Cum să faceți backup cu ușurință site-ul dvs. WordPress (pas cu pas)

Cum să faceți backup cu ușurință site-ul dvs. WordPress - Pas cu pas


Doriți să creați o copie de rezervă a site-ului dvs. WordPress? O copie de rezervă vă poate salva de la pierderea datelor dvs. și puteți restaura site-ul dvs. web, dacă ar trebui să o faceți vreodată.

Există o mulțime de pluginuri diferite care vă permit să creați o copie de rezervă a site-ului dvs., cum ar fi cele mai populare UpdraftPlus și Backupbuddy. În acest articol, vă vom arăta cum să faceți o copie de siguranță a site-ului dvs. WordPress folosind aceste 2 pluginuri.

De ce trebuie să faceți o copie de siguranță a site-ului dvs. WordPress în mod regulat?

Ca utilizator WordPress, este esențial pentru dvs. să vă faceți copii de siguranță fișierele și bazele de date WordPress într-o locație sigură. În cazul în care pierderea de date se întâmplă din cauza unui accident, a unui atac rău sau a unei alte catastrofe, a face ca backup-urile regulate să poată fi salvatoare.

În acest fel, puteți restaura cu ușurință fișierele și bazele de date, chiar dacă întregul site web este hacked, corupt sau șters.

De asemenea, ar trebui să citiți acest ghid despre importanța creării de copii de rezervă regulate în WordPress.

Vă recomandăm să salvați aceste copii de rezervă în mai multe locații. Dacă oricare dintre copiile de rezervă sunt corupte, atunci aveți alta pentru a vă recupera site-ul cu ușurință.

Dacă aveți un site web cu conținut greu și adăugați conținut nou în mod regulat, atunci poate fi necesar să configurați copii de rezervă automatizate. Cu toate acestea, dacă nu vă actualizați site-ul WordPress foarte des, atunci puteți crea copii de rezervă manuale utilizând un plugin de backup WordPress. Desigur, va trebui să alegeți pluginul potrivit care să vă îndeplinească cerințele pentru crearea și restaurarea copiilor de rezervă WordPress.

Înainte de a începe, va trebui să știți ce fișiere WordPress trebuie să faceți o copie de rezervă:

 • Fișiere principale WordPress
 • Fișiere în folderul wp-conținut (teme, plugin-uri și încărcări)
 • Fișiere de configurare WordPress
 • Baza de date WordPress

Să aruncăm o privire la modul în care puteți face backup cu ușurință și restaura complet site-ul dvs. WordPress fără a pierde fișiere.

Metoda 1: Crearea copiilor de siguranță automatizate folosind pluginul BackupBuddy

Utilizarea BackupBuddy este una dintre cele mai bune metode de a crea copii de rezervă automatizate în WordPress. Planurile lor premium pornesc de la 80 USD și oferă 1 an de actualizări de pluginuri, 1 an de asistență, 1 GB stocare la Stash, 10 site-uri iThemes Sync și multe altele. Acest plan este valabil pentru 1 copie de rezervă completă a site-ului, plus 1 licență bonus care însumează până la 2 licențe.

Instalarea BackupBuddy Plugin

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați pluginul BackupBuddy. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

După ce este activat, va trebui să urmați instrucțiunile din pagina pluginului și să adăugați licența BackupBuddy pentru a continua să obțineți actualizări automate pe parcursul anului.

Legături de licență

Modul alternativ de verificare a licenței dvs. este vizitând Setări »Licențiere iThemes pagina din zona dvs. de administrare WordPress și introduceți numele de utilizator și parola iThemes. De acolo, faceți clic pe butonul Produse de licență buton și vă va verifica automat licența.

Licențiere iThemes

Odată ce licența este activată, poți merge mai departe și poți configura copii de rezervă automatizate.

Automatizarea copiilor de siguranță în WordPress

BackupBuddy stochează automat copiile de rezervă în Stash. Planul lor de bază premium vine cu funcția Stash Live, care vă ajută să mențineți backup-uri în timp real pentru site-ul dvs..

Nu trebuie să faceți niciun efort pentru a crea copie de siguranță și a o actualiza în sistemul de stocare. Copiile de rezervă în timp real salvează automat modificările site-ului dvs. WordPress în spațiul de stocare Stash Live.

Acum că ați salvat în mod constant cea mai actualizată versiune de rezervă a site-ului dvs., veți avea nevoie de un sistem care vă poate ajuta să restaurați site-ul dvs. în caz de incident.

Stash Live oferă posibilitatea de a restabili blogul dvs. WordPress cu un singur clic. Trebuie să mergi la BackupBuddy »Stash Live pagina din zona dvs. de administrator WordPress și introduceți datele de acreditare pentru iThemes.

Acesta vă va solicita o adresă de e-mail pentru a trimite notificări de rezervă. Veți primi un link către descărcări zip în căsuța de e-mail.

Logare Stash Live

Asigurați-vă că faceți clic pe butonul Salvați setările și începeți backup buton.

Puteți vedea progresul stării de rezervă pe ecran. BackupBuddy va crea prima copie de rezervă și o va stoca automat pe Stash.

Stash Live

Dacă aveți un site mare, atunci pentru prima dată vor fi necesare câteva ore. BackupBuddy va încărca backup-ul automat în Stash Live.

Puteți merge mai departe și continua să lucrați pe site-ul dvs. WordPress. Copia de rezervă va continua în fundal fără întreruperi.

După finalizarea copiei de rezervă, vă va trimite o notificare pe adresa dvs. de e-mail furnizată. Puteți accesa și pagina dvs. Stash Live pentru a vedea instantaneele fișierelor dvs. de rezervă.

Aceste instantanee trebuie lăsate „așa cum este” în Stash Live, astfel încât să vă puteți restaura site-ul oricând. Cu toate acestea, puteți de asemenea să descărcați instantaneele pe computer sau să le transferați pe propriul dvs. server cu funcția cu un singur clic din Stash Live.

Dacă nu doriți să stocați backup-uri în timp real pe Stash Live, atunci puteți configura și backup-uri programate în WordPress utilizând BackupBuddy.

Pentru mai multe detalii, puteți vizita acest ghid complet pe cum se creează copii de rezervă automatizate în WordPress.

Metoda 2: Crearea copiilor de siguranță manuale folosind pluginul UpdraftPlus

Similar cu BackupBuddy, puteți crea copii de rezervă automatizate cu UpdraftPlus. Cu toate acestea, vă permite, de asemenea, să creați backup-uri manuale cu ușurință.

Cea mai bună parte a utilizării UpdraftPlus pentru backup-uri manuale este că este disponibil gratuit în depozitul de pluginuri WordPress. De asemenea, au o versiune premium care vine cu funcții suplimentare.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați pluginul UpdraftPlus. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

La activare, trebuie să vizitați Setări »Backups UpdraftPlus pagina din zona dvs. de administrator WordPress și accesați secțiunea Setări pentru a alege locația de stocare la distanță.

Există mai multe servicii de stocare disponibile cu UpdraftPlus. Vă puteți salva copiile de rezervă în Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, la multe altele. De asemenea, puteți trimite copiile de rezervă la o adresă de e-mail.

Va trebui să alegeți un serviciu de stocare la distanță și va afișa instrucțiunile de mai jos pentru a configura stocarea la distanță.

Selectați locația de stocare

Pur și simplu configurați setările locației de stocare la distanță pentru a continua. Puteți verifica, de asemenea, acest ghid configurați stocarea la distanță cu UpdraftPlus.

Setări locație stocare la distanță

Asigurați-vă că faceți clic pe butonul Salvează modificările buton. În continuare, trebuie să mergeți la Statusul curent și faceți clic pe butonul Backup acum buton.

Backup cu UpdraftPlus

Va apărea un pop-up modal în care vi se va solicita să alegeți fișierele / baza de date pe care doriți să o faceți backup.

Popup de rezervă

Faceți clic pe butonul Backup acum butonul din această fereastră și bara de progres a copiei de rezervă va apărea pe ecran. Va dura ceva timp în funcție de dimensiunea fișierelor dvs. WordPress.

Bara de progres

Fișierele dvs. de rezervă vor fi încărcate și în locația de la distanță pe care ați ales-o.

Restaurarea fișierelor de backup cu UpdraftPlus

Restaurarea copiei de rezervă cu UpdraftPlus este la fel de ușoară ca crearea copiei de rezervă în sine.

Puteți restabili backup-ul cu un singur clic.

Puteți restabili copia de rezervă dacă:

 • site-ul dvs. WordPress a fost piratat.
 • site-ul dvs. web s-a prăbușit și vedeți un ecran alb al morții.
 • Doriți să începeți proaspăt pe un domeniu nou.

Pentru a restabili, va trebui să accesați Setări »Backups UpdraftPlus în zona dvs. de administrator WordPress și faceți clic pe butonul Restabili buton.

Te va duce la Copii de rezervă existente filați și scanați / wp-content / updraft / folderul din WordPress pentru a căuta orice copie de rezervă existentă.

Notă: Dacă ați șters aceste fișiere de site-uri web, nu vor fi disponibile copii de rezervă existente.

Puteți încărca apoi fișierele de rezervă de pe computer pentru a vă restabili manual site-ul WordPress.

Încărcați fișiere de rezervă

Deoarece ați setat o locație de stocare la distanță pentru a încărca copiile de siguranță, UpdraftPlus va scana automat spațiul de stocare la distanță și va afișa copiile de rezervă existente..

Va trebui să faceți clic pe butonul Restabili butonul de lângă copia dorită.

Restaurați copie de rezervă din stocarea de la distanță

Se va deschide o fereastră care vă va întreba ce doriți să restaurați din copie de rezervă. Pur și simplu alegeți toate opțiunile disponibile și faceți clic pe butonul Restabili buton.

Restaurați fișierele WordPress

Fișierele dvs. WordPress vor fi restaurate din backup-ul disponibil din locația dvs. de stocare de la distanță.

Atât plugin-urile UpdraftPlus cât și BackupBuddy vă pot ajuta cu ușurință să creați backup-uri automate și manuale ale site-ului dvs. WordPress. Copiile de rezervă sunt utile în cazul în care pierderea de date se întâmplă din cauza unui accident, a unei încălcări de securitate, etc..

Vă recomandăm să utilizați Sucuri pentru a vă salva site-ul de hackeri, atacuri malware și alte amenințări. De asemenea, ar trebui să citiți recenzia noastră completă Sucuri pentru mai multe informații.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să faceți o copie de siguranță a site-ului dvs. WordPress. Dacă v-a plăcut acest articol, atunci poate doriți să consultați alegerile noastre pentru cei mai buni producători de site-uri pentru începători să vă construiască site-ul rapid..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map