Cum să începeți un blog WordPress în 2020 [Ghidul complet]

Cum să începeți un blog


Cauti sa creezi un blog? Știm că gândul de a lansa un blog poate fi înfricoșător, mai ales dacă nu ești o persoană pricepută în tehnologie. Dar, veștile bune sunt: ​​pornirea unui blog este mult mai ușor decât crezi, indiferent de setul tău de abilități.

Platformele de bloguri precum WordPress fac foarte simplu pentru oricine să înceapă un blog fără să cunoască o singură linie de cod. După ce ați configurat blogul, puteți crea conținut într-un editor de post care arată foarte similar cu Microsoft Word. Puteți personaliza designul, aspectul și senzația blogului dvs. cu o interfață ușor de utilizat de drag and drop.

Cu alte cuvinte, a începe un blog în 2020 este mult mai ușor decât a începe cu acum 10 ani.

Deci, vrei să faci un blog … dar de ce să ne asculți?

Spre deosebire de alți experți wannabe și profeți mincinoși, predicăm doar ceea ce practicăm.

Am creat mai multe bloguri mari în cariera noastră, inclusiv acesta. După ce am ajutat mii de utilizatori WordPress să înceapă cu bloggingul, știm exact ce este nevoie pentru a construi un blog uimitor de la început.

Indiferent dacă sunteți un începător absolut sau aveți nevoie doar de o actualizare, în acest ghid, veți găsi tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți blogul.

Am împărțit acest ghid în 12 capitole diferite:

În acest ghid pas cu pas, vă vom prezenta cum să porniți un blog de la sol în mai puțin de o oră.

Dacă mai degrabă ați tăiat direct la goană și aruncați-vă în tutorial tehnic pas cu pas, apoi mergi pentru asta.

Contents

Capitolul 1: De ce începeți un blog?

capitolul 1 de ce începeți un blog

Blogging-ul a parcurs un drum lung de la începuturile sale. Inițial, a fost folosit de indivizi pentru a-și împărtăși gândurile și opiniile personale. Acum chiar și întreprinderile din întreaga lume folosesc blogurile pentru extinderea acestora și pentru a genera noi oportunități.

Când vine vorba de blogging, a avea un scop este esențial sau veți pierde direcția și inspirația pe măsură ce trece timpul. Când faceți un blog cu un scop, cititorii dvs. se vor conecta cu acesta, deoarece acest scop strălucește în scrisul dvs..

Iată câteva dintre motivele pentru care oamenii fac bloguri:

Jurnal / Blogging personal

Unii oameni fac blog pentru a documenta tot ceea ce au avut loc, astfel încât să poată urmări progresul lor. Vă ajută să vă conectați cu oameni cu gânduri similare din comunitate și să construiți relații de lungă durată cu ei.

Faceți bani pe bloguri

Mulți oameni pornesc un blog cu un singur obiectiv: să câștige bani online.

Blogul dvs. poate fi sursa de venit semi-pasivă, ceea ce înseamnă că puteți câștiga bani chiar și atunci când nu îl actualizați activ. Unele dintre modurile în care vă puteți genera monetizarea blogului sunt:

 • reclamă: Vindeți spațiu publicitar pe blogul dvs. și generați un flux constant de venituri din acesta.
 • Marketing afiliat: Trimiteți produse către publicul dvs. și generați venituri atunci când achiziționează folosind link-urile de trimitere.
 • Vinde produse: Creați un produs pe care știți că publicul dvs. îl va iubi și îl vindeți pe blogul dvs..

Stabiliți-vă ca autoritate

În această eră digitală aglomerată, blogging-ul vă poate ajuta să vă demonstrați expertiza și să vă stabiliți ca autoritate. Pentru a face acest lucru, va trebui să urmăriți tendințele din nișa dvs. și să faceți un blog în mod constant cu privire la aceasta.

Asigurați-vă că oferiți sfaturi și recomandări publicului dvs. în mod regulat, astfel încât să își dea seama că blogul dvs. este o resursă accesibilă atunci când vine vorba de tot ce are legătură cu nișa dvs..

1.1. Alege nișa potrivită pentru blogul tău

Când începeți un blog, este imperios necesar să ne dăm seama că blogurile nu vor fi întotdeauna curcubee și unicorni. Bloggingul este un maraton, nu un sprint.

Pentru a rula un blog pe termen lung, va trebui să fii persistent. Pentru a fi persistent, va trebui să luați în considerare câteva lucruri diferite atunci când alegeți un subiect pentru blogul dvs.:

 • Pasiune: Pentru blogurile persistente, va trebui să alegeți un subiect care vă pasionează cu adevărat. Nu puteți scrie continuu despre un subiect care nu vă excită.
 • Volumul traficului: Doar pentru că iubești un subiect nu înseamnă întotdeauna că este cel mai bun pentru a începe un blog. Dacă nimeni altcineva nu dorește să citească un blog pe subiectul pe care urmează să îl alegeți, atunci va trebui să vă reconsiderați subiectul înainte de a face un salt.
 • Scop: Luați în considerare scopul blogului dvs. atunci când decideți un subiect. De exemplu, dacă doriți să vă câștigați din publicitate, dar nișa este prea restrânsă cu volum redus de trafic, atunci poate doriți să vă extindeți nișa sau să vă schimbați strategia de generare de monetizare.

1.2. Dezvălui lecții convenționale de scriere convențională

Blogging-ul este puțin diferit de scrisul convențional. Dacă sunteți un blogger aspirant, atunci ar trebui să dezvăluiți câteva lucruri pe care le-ați învățat în cursurile de engleză.

De exemplu, atunci când faceți bloguri sau scrieți pe web, este recomandat să creați propoziții scurte și paragrafe chiar mai scurte, astfel încât cititorii să vă poată consuma rapid articolul. Acest lucru se întâmplă în principal pentru că oamenii au o atenție mai scurtă pe internet.

O altă diferență este că editorii de imprimare recomandă adesea scriitorilor să scrie la a treia persoană. Cu toate acestea, bloggerii sunt așteptați să scrie cu o voce de prima persoană. Scriind cu o voce de prima persoană, vorbești direct cu cititorii tăi, așa cum ai face cu prietenii tăi.

În afară de a vorbi cu cititorii dvs. direct, va trebui să vă optimizați și postările de pe blog pentru motoarele de căutare. Acest lucru va ajuta motoarele de căutare să descopere și să indexeze site-ul dvs. web, astfel încât să puteți atrage mai mult trafic de motoare de căutare, cunoscut și sub numele de trafic organic, pe blogul dvs..

↑ Reveniți la cuprins

Capitolul 2: Alegerea unei platforme de blogging

capitolul 2 alege o platformă de blogging

Platforma de blog pe care o alegeți vă poate crea sau rupe blogul.

Nu toate platformele de blog sunt create egale. Este ușor să fii copleșit de toate diferitele platforme de blog disponibile. Deci, înainte de a intra, merită să iei un moment pentru a examina câțiva factori diferiți:

 • Scopul tău de blog: Atunci când alegeți o platformă, este esențial să verificați dacă se aliniază obiectivelor dvs. de blog.
 • Usability: Evident, va trebui să alegeți o platformă ușor de utilizat. Cu o platformă intuitivă, puteți obține lucrurile ușor cu o curbă de învățare minimă.
 • Generarea de bani: Verificați dublu dacă platforma dvs. de blog la alegere vă permite să generați bani cu blogul dvs. cu reclame. De exemplu, unele platforme, cum ar fi gratuit WordPress.com, nu vă permit să generați bani pentru blogul dvs. Asta înseamnă că o astfel de platformă nu vă este potrivită dacă obiectivul dvs. este să faceți bani pe bloguri.

2.1. Cele mai bune platforme de blogging Showdown

Acum că știți ce factori trebuie să luați în considerare, să aruncăm o privire la unele dintre cele mai bune platforme de blog existente.

WordPress.org

wordpress.org

Fără îndoială, WordPress este cea mai populară platformă de bloguri de acolo. Inițial, WordPress a fost pornit ca o platformă de blogging, dar acum a fost transformat într-un sistem de gestionare a conținutului pe deplin.

Cu WordPress, puteți construi orice fel de site web pe care vi-l puteți imagina, cum ar fi un magazin de comerț electronic, un forum, o rețea de socializare de nișă etc..

Vă recomandăm să începeți cu WordPress, deoarece vă oferă un control complet asupra blogului dvs. De asemenea, consultați articolul nostru despre cele mai bune cărți WordPress, inclusiv cărțile despre crearea unui site web sau un blog cu WordPress.

Prețuri: Pentru a construi un blog, va trebui să achiziționați un nume de domeniu și un cont de găzduire web. Un nume de domeniu costă în jur de 14,99 USD pe an, iar găzduirea web costă în jur de 7,99 USD pe lună. Am încheiat o afacere cu Bluehost pentru utilizatorii IsItWP, deci trebuie să plătiți doar 2,65 USD pe lună.

Asta înseamnă 60% reducere la hostingul WordPress și un nume de domeniu gratuit.

Wix

logo-ul wix

Wix este o platformă gratuită de construire a site-urilor web care vă permite, de asemenea, să creați un blog nou. Pentru a crea un blog cu Wix, va trebui să integrați aplicația Blog în site-ul dvs. Wix. Planul gratuit Wix vă permite să utilizați spațiul de stocare de 500 MB și lățimea de bandă de 1 GB.

Pentru a elimina brandul Wix și pentru a îmbunătăți funcțiile încorporate, puteți achiziționa un plan premium, începând de la 17 USD pe lună.

WordPress.com

platforma de bloguri wordpress.com

WordPress.com este o platformă gratuită de blogging administrată de aceiași oameni ca WordPress.org. Cu WordPress.com, puteți crea un blog gratuit, fără a cumpăra un nume de domeniu. Vă puteți actualiza abonamentul pentru funcții îmbunătățite, cum ar fi un domeniu personalizat, monetizare, stocare suplimentară, etc.

Asigurați-vă că verificați diferențele dintre WordPress.com și WordPress.org.

Prețuri: Puteți începe gratuit un blog de bază. Pentru 48 de dolari pe an, puteți conecta un nume de domeniu personalizat și puteți elimina reclame WordPress.com. Pentru a genera bani cu blogul dvs., va trebui să obțineți planul Premium pentru 96 USD pe an.

Blogger

Platforma de blogging Blogger.com

Blogger este o platformă gratuită de bloguri de către Google. Blogger vă permite să porniți un blog și să-l generați cu bani cu anunțuri, fără ca dvs. să vă petreceți timp. Deși este dotat cu toate funcțiile de care aveți nevoie pentru a rula un blog, nu puteți adăuga funcționalități îmbunătățite, precum un magazin online de comerț electronic..

Prețuri: Blogger este o platformă gratuită de blogging 100%.

2.2. De ce recomandăm WordPress.org pentru a crea un blog?

Vă recomandăm să folosiți platforma WordPress.org care se găzduiește pe toți pentru că este o platformă de blog cu adevărat superioară. Îl folosim pe toate site-urile noastre web, inclusiv pe acesta!

wordpress

Principala diferență între WordPress-ul propriu găzduit și alte opțiuni este că îți oferă libertate deplină și control asupra site-ului tău. Puteți personaliza aspectul și senzația după cum este necesar. Puteți genera bani pe site-ul dvs., oricât doriți. Puteți adăuga chiar și un magazin online pe blogul dvs..

Nu în ultimul rând, nimeni nu vă poate șterge blogul doar pentru că nu le-ați respectat termenii de serviciu. Consultați acest ghid pentru a vedea lista completă a diferențelor dintre WordPress.com și WordPress.org.

De asemenea, consultați acest articol despre mutarea unui blog de la blogger la WordPress.

Acum că am ales platforma, să aruncăm o privire la ce aveți nevoie pentru a porni un blog WordPress.

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 1 – De ce să începeți un blog?

Capitolul 3: Crearea unui blog – Ghid tehnic (pas cu pas)

capitolul 3 începe un ghid tehnic pe blog

Pornirea unui blog nu este știință rachetă. Cu un set adecvat de instrumente, este ușor să îți funcționezi blogul.

Indiferent de tipul de blog pe care doriți să îl creați, va trebui să aveți câteva lucruri în mână, cum ar fi un nume de domeniu, o platformă de blogging și web hosting.

După configurarea blogului, va trebui să personalizați aspectul său, să adăugați funcționalități esențiale și multe altele.

În acest capitol, vom explica:

 • Cum să alegeți un nume de domeniu
 • Cum să configurați numele de domeniu și găzduirea web
 • Cum să instalați WordPress pe gazdă
 • Cum să instalați o temă WordPress pentru a personaliza aspectul blogului
 • Cum se instalează un plugin WordPress pentru a adăuga funcționalități

3.1. Cum să alegeți un nume de domeniu

Înregistrarea unui nume de domeniu este ușor și ieftin, dar este important să alegeți numele de domeniu potrivit pentru site-ul dvs. web care să fie ușor de tastat și de reținut.

Numele dvs. de domeniu este adresa blogului dvs. pe internet, cum ar fi Google.com sau IsItWP.com. Este ceea ce tipurile clienților dvs. în browserele lor pentru a accesa site-ul dvs. web. Un nume de domeniu costă, în mod normal, în jur de 14,99 USD pe an.

Să aruncăm o privire la câteva abordări diferite pe care le puteți urma pentru a alege un nume de domeniu pentru blogul dvs..

Accesați un nume de domeniu care poate fi marcat

Au dispărut zilele în care puteți îmbunătăți clasamentul blogului dvs. de căutare cu un nume de domeniu umplut cu cuvinte cheie. Deși includerea unui cuvânt cheie în numele domeniului dvs. poate avea încă un impact pozitiv, umplerea cu cuvinte cheie ar putea avea un impact negativ asupra eforturilor dvs. SEO.

Atunci când alegeți un nume de domeniu, este recomandat să apelați la un nume de domeniu de marcă, cum ar fi ProBlogger.com sau OptinMonster.com peste unul umplut cu cuvinte cheie, cum ar fi copywritingtweaks.com sau killercopywriting.com.

Nu numai că sunt mai ușor de reținut, dar te ajută să ai impact SEO pozitiv pe termen lung.

Alegeți extensia de domeniu potrivită

.Domeniile com sunt atât de populare încât oamenii au mai multe șanse de a tasta în [blogul tău] .com pe browserul tău pentru a-ți vizita site-ul. De fapt, dacă alegeți o altă extensie, atunci veți dori să faceți o muncă suplimentară pentru ca oamenii să-și amintească.

Desigur, vă recomandăm întotdeauna să alegeți un nume de domeniu .com pentru blogul dvs. Cu toate acestea, dacă .com nu este disponibil, puteți merge pentru .net sau .org.

Utilizați un generator de nume de domeniu

Generator de nume de domeniu de IsItWP

Alegerea unui nume de domeniu perfect pentru blogul dvs. poate fi intimidantă, deoarece este foarte probabil ca primul dvs. nume de domeniu ales să fi fost deja luat. Aceasta înseamnă că va trebui să faceți idei despre numele de domeniu și să verificați disponibilitatea acestuia una câte una.

Un generator de nume de domeniu vă ajută să economisiți timp, generând automat tone de idei de nume de domeniu, introducând pur și simplu unul sau două cuvinte cheie.

Puteți alege generatorul de nume de domeniu al IsItWP pentru a găsi numele de domeniu perfect.

3.2. Cum să configurați numele de domeniu și găzduirea web

După ce ați găsit un nume de domeniu, următorul lucru pe care trebuie să îl faceți este să îl înregistrați și să configurați găzduire web.

Dacă sunteți nou în spațiul web, mai jos este definiția unui nume de domeniu și a găzduirii web WordPress.

Numele domeniului: Numele domeniului dvs. este adresa blogului dvs. pe internet, cum ar fi Google.com sau IsItWP.com. Este ceea ce tipurile clienților dvs. în browserele lor pentru a accesa site-ul dvs. web. În mod normal, un nume de domeniu costă în jur de 14,99 USD pe an, dar vă vom arăta cum puteți obține unul gratuit mai târziu în acest articol.

web hosting: Contul dvs. de găzduire web este locul în care sunt stocate conținutul și fișierele blogului dvs. Gândiți-vă la el ca la casa site-ului dvs. Când un vizitator încearcă să acceseze blogul dvs. tastând adresa web (numele de domeniu), va fi direcționat către fișierele site-ului web stocate pe serverul dvs. de găzduire web. Gazduirea web costă de obicei 7,99 USD pe lună.

De asemenea, consultați aceste cele mai bune companii de găzduire de bloguri pentru referință.

Când porniți pentru prima dată blogul dvs., costul combinat al unui nume de domeniu și al găzduirii poate părea destul de multe.

Acesta este motivul pentru care am elaborat o tranzacție cu Bluehost pentru a oferi utilizatorilor noștri un nume de domeniu gratuit, SSL gratuit și peste 60% reducere la WordPress hosting.

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Bluehost este una dintre cele mai mari companii de găzduire din lume. Sunt implicați în comunitatea WordPress din 2005 și sunt un furnizor de gazduire recomandat oficial de către WordPress.org.

Notă: Credem în transparență deplină. Dacă achiziționați găzduire folosind linkul nostru de trimitere, atunci vom primi o mică comision fără niciun cost suplimentar. Veți beneficia de fapt o reducere la găzduire + domeniu gratuit + SSL gratuit. Putem primi un comision de la aproape orice companie de găzduire, dar recomandăm doar produse care credem cu adevărat că vor oferi valoare cititorilor noștri.

Pentru a începe blogul dvs. WordPress, accesați site-ul Bluehost și faceți clic pe butonul Începeți acum buton.

creați un blog pe bluehost

În pagina următoare, vi se va cere să alegeți un plan. Deoarece tocmai începeți, puteți alege planul de bază care include și un domeniu gratuit și un certificat SSL gratuit. Puteți oricând să vă actualizați contul pe măsură ce site-ul dvs. crește.

selectați un plan albastru pentru a începe un blog

Acum puteți alege fie un domeniu existent pe care îl aveți, fie achiziționa un domeniu nou gratuit. Vă recomandăm să obțineți un domeniu nou, deoarece este gratuit.

achiziția domeniului bluehost

Acum vi se va solicita să introduceți informațiile contului. Pentru o înregistrare ușoară, vă puteți conecta cu Google doar cu câteva clicuri.

crearea contului bluehost

După introducerea detaliilor dvs., derulați în jos pagina până găsiți caseta cu informații despre pachet. Puteți selecta planul de bază timp de 12 luni, 24 de luni sau 36 de luni. Veți vedea, de asemenea, că sunt selectate câteva suplimente, ceea ce crește prețul total. Puteți debifa aceste suplimente deoarece nu veți avea nevoie de ele imediat. Le puteți adăuga întotdeauna mai târziu, dacă este nevoie.

Notă: Alegerea planului de 36 de luni vă va oferi cea mai bună valoare pentru banii dvs.!

informații despre pachet bluehost

După ce ați configurat planul, derulați în jos în continuare pentru a introduce detaliile de plată. Va trebui să acceptați Termenii și condițiile lor, apoi faceți clic pe Trimiteți.

Asta e!

V-ați abonat cu succes la un plan de găzduire. Vi se va solicita să creați o parolă pentru contul dvs. După aceea, veți primi un e-mail cu detalii despre cum să vă conectați la panoul de control de găzduire web (cPanel) unde puteți gestiona totul, de la găzduirea fișierelor la e-mailuri și asistență.

3.3. Cum să instalați WordPress pe gazda dvs. web

Cu Bluehost, nu trebuie să parcurgeți un proces de instalare WordPress separat, deoarece Bluehost o face în mod implicit. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți tema dvs. WordPress, apoi să specificați numele și eticheta pentru blogul dvs. și veți fi gata să începeți cu WordPress.

După abonarea la planul de găzduire, vi se va solicita să alegeți o temă WordPress. Puteți alege aproape orice în acest pas, deoarece puteți schimba întotdeauna tema mai târziu (vă vom arăta cum să faceți acest lucru într-un pas ulterior al acestui tutorial). Partea cea mai importantă este să începi să-ți creezi blogul, așa că mergi mai departe și alege orice temă care îți atrage atenția doar pentru a te face să faci rost.

alege o temă

Vi se va solicita apoi să alegeți numele și eticheta pentru blogul dvs..

creați un nou blog wordpress

După specificarea detaliilor, faceți clic pe Următor →. Bluehost va instala automat WordPress pentru tine. După ce ați terminat, vă va afișa un ecran de acest fel:

instalarea wordpress a reușit

Vă puteți autentifica pe site-ul dvs. anexând wp-admin la adresa URL. Iată cum ar trebui să arate adresa URL de autentificare WordPress:

http://example.com/wp-admin

Acum puteți să vă conectați la blogul dvs. WordPress cu datele de acreditare trimise la adresa dvs. de e-mail.

autentificare wordpress

3.4. Cum să instalați o temă WordPress

Acum că v-ați conectat la WordPress, puteți schimba aspectul vizual al blogului dvs. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți tema WordPress potrivită și să o instalați pe blogul dvs. WordPress.

Tema implicită WordPress este bună, dar dacă doriți un aspect diferit pentru site-ul dvs., atunci puteți găsi o temă alternativă din directorul tematic oficial și să o instalați pe site-ul dvs..

Dar înainte de a alege o temă gratuită gratuită pentru blogul dvs., aruncați o privire la lista noastră de teme WordPress de top și decideți care ar fi cea mai bună alegere.

Dacă alegeți o temă premium, atunci ea trebuie descărcată de pe site-ul vânzătorului cu tema și încărcată pe WordPress.

Dacă decideți să accesați o temă WordPress gratuită din depozitul oficial de teme, atunci puteți să o căutați și să o instalați direct din tabloul de bord WordPress, fără a fi nevoie să o descărcați pe computer.

Pentru a instala o temă gratuită, navigați la Aspect »Teme în tabloul de bord WordPress. Apoi faceți clic pe butonul Adaugă temă nouă cutie.

adăugați o nouă temă

Veți vedea câteva teme prezentate în tabloul de bord. Înainte de a instala o temă, o puteți previzualiza făcând clic pe miniaturile afișate.

De asemenea, puteți filtra teme bazate pe machete, funcții și nișe de blog făcând clic pe butonul Filtru caracteristic buton.

filtrul de caracteristici de temă

În colțul din dreapta, tastați numele temei în bara de căutare. După ce ați găsit tema potrivită, faceți clic pe imaginea acesteia, apoi faceți clic pe butonul Instalare buton. În continuare, trebuie să faceți clic Activati pentru a schimba aspectul blogului tău.

instalarea temei

3.5. Cum să instalați un plugin WordPress

Acum că ați instalat o temă WordPress, probabil că doriți să știți cum să vă îmbunătățiți blogul adăugând funcții precum un formular de contact, o galerie foto etc..

Cu WordPress, puteți găsi mii de plugin-uri (aplicații) gratuite care vă permit să adăugați cu ușurință funcții suplimentare pe blogul dvs. fără a fi nevoie să atingeți o singură linie de cod. La fel ca temele WordPress, puteți găsi și instala cu ușurință pluginuri gratuite din depozitul de pluginuri WordPress din tabloul de bord WordPress.

Tot ce trebuie să faci este să vizitezi Pluginuri »Adaugă nou pagina și utilizați caseta de căutare din colțul din dreapta pentru a găsi un plugin. După ce găsiți pluginul pe care îl căutați, faceți clic pe butonul Instaleaza acum apoi faceți clic pe Activati.

instalați un plugin

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 2 – Alegerea unei platforme de blogging

Capitolul 4: Configurarea setărilor blogului dvs. WordPress

capitolul 4 configurarea setărilor blogului

Până acum, aveți deja configurarea blogului dvs. de bază.

Știți deja cum puteți schimba o temă WordPress și instalați plugin-uri. Până acum, bine.

Înainte de a intra și a începe să publicați articole pe blogul dvs., va trebui să schimbați anumite setări implicite ale blogului și să le ajustați la preferințe. Hai să aruncăm o privire…

4.1. Alegeți-vă structura permanentă

În WordPress, legătura permanentă este adresa / adresa web a conținutului pe care îl publicați pe site-ul dvs. Este ceea ce oamenii intră în bara de adrese a browserului pentru a vizita paginile web ale site-ului dvs..

Alegerea greșită a legăturilor permanente poate afecta traficul motorului de căutare și traficul de recomandări, astfel încât este esențial să îl alegeți pe cel potrivit atunci când configurați site-ul dvs..

Structura implicită de legătură permanentă cunoscută sub numele de Simplu conține câteva numere aleatorii în URL-ul dvs., care nu spune nimic despre conținutul dvs., deci orice altă alegere este mai bună. Alege-l pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Pentru a alege structura permalink potrivită, accesați Setări »Permalink în tabloul de bord WordPress.

setări de legături permise pentru wordpress

Dacă nu aveți preferințe, puteți alege pur și simplu Numele postului opțiune din listă.

4.2. Alegeți Vizibilitatea motorului de căutare

WordPress vine cu o opțiune care vă permite să descurajați cu ușurință motoarele de căutare de la indexarea site-ului dvs. cu un singur clic. Ca să nu mai vorbim, nu ar trebui să verificați niciodată această opțiune dacă utilizați un site sau blog publicitate.

vizibilitatea motorului de căutare

Totuși, mai jos sunt câteva cazuri de utilizare când doriți să luați în considerare descurajarea motoarelor de căutare de la indexarea site-ului dvs..

 • Conținut privat: Este posibil să nu doriți să indexați conținutul privat în spatele unui pachet de plăți, precum un site de apartenență, care este creat special pentru membrii dvs..
 • Site de testare / dezvoltare / demo: Pentru a evita penalizarea conținutului duplicat pentru site-ul dvs. de producție, este posibil să doriți să indocați site-ul dvs. de dezvoltare din motorul de căutare.
 • Conținut dinamic: În mod similar, poate doriți să descurajați motorul de căutare de la indexarea site-ului dvs. dacă creați conținut dinamic care se actualizează prea frecvent.

4.3. Configurați personalizatorul WordPress

Doriți să actualizați instant setările temei în timp ce previzualizați aspectul site-ului?

Acum este posibil cu personalizatorul WordPress. Personalizatorul WordPress vă permite să previzualizați cum ar arăta conținutul site-ului dvs. cu o temă diferită, cu setări diferite de temă și multe altele.

De exemplu, puteți seta ușor Titlul site-ului, Tagline și Favicon.

Pentru a schimba setările, tot ce trebuie să faceți este să navigați la Aspect »Personalizare.

personalizator wordpress

4.4. Creați un meniu de navigare

Meniul de navigare oferă un link rapid către unele dintre cele mai importante pagini ale site-ului dvs. În WordPress, meniul de navigare este o caracteristică tematică.

Aspectul și afișarea acesteia sunt controlate de tema dvs. WordPress. După ce ați creat câteva pagini importante, puteți merge înainte și configura un meniu de navigare.

Pentru a adăuga, edita sau gestiona meniul dvs. de navigare, accesați Aspect »Meniuri. Apoi apasa creați un nou meniu.

creați meniu în WordPress

Acum vi se va solicita să specificați Nume meniu.

După cum puteți vedea în captură de ecran, tema noastră acceptă 2 locații de meniu diferite: Meniul de sus și Meniul de legături sociale. Rețineți că locațiile meniului și numele acestora variază de la temă la temă.

Apoi, selectați paginile pe care doriți să le adăugați în meniu, apoi faceți clic pe Adăugați în meniu.

poziția structurii meniului

Puteți repoziționa meniul cu drag and drop. Puteți alege apoi locația meniului și faceți clic pe butonul Salvați meniul buton.

4.5. Configurați Widgeturi Bara laterală / subsol

Widgeturile WordPress sunt elemente mobile simple care vă permit să vă personalizați cu ușurință site-ul. Puteți utiliza widget-uri pentru a face o serie de lucruri, cum ar fi afișarea postărilor recente, comentarii populare, caseta de înscriere prin e-mail etc..

Puteți adăuga widgeturi în zonele gata de widget ale site-ului dvs. web. De obicei, aceasta înseamnă bara laterală a blogului dvs., dar multe teme acceptă adăugarea de widget-uri în subsol, precum și alte secțiuni din pagina principală.

Pentru a adăuga widget-uri în zonele pregătite pentru widget-uri, cum ar fi bara laterală și subsolul, urmați pașii de mai jos.

Navigheaza catre Aspect »Widgets.

widgeturi wordpress

În panoul din partea stângă, puteți găsi o listă de widget-uri disponibile. Puteți găsi câteva căsuțe diferite din partea dreaptă, care sunt zone pregătite pentru widget, acceptate de tema dvs..

În exemplul nostru, widget-ul nostru acceptă 3 zone diferite pregătite pentru widget-uri: bara laterală, subsolul 1 și subsolul 2.

Pentru a adăuga un widget, tot ce trebuie să faceți este să îl trageți în orice zonă pregătită pentru widget.

4.6. Decideți acceptarea comentariilor

Comentariile sunt elementul de viață al oricărui blog sau publicare online. Blogurile nu sunt monologuri. Acestea sunt create pentru a avea conversații în două sensuri cu cititorii dvs. prin comentarii.

Cu comentarii pe blog, vă puteți încuraja cititorii să se angajeze cu dvs. și cu alți cititori. Dar trebuie să moderezi întotdeauna comentariile tale înainte de a fi live. În acest fel, vă puteți asigura că doar comentariile legitime sunt publicate.

În mod implicit, WordPress permite utilizatorilor să comenteze blogul tău. Dacă nu doriți să acceptați comentarii, puteți accesa Setări »Discuție, apoi debifează caseta de lângă Permiteți persoanelor să posteze comentarii la articole noi.

Permite comentarii

4.7. Decideți să Permiteți Pingbacks / Trackbacks

La fel ca comentariile, în mod implicit, WordPress permite pingbacks și trackbacks. Pingbacks-urile și trackbacks-urile permit altor bloguri să vă anunțe ori de câte ori se conectează la dvs..

Deoarece majoritatea pingbacks-urilor și trackbacks-urilor sunt spam, este în interesul dvs. să le dezactivați pe site-ul dvs. Pentru a face acest lucru, puteți debifa caseta, Permiteți notificări de linkuri de pe alte bloguri mergând la Setări »Discuții.

4.8 Setați-vă fusul orar dorit

Fusul orar implicit WordPress este UTC +0. După instalarea WordPress pe site-ul dvs., este posibil să doriți să schimbați fusul orar după preferință. Acest lucru vă face ușor să vă planificați postările în avans.

Pentru a schimba fusul orar, accesați Setări »General și apoi, alegeți un oraș sau o compensare a fusului orar UTC.

fus orar

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 3 – Crearea unui blog – Ghid tehnic (pas cu pas)

Capitolul 5: Plugin-uri esențiale & Tutoriale pentru blogul tău WordPress

capitolul 5 pluginuri și tutoriale esențiale

Pentru a avea setul potrivit de pluginuri în cutia de instrumente este necesar să extindeți caracteristicile de bază ale blogului dvs. WordPress.

Fiecare blog este unic în ceea ce privește audiența, conținutul, designul și funcțiile. Cu toate acestea, există câteva pluginuri comune pe care aproape fiecare blog va trebui să le instaleze. Deoarece este destul de ușor să fii copleșit de toate diferitele plugin-uri disponibile pentru WordPress care fac aproape același lucru, le-am ales pe cele mai bune pe cele de mai jos.

Utilizăm aceste pluginuri pe site-urile noastre proprii și le recomandăm utilizatorilor noștri să le instaleze. Pentru confortul dvs., împreună cu numele pluginurilor, am explicat și utilizarea lor și am oferit link-uri către versiunile pro și gratuite.

 • Construiți formulare de contact cu WPFormsPro | Liber
 • Conectați-vă site-ul cu Google Analytics utilizând MonsterInsightsPro | Liber
 • Îmbunătățește-ți SEO cu Yoast SEOPro | Liber
 • Adăugați un strat suplimentar de securitate cu Sucuri
 • Faceți o copie de rezervă obișnuită cu Updraft Plus – Pro | Liber
 • Îmbunătățiți performanța WordPress cu W3 Cache totală
 • Împiedicați comentariile spam Akismet – Pro | Liber
 • Creșteți-vă abonații și vânzările OptinMonster

Întrucât o explicație detaliată despre TOATE pluginurile ar fi copleșitoare, vom explica cum să adăugați doar 3 dintre cele mai esențiale funcții pe blogul dvs. folosind pluginurile enumerate mai sus.

 1. Cum se adaugă un formular de contact cu WPForms
 2. Cum să vă conectați blogul la Google Analytics cu MonsterInsights
 3. Cum să vă îmbunătățiți SEO cu SEO Yoast

5.1. Cum să adăugați un formular de contact cu WPForms

Indiferent de subiectul blogului dvs., este necesar să includeți un formular de contact pe blogul dvs. Adăugarea unui formular de contact pe blogul tău facilitează accesul vizitatorilor tăi.

WPForms este cel mai bun plugin de formulare de contact pentru începătorii WordPress. Vă permite să creați un formular de contact cu un constructor drag and drop și vă permite să îl publicați oriunde pe site-ul dvs. cu ușurință.

Alte câteva avantaje ale utilizării WPForms sunt:

 • Creați orice tip de formulare online fără probleme, cum ar fi formularele de contact, formularele de donație, formularele de înregistrare, formularele de înscriere și multe altele …
 • Toate formele create de WPForms vor răspunde 100%, ceea ce înseamnă că funcționează pe dispozitive mobile, tablete și desktop.
 • Integrați perfect formularul cu instrumentele dvs. preferate de marketing prin e-mail sau aplicațiile web ale terților.
 • Și altele…

Citiți recenzia completă a WPForms.

Pentru a crea un formular pe blogul dvs., mai întâi, va trebui să instalați WPForms navigând în Pluginuri »Adaugă nou. Căutați pluginul WPForms și, atunci când apare, faceți clic Instaleaza acum, și apoi Activati.

instalați wpforms

Vei fi apoi direcționat către pagina de bun venit a WPForms. Puteți face clic fie pe Creați prima dvs. formă buton sau faceți clic WPForms »Adaugă nou pentru a crea prima dvs. formă.

creează-ți prima formă

În continuare, vi se va solicita să alegeți un șablon. Puteți selecta unul dintre șabloanele premade sau începe cu un formular gol. Dacă doriți, puteți da un nume personalizat primului formular de contact.

alege un model de formular

WPForms facilitează construirea unui formular cu drag and drop. Faceți clic pe câmpurile de formular corespunzătoare din panoul din stânga pentru a le adăuga la formularul dvs. De asemenea, le puteți aranja cu ușurință și chiar puteți elimina orice câmpuri inutile cu ușurință. După efectuarea modificărilor necesare, faceți clic pe Salvați.

creați o formă simplă

În continuare, accesați tabloul de bord și faceți clic pe WPForms »Toate formularele. Acum veți vedea toate formularele pe care le-ați creat. Chiar lângă numele formularului, veți vedea codul scurt al formularului. Copiați acest shortcode.

WPForms

Acum accesați postarea sau pagina unde doriți să adăugați formularul și faceți clic pe butonul „+“ semnează în colțul din stânga sus al editorului tău Gutenberg.

Folosind câmpul de căutare căutați cod scurt. Selectați-l când ați găsit Veți avea următoarele pe ecran.

Acum lipiți codul scurt pe care l-ați copiat anterior și lipiți-l în câmpul dat și apăsați pe Publica butonul din dreapta ta.

Asta e! Ați publicat cu succes un formular de contact.

Doriți să creați un formular de contact modul cel mai ușor? Apoi, începe astăzi cu WPForms.

Vrei să începi cu versiunea gratuită în schimb? Încerca WPForms Lite.

5.2. Cum să vă conectați blogul la Google Analytics cu MonsterInsights

Dacă doriți să vă creșteți traficul pe blog, atunci trebuie să înțelegeți cum oamenii găsesc blogul dvs. și ce fac odată ce sunt pe blogul dvs..

Cel mai simplu mod de a urmări interacțiunea utilizatorilor pe site-ul dvs. este utilizarea Google Analytics. Google Analytics este cea mai bună soluție de urmărire pentru site-uri web și este gratuit de utilizat.

Pluginul MonsterInsights vă ușurează configurarea Google Analytics pe blogul dvs. WordPress. În plus, vă permite să folosiți întregul potențial de urmărire Google Analytics, cum ar fi urmărirea descărcărilor de fișiere, urmărirea anunțurilor, urmărirea trimiterilor de formular, urmărirea tranzacțiilor de comerț electronic etc., fără a fi nevoie să atingeți o singură linie de cod.

Citiți recenzia completă a MonsterInsights.

Pentru a configura Google Analytics pe blogul dvs., accesați Pluginuri »Adaugă nou. Căutați MonsterInsights și, atunci când apare pluginul, faceți clic pe Instaleaza acum și apoi, Activati.

instalați monsterinsights

Capul spre Insights »Setări să vă autentificați blogul cu Google Analytics. Clic Autentificați-vă cu contul Google.

faceți clic pe autentificare cu contul dvs. Google

Pe ecranul următor, selectați contul Google.

alege un cont google pentru analize

În continuare, permiteți MonsterInsights să vă administreze contul.

permite monsterinsights să gestioneze analitice

În cele din urmă, selectați profilul site-ului web corect pentru blogul dvs. și faceți clic pe Autentificare completă.

autentificați monsterinsights

După autentificare, puteți afla cu ușurință cum se comportă site-ul dvs. vizitând Informații »Rapoarte.

wordpress google analytics cu monsterinsights

Începeți cu MonsterInsights astăzi pentru a configura cu ușurință Google Analytics pe site-ul dvs..

Vrei să începi cu versiunea gratuită în schimb? Încerca MonsterInsights Lite.

5.3. Cum să îți îmbunătățești SEO cu SEO Yoast

Vrei să atragi un public vizat pe blogul tău? Cel mai bun mod de a atrage vizitatori vizați este de a conduce mai mult trafic de motoare de căutare, cunoscut și sub numele de trafic organic, prin îmbunătățirea SEO-ului site-ului dvs..

Conform OptinMonster, SEO este practica de a crește traficul site-ului dvs. prin obținerea paginilor dvs. web pentru a obține un nivel mai ridicat în rezultatele motorului de căutare. Vizitatorii care ajung pe site-ul dvs. prin intermediul motoarelor de căutare sunt denumiți trafic organic.

SEO poate deveni tehnic și complicat, dar datorită pluginurilor SEO gratuite și ghidurilor SEO WordPress, a devenit destul de ușor, chiar și pentru începători.

În timp ce puteți găsi multe tone de plugin-uri SEO acolo, noi folosim și recomandăm SEO Yoast. Este cel mai popular plugin SEO de pe piață.

Cu Yoast SEO, puteți adăuga cu ușurință meta tag-uri și titluri la postările / paginile dvs. de pe blogul WordPress. De asemenea, vă obligă să alegeți un cuvânt cheie focalizat pentru postările și paginile dvs. de blog pentru a vă asigura că utilizați cuvântul cheie corespunzător pe pagina respectivă.

Din tabloul de bord WordPress, accesați Pluginuri »Adaugă nou. Căutați Yoast în bara de căutare pe care o puteți găsi în colțul din dreapta sus. Pluginul SEO Yoast va apărea pe pagina ta. Clic Instalare și apoi Activati.

yoast seo instala

În tabloul de bord WordPress, puteți găsi acum meniul SEO în bara de activități din partea stângă. Pur și simplu faceți clic pe ea. Dacă pluginul detectează erori SEO, le puteți remedia urmând sugestiile furnizate.

Configurarea Yoast SEO este ușoară folosind expertul de configurare. Pur și simplu faceți clic pe asistent de configurare pentru a incepe.

asistent de configurare seo seo

În primul pas, vi se va cere dacă doriți să configurați dvs. Yoast SEO singuri sau să angajați un expert care să îl facă pentru dvs. Selectați CONFIGURĂ YOAST SEO să faci singur.

configurați seo seo

În pasul următor, vi se va cere dacă site-ul dvs. este gata să fie indexat. Puteți alege opțiunea A. Apoi, faceți clic pe Următor →.

indexare seo seast

Trebuie să alegeți tipul site-ului în pasul următor. Pentru tine, este blogul. Apoi apasa Următor →.

tipul site-ului seast seo

Pentru cardul de cunoștințe Google, vi se va cere dacă blogul este condus de o persoană sau de o marcă. Dacă persoana este selectată, va trebui să specificați numele persoanei respective. Dacă compania este selectată, va trebui să adăugați și logo-ul. Apoi apasa Următor →.

o companie sau persoană seastă

Acum puteți introduce adresa URL a profilului dvs. de social media în câmpul corespunzător. Apoi apasa Următor →.

profiluri sociale yoast seo

În etapa de vizibilitate a motorului de căutare, nu trebuie să schimbați setările implicite, deoarece sunt setate pentru a vă indexa postările și paginile. Pur și simplu faceți clic Următor →.

vizibilitatea motorului de căutare yoast seo

Arhivele autorului pot crea probleme de conținut duplicate pentru motoarele de căutare. Pentru ao preveni, îl puteți dezactiva dacă blogul dvs. nu are mai mulți autori.

yoast seo multi autori

În continuare, vi se va solicita să conectați site-ul dvs. la Google Search Console, care este un instrument gratuit care vă oferă informații detaliate despre modul în care conținutul dvs. de blog este perceput de Google..

yoast seo consola de căutare Google

În continuare, puteți configura un titlu pentru blogul dvs., apoi faceți clic pe Următor →.

Setările titlului seo seo

Acum puteți ieși din asistentul de configurare, deoarece ceilalți pași au fost creați în scopuri promoționale, cum ar fi înscrierea la buletinul informativ Yoast.

Începeți astăzi cu Yoast SEO pentru a îmbunătăți SEO-ul blogului tău.

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 4 – Configurarea setărilor blogului tău

Capitolul 6: Lucrul cu editorul WordPress pentru crearea unui blog

capitolul 6 care lucrează cu editorii wp

WordPress se laudă că este cea mai bună platformă de publicare existentă, în termeni de popularitate și flexibilitate. Desigur, cu o cotă de piață nemaipomenită de 60%, WordPress le dă peste pantaloni din toată concurența.

Cu toate acestea, principalul dezavantaj este că editorii de postări și pagini nu sunt la fel de frumoși ca alte platforme de blogging. Editorul WordPress moștenit, care acum este cunoscut sub numele de Classic Editor, are o interfață în stilul procesorului de texte. Permite utilizatorilor să introducă text în moduri Text sau Visual. Întrucât făcea parte din WordPress de peste un deceniu, utilizatorii existenți sunt obișnuiți cu această interfață.

Cu toate acestea, editorii altor platforme de publicare, precum Medium sau Ghost, sunt mult mai intuitivi decât cei ai WordPress.

Legate de: Cum să migrezi de la mediu la WordPress (fără timp de oprire!)

Pentru a adăuga conținut bogat pe WordPress mai ușor și plăcut, cu versiunea 5.0, WordPress este livrat cu un editor nou, cunoscut sub numele de Gutenberg.

În acest capitol, să aruncăm o privire asupra diferențelor dintre Gutenberg și Classic Editor.

6.1. Conținut de scriere – Editor clasic vs. Gutenberg

În mod implicit, WordPress este livrat cu editorul Gutenberg, care vă permite să previzualizați instantaneu articolul dvs. chiar în interiorul editorului. Editorul clasic, pe de altă parte, permite utilizatorilor să introducă text în moduri Text sau Visual.

redactor clasic

Cu Classic Editor, utilizatorii nu pot previzualiza pagina finalizată instantaneu în timp ce scriu conținutul. Editarea și mutarea diferitelor elemente poate fi, de asemenea, o problemă. Utilizatorii vor trebui să comute înapoi și înapoi între modurile Text și cele vizuale. De asemenea, pot crea probleme de distanțare și dimensionare. Aici intervine editorul Gutenberg.

Editorul Gutenberg vă permite să vedeți cum arată o pagină terminată în timpul editorului. În acest fel, puteți ajusta dimensiunea și distanțarea în timp real fără a fi nevoie să treceți la panoul de previzualizare. Întreaga experiență de editare a fost reconstruită pentru conținut bogat în media.

redactor gutenberg

Gutenberg separă toate elementele din conținutul dvs. în unități individuale numite blocuri. Spre deosebire de Classic Editor, Blocks in Gutenberg vă ajută să personalizați cu ușurință stilul și aspectul conținutului dvs. multimedia, fără a fi nevoie să folosiți cod personalizat.

6.2. Deciderea alegerii unui Builder de pagini

Fără îndoială, Gutenberg este construit pentru a oferi experiență de scriere și editare de neegalat pe WordPress. Scopul său este de a face adăugarea de conținut bogat pe WordPress mai simplu și plăcut. Cu toate acestea, nu înseamnă să înlocuim pluginurile pentru constructorul de pagini pentru WordPress.

Editorii WordPress integrați conțin toate instrumentele esențiale din cutie pentru a crea o pagină de bază pe site-ul dvs. Cu toate acestea, dacă doriți să construiți o pagină atrăgătoare, atunci poate doriți să utilizați un constructor de pagini pe site-ul dvs..

Nu numai că vă ajută să creați un aspect personalizat pentru pagina dvs. web, dar puteți crea, de asemenea, o pagină uimitoare fără a schimba temele WordPress existente.

Vă recomandăm să folosiți Beaver Builder pentru crearea unei pagini personalizate. Puteți verifica, de asemenea, cei mai buni creatori de pagini pentru WordPress.

Sperăm că acum aveți o idee de bază despre editorii WordPress. În următoarele 2 capitole, vom explica cum se creează pagini și postări WordPress.

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 5 – Plugin-uri esențiale WordPress & Tutoriale

Capitolul 7: Crearea de pagini WordPress

capitolul 7 creează o pagină pe wordpress

În WordPress, puteți publica conținut fie ca postare, fie ca pagină. Când doriți să publicați un articol obișnuit pe blog, scrieți o postare și când doriți să publicați o pagină web autonomă, cum ar fi Despre, pagini de contact, scrieți o pagină.

O altă diferență este că Postările vă permit să organizați conținutul folosind categorii și etichete, în timp ce paginile vă permit să aplicați șabloane personalizate și să le reordonați în funcție de nevoile dvs..

7.1. Pagini esențiale de care aveți nevoie

Pagina principala

Pagina dvs. de pornire este probabil prima pagină pe care o văd vizitatorii dvs. pe blog. Pentru a primi bun venit vizitatorilor dvs. pentru prima dată, poate doriți să vă personalizați pagina de pornire. Aruncă o privire la un exemplu de pagină de pornire pentru inspirație a lui IsItWP.

În mod implicit, WordPress stabilește pagina dvs. de blog ca pagina de pornire. Cu toate acestea, puteți crea o pagină și o puteți alege ca pagină de pornire. Înainte de a vă cufunda și a crea o pagină de pornire, mai jos sunt câteva lucruri de luat în considerare.

 • Șablon încorporat: Verificați dacă tema dvs. acceptă un șablon al paginii de pornire. În acest caz, îl puteți folosi mai degrabă decât să creați o pagină de pornire nouă, cu excepția cazului în care doriți una diferită.
 • Dispunere pe întreaga lățime: Dacă doriți să configurați singură o pagină de pornire, este posibil să doriți să alegeți o dispunere a barei complete / fără margini pentru pagina respectivă. În acest fel, puteți evita elemente din bara laterală din pagina dvs. de pornire și puteți crea cu ușurință o pagină extrem de personalizată.
 • Alegeți un constructor de pagini: Puteți găsi zeci de creatori de pagini diferite care vă ajută să creați o pagină personalizată uimitoare.

După ce ați configurat o pagină pentru pagina principală, puteți accesa Setări »Citire.

setările paginii de pornire în wordpress

Apoi selectați pagina statică ca pagină de pornire, apoi alegeți pagina de pornire preferată și pagina de postări.

Despre pagina

Crearea unei pagini despre este o modalitate excelentă de a construi o conexiune emoțională cu publicul tău. În pagina dvs. despre, puteți explica cum ați început, de ce și ce valori reprezintă blogul dvs..

Este esențial pentru dvs. să înțelegeți motivațiile și temerile publicului dvs. înainte de a crea o pagină despre. În acest fel, puteți crea o poveste convingătoare cu care publicul dvs. se poate lega cu ușurință. De asemenea, va trebui să descoperiți legăturile emoționale potrivite pentru a conecta blogul dvs. cu problemele cititorilor.

Dacă sunteți în căutarea de inspirație, aruncați o privire la pagina despre SyedBalkhi.com.

Despre exemplul paginii- Syed Balkhi

În pagina aproximativă, Syed dezvăluie luptele pe care le-a întâlnit pe parcursul călătoriei sale ca antreprenor. Întrucât blogul este orientat către antreprenori și marketeri aspiranți, cititorii pot să creeze cu ușurință o legătură cu viața lor de zi cu zi.

Pagina de contact

Pagina dvs. de contact joacă un rol important în transformarea vizitatorilor site-ului dvs. în clienți. Dacă doriți să încurajați publicul să se conecteze cu dvs., atunci asigurați-vă că adăugați un formular de contact la pagina dvs. de contact.

În comparație cu afișarea unei adrese de e-mail, existența unui formular de contact în pagina de contact facilitează conectarea publicului dvs. cu dvs. În acest fel, publicul tău poate lua legătura cu tine fără a părăsi site-ul.

Poți să folosești WPForms pentru a crea un formular de contact pe site-ul dvs., care este unul dintre cele mai bune plugin-uri pentru constructor de forme pentru WordPress.

7.2. Cum se creează o pagină de blog cu Editorul clasic

Pentru a crea o pagină nouă, mergeți la Pagini »Adaugă nou.

Pagina nouă în WordPress

Acum puteți specifica titlul pentru noua dvs. pagină și adăugați conținut în zona de text.

Atribute de pagină secțiunea vă permite să alegeți o pagină părinte. De asemenea, puteți cuibări pagini în funcție de nevoile dvs..

Unele teme WordPress vă oferă șabloane de pagină personalizate. Alegerea unui șablon vă ajută să adăugați cu ușurință variații structurale la paginile dvs. web.

După adăugarea de conținut, previzualizați pagina dvs., apoi faceți clic pe Publica. Ați publicat cu succes o pagină nouă.

7.3. Cum se creează o pagină de blog cu Gutenberg

Acum aruncăm o privire la modul de creare a unei pagini folosind editorul Gutenberg.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să instalezi și să activezi Plugin Gutenberg. Aceasta va înlocui Editorul clasic cu Gutenberg.

Pentru a crea o pagină, mergeți la Pagini »Adaugă nou. Vi se va solicita să adăugați un titlu pentru postare. Puteți începe apoi să scrieți conținut, la fel ca editorul clasic.

Gutenberg vă permite să adăugați cu ușurință orice bloc de conținut dorit, cum ar fi text, imagini, galerii, imagini cu eroi, butoane etc. Pentru a adăuga un bloc, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe instrumentul Inserter (+).

blocuri în editorul Gutenberg

Pentru a găsi Atribute de pagină secțiune, faceți clic pe butonul angrenajului din colțul din dreapta sus și apoi faceți clic pe fila Document. În Atributele paginii, puteți alege o pagină părinte și paginile cuib în funcție de nevoile dvs..

atribute de pagină gutenberg

În fila Document, puteți modifica șablonul de pagină pentru a adăuga variații structurale în paginile dvs..

Pentru a personaliza orice bloc, puteți naviga la fila Block și puteți schimba configurațiile blocului selectat.

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 6 – Lucrul cu WordPress Editor

Capitolul 8: Scrierea primei tale postări pe blog

capitolul 8 crearea unei postări pe blog

După ce ați creat pagini WordPress statice și ați completat bara laterală și subsolul cu informații adecvate, este timpul să începeți să publicați prima dvs. postare pe blog.

În acest moment, s-ar putea să vă fi dat seama deja scopul și nișa blogului dvs. Dacă nu, puteți reveni la Capitolul 1 să-l înveți.

8.1. Cum să creezi o postare cu editorul clasic

Pentru a crea prima postare pe blog, accesați editorul dvs. de clicuri dând clic Mesaje »Adaugă nou.

Va trebui să adăugați un titlu la postarea dvs. și să începeți să scrieți conținut în editorul dvs. de postări. Pentru a încărca imagini pe blogul dvs., nu trebuie decât să glisați și să vă aruncați imaginile în editorul de text de pe computer. Alternativ, puteți utiliza funcția Adăugați media buton pentru a încărca imaginile și videoclipurile dvs..

adăugați media

8.2. Cum să creezi o postare cu Gutenberg

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați pluginul Gutenberg.

Pentru a crea o postare, mergeți la Mesaje »Adaugă nou. Vi se va solicita să adăugați un titlu pentru postare. Puteți începe apoi să scrieți conținut, la fel ca editorul clasic.

Gutenberg vă permite să adăugați cu ușurință orice bloc de conținut dorit, cum ar fi text, imagini, galerii, imagini cu eroi, butoane etc. Pentru a adăuga un bloc, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe instrumentul Inserter (+).

8.3. Adăugarea de categorii și etichete

Conținutul blogului dvs. WordPress este organizat pe categorii și etichete.

Categoriile sunt practic o grupare largă a postărilor dvs. de blog. Gândiți-vă la subiecte generale pe care le acoperiți sau la un conținut pentru blogul dvs. Deoarece sunt ierarhici, puteți avea câte subcategorii pentru fiecare.

Etichetele sunt menite să descrie detalii specifice despre postarea dvs. Acestea pot fi utilizate pentru micro-categorizarea conținutului dvs. și nu sunt ierarhice.

Iată cum puteți adăuga categorii și etichete cu Classic Editor:

În ecranul editorului dvs. de postări, derulați în jos în caseta meta categorii din partea dreaptă. Puteți face clic pe Adaugă categorie nouă sau pur și simplu alegeți dintre categoriile existente.

categorii și etichete - editor clasic

În mod similar, folosind caseta meta etichete, puteți crea etichete noi sau puteți alege dintre etichetele existente.

Cu Gutenberg, pentru a adăuga o categorie și a adăuga etichete la postarea dvs. pe blog, puteți face clic pe pictograma roată din colțul din dreapta sus al editorului. În fila Document, puteți adăuga categorii și etichete la postarea dvs. de blog. De asemenea, puteți schimba imaginea, extrasul și chiar puteți modifica opțiunile de stare și vizibilitate.

categorii și etichete- gutenberg

Pentru a personaliza orice bloc, puteți naviga la fila Block și puteți schimba configurațiile blocului selectat.

Puteți face clic pe cele 3 puncte pentru a schimba vederea editorului. Puteți, de asemenea, să comutați la editor de coduri dacă doriți.

În cele din urmă, puteți face clic pe butonul Publicare din colțul din dreapta.

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 7 – Crearea de pagini WordPress

Capitolul 9: Promovează-ți blogul

capitolul 9 promovează-ți blogul

Un blog fără cititori și logodnă este un blog mort. Nu are nicio valoare în menținerea unui blog dacă nimeni nu vrea să vă consume conținutul.

Doar pentru că ați publicat un conținut excelent pe blogul dvs., nu înseamnă întotdeauna că ar putea aduce o mulțime de trafic. De fapt, va trebui să atrageți segmentul potrivit de cititori care vor iubi tipul de conținut pe care îl publicați. În caz contrar, nu se vor lipi, ceea ce nu vă va fi profitabil pe termen lung.

În acest capitol, vă vom explica câteva moduri diferite de a vă promova blogul.

 • Creați conținut pilon
 • Informare prin e-mail
 • Marketing prin e-mail
 • Social media
 • Alte moduri

9.1. Creați conținut pilon

Înainte de a vă afunda și a începe să vă promovați blogul, este esențial pentru dvs. să publicați conținut pilon pe site-ul dvs. De fapt, nimeni nu vrea să se lipească de un site care nu oferă valoare. Asta înseamnă că, dacă conduci trafic către un blog care nu are o bază solidă, cum ar fi conținutul pilonilor, atunci pierzi unele dintre cele mai valoroase active: timp, bani și alte resurse..

Conținutul pilonului este piatra de temelie a blogului tău. De obicei, este o serie de postări pe blog care reprezintă cea mai bună lucrare a ta, dar poate fi, de asemenea, infografie, videoclipuri sau orice alt tip de conținut..

Principalul beneficiu al conținutului pilonului este acela că aduce o mulțime de vizitatori și backlinks noi. Deoarece oferă un fel de valoare, publicul tău este mai probabil să rămână pe blogul tău și să-l promoveze. Cel mai bine, continuă să atragă mai mult trafic – mult după ce au fost postate inițial.

Nu știi ce tip de postări pe blog ar trebui să scrii?

Nu vă faceți griji! Vom explica câteva tipuri diferite de postări pe blog care s-au dovedit că funcționează.

 • Tutoriale și ghiduri practice: Explicați cum puteți face o sarcină obositoare pas cu pas, într-un stil ușor de urmărit. Acest ghid particular pe care îl citiți chiar acum este un exemplu perfect de tutorial.
 • Listicles: Postările din listă sunt întotdeauna printre cele mai distribuite conținuturi de pe Internet, deoarece sunt ușor de digerat.
 • Ultimele știri din industrie: Fii cu ochii pe cele mai recente știri din industrie și blog despre asta. Puteți chiar să explicați ce înseamnă fiecare trend pentru un cititor mediu și cum pot îmbrățișa schimbările din industria dvs..
 • Subiecțiuni controversate: Vorbind despre controverse poate aduce unii cititori pe blogul tău, dar fii prudent! Controversele pot fi extrem de emoționale. Fiți conștienți de limbajul pe care îl utilizați și încercați să nu fiți intenționat răuvoitori atunci când vă exprimați gândurile.

Căutați mai multe idei de postare pe blog? Citit 73 de tipuri de postări pe blog care s-au dovedit că funcționează.

Rețineți că bloggingul este un proces constant. Doar pentru că ați creat o serie de postări, nu înseamnă că ați terminat cu conținut. Amintiți-vă, bloggingul este un maraton, nu un sprint.

Succesul blogului dvs. constă în cât de persistent sunteți în ceea ce privește producerea de conținut de calitate. Acum, nu trebuie să produceți o singură postare pe blog în fiecare zi. Aveți un program de publicare și respectați-l.

9.2. Informare prin e-mail

După ce ați pus bazele solide pentru blogul dvs. prin crearea unei serii de conținut pilon, este timpul să intensificați și să începeți să promovați blogul dvs..

Serviciul de e-mail vă ajută să vă promovați blogul în câteva moduri diferite: puteți conduce trafic și backlinks, puteți obține mențiuni de presă, puteți oferi postări pentru invitați pe bloguri populare și multe altele.

Fără îndoială, asistența prin e-mail este cea mai simplă modalitate de a dezvolta o conexiune personală cu influenți în nișa ta. Iată cum puteți efectua comunicarea prin e-mail, modul corect.

Pasul 1: Înțelegeți-vă scopul.

De exemplu, puteți începe o campanie de informare pentru a oferi articole pentru invitați pe bloguri populare. Sau dacă doriți să creați backlink-uri, este posibil să doriți să generați influențe și să le anunțați că ați produs conținut valoros pe blogul dvs. care merită să vă conectați la.

Pasul 2: Găsiți adrese de e-mail în funcție de scopul dvs..

Dacă sunteți în căutarea postării invitați, creați o listă de adrese de e-mail ale bloggerilor populari.

Pasul 3: Utilizați un instrument de informare prin email, precum OutreachPlus pentru a crea o campanie de informare.

outreachplus

OutreachPlus vă ajută să vă personalizați campania, pentru o mai bună livrare, răspuns și implicare. Îți eficientizează efortul de sensibilizare și te ajută să obții cele mai bune rezultate.

Cu strategiile potrivite, informarea prin e-mail poate fi foarte eficientă în crearea de backlinkuri și conducerea traficului.

9.3. Marketing prin e-mail

Știați că 95% dintre vizitatorii dvs. pentru prima dată nu se vor mai întoarce niciodată pe site-ul dvs.? Asta înseamnă că dacă nu construiți o conexiune cu vizitatorii dvs. pentru prima dată și îi faceți să viziteze în mod repetat, vor fi plecați pentru totdeauna.

Crearea unui newsletter prin e-mail este cea mai bună modalitate de a crea conexiune cu publicul dvs. și a-i încuraja să revină pe site-ul dvs..

Pentru a crea un buletin de e-mail, puteți alege un software de marketing prin e-mail precum Constant Contact sau MailChimp. Le poți trimite ocazional e-mailuri utile pentru a construi o relație de lungă durată. Din când în când, puteți promova postările recente de pe blogul dvs. și vă puteți încuraja abonații să vă viziteze site-ul.

9.4. Social Media

Social media este una dintre cele mai fiabile surse de trafic pentru blogul tău. Dacă vă luptați să spargeți codul pentru conducerea traficului social pe blogul dvs., mai jos găsiți câteva sfaturi care vă pot ajuta.

Configurați elementele de bază

Creați un profil pentru blogul dvs. pe diverse site-uri de rețele sociale. Puteți prezenta aceste profiluri pe blogul dvs. și puteți încuraja utilizatorii să se conecteze cu dvs. În plus, instalați un plugin de partajare socială precum Conturi partajate și ușurați utilizatorii să partajeze conținutul pe rețelele de socializare.

Concentrați-vă pe una sau două platforme de socializare

Concentrându-te pe fiecare rețea de socializare de acolo te poți răspândi prea subțire. Dacă aveți un buget și resurse limitate, este în interesul dvs. să vă concentrați doar pe una sau două platforme sociale inițial.

Dacă sunteți în căutarea inspirației în conducerea traficului de social media, puteți consulta cum să crești traficul pe Facebook cu 332%.

Optimizează-ți conținutul

Dacă ați împărtășit vreodată o postare pe blog pe rețelele de socializare, este posibil să fi observat că rețeaua socială scoate automat imaginea, titlul și descrierea conținutului dvs. Această informație oferă o imagine de bază despre conținutul pe care îl partajați, ceea ce atrage alți utilizatori să facă clic pe el.

Dacă nu găsiți o previzualizare frumoasă a postării dvs. în timp ce o distribuiți pe rețelele de socializare, este posibil ca tema dvs. să nu accepte etichetele OG (grafic deschis). Etichetele OG ajută rețelele sociale să tragă informațiile corecte de pe link-ul dvs. Dacă aveți aceeași problemă pentru link-urile pe care le partajați, atunci poate doriți să consultați cum să remediați problema de miniatură incorectă a Facebook.

9.5. Alte modalități de a-ți promova blogul

Mai jos sunt câteva alte modalități de a-ți promova blogul.

Blog comentând: Comentați activ blogurile populare din nișa dvs. și implicați-vă în conversații. Când utilizatorii fac clic pe numele tău, ei vor fi direcționați către blogul tău (cu condiția ca blogul pe care l-ai comentat să permită backlinks de la numele unui comentator).

Optimizarea motoarelor de căutare (SEO): SEO vă permite să creșteți traficul site-ului dvs. prin obținerea postărilor de pe blogul dvs. pentru a fi mai ridicat în motoarele de căutare. Cu tactici SEO la fața locului și în afara site-ului, puteți conduce traficul organic mai direcționat către site-ul dvs. Puteți găsi mai multe despre acest lucru în capitolul următor.

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 8 – Scrierea primei tale postări pe blog

Capitolul 10: WordPress SEO: Noțiuni introductive

capitolul 10 wordpress seo

Doriți să conduceți traficul direcționat pe site-ul dvs. din motoarele de căutare? Optimizarea motoarelor de căutare (SEO) poate fi dificilă datorită algoritmilor de căutare în continuă schimbare.

Cu toate acestea, cu strategia potrivită, vă puteți crește traficul organic, în ciuda schimbărilor constante de algoritm. Urmărind cele mai bune tactici SEO, permiteți motoarelor de căutare să scaneze și să indexeze site-ul dvs. cu ușurință.

În acest capitol, vom discuta despre următoarele:

 • Cercetare cu cuvinte cheie
 • SEO pe pagina
 • Construirea legăturilor

10.1. Cercetare cu cuvinte cheie

Cercetarea cu cuvinte cheie este unul dintre cele mai importante aspecte ale SEO. Cercetarea cuvintelor cheie vă ajută să înțelegeți ce caută publicul dvs. pe Google.

În mod ideal, va trebui să găsiți toate combinațiile posibile de cuvinte cheie pe care potențialul dvs. public le utilizează pe Google pentru a găsi conținutul dvs..

Mai jos sunt câteva instrumente de cercetare a cuvintelor cheie care vă pot fi de ajutor.

 • Planificatorul de cuvinte cheie Google: Planificatorul de cuvinte cheie este un instrument gratuit care vă ajută să găsiți cuvintele cheie potrivite pentru campaniile dvs. AdWords. Puteți utiliza același instrument pentru a face idei de conținut.
 • Cautare Google: Căutarea Google vă ajută să găsiți o mulțime de cuvinte cheie înrudite pentru blogul dvs. Puteți găsi cuvinte cheie aferente în partea de jos a paginii cu rezultatele căutării.
 • SEMRush: SEMRush este un instrument plătit care vă ajută să găsiți o listă de cuvinte cheie potențiale pentru blogul dvs. Vă ajută să aflați ce funcționează pentru concurența dvs., ce anume caută vizitatorii site-ului din industria dvs. și pe ce cuvinte cheie ar trebui să vă concentrați.

După ce ai o listă de cuvinte cheie potențiale, este timpul să creezi un calendar editorial pentru a simplifica procesul de creare a conținutului.

10.2. SEO pe pagina

Pentru a obține un nivel mai ridicat pe Google și a vă poziționa paginile web în topul rezultatelor căutării, va trebui să vă optimizați paginile web pentru motorul de căutare.

Cu WordPress, este ușor să-ți optimizezi site-ul pentru motoarele de căutare. Iată cum se face.

Instalați un plugin SEO

Un plugin SEO vă ajută să faceți motorul de căutare pe site-ul dvs. prietenos. Vă recomandăm să instalați dispozitivul Pluginul Yoast pe site-ul dvs. La instalarea pluginului, veți găsi o casetă meta pe fiecare editor de pagini și pagini pentru a adăuga titlu SEO, descriere și cuvânt cheie focalizare.

Yoast SEO vă obligă să alegeți un cuvânt cheie focalizat atunci când publicați conținut și apoi vă asigurați că îl utilizați corect pe pagina respectivă.

Adăugați alte etichete pentru imagini

Ajutorul pentru etichetele Alt descrie ceea ce există pe imagine. Google plasează o valoare relativ ridicată pe alt text pentru a identifica ce se află pe imagine și subiectul textului înconjurător.

Legătură internă

Adăugați 2-3 link-uri interne la fiecare postare.

Linkurile interne permit utilizatorilor să navigheze către alte pagini. Îți menține vizitatorii mai mult timp pe site-ul tău și, mai important, îți crește sucul de legături, ceea ce îmbunătățește SEO.

10.3. Construirea legăturilor

Crearea de link-uri este un factor major în modul în care Google clasează paginile web. Puteți îmbunătăți clasamentul blogului dvs. prin creșterea numărului de link-uri de înaltă calitate care linkează către paginile dvs..

Există o mulțime de moduri diferite de a construi în mod legitim link-uri către site-ul dvs. Haideți să aruncăm o privire la câteva dintre ele mai jos.

Creați conținut pilon:

Am menționat-o deja, dar o spunem din nou. Înainte de a te afunda și de a încerca să creezi backlinks, asigură-te că ai publicat deja o mână de conținut care merită să te conectezi. Câteva exemple de conținut de piloni sunt ghiduri practice, liste și studii de caz.

Creați infografii partajabile:

Puteți angaja un designer grafic sau să-l creați singur folosind un instrument de creație de infografie, cum ar fi Canva, Piktochart sau Visme. După ce ați creat-o, faceți-o partajabilă furnizând un cod de încorporare pe care utilizatorii dvs. îl pot utiliza cu ușurință.

Accesați linkerii probabili:

Creați o listă de bloguri care pot oferi un link către blogul dvs. De exemplu, puteți găsi bloguri care publică recapitulare săptămânală despre nișa dvs. și cereți-le să includă articolul dvs. în următoarea lor postare.

Publicați interviuri:

Creați o listă de influenți și publicați un interviu cu o singură întrebare cu aceștia. Este posibil ca acestea să adauge probabil o legătură la interviul pe care l-ați publicat.

Blog de invitați:

Publicați articole pentru clienți de înaltă calitate pe site-uri de renume în nișa dvs. Deși este o strategie eficientă pentru a obține legături, rețineți că Google a interacționat marketerii care abuzează de această tactică cu articole și link-uri de calitate inferioară..

↑ Reveniți la cuprins

«Anterior: Capitolul 9 – Promovează-ți blogul

Capitolul 11: Monetizează-ți blogul

capitolul 11 ​​monetizează blogul tău

Vrei să renunți la locul de muncă de la 9 la 5? Vă întrebați cum să începeți un blog și să faceți bani? Atunci nu ești singur!

Deși monetizarea pe blog nu este o schemă bogată rapid, cu strategiile potrivite, este complet posibil să obțineți un venit solid.

În acest capitol, vom explica 4 metode diferite de a face bloguri de bani.

 1. reclamă
 2. Marketing afiliat
 3. freelancing
 4. Vânzare produse

11.1. reclamă

Publicitatea este probabil cea mai ușoară modalitate de a face bloguri cu bani.

Puteți începe prin afișarea anunțurilor de către Google AdSense, care este o rețea de publicitate de către Google. Cel mai bun lucru este că nu este necesar să aveți un volum mare de trafic pentru a vă alătura programului.

În mod alternativ, puteți vinde anunțuri directe pe site-ul dvs. Este eficient pentru blogul dvs. dacă atrage o bază semnificativă de trafic. Deoarece nu depinde de nicio rețea publicitară, puteți păstra profiturile complete ale veniturilor publicitare.

Pentru monetizarea site-ului dvs. cu orice fel de reclame, vă recomandăm să folosiți pluginul AdSanity. Simplifică gestionarea anunțurilor, vă ajută să generați mai multe venituri publicitare cu efort minim.

11.2. Marketing afiliat

Marketingul afiliat vă ajută să generați venituri de pe blogul dvs. când cineva achiziționează un produs prin recomandări. Practic, alegeți un produs care vă place, introduceți un link de afiliere la acel produs și ori de câte ori cineva îl achiziționează făcând clic pe linkul dvs., puteți câștiga comisioane.

Dacă credeți că anunțurile sunt enervante, marketingul afiliat este cel mai bun mod de a obține venituri solide din blogul dvs. Puteți chiar să-l utilizați împreună cu publicitatea și alte metode de monetizare.

Folosim și recomandăm ThirstyAffiliates pentru gestionarea și confecționarea legăturilor de afiliere.

11.3. freelancing

Oferirea abilităților și expertizei tale pe blogul tău ca freelancer este cea mai bună modalitate de a-ți trăi viața. Nu numai că veți putea să vă prezentați portofoliul pe blog, dar și să puteți atrage segmentul potrivit de clienți plătitori.

Asigurați-vă că creați o pagină de închiriere pe blogul dvs. și promovați pe larg pagina respectivă.

11.4. Vânzare produse

Dacă doriți să generați un flux constant de venituri pasive, atunci veți dori să luați în considerare vânzarea de produse de pe blogul dvs. Cu strategiile potrivite, este complet posibil să obții un venit cu normă întreagă din blogul tău prin vânzarea de produse.

Mai jos sunt câteva idei:

Vând cărți electronice: Crearea unui produs poate fi o sarcină obositoare și intimidantă. Dacă ați publicat deja un conținut excelent de piloni, puteți să le repuneți cu ușurință într-un eBook și să le puteți vinde publicului.

Integrați un magazin de comerț electronic: Integrați un magazin de comerț electronic în blogul dvs. existent cu un plugin de comerț electronic, cum ar fi WooCommerce. Dacă vindeți mărfuri care reflectă tipul de conținut pe care îl adoră pe blogul dvs., atunci puteți extrage baza de utilizator existentă pentru a vinde produsele dvs. de comerț electronic..

↑ Reveniți la cuprins

«Precedent: Capitolul 10 – WordPress SEO: Noțiuni introductive

Capitolul 12: Resurse pentru a învăța și stăpâni WordPress

capitolul 12 resurse wordpress

Comunitatea WordPress este uriașă, așa că puteți găsi tone de resurse diferite pe web care vă vor ajuta să învățați și să stăpâniți WordPress.

Unele dintre cele mai bune și gratuite resurse WordPress pe care le puteți găsi pe web sunt:

 • IsItWP: La IsItWP, publicăm în mod regulat tutoriale WordPress, reduceri de teme și plugin-uri, recenzii, oferte WordPress și multe altele.
 • WPBeginner: WPBeginner este cea mai mare resursă gratuită WordPress de pe web pentru începătorii WordPress. Ei publică în mod regulat tutoriale utile, videoclipuri, coduri de cupon pentru produsele WordPress și multe altele.
 • WPForms blog: Dacă doriți să citiți tutoriale care vă ajută să vă dezvoltați afacerea folosind platforma WordPress, trebuie să urmați blogul WPForms. De asemenea, puteți găsi sfaturi și practici recomandate pentru a construi orice tip de formulare WordPress online.
 • Blogul MonsterInsights: Blogul MonsterInsights este o resursă excelentă pe care o puteți urmări pentru a obține un control asupra celor mai bune practici și recomandări Google Analytics.

Întrebări frecvente

După ce am ajutat mii de utilizatori să înceapă un blog, am constatat că oamenii pun aceleași întrebări din nou și din nou. Acesta este motivul pentru care am compilat o listă de întrebări frecvente, astfel încât să puteți porni cu ușurință blogul.

Cum diferă un blog de un site web?
Un blog este doar un tip de site web care publică articole în ordine cronologică inversă. Articolele de blog sunt de obicei publicate folosind o platformă de bloguri precum WordPress, astfel încât oricine nu poate codifica poate începe un blog cu ușurință. Odată ce blogul este configurat, puteți începe cu ușurință să creați conținut în editorul dvs. de poștă și să îl publicați cu un singur clic.

Citeste mai mult: Cum să construiți un site web.

Pot crea un blog fără WordPress?

Da! Există zeci de platforme de blogging, cum ar fi Blogger, WordPress.com și TypePad. Dar întotdeauna vă recomandăm să începeți un blog pe WordPress care este găzduit de sine stătător, deoarece vă oferă libertate deplină pentru a construi un blog așa cum doriți, fără restricții.

Care este diferența dintre WordPress.com și WordPress.org (WordPress găzduit independent)?

WordPress.com este o platformă gratuită de blogging care vă permite să începeți un blog cu ușurință, dar vine cu o mulțime de restricții, cum ar fi disponibilitatea tematică limitată și spațiul limitat de stocare. În plus, platforma gratuită nu vă permite să generați bani pentru site-ul dvs. web.

WordPress.org, cunoscut și sub numele de WordPress self-gazduit, necesită să dețineți un nume de domeniu și un cont de găzduire pentru a rula un blog. Cu o platformă găzduită de sine, obțineți control complet asupra blogului dvs., vă puteți monetiza blogul așa cum doriți, obțineți teme și opțiuni de personalizare nelimitate și beneficiați de spațiu de stocare nelimitat în funcție de furnizorul de găzduire.

Cât costă pornirea unui blog?

Pentru a porni un blog pe WordPress găzduit, va trebui să achiziționați un nume de domeniu pentru 14,99 USD pe an și un cont de găzduire, care costă în jur de 7,99 USD pe lună. În total, pornirea unui blog va costa până la 110,87 USD anual.

Puteți găsi mii de teme și pluginuri gratuite pentru blogul dvs. Cu toate acestea, dacă preferați teme și plugin-uri premium, costul de funcționare al blogului dvs. poate fi mai mare.

Pot începe un blog în mod anonim?

Dacă doriți să publicați un blog, dar rămâneți anonim, atunci trebuie să vă asigurați că vă protejați domeniul cu confidențialitatea WHOIS activată. Pentru blogurile anonime, oamenii folosesc adesea un pseudonim / pseudonim pentru a scrie sub. Puteți crea chiar și un e-mail unic doar pentru scrierea blogului.

Despre ce ar trebui să încep un blog?

În timp ce puteți începe un blog pe orice subiect, este recomandat să începeți un blog pe un subiect care vă pasionează cu adevărat. Sau puteți chiar să porniți un blog personal, documentându-vă viața de zi cu zi și să vă adresați persoanelor care se gândesc pe web.

Pot rula un blog multi-autor?

Da. WordPress vine cu 5 roluri de utilizator implicite, care vă vor ajuta să gestionați și să controlați permisiunile pentru fiecare autor pe blogul dvs..

Pot adăuga un magazin de comerț electronic pe blogul meu?

Da! Adăugarea unui magazin de comerț electronic vă permite să începeți ușor să vindeți produse fizice sau digitale chiar de pe blogul dvs. Trebuie doar să instalați un plugin precum WooCommerce și să integrați un magazin de comerț electronic în blogul dvs., astfel încât să puteți începe să vindeți produsele dvs..

Cum pot afla mai multe despre terminologiile WordPress?

Consultați acest lucru Termeni de glosar WordPress pentru începători ori de câte ori sunteți nedumerit de termeni sau prescurtări ciudate WordPress.

Pot începe un blog în mai multe limbi?

Cu WordPress, puteți porni cu ușurință un blog multilingv cu un plugin multilingv, cum ar fi Polylang. De asemenea, poate doriți să alegeți o temă WordPress care acceptă pluginul multilingvă pe care doriți să îl utilizați.

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să pornești un blog WordPress. Distreaza-te pe bloguri!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map