile.

Contra:

 • Personalizare limitată – Acest constructor de site-uri web oferă mai puține opțiuni de proiectare și mai puține funcții pentru site-ul dvs. decât alte opțiuni.

Preț:
Nu există niciun plan gratuit oferit cu acest constructor de site-uri. Puteți începe cu GoDaddy Website Builder pentru doar 5,99 USD / lună cu Planul personal. Dacă doriți să acceptați plăți sau donații online cu PayPal pe site-ul dvs. web, va trebui să faceți upgrade la planul de afaceri pentru 9,99 USD / lună.

Doriți să faceți un site de comerț electronic cu GoDaddy Website Builder? Atunci va trebui să alegeți cel mai scump plan, Magazinul online, care vă va costa 29,99 USD / lună.

Shopify
Shopify-site-constructor

Shopify este un cunoscut constructor de site-uri web orientat către site-urile de comerț electronic. Acest constructor de site-uri web vă permite să faceți un magazin online în cel mai scurt timp, fără a fi nevoie să faceți probleme cu niciun cod. Acestea oferă o tonă de teme gratuite și plătite, personalizabile pentru a oferi magazinului online un aspect profesionist într-o clipă.

Pro:

 • Plăți online – Puteți accepta plăți pe Shopify fără conturi terțe. În plus, integrează fără probleme cu peste 100 de gateway-uri de plată terțe.
 • Instrumente avansate de marketing – Shopify oferă instrumente avansate de marketing, precum instrumente SEO și bloguri integrate. În plus, oferă rapoarte de bord de marketing, astfel încât să puteți urmări performanțele magazinului dvs. online.
 • Mobile-Friendly – Magazinul dvs. online va arăta grozav, indiferent de ce utilizatori de dispozitive vă vizionează site-ul.

Contra:

 • Taxe de tranzactie – Dacă utilizați o poartă de plată externă, vi se va percepe o taxă de tranzacție grea, cuprinsă între 0,5 și 2%.
 • Aplicații scumpe – Aplicațiile pentru integrarea social media, chat-ul live, vânzările flash și multe altele trebuie achiziționate separat. Acest lucru poate face personalizarea magazinului online foarte scump.

Preț:
Puteți începe cu Shopify pentru 29 $ / lună cu planul de bază, acesta include o taxă de tranzacție de 3%. Puteți face upgrade la al doilea plan cel mai înalt, 79 USD / lună, pentru a reduce taxa de tranzacție la 1%. Dacă doriți să reduceți taxa de tranzacție la 0,5% și să accesați toate funcțiile avansate de care aveți nevoie pentru a rula magazinul online, va trebui să faceți upgrade la cel mai scump plan, care costă 299 USD / lună..

Squarespace
Squarespace-site-constructor

Squarespace este un alt constructor de site-uri popular care vine cu tot ce ai nevoie pentru a construi un site personal sau de afaceri. Acestea oferă o serie de șabloane uimitoare concepute pentru o varietate de industrii și nișe pentru a-ți transforma site-ul într-o secundă. În plus, fiecare șablon are o serie de funcții personalizabile.

De asemenea, consultați ghidul nostru pas cu pas la trecerea de la Squarespace la WordPress.

Pro:

 • Lățime de bandă & Depozitare – Cu oricare dintre planurile lor, obțineți lățime de bandă nelimitată și spațiu de stocare nelimitat.
 • Fără comisioane de tranzacție – Nu veți primi taxe de tranzacție pentru tranzacțiile de comerț electronic cu planurile lor de bază sau avansate de comerț electronic.

Contra:

 • Fără plan gratuit – Spațiul spațial nu oferă niciun plan gratuit, spre deosebire de alți constructori de site-uri. În plus, planul lor de pornire este mai ieftin decât alți constructori de site-uri.
 • Nu există aplicații terțe – Spațiul nu permite nicio aplicație sau extensie terță parte.

Preț:
Planul personal pentru Squarespace costă 12 USD / lună, aceasta include posibilitatea de a construi pagini nelimitate. Dacă doriți să adăugați un magazin de comerț electronic pe site-ul dvs. web, va trebui să faceți upgrade la planul lor de afaceri, care costă 18 USD / lună cu o taxă de tranzacție de 3%. Dacă doriți să eliminați taxele de tranzacție, va trebui să faceți upgrade la planul de bază al magazinului online pentru 26 USD / lună.

WordPress.org
WordPress-site-constructor

WordPress.org este cel mai popular constructor de site-uri web din toate timpurile și deține peste 30% din toate site-urile de pe web. Cu WordPress, cunoscut și ca WordPress self-gazduit, puteți construi cu ușurință orice tip de site web pe care doriți, inclusiv un blog, un site web pentru afaceri mici sau întreprinderi, magazin de comerț electronic, portofoliu și multe altele.

Pro:

 • Personalizare interminabilă – Cu WordPress veți avea acces la mii de teme gratuite și plătite pentru a transforma aspectul site-ului dvs. web. În plus, puteți schimba tema cu ușurință, oricând doriți. De asemenea, veți avea acces la mii de pluginuri gratuite și plătite pentru a personaliza și a adăuga o putere suplimentară site-ului dvs. web. Crearea unui site web complet personalizat este ușor și accesibil cu WordPress.
 • Control – Când utilizați WordPress, aveți un control complet asupra site-ului dvs. web.

Contra:

 • Curba ușoară de învățare – Învățarea modului de utilizare a WordPress necesită un pic de timp. Cu toate acestea, există plugin-uri pe care le puteți utiliza pentru a face procesul mai ușor, cum ar fi constructorii de pagini drag and drop.
 • Nu pot crea un site web gratuit – Nu puteți crea un site web gratuit cu WordPress.org, va trebui să plătiți pentru găzduire și un nume de domeniu.

Preț:
În timp ce software-ul WordPress este liber de utilizat, trebuie să cheltuiți bani pentru a face un site web. Va trebui să achiziționați un nume de domeniu și o găzduire web, dar nu vă faceți griji, acestea pot fi foarte accesibile în funcție de furnizorii pe care îi alegeți. În plus, vom examina cum să achiziționați un nume de domeniu și găzduire web în continuare în acest ghid.

3.2. De ce recomandăm WordPress.org?

WordPress este de departe cea mai bună alegere pentru construirea unui site web. Este cel mai popular constructor de site-uri web dintr-un motiv. Puteți utiliza WordPress pentru a construi orice tip de site web pe care îl doriți, fie că este un site web de afaceri, blog, site de apartenență, site forum, site de comerț electronic și așa mai departe. În plus, cu WordPress, obțineți acces instant la orice caracteristică de care aveți nevoie pentru a face site-ul dvs. de succes.

De asemenea, consultați articolul nostru despre cele mai bune cărți WordPress pentru mai multe resurse pe WordPress.

Să trecem rapid la motivele pentru care WordPress.org este cel mai bun constructor de site-uri:

 • Liber – WordPress este liber de utilizat. Trebuie să achiziționați un nume de domeniu și găzduire web, dar chiar și cu aceste costuri, WordPress este în continuare unul dintre cei mai accesibili construitori de site-uri web acolo.
 • Popular – Având peste 30% din toate site-urile online, WordPress este cel mai folosit constructor de site-uri de departe. În număr este siguranță.
 • Comunitate – Există o comunitate WordPress uriașă online. Oricând aveți o problemă sau aveți nevoie de un răspuns la o întrebare, puteți găsi tone de articole, tutoriale și discuții online pentru a vă ajuta.
 • tematică & Plugin-uri – Cu alți constructori de site-uri, trebuie să plătiți suplimentar pentru a avea acces la pluginuri care adaugă mai multă putere și personalizare site-ului dvs. web. Dar cu WordPress, veți avea acces instantaneu la mii de pluginuri gratuite. Nu numai că, dar oferă, de asemenea, mii de teme gratuite.
 • Ușor de folosit – În timp ce WordPress obișnuiește să se obișnuiască, este de fapt foarte simplu și ușor de utilizat. Instalarea WordPress în sine nu necesită deloc timp, mulți furnizori de găzduire furnizează instalarea WordPress cu 1 clic.

Așadar, în general, vă recomandăm să folosiți WordPress pentru a vă construi site-ul. Chiar și începătorii completi pot realiza un site web personalizat complet cu WordPress în cel mai scurt timp.

Totuși, nu vă confundați WordPress.org cu WordPress.com. Vă recomandăm să vă construiți site-ul cu WordPress.org deoarece obțineți un control complet asupra site-ului dvs. web, opțiuni de personalizare nelimitate și este și mai puțin costisitor. Pentru mai multe detalii, consultați articolul nostru comparând WordPress.com cu WordPress.org.

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 2 – Tipuri de site-uri web

Capitolul 4: Configurați site-ul dvs. cu WordPress – Ghidul tehnic

capitolul 4 începe un site

WordPress este cea mai populară platformă de constructor de site-uri web disponibilă pe internet. Acesta alimentează peste 30% din toate site-urile web astăzi.

WordPress face incredibil de simplu să creezi un site web de la zero. Puteți personaliza cu ușurință aspectul și caracteristicile site-ului dvs., instalând tema potrivită, respectiv plugin-uri (aplicații).

Partea cea mai bună este că nu trebuie să cunoașteți niciun cod sau să fiți priceput în tehnologie. Vă vom ajuta să faceți ca site-ul dvs. WordPress să funcționeze în mai puțin de o oră. Tot ce trebuie să faceți este să urmați ghidul pas cu pas de mai jos.

4.1. Alegerea unei platforme – Self-Hosted WordPress

Deoarece există multe tone de construitori de site-uri din care să alegeți, este ușor să fiți copleșiți. Chiar dacă mulți constructori de site-uri sunt liberi să folosească, recomandăm întotdeauna să începeți un site web pe o platformă WordPress self-hosting.

wordpress

Cu un constructor de site-uri gratuit, nu puteți configura un nume de domeniu personalizat. De exemplu, nu veți putea obține un domeniu personalizat precum:

www.mycoolwebsite.com

În schimb, veți fi blocat cu ceva de genul:

www.freewebsitebuilder.com/mycoolwebsite.com.

Ceea ce nu este la fel de profesionist și este mai dificil să-și amintească vizitatorii. Un constructor de site-uri gratuit afișează, de asemenea, anunțuri irelevante, ceea ce face ca site-ul dvs. web să arate și neprofesional și vă poate enerva vizitatorii. Dacă doriți să configurați un nume de domeniu personalizat și să eliminați reclamele lor, atunci aproape fiecare constructor de site-uri vă solicită să vă abonați la un plan premium, care este destul de scump.

Un alt dezavantaj este că interfața majorității constructorilor de site-uri web este dotată cu o mulțime de opțiuni umflate de care nu veți avea nevoie niciodată. Acest lucru face ca crearea unui site web să fie o sarcină obositoare pentru utilizatorii începători.

Pe de altă parte, o platformă WordPress self-hosting vă oferă un control deplin asupra site-ului dvs. Interfața este ordonată și puteți extinde cu ușurință funcțiile site-ului dvs. prin simpla instalare a pluginurilor de care aveți nevoie. În plus, WordPress oferă mii de plugin-uri gratuite, acest lucru vă permite să faceți site-ul dvs. mai puternic fără niciun cost.

În plus, puteți găsi mii de teme gratuite WordPress din depozitul oficial de teme care vă permit să personalizați cu ușurință aspectul site-ului dvs. așa cum doriți.

4.2. Cumpărați un nume de domeniu și un cont de gazduire

Pentru a porni un site web pe site-ul propriu WordPress.org, va trebui să dețineți un nume de domeniu și un cont de găzduire web.

Numele domeniului: Numele dvs. de domeniu este adresa site-ului (URL) site-ului dvs. de pe internet, cum ar fi Google.com sau IsItWP.com. Este ceea ce tipurile clienților dvs. în browserele lor pentru a accesa site-ul dvs. web. Un nume de domeniu costă, de obicei, în jur de 14,99 USD pe an.

Legate de: Cel mai bun instrument generator de site-uri (absolut gratuit)

web hosting: Contul dvs. de găzduire web este locul în care conținutul și fișierele site-ului dvs. web sunt stocate online. Gândiți-vă la el ca la casa fizică a site-ului dvs. web. Când un vizitator încearcă să acceseze site-ul dvs. web, introducând adresa web (numele de domeniu), va fi direcționat către site-ul web pe care l-ați configurat pe serverul dvs. de găzduire web. Gazduirea web costă de obicei 7,99 USD pe lună.

Costul combinat al unui nume de domeniu și al găzduirii poate fi destul de costisitor, mai ales dacă abia începeți.

Acesta este motivul pentru care am elaborat un acord cu Bluehost pentru a oferi utilizatorilor noștri un nume de domeniu GRATUIT și cu peste 60% reducere la găzduire web. Este foarte mult să începeți.

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Bluehost este una dintre cele mai mari companii de găzduire din lume. Lucrează cu comunitatea WordPress din 2005 și sunt un furnizor de gazduire recomandat oficial chiar de WordPress. Citiți recenzia noastră Bluehost pentru mai multe informații.

Notă: credem în transparență deplină. Dacă achiziționați găzduire folosind linkul nostru de trimitere, atunci vom primi o mică comision fără niciun cost suplimentar. Veți beneficia de fapt o reducere la găzduire + un nume de domeniu gratuit + SSL gratuit. Putem primi un comision de la aproape orice companie de găzduire, dar recomandăm produse care credem cu adevărat că vor oferi valoare cititorilor noștri.

Pentru a începe site-ul dvs. WordPress, accesați site-ul Bluehost și faceți clic pe butonul Începeți acum buton.

creați un site web pe bluehost

În pagina următoare, vi se va cere să alegeți un plan. Deoarece tocmai ați început, ar trebui să alegeți planul de bază. Include un nume de domeniu gratuit și un certificat SSL gratuit. Puteți face mereu upgrade mai târziu pe măsură ce site-ul dvs. crește.

selectați un plan bluehost pentru a porni un site web

Pe ecranul următor, vi se va cere să alegeți un domeniu existent pe care îl dețineți sau puteți achiziționa un domeniu nou gratuit. Continuați și cumpărați una nouă, deoarece este gratuită.

achiziția domeniului bluehost

Acum vi se va solicita să introduceți informațiile contului. Pentru o înregistrare ușoară, vă puteți conecta cu Google doar cu câteva clicuri.

crearea contului bluehost

După introducerea detaliilor dvs., derulați în jos în pagină până găsiți caseta cu informații despre pachet. Puteți selecta planul de bază pentru 12 luni, 24 de luni sau 36 de luni. De asemenea, puteți vedea că sunt selectați câteva suplimente, care adaugă prețul total. Vă recomandăm să debifați suplimentele deoarece nu veți avea nevoie de acestea imediat. Le puteți cumpăra întotdeauna mai târziu dacă nevoile dvs. se schimbă.

Alegerea planului de 36 de luni vă va oferi cea mai bună valoare pentru banii dvs..

informații despre pachet bluehost

După ce ați ales alegerea planurilor, derulați în continuare în jos pentru a introduce detaliile de plată. Trebuie să fiți de acord cu Termenii și condițiile lor, apoi faceți clic pe Trimiteți.

Asta e!

V-ați abonat cu succes la un plan de găzduire. Vi se va solicita să creați o parolă pentru contul dvs..

În continuare, veți primi un e-mail cu detalii despre cum să vă conectați la panoul de control de găzduire web (cPanel) unde puteți gestiona totul, de la găzduirea fișierelor la e-mailuri și asistență.

4.3. Instalați WordPress pe gazda dvs. web

Cu Bluehost, nu trebuie să parcurgeți un proces de instalare WordPress separat, deoarece Bluehost instalează WordPress în mod implicit. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți tema dvs. WordPress, să specificați numele și eticheta pentru site-ul dvs. web și veți fi gata să începeți cu WordPress.

După abonarea la planul de găzduire, vi se va solicita să alegeți o temă WordPress. Puteți alege orice în acest pas, deoarece puteți oricând să schimbați tema mai târziu (vă vom arăta cum să o faceți într-un pas ulterior al acestui tutorial). Partea cea mai importantă este să începeți să vă construiți site-ul, astfel încât orice temă va face treaba deocamdată.

alege o temă

Vi se va solicita apoi să alegeți numele și linia de etichetă pentru site-ul dvs. web.

creați un nou site web wordpress

După specificarea detaliilor, faceți clic pe Următor →. Bluehost va instala acum WordPress pentru tine și, odată terminat, vă va arăta un ecran de acest fel:

instalarea wordpress a reușit

Vă puteți autentifica pe site-ul dvs. anexând wp-admin la adresa URL. Iată cum ar trebui să arate adresa URL de autentificare WordPress:

http://example.com/wp-admin

Acum vă puteți autentifica pe site-ul dvs. WordPress cu datele de acreditare trimise la adresa dvs. de e-mail.

autentificare wordpress

4.4. Schimbă-ți tema WordPress

Cu WordPress, puteți modifica cu ușurință aspectul vizual al site-ului dvs. web. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți tema WordPress potrivită și să o instalați pe site-ul dvs. WordPress.

Tema implicită WordPress este bună, dar dacă doriți un aspect diferit pentru site-ul dvs., atunci puteți găsi o temă alternativă din directorul tematic oficial și să o instalați pe site-ul dvs. Găsirea temei perfecte vă va permite să faceți site-ul cu adevărat al vostru și să-i dați acel sentiment personal de „dvs.”.

Este foarte recomandat să aruncăm o privire la lista noastră de teme WordPress de top înainte de a vă arunca și a instala o temă aleatorie.

Dacă alegeți o temă premium, atunci ea trebuie descărcată de pe site-ul vânzătorului cu tema și încărcată pe WordPress.

Dacă decideți să mergeți cu o temă gratuită WordPress din depozitul tematic oficial, atunci o puteți instala direct din tabloul de bord WordPress fără o descărcare manuală de pe computer.

Pentru a instala o temă gratuită, navigați la Aspect »Teme în tabloul de bord WordPress. Apoi faceți clic pe butonul Adaugă temă nouă cutie.

adăugați o nouă temă

Aceasta vă va arăta câteva teme prezentate în tabloul de bord. Înainte de instalare, puteți chiar să priviți previzualizarea și detaliile acesteia făcând clic pe imagine.

De asemenea, puteți filtra teme bazate pe machete, funcții și nișa site-ului dvs., făcând clic pe butonul Filtru caracteristic buton.

filtrul de caracteristici de temă

În colțul din dreapta, introduceți numele temei în bara de căutare. După ce ați găsit tema perfectă, treceți peste imaginea acesteia, apoi faceți clic pe butonul Instalare buton. Apoi, faceți clic pe butonul Activati buton pentru a schimba aspectul site-ului dvs. web.

instalarea temei

4.5. Creați-vă prima pagină

După ce ați schimbat aspectul site-ului dvs., este timpul să creați o nouă pagină pe site-ul dvs..

În meniul din stânga tabloului de bord WordPress, puteți găsi două opțiuni similare care sunt adesea confuze pentru începători: Mesaje și Pagini.

Alege Pagini dacă doriți să creați pagini de sine stătătoare pe site-ul dvs. WordPress, cum ar fi o pagină Despre noi, pagina de contact, pagina Termeni de serviciu etc..

Alege Mesaje dacă doriți să creați o postare pe blog care să apară în ordine cronologică inversă (mai noi mai întâi) pe site-ul dvs. WordPress. Postările sunt, de asemenea, organizate în categorii și etichete. Puteți citi diferență între categorii și etichete pentru mai multe informații despre acest lucru.

Pentru a crea prima pagină, accesați editorul de pagini făcând clic pe Pagini »Adaugă nou. Veți vedea editorul unde puteți începe să creați pagina. Va trebui să adăugați un titlu pentru pagina dvs. înainte de a începe să scrieți conținut în editorul de pagini. Acum faceți clic pe butonul „+“ buton pentru a adăuga un bloc.

Veți vedea mai multe opțiuni aici. Acum selectați blocul pe baza a ceea ce doriți să adăugați la pagina dvs. Dacă doriți să adăugați un alineat, selectați opțiunea de paragraf; pentru imagini selectați opțiunea de imagine și apoi încărcați o imagine de pe computerul local sau selectați una din bibliotecă și așa mai departe.

4.6. Configurarea unei pagini de pagină statice

În mod implicit, WordPress arată cele mai recente postări ale blogului dvs. ca pagină de pornire în loc de pagină statică. Dacă doriți să setați o pagină personalizată ca pagină de pornire, urmați pur și simplu pașii de mai jos.

După crearea unei pagini, accesați Setări »Citire în tabloul de bord de admin WordPress. În Se afișează pagina dvs. de pornire opțiune, va trebui să alegeți O pagină statică și selectați pagina pe care doriți să o afișați ca prima pagină în meniul derulant. După ce ați terminat, faceți clic pe butonul Salvează modificările buton.

pagina principală statică

4.7. Adăugați un meniu de navigare

Meniul dvs. de navigare se lipeste în partea de sus a site-ului dvs. web, astfel vizitatorii dvs. pot găsi cu ușurință cele mai importante pagini și link-uri, ceea ce face ușor explorarea site-ului dvs..

Pentru a adăuga un meniu de navigare, trebuie să accesați Aspect »Meniuri în administratorul dvs. WordPress Specificați un nume de meniu în Nume meniu câmp (acest lucru este deosebit de util dacă tema dvs. acceptă mai multe meniuri de navigare). Apoi apasa Creați meniu.

creați meniu în WordPress

Acum puteți alege dintre paginile, postările, link-urile personalizate și categoriile existente. După ce selectați ceea ce considerați că merită să fie afișat, faceți clic pe Adăugați în meniu. Cu drag and drop, puteți poziționa structura meniului. Apoi, va trebui să specificați locația afișată și să faceți clic pe Salvați meniul.

poziția structurii meniului

4.8. Adăugați și personalizați widgeturile

Pe site-ul dvs. WordPress, puteți adăuga cu ușurință widgeturi în bara laterală și în alte locații gata pentru widget, cum ar fi subsolul site-ului, antetul, etc..

Adăugarea unui widget vă permite să adăugați conținut personalizat / dinamic. Vă permite să adăugați lucruri precum meniuri, calendare, formulare de contact, galerii și alte articole în bara laterală sau în zona de subsol a site-ului dvs..

Puteți adăuga un widget accesând Aspect »Widgets și selectați dintre widget-urile disponibile. Pur și simplu trageți și plasați funcțiile preferate în zona widgetizată a site-ului dvs. WordPress.

adăugați widget-uri în wordpress

4.9. Personalizați WordPress cu pluginuri

Frumusețea WordPress este că puteți îmbunătăți cu ușurință capabilitățile site-ului dvs. prin simpla instalare a pluginurilor potrivite. Gândiți-vă la pluginuri ca aplicații pentru site-ul dvs. web (adică formular de contact, galerie etc.).

La fel ca temele WordPress, puteți găsi și instala cu ușurință plugin-uri gratuite din depozitul de pluginuri WordPress din tabloul de bord WordPress.

Tot ce trebuie să faci este să vizitezi Pluginuri »Adaugă nou. Utilizați caseta de căutare din colțul din dreapta pentru a găsi un plugin și faceți clic pe butonul Instaleaza acum buton. După instalare, faceți clic pe butonul Activati buton pentru a începe să funcționeze.

instalați un plugin

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 3 – Alegerea unui Web Builder

Capitolul 5: Configurarea setărilor site-ului dvs. Web

configurarea setărilor site-ului

În continuare, veți dori să configurați setările site-ului dvs. web. Configurarea setărilor de bază ale WordPress este importantă pentru funcționarea site-ului dvs. Există câteva setări cheie ale site-ului web pe care ar trebui să vă concentrați, le vom trece pe cele de mai jos.

5.1. Faceți site-ul dvs. vizibil pentru Google

În primul rând, trebuie să vă asigurați că site-ul dvs. web este vizibil pentru Google. Acest lucru permite clasificarea site-ului dvs. web în rezultatele motorului de căutare, ceea ce va permite utilizatorilor să vă găsească mai ușor pe web.

În tabloul de bord WordPress, accesați Setări, apoi la Citind secțiune. În secțiunea Vizibilitate motorul de căutare, asigurați-vă că nu este bifată caseta.

personaliza-wordpress-settings

5.2. Setați Structura Permalink

În continuare, veți dori să setați structura de legături permanente. O legătură permanentă este adresa web folosită pentru a face legătura cu conținutul dvs. În mod implicit, WordPress stabilește structura permalink, dar nu este cea mai optimizată. În schimb, veți dori o structură permanentă care să ajute motoarele de căutare și vizitatorii site-ului dvs. să înțeleagă cu ușurință conținutul dvs..

Deci, du-te la Setări, apoi la permalinks. Sub Setările comune, selectează Numele postului opțiune.

wordpress-permalinks

5.3. Comentarii și notificări

Dacă inițiați un blog sau un blog pe site-ul dvs. web, veți dori, de asemenea, să configurați setările de comentarii pentru site-ul dvs. web.

Orice blog ar trebui să permită utilizatorilor să comenteze postări, acest lucru sporește implicarea pe site-ul dvs. web, crește timpul pe care utilizatorii îl petrec pe pagină și încurajează vizita site-ului dvs. din nou.

Pentru a configura comentariile, accesați Setări, apoi Discuţie. Aici puteți alege dacă doriți să permiteți oamenilor să comenteze articole noi și să permiteți notificări de linkuri de pe alte bloguri (pingbacks și trackbacks) la articole noi.

WordPress-comentarii notificări

De asemenea, puteți decide dacă doriți ca comentatorii să le completeze numele și e-mailul înainte de a comenta sau de a fi înregistrat și conectat pentru a comenta. În plus, puteți alege să primiți o notificare prin e-mail oricând cineva comentează pe blogul dvs..

5.4. Actualizați fusul dvs. orar

De asemenea, ar trebui să vă asigurați că site-ul dvs. WordPress este setat la fusul orar corect. Activitățile și plugin-urile programate vor merge până la momentul în care este configurat WordPress-ul tău.

Așadar, dacă vă asigurați că site-ul dvs. WordPress este setat la fusul dvs. orar corect, accesați Setări și apoi la General.

wordpress-fus orar

În meniul derulant alături de Fusul orar, alegeți un oraș în același fus orar ca tine sau un decalaj de fus orar UTC.

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 4 – Crearea unui site web – Ghid tehnic (pas cu pas)

Capitolul 6: Instrumente WordPress esențiale & Tutoriale (de bază)

capitolul 6 pluginuri și tutoriale esențiale

Indiferent de tipul de site web pe care doriți să îl creați, va trebui să adăugați aceleași caracteristici esențiale (cum ar fi capacitatea de a crea un formular de contact, posibilitatea de a adăuga cu ușurință etichete SEO ș.a.).

Cu WordPress, puteți adăuga cu ușurință acele funcții fără a angaja un dezvoltator sau a scrie o singură linie de cod. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți pluginul potrivit și să îl instalați pe site-ul dvs..

Vom explica …

 1. Cum să adăugați un formular de contact pe site-ul dvs. web
 2. Cum să urmăriți vizitatorii utilizând Google Analytics
 3. Cum să îmbunătățiți SEO-ul site-ului dvs.

6.1. Cum să adăugați un formular de contact pe site-ul dvs. web

Indiferent de nișa, dimensiunea și scopul site-ului dvs., este esențial să adăugați un formular de contact. Când s-au adăugat formularele de contact, vizitatorii dvs. vă pot contacta cu ușurință direct de pe site-ul dvs. web, fără a fi nevoie să vă conectați la contul lor de e-mail.

WPForms este cel mai bun plugin de formular de contact pentru începătorii WordPress. Vă permite să creați formulare de contact cu un constructor drag and drop și vă permite să publicați formularele pe care le creați oriunde pe site-ul dvs. cu ușurință.

Alte câteva avantaje ale utilizării WPForms:

 • Creați orice tip de formulare online fără probleme, cum ar fi formularele de contact, formularele de donație, formularele de înregistrare, formularele de înscriere și multe altele …
 • Toate formularele pe care le creați cu WPForms vor răspunde 100%, ceea ce înseamnă că funcționează pe browsere mobile, tablete și desktop..
 • Integrați perfect formularul cu instrumentele dvs. preferate de marketing prin e-mail sau aplicațiile web ale terților.
 • Și altele…

Citiți recenzia completă a WPForms pentru mai multe informații.

Pentru a crea un formular pe blogul dvs., va trebui să instalați WPForms navigând în Pluginuri »Adaugă nou. Căutați pluginul WPForms și, atunci când apare, faceți clic Instaleaza acum, apoi faceți clic pe Activati.

instalați wpforms

Acum veți fi direcționat către pagina frumoasă de bun venit pentru WPForms. Puteți face clic fie pe Creați prima dvs. formă buton sau faceți clic WPForms »Adaugă nou pentru a crea prima dvs. formă.

creează-ți prima formă

În continuare, vi se va solicita să alegeți un șablon. Puteți selecta unul dintre șabloanele premade sau începe cu un formular gol. Dacă doriți, puteți da un nume personalizat primului formular de contact.

alege un model de formular

WPForms facilitează construirea unui formular cu drag and drop. Faceți clic pe câmpurile de formular corespunzătoare din panoul din stânga pentru a le adăuga la formularul dvs. De asemenea, le puteți aranja sau chiar elimina cu ușurință orice câmpuri inutile. După efectuarea modificărilor necesare, faceți clic Salvați.

creați o formă simplă

În continuare, accesați tabloul de bord și faceți clic pe WPForms »Toate formularele. Acum veți vedea toate formularele pe care le-ați creat. Chiar lângă numele formularului, veți vedea codul scurt al formularului. Copiați acest shortcode.

WPForms

Acum accesați postarea sau pagina unde doriți să adăugați formularul și faceți clic pe butonul „+“ semnează în colțul din stânga sus al editorului tău Gutenberg.

Folosind câmpul de căutare căutați cod scurt. Selectați-l când ați găsit Veți avea următoarele pe ecran.

Acum lipiți codul scurt pe care l-ați copiat anterior și lipiți-l în câmpul dat și apăsați pe Publica butonul din dreapta ta.

Asta e! Acum ați publicat cu succes un formular de contact.

Doriți să creați un formular de contact modul cel mai ușor? Începeți cu WPForms astăzi.

Vrei să începi cu versiunea gratuită în schimb? Încerca WPForms Lite.

6.2. Cum să urmăriți vizitatorii utilizând Google Analytics

Dacă doriți să vă creșteți traficul site-ului, atunci va trebui mai întâi să înțelegeți cum oamenii găsesc site-ul dvs. web și ce fac atunci când ajung acolo.

Cel mai simplu mod de a urmări interacțiunile utilizatorilor de pe site-ul dvs. este folosind Google Analytics. Google Analytics este cea mai bună soluție de urmărire pentru site-uri web și este complet liber de utilizat.

Pluginul MonsterInsights vă ușurează configurarea Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress. În plus, vă permite să folosiți întregul potențial de urmărire Google Analytics, cum ar fi urmărirea descărcărilor de fișiere, urmărirea anunțurilor, urmărirea formularului, urmărirea tranzacțiilor de comerț electronic etc., fără a fi nevoie să atingeți o singură linie de cod.

Citiți recenzia completă a MonsterInsights pentru mai multe informații.

Pentru a configura Google Analytics pe site-ul dvs., accesați Pluginuri »Adaugă nou. Căutați MonsterInsights și, atunci când apare pluginul, faceți clic pe Instaleaza acum și apoi, Activati.

instalați monsterinsights

Capul spre Insights »Setări pentru autentificarea site-ului dvs. cu Google Analytics. Clic Autentificați-vă cu contul Google buton.

faceți clic pe autentificare cu contul dvs. Google

Pe ecranul următor, selectați contul Google.

alege un cont google pentru analize

În continuare, permiteți MonsterInsights să vă administreze contul.

permite monsterinsights să gestioneze analitice

În cele din urmă, selectați profilul site-ului web corect pentru site-ul dvs. și faceți clic pe Autentificare completă.

autentificați monsterinsights

După autentificare, puteți descoperi cu ușurință cum face site-ul dvs., vizitând Informații »Rapoarte.

wordpress google analytics cu monsterinsights

Începeți cu MonsterInsights astăzi pentru a configura cu ușurință Google Analytics pe site-ul dvs..

Vrei să începi cu versiunea gratuită în schimb? Încerca MonsterInsights Lite.

6.3. Cum să îmbunătățiți site-ul dvs. SEO

Doriți să atrageți un public vizat pe site-ul dvs. web? Cel mai bun mod de a atrage vizitatori vizați este de a conduce mai mult trafic de motoare de căutare, cunoscut și sub numele de trafic organic, prin îmbunătățirea SEO-ului site-ului dvs..

Potrivit OptinMonster, SEO este practica de a crește traficul site-ului dvs. prin obținerea paginilor dvs. web la un nivel mai ridicat în rezultatele motorului de căutare. Vizitatorii care ajung pe site-ul dvs. prin intermediul motoarelor de căutare sunt numiți trafic organic.

SEO poate deveni tehnic și complicat, dar, datorită pluginurilor SEO gratuite, a devenit destul de ușor de făcut îmbunătățiți-vă SEO SEO, chiar și pentru începători.

În timp ce puteți găsi multe tone de plugin-uri SEO acolo, noi folosim și recomandăm SEO Yoast. Este cel mai popular plugin SEO pentru WordPress (din motive întemeiate!).

Cu Yoast SEO, puteți adăuga cu ușurință meta taguri și titluri la postările și paginile de pe blogul dvs. WordPress. De asemenea, vă obligă să alegeți un cuvânt cheie focus pentru postările și paginile de blog pentru a vă asigura că utilizați în mod corespunzător cuvântul cheie pe pagina respectivă..

În tabloul de bord WordPress, accesați Pluginuri »Adaugă nou. Căutați Yoast în bara de căutare din colțul din dreapta sus. Pluginul SEO Yoast va apărea acum pe pagina ta. Clic Instalare, și apoi Activati.

yoast seo instala

Pe tabloul de bord WordPress, puteți găsi acum meniul SEO în bara de activități din partea stângă. Pur și simplu faceți clic pe ea. Dacă pluginul detectează erori SEO, le puteți remedia urmând sugestiile furnizate.

Configurarea Yoast SEO este simplă atunci când utilizați expertul de configurare. Pur și simplu faceți clic pe butonul asistent de configurare pentru a incepe.

asistent de configurare seo seo

În primul pas, vi se va cere dacă doriți să configurați dvs. Yoast SEO singuri sau să angajați un expert care să îl facă pentru dvs. Selectați CONFIGURĂ YOAST SEO să faci singur.

configurați seo seo

În pasul următor, vi se va cere dacă site-ul dvs. este gata să fie indexat. Puteți alege opțiunea A. Apoi, faceți clic pe Următor →.

indexare seo seast

Puteți găsi o mulțime de tipuri de site-uri diferite în listă. Asigurați-vă că alegeți tipul potrivit, apoi faceți clic pe Următor →.

tipul site-ului seast seo

Pentru cardul de cunoștințe Google, vi se va cere dacă site-ul este condus de o persoană sau de o marcă. Dacă persoana este selectată, va trebui să specificați numele persoanei respective. Dacă compania este selectată, va trebui să adăugați și logo-ul. Apoi apasa Următor →.

o companie sau persoană seastă

Acum puteți introduce adresa URL a profilului dvs. de social media în câmpul corespunzător. Apoi apasa Următor →.

profiluri sociale yoast seo

În etapa de vizibilitate a motorului de căutare, nu trebuie să schimbați setările implicite, deoarece sunt setate pentru a vă indexa postările și paginile. Pur și simplu faceți clic Următor →.

vizibilitatea motorului de căutare yoast seo

Arhivele autorului pot crea probleme de conținut duplicate pentru motoarele de căutare. Pentru a preveni acest lucru, îl puteți dezactiva dacă blogul dvs. nu are mai mulți autori.

yoast seo multi autori

În continuare, vi se va solicita să conectați site-ul dvs. la Google Search Console, care este un instrument gratuit care vă oferă informații detaliate despre modul în care conținutul dvs. de blog este perceput de Google..

yoast seo consola de căutare Google

În continuare, puteți configura titlul pentru blogul dvs., apoi faceți clic pe Următor →.

Setările titlului seo seo

Acum puteți părăsi asistentul de configurare, deoarece alți pași sunt creați doar în scopuri promoționale (cum ar fi înscrierea la buletinul informativ Yoast).

Începeți astăzi cu Yoast SEO pentru a îmbunătăți SEO-ul blogului tău.

Vrei să începi cu versiunea gratuită în schimb? Încerca SEO gratuit Yoast.

Dacă sunteți în căutarea unor plugin-uri mai recomandate pentru site-ul dvs. web, consultați mai jos:

 • Construiți formulare de contact cu WPFormsPro | Liber
 • Conectați-vă site-ul cu Google Analytics utilizând MonsterInsightsPro | Liber
 • Îmbunătățește-ți SEO cu Yoast SEOPro | Liber
 • Adăugați un strat suplimentar de securitate cu Sucuri
 • Creați copii de rezervă obișnuite cu Updraft PlusPro | Liber
 • Îmbunătățiți performanța WordPress cu W3 Cache totală
 • Împiedicați comentariile spam Akismet – Pro | Liber
 • Creșteți-vă abonații și vânzările OptinMonster

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 5 – Configurarea setărilor site-ului dvs. Web

Capitolul 7: Adăugați funcții îmbunătățite pe site-ul dvs. web (avansat)

capitolul 7 adăugați mai multe caracteristici

În funcție de nevoile dvs., poate doriți să adăugați funcții îmbunătățite pe site-ul dvs. web. WordPress este extrem de extensibil, așa că tot ce trebuie să faceți este să găsiți pluginul potrivit care vă permite să adăugați funcții îmbunătățite pe site-ul dvs., fără a fi necesar să îl creați singur sau să angajați un dezvoltator profesionist.

Să aruncăm o privire la cât de ușor este să adăugați funcții îmbunătățite pe site-ul dvs. WordPress.

 1. Începeți blogul
 2. Adăugați un magazin de comerț electronic
 3. Adăugați un forum / forum de discuții
 4. Faceți site-ul dvs. web disponibil în mai multe limbi

7.1. Începeți blogul

Adăugarea unui blog pe site-ul dvs. web este o modalitate excelentă de a conduce traficul pe noul dvs. site și de a facilita utilizatorilor să vă descopere online. Deci, veți dori să începeți un blog pe noul dvs. site WordPress.

În primul rând, decideți despre ce veți face blogul. Postările de blog pe care le scrii trebuie să corespundă obiectivelor site-ului tău. De exemplu, dacă inițiați un site web pentru afaceri mici pentru compania dvs. de amenajare a teritoriului, puteți să faceți un blog despre sfaturi pentru îngrijirea gazonului. Dacă creați un magazin online, puteți să faceți un blog despre recomandări de cadouri pentru a vă promova produsele. Desigur, dacă începeți un blog despre stilul de viață, veți dori să scrieți despre subiecte despre stilul de viață.

Pasul 1: Creați o postare pe blog
Pentru a crea prima ta postare pe blog, faceți clic pe Panoul de bord WordPress Mesaje, și apoi Adăuga nou. Aceasta vă va duce la editorul WordPress unde puteți începe să vă scrieți postarea. Pur și simplu introduceți titlul postării dvs. pe blog și începeți să tastați corpul postării de dedesubt.

start-blogging

În postările de pe blog, puteți adăuga blocuri precum imagini, rubrici, audio, galerie, citate, listă, videoclipuri și multe altele. Pentru a adăuga un bloc nou, faceți clic pe pictograma (+) din colțul din stânga sus. Cele mai comune blocuri vor apărea mai întâi. Pur și simplu faceți clic pe blocul pe care doriți să îl adăugați în postarea dvs. pe blog.

add-blocuri

Pasul 2: Adaugă categorii și etichete
Când creați o postare pe blog, veți dori, de asemenea, să adăugați categorii și etichete. Categoriile și etichetele vor păstra organizat conținutul blogului pe site-ul dvs. și le va facilita vizitatorilor site-ului să găsească ceea ce caută.

Categoriile sunt destinate a fi grupări largi. De exemplu, pe un blog de rețete, puteți avea categorii largi, cum ar fi Rețete pentru micul dejun, Rețete pentru prânz, Rețete pentru cină și Rețete pentru desert.

Pentru a adăuga o categorie la postarea dvs. de blog, accesați panoul de viteze din partea dreaptă. Sub Categorii secțiune, faceți clic pe Adaugă categorie nouă.

WordPress-blog-categorii

Denumiți categoria în câmpul text furnizat și faceți clic pe butonul Adaugă categorie nouă buton de dedesubt. Odată creată noua dvs. categorie, aceasta va apărea cu o casetă bifată albastru.

add-categorii

Puteți adăuga câte categorii și subcategorii doriți.

Etichetele sunt menite să descrie detalii specifice ale postării dvs. și pot fi folosite pentru a-ți microcategoriza postările. De exemplu, o postare pe blog pentru o rețetă de spaghete ar putea face parte din categoria „Rețete pentru cină” și include etichete precum „rețetă de spaghete” și „paste de casă”.

Pentru a adăuga o etichetă, accesați panoul din partea dreaptă a editorului WordPress. Sub Etichete secțiune, tastați eticheta și apăsați Enter pentru a adăuga o etichetă la postarea dvs..

blog-post-tag-uri

După ce ați terminat să scrieți blogul dvs. și să adăugați categorii și etichete, faceți clic pe albastru Publica butonul din colțul din dreapta sus pentru a face postarea blogului dvs. pe site-ul dvs. web.

7.2. Adăugați un magazin de comerț electronic

Industria comerțului electronic este în plină expansiune, iar viitorul comerțului cu amănuntul este comerțul electronic. Cu WordPress, adăugarea unui magazin de comerț electronic pe site-ul dvs. este la fel de ușor ca instalarea unui plugin.

În timp ce puteți găsi zeci de pluginuri eCommerce, WooCommerce bate pantalonii din toată competiția și rămâne în fața curbei cu caracteristicile sale unice și ușurința de utilizare.

woocommerce comerțului electronic

WooCommerce este cel mai bun plugin de comerț electronic pentru WordPress. Vă permite să integrați cu ușurință un magazin cu site-ul dvs. web existent și vă permite să acceptați plăți prin PayPal. Acestea fiind spuse, este în cel mai bun interes să vă asigurați că tema dvs. WordPress este compatibilă cu WooCommerce.

Câteva caracteristici ale WooCommerce sunt:

 • Vă permite să vindeți cu ușurință bunuri fizice sau digitale pe site-ul dvs. web.
 • Adăugați cu ușurință mai multe gateway-uri de plată cu plugin-uri addon.
 • Suportă tone de pluginuri gratuite și premium pentru suplimente pentru a vă îmbunătăți vitrina.
 • Dacă doriți să angajați dezvoltatori pentru a adăuga funcții personalizate pe site-ul dvs., este ușor să le găsiți, deoarece WooCommerce este cea mai populară soluție de comerț electronic pentru WordPress.

Citiți recenzia completă WooCommerce pentru mai multe informații.

Cauți să integrați un magazin online cu site-ul dvs.? Începeți cu WooCommerce astăzi.

7.3. Adaugă un forum / forum de discuții

Adăugarea unui forum de discuții sau forum în site-ul dvs. alimentat prin WordPress este utilă pentru a crește o comunitate implicată. WordPress facilitează furnizarea de forumuri de discuții în care utilizatorii se pot amesteca și lucra în colaborare cu un public mai mare.

bbPress este unul dintre cele mai bune pluginuri de forumuri WordPress și este creat de aceiași oameni din spatele WordPress.org.

bbPress

Unele dintre avantajele avantajoase ale alimentării site-ului dvs. cu forumurile bbPress sunt:

 • Sute de plugin-uri addon sunt disponibile care vă permit să vă îmbunătățiți cu ușurință forumul.
 • Îți face ușor să îți funcționezi forumurile doar cu câteva clicuri.
 • Vine cu un set complet de funcții, inclusiv profiluri extinse, forumuri de grup, notificări și jurnal de activitate, etc.

Citiți recenzia completă bbPress.

Cauti sa integrezi un forum / forum cu site-ul tau? Începeți cu bbPress azi.

7.4. Asigurați-vă site-ul dvs. Web disponibil în mai multe limbi

Doriți să ajungeți la un public mai larg, făcând site-ul dvs. web disponibil în mai multe limbi? Crearea unui site web multilingv și atingerea unui public global este ușor cu WordPress datorită diferitelor tipuri de plugin-uri de traducere disponibile pe piață.

Cu WordPress, puteți găsi tone de plugin-uri diferite care simplifică crearea unui site web multilingv.

În timp ce unele plugin-uri se concentrează pe ușurința de utilizare și vă permit să creați și să gestionați cu ușurință site-ul dvs. web multilingv, alte plugin-uri vă ajută să furnizați traducere automată pe baza preferințelor utilizatorilor. Puteți găsi, de asemenea, pluginuri care vă ajută
conectați-vă cu traducători profesioniști din tabloul de bord WordPress.

Pentru a crea un site web multilingv cu ușurință, vă recomandăm să utilizați Polylang, unul dintre cele mai populare pluginuri de traducere WordPress din directorul pluginurilor.

polylang

Cu Polylang, puteți utiliza câte limbi doriți, ceea ce este motorul de căutare și este compatibil cu pluginul WooCommerce.

Începeți cu Polylang astăzi.

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 6 – Plugin-uri esențiale WordPress & Tutoriale

Capitolul 8: Promovarea și creșterea site-ului dvs. web

capitolul 8 site-ul de promovare

Înainte de a începe să investești timp și resurse în promovarea site-ului tău, merită să iei un moment pentru a examina dacă site-ul tău oferă valoare vizitatorilor tăi. Indiferent cât cheltuiți pentru promovarea site-ului web, vizitatorii dvs. nu se vor bloca decât dacă oferă un fel de valoare.

De exemplu, dacă site-ul dvs. este un magazin online, atunci doriți să publicați videoclipuri utile care să demonstreze produsele dvs. și cum să le utilizați. Puteți oferi, de asemenea, reduceri uriașe pentru clienții pentru prima dată și cumpărăturile în pachet.

În mod similar, dacă aveți un site web de conținut, atunci puteți crea conținut pilon care se clasează bine pe Google, astfel încât să atragă vizitatori noi și backlinks.

După ce ați creat un sistem pe site-ul dvs. web, cum ar fi conținutul pilonilor care oferă un fel de valoare vizitatorilor dvs., puteți începe să investiți timpul și resursele dvs. pentru a conduce traficul.

Rețineți că, fără aceste sisteme, vizitatorii dvs. nu se vor bloca, ceea ce face ca eforturile dvs. de marketing să fie mai puțin eficiente.

8.1. Conduceți traficul către site-ul dvs. web

Traficul reprezintă viața fiecărui site web și, fără el, site-ul dvs. va fi inutil.

Câteva moduri diferite de a conduce traficul către blogul dvs. sunt:

 • Postarea oaspeților: Publicați articolele dvs. de oaspeți într-un blog popular și includeți un backlink către site-ul dvs. Pe lângă faptul că conduceți traficul, vă ajută să vă demonstrați expertiza în nișa dvs. și să vă stabiliți ca autoritate.
 • Informare prin e-mail: Creați o listă de bloggeri în cercurile dvs. de nișă. Începeți o campanie de informare prin e-mail pentru a veni în contact cu bloggerii și a le solicita să furnizeze un backlink către site-ul dvs. Cu strategiile potrivite, această tactică este eficientă în construirea de backlinks și conducerea traficului.
 • Optimizarea motoarelor de căutare (SEO): SEO vă permite să creșteți traficul site-ului dvs. prin obținerea postărilor de pe blogul dvs. pentru a obține un nivel mai ridicat în motoarele de căutare. Cu tactici SEO la fața locului și în afara site-ului, puteți conduce traficul organic mai direcționat către site-ul dvs..
 • Social media: Încurajați-vă cititorii să împărtășească postările dvs. de blog pe social media. Acest lucru vă poate ajuta să conduceți utilizatorii de social media pe site-ul dvs..

8.2. Mai multe modalități de promovare a site-ului dvs. web

Strategiile promoționale nu se limitează la conducerea traficului instant. Dacă te-ai concentrat doar pe câștiguri pe termen scurt, este posibil să renunți în curând.

Vă întrebați ce strategii promoționale vă puteți baza pe termen lung? Să aruncăm o privire asupra unora dintre ele mai jos.

1. Porniți o listă de e-mailuri:

Una dintre cele mai bune metode de a-ți păstra vizitatorii aproape de marca sau site-ul tău este crearea unei liste de e-mailuri. De fapt, s-a constatat că 70% dintre vizitatorii pentru prima dată nu se vor mai întoarce pe site-ul dvs. odată ce pleacă. Cu toate acestea, cu o listă de e-mail, puteți construi o conexiune cu vizitatorii dvs., actualizându-i în mod regulat în ceea ce se întâmplă în jurul site-ului dvs. web și, în cele din urmă, să-i readuceți pe site-ul dvs..

Vă puteți înscrie la un instrument de creare a listelor precum Constant Contact, AWeber sau MailChimp și puteți începe să creșteți lista de e-mailuri adăugând o casetă de înscriere la blogul dvs..

2. Crește-ți lista exponențial:

Majoritatea formularelor de înscriere implicite pe care le creați din serviciile de marketing prin e-mail sunt plictisitoare. Acest lucru face ca generarea de plumb să fie mai puțin eficientă, ceea ce încetinește în mod semnificativ creșterea listei de e-mailuri.

Cu OptinMonster, puteți crea forme optin frumoase cu ușurință, care se dovedesc a conduce mai multe înregistrări. De asemenea, vine cu zeci de opțiuni de direcționare, astfel încât să puteți afișa formularul către utilizatorul potrivit în locația potrivită a site-ului dvs. la momentul potrivit, fără a-i frustra.

OptinMonster vă ajută, de asemenea, să reduceți abandonarea coșului cu oferte bazate pe comportament sensibile la timp, care pot fi de mare ajutor pentru comercianții online.

3. Cumpărați clienți și clienți:

Investiția în anunțuri online este una dintre cele mai bune modalități de a achiziționa vizitatori, clienți și clienți. Spre deosebire de reclamele tradiționale, anunțurile online vă ajută să vă vizați potențialii clienți. Din această cauză, vă puteți cheltui eficient bugetul de publicitate și să generați mai multe venituri.

Reclame Facebook: Publicitatea pe Facebook este probabil cea mai ușoară, dar suficient de eficientă pentru a vă conduce clienții vizați către site-urile dvs. web. Este livrat cu o mulțime de opțiuni de direcționare care vă permit să afișați anunțurile la segmentul potrivit al publicului Facebook care este mai probabil să devină clienți.

Google AdWords: Când ați terminat corect, Google AdWords este cea mai fiabilă metodă de publicitate care vă ajută să generați mai mulți clienți și clienți pentru afacerea dvs. online. Puteți plasa anunțurile dvs. chiar deasupra rezultatelor căutării Google pentru a atrage vizitatori pe site-ul dvs. și a vinde produsele dvs..

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 7 – Adăugați funcții îmbunătățite pe site-ul dvs. web

Capitolul 9: Lista de verificare înainte de lansare

capitolul 9 înainte de lansarea listei de verificare

Realizarea unui site web este o afacere serioasă. Îndepărtarea site-ului dvs. web pentru a vedea lumea înainte de a fi gata vă poate afecta reputația și vă poate costa viitorii clienți. Așadar, înainte de a lansa site-ul, trebuie să vă asigurați că aveți totul în ordine.

Pentru a împiedica lansarea site-ului dvs. web înainte de a fi gata, iată o listă de verificare înainte de lansare pe care o puteți urmări. Consultați lista de mai jos și înainte de a face site-ul dvs. live, asigurați-vă că puteți verifica fiecare pas.

 1. Construiește-ți site-ul – Construiți-vă site-ul și asigurați-vă că aveți toate paginile importante, cum ar fi o pagină de pornire, despre, pagina de contact, etc.
 2. Pregătiți-vă cu o pagină în curând – Încântați publicul să vă entuziasmați de site-ul dvs. web, înainte de a fi lansat chiar prin adăugarea unei pagini în curând pe site-ul dvs. Puteți face acest lucru cu ușurință folosind un plugin WordPress care va veni în curând SeedProd.
 3. Verificați erorile – Verificați site-ul dvs. web dacă există mici erori, cum ar fi greșelile de ortografie. Asigurați-vă că este ușor de citit verificând fonturile și culorile.
 4. Verificați imagini – Verificați să vă asigurați că imaginile dvs. apar pe site-ul dvs., că sunt optimizate și că au text alt.
 5. Legături de testare – Testați toate linkurile de pe site-ul dvs. pentru a vă asigura că funcționează și să conducă la locul corect. Aceasta include navigarea pe site-ul dvs., precum și orice legături de butoane sau link-uri din conținut.
 6. Configurați Setările WordPress – Configurați setările WordPress, cum ar fi vizibilitatea motorului de căutare, structura permalink, comentarii și notificări și fusul orar.
 7. Instalați Analytics – Creați un cont Google Analytics și utilizați-l MonsterInsights pentru a urmări datele site-ului dvs. Încercați să vă asigurați că urmărește cu exactitate înainte de a lansa site-ul.
 8. Test pentru mobil – Asigurați-vă că site-ul dvs. web este mobil.
 9. Verificați compatibilitatea browserului – Asigurați-vă că site-ul dvs. apare corect în toate tipurile de browser diferite, utilizând un instrument precum BrowserShots.
 10. Testează performanța site-ului tău – Testați viteza și performanța site-ului dvs. web pentru a vă asigura că este optimizat pentru utilizatori. Puteți utiliza instrumentul nostru gratuit de testare a vitezei site-ului web pentru a testa site-ul dvs. și a primi sugestii pentru îmbunătățiri.
 11. Optimizează-ți site-ul pentru SEO – Instalați un plugin precum Yoast SEO pentru a optimiza site-ul dvs. pentru SEO.
 12. Asigurați-vă site-ul – Instalați un plugin de securitate pentru site-ul dvs. precum Sucuri. Asigurați-vă că utilizați un plugin de rezervă precum Updraft Plus și preveniți comentariile de spam cu Akismet.

După ce ați bifat fiecare pas din această listă de verificare înainte de lansare, este timpul să vă faceți site-ul în direct!

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 8 – Promovează și crește site-ul

Capitolul 10: Resurse utile și întrebări frecvente

capitolul 10 resurse wordpress

Pentru a putea rula un site web și a-l dezvolta pe o platformă WordPress, este esențial să vă stăpâniți și să vă onorați abilitățile WordPress. În timp ce nu trebuie să înveți limbaje de programare, ar trebui să poți rezolva singur anumite probleme tehnice. Este recomandat să urmăriți unele dintre cele mai importante resurse WordPress de pe web.

Unele dintre cele mai bune resurse WordPress gratuite pe care le veți găsi utile sunt:

 • IsItWP: La IsItWP publicăm în mod regulat tutoriale WordPress, recenzii de teme și plugin-uri, recondiționări de produse, oferte WordPress și multe altele.
 • WPBeginner: WPBeginner este cea mai mare resursă gratuită WordPress de pe web pentru începătorii WordPress. În mod regulat, publică tutoriale, videoclipuri, oferte pentru produse WordPress și multe altele.
 • WPForms blog: Doriți să vă dezvoltați afacerea online folosind platforma WordPress? Apoi, trebuie să urmați blogul WPForms unde puteți descoperi cele mai bune practici și recomandări WordPress pentru a construi orice tip de formulare online WordPress.
 • Blogul MonsterInsights: Blogul MonsterInsights este o resursă excelentă pe care o puteți urmări pentru a obține un control asupra celor mai bune practici și sfaturi Google Analytics.

După ce am ajutat mii de utilizatori să lanseze site-uri web, am constatat că oamenii pun deseori din nou aceleași întrebări din nou. Acesta este motivul pentru care am compilat o listă cu cele mai frecvente întrebări, astfel încât să puteți pune în funcțiune site-ul dvs. cu ușurință.

Pot crea un site web fără WordPress?

Da, puteți construi un site web folosind HTML, CSS sau cu orice constructor de site-uri. Cu toate acestea, vă recomandăm întotdeauna să începeți un site web cu WordPress, deoarece majoritatea constructorilor de site-uri gratuite își afișează anunțurile pe site-ul dvs. gratuit, ceea ce face să pară neprofesional. De asemenea, nici nu vă permit să alegeți un nume de domeniu personalizat pentru site-ul dvs., decât dacă vă abonați la un plan premium. De asemenea, dacă încalcați oricare dintre termenii acestora, vă pot închide site-ul dvs. fără avertisment.

Pe de altă parte, cu WordPress, obțineți libertate deplină asupra site-ului dvs. În plus, puteți adăuga orice funcționalități suplimentare fără a angaja un dezvoltator (cum ar fi formularele de contact, un magazin online etc.).

Pot crea un site web pe WordPress fără codificare?

Cu WordPress, oricine poate crea un site web fără cunoștințe tehnice. Puteți alege cu ușurință din tone de diferite teme WordPress care vă ajută să schimbați aspectul site-urilor dvs. De asemenea, WordPress are mai multe caracteristici & drop builderi de pagini precum Beaver Builder și Divi, ceea ce vă face super ușor să creați site-uri web personalizate complet.

Care este diferența dintre WordPress.com și WordPress.org (WordPress găzduit independent)?

WordPress.com este o platformă gratuită de blogging care vă permite să începeți să începeți un site cu ușurință. Cu toate acestea, vine cu o mulțime de restricții, cum ar fi disponibilitatea tematică limitată și spațiul limitat de stocare. În plus, platforma gratuită nu vă permite să generați bani cu site-ul dvs. web cu furnizori terți (cum ar fi Google AdSense).

WordPress.org, cunoscut și sub numele de WordPress self-gazduit, necesită să dețineți un nume de domeniu și un cont de găzduire pentru a rula un site. Cu o platformă găzduită de sine, obțineți control complet asupra site-ului dvs., îl puteți monetiza așa cum doriți și oferă teme și opțiuni de personalizare nelimitate, precum și spațiu de stocare nelimitat în funcție de furnizorul de găzduire.

Cât costă pornirea unui site web?

Pentru a porni un site web pe WordPress-ul propriu, va trebui să achiziționați un nume de domeniu pentru 14,99 USD pe an și un cont de găzduire, care costă în jur de 7,99 USD pe lună. În total, pornirea unui site va costa până la 110,87 USD anual.

Puteți găsi mii de teme și pluginuri gratuite pentru site-ul dvs. Cu toate acestea, dacă preferați teme și plugin-uri premium, costul de funcționare al site-ului dvs. web poate crește.

Citiți și sfaturile experților noștri despre cât costă un site web, pentru a obține un răspuns aprofundat.

Cum să faceți un site mobil sensibil?

Alegerea unei teme responsive pentru site-ul dvs. web este cea mai simplă modalitate de a face site-ul dvs. mobil sensibil, astfel încât să funcționeze pe orice dispozitive, inclusiv desktopuri, telefoane mobile și tablete..

Cum se face căutarea unui site web Google?

Dacă doriți ca potențialii dvs. utilizatori să vă descopere site-ul pe Google, atunci va trebui să vă îmbunătățiți SEO (optimizarea motorului de căutare). SEO este practica de a crește traficul de pe site-urile dvs. din motoarele de căutare, obținând paginile dvs. web să se plaseze mai mult în rezultatele motoarelor de căutare.

Pot să pornesc un site în mod anonim?

Dacă doriți să faceți publicitate unui site, dar rămâneți anonim, atunci asigurați-vă că vă protejați domeniul cu confidențialitatea WHOIS activată. Pentru site-urile anonime, oamenii utilizează de obicei un pseudonim / pseudonim pentru a scrie sub. Puteți crea chiar și un e-mail unic doar pentru gestionarea site-ului.

Cum câștigă site-urile site-urilor?

Există o mulțime de moduri diferite de a genera bani cu site-ul și de a câștiga bani prin intermediul acestuia. Unii dintre ei sunt:

 • reclamă: Vindeți spații publicitare către potențiali agenți de publicitate direct sau printr-un furnizor terț precum Google AdSense.
 • Marketing afiliat: Promovați produse pe site-ul dvs. web și începeți să generați venituri atunci când vizitatorii dvs. achiziționează produse prin linkurile dvs. de afiliere.
 • Vânzări de produse: Adăugați un magazin pe site-ul dvs. web și începeți să vindeți produsele către vizitatorii site-ului dvs..
 • Vânzare servicii: Oferiți un serviciu clienților dvs. și generați venituri prin intermediul acestuia.

Pot adăuga un blog pe site-ul meu web?

Cu WordPress, adăugarea unui blog pe site-ul dvs. este ușoară. Tot ce trebuie să faci este să creezi articole navigând în Mesaje »Adaugă nou, și publică-le făcând clic pe butonul Publica buton.

În plus, asigurați-vă că adăugați un link la blogul dvs. în meniul dvs. de navigare, astfel încât vizitatorii să-l poată descoperi cu ușurință.

Un site web poate fi gestionat de mulți utilizatori?

Da. WordPress vine cu 5 roluri de utilizator implicite prin care puteți gestiona rolurile și permisiunile pentru fiecare utilizator al site-ului dvs.: administrator, editor, autor, contribuabil și abonat.

Care sunt categoriile și etichetele în WordPress?

Conținutul blogului dvs. WordPress este organizat pe categorii și etichete.

Categoriile sunt practic o grupare largă a postărilor dvs. de blog. Gândiți-vă la subiecte generale pe care le acoperiți sau la un conținut pentru blogul dvs. Din moment ce categoriile sunt ierarhice, puteți avea atâtea subcategorii cât doriți.

Etichetele sunt menite să descrie detalii specifice despre postarea dvs. Acestea pot fi utilizate pentru micro-categorizarea conținutului dvs. și nu sunt ierarhice. Gândiți-vă la acestea ca la partea index a unei cărți.

Cum pot afla mai multe despre terminologiile WordPress?

Consultați acest lucru Termeni de glosar WordPress pentru începători ori de câte ori sunteți nedumerit de termeni sau prescurtări ciudate WordPress.

Cum îmi fac site-ul mai rapid?

Alegerea unei gazde web fiabile precum Bluehost este una dintre modalitățile recomandate de a face site-ul dvs. mai rapid. Alte metode sunt:

 • Reduceți imaginile pe care le utilizați pe o singură pagină sau încărcați-le leneș dacă doriți să le utilizați multe dintre ele într-o singură pagină.
 • Îmbunătățiți performanțele site-ului dvs. folosind un plugin pentru cache, de exemplu W3 Cache totală.
 • Folosește o Rețea de livrare de conținut (CDN).

Cum pot asigura site-ul meu securizat?

Pentru a vă asigura site-ul dvs. securizat, este recomandat să-l faceți o copie de rezervă în mod regulat și să utilizați un plugin de securitate, cum ar fi Sucuri, pentru a putea să-l scanați și să remediați eventualele probleme după cum s-au găsit.

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să înveți cum să pornești un site WordPress fără să angajezi un dezvoltator.

Dacă v-a plăcut acest articol, consultați ghidul nostru despre cum să începeți un podcast în modul corect.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map