Cum să migrezi de la mediu la WordPress (fără timp de oprire!)

Mediu până la WordPress


Căutați o soluție simplă pentru a vă muta conținutul blogului de la Medium la WordPress? Medium este o platformă populară de blogging folosită de milioane de bloggeri pentru blogurile lor personale și profesionale. Cu toate acestea, când veți avea nevoie de mai multe funcții și personalizare, veți începe să căutați o platformă mai bună. Apoi vine WordPress cu opțiuni personalizate nelimitate și interfață ușor de utilizat.

În acest articol, vă vom arăta cum să vă mutați corect blogul de la Medium la WordPress.

Iată o listă a etapelor pe care le vom parcurge în acest ghid:

 1. Configurarea WordPress
 2. Exportă-ți articolele din mediu
 3. Importați-vă postările de pe blogul dvs. mediu pe WordPress
 4. Importați fișierele media lipsă de la mediu la WordPress
 5. Crearea redirecțiilor în WordPress
 6. Adăugați o temă WordPress pentru conținutul dvs.
 7. Instalați pluginurile WordPress de care puteți avea nevoie

De ce ar trebui să vă mutați conținutul blogului de la mediu la WordPress?

WordPress este folosit de peste 32% dintre blogurile și site-urile web din lume. Asta înseamnă că fiecare al treilea site web este construit pe WordPress. Multe mărci de top folosesc WordPress pentru blogurile și site-urile lor web, inclusiv bănci, imobiliare, întreprinderi mici, institute de învățământ și altele.

În comparație cu Medium, WordPress este mai puternic și oferă funcții uimitoare. Să aruncăm o privire la unele dintre funcțiile oferite de WordPress pe care Medium nu le oferă.

 • Mai mult trafic – Puteți utiliza WordPress pentru a obține mai mult trafic pe blogul dvs. De exemplu, pe Medium nu obțineți niciun control asupra metadatelor dvs., care este important pentru stimularea SEO.
 • Proprietate completă – Când creezi un blog sau un site web pe WordPress, deții conținutul tău. Dar conținutul dvs. de pe Medium este deținut de ei. Vă pot închide site-ul, vă pot șterge articolele sau vă pot interzice oricând de pe site.
 • Personalizare – Pe mediu nu puteți personaliza aspectul blogului dvs. sau puteți adăuga alte funcții suplimentare. Pe de altă parte, WordPress vine cu mii de plugin-uri și teme pentru a vă personaliza blogul după cum aveți nevoie.

După cum vedeți, crearea unui blog sau site web pe WordPress vă oferă libertatea de a-l personaliza la nevoile dvs. exacte, precum și capacitatea de a vă crește site-ul așa cum doriți. Și este printre cele mai utilizate pe scară largă și cea mai bună platformă de blogging.

Notă: Există 2 tipuri de site-uri WordPress care pot confunda începătorii. Veți găsi WordPress.com, care este o platformă găzduită; și WordPress.org, care este o soluție de sine stătută. Puteți citi compararea noastră cot la cot între WordPress.com și WordPress.org pentru mai multe informații.

Pentru acest ghid, vom folosi WordPress.org în mod independent, deoarece este ușor de utilizat și oferă posibilități infinite. De asemenea, puteți crea un site web cu WordPress și puteți câștiga bani online.

Gata să vă mutați blogul de la Medium la WordPress?

Să mergem pas cu pas cu capturi de ecran despre cum să treci corect de la Medium la WordPress fără a pierde conținut sau imagini.

Pasul 1: Configurarea WordPress

Mai întâi, va trebui să configurați WordPress. Pentru aceasta, va trebui să achiziționați un nume de domeniu și găzduire web.

Un nume de domeniu este numele companiei dvs. sau adresa URL (cum ar fi mywebsite.com) pe care oamenii le vor folosi pentru a vă găsi pe internet. Cu toate acestea, găzduirea web va fi legată de numele dvs. de domeniu și de unde vor fi salvate fișierele. De asemenea, puteți consulta ghidul nostru cu privire la diferența dintre numele de domeniu și web hosting.

Vă recomandăm să folosiți Bluehost. Este cel mai popular vânzător de web și nume de domeniu. De asemenea, Bluehost este recomandat oficial de către WordPress. Ar trebui să citiți recenzia Bluehost pentru a afla mai multe despre ele.

Pentru utilizatorii de IsItWP, aceștia oferă un nume de domeniu gratuit, certificat SSL gratuit și o reducere de 60% la găzduire web. Este foarte bun să vă începeți cu WordPress.

start-un-site-bluehost

Dacă sunteți în căutarea mai multor opțiuni pentru a vă găzdui site-ul sau blogul dvs., consultați selecțiile noastre de experți ai celor mai buni furnizori de hosting WordPress din lume.

După achiziționarea numelui de domeniu și găzduire web, puteți instala WordPress. În mod normal, în panoul dvs. de găzduire veți găsi o opțiune de instalare WordPress cu 1 clic. Dacă nu sunteți sigur unde să îl căutați, contactați serviciul de asistență al furnizorului dvs. de găzduire și vă vor îndruma.

Puteți consulta și ghidul nostru complet despre instalarea WordPress.

Odată instalat, puteți începe să vă mutați blogul de la Medium la WordPress.

Pasul 2: Exportați articolele din mediu

Pentru a exporta datele de pe Medium, va trebui să utilizați Importator pentru WordPress instrument. Este un instrument simplu, gratuit, care vă permite să exportați datele de pe Medium într-un format acceptat de WordPress.

Viziteaza Importator pentru WordPress site-ul instrumentului Va trebui să tastați adresa URL medie, numele și adresa de e-mail.

Instrumentul mediu până la WordPress

Dacă utilizați un nume de domeniu personalizat pentru blogul dvs. mediu, precum „mypersonalblog.com” sau „exemplu.personalblog.com”, atunci puteți introduce acel nume de domeniu în câmpul URL.

Când introduceți adresa dvs. URL medie, vă va solicita, de asemenea, să încărcați un fișier de export mediu înainte de a introduce numele și adresa dvs. de e-mail.

Încărcați fișierul de export mediu

Puteți descărca fișierul de export mediu din tabloul de bord mediu. Pur și simplu conectați-vă la contul dvs. mediu. Acum, du-te la Setări din pictograma profilului din colțul din dreapta sus, după logare.

Setări medii

De acolo, va trebui să mergeți la Descărcați informațiile dvs. secțiune și apăsați butonul „Descărcare zip” pentru a obține fișierul dvs. de export mediu.

Descărcați butonul zip

Te va duce la pagina de export. Puteți face clic pe butonul „Export” și un link va fi trimis la adresa dvs. de e-mail. Pur și simplu accesați linkul de descărcare și veți obține fișierul dvs. de export mediu.

Notă: Acest fișier de export nu este compatibil cu WordPress. Va trebui să-l prelucrați cu Importator pentru WordPress instrument pentru a importa blogul dvs. mediu pe WordPress.

Acum, reveniți la instrumentul Medium to WordPress Importer și puteți încărca fișierul descărcat de pe Medium.

Încărcați fișierul mediu de date

Puteți face clic pe butonul „Exportați site-ul meu mediu mediu”, iar fișierul dvs. de export mediu va fi gata de export. După ce este gata, veți vedea un mesaj de succes și puteți face clic pe butonul „Descărcați fișierul dvs. de export mediu”.

Descărcați fișierul Mediu la WordPress

În continuare, puteți merge mai departe și puteți importa cu ușurință postările dvs. de blog mediu pe WordPress folosind acest fișier.

Pasul 3: importați-vă postările de pe blog-uri pe WordPress

Pentru a importa postările blogului mediu în WordPress, puteți accesa Instrumente »Import din zona dvs. de administrator WordPress. Are mai multe opțiuni pentru importul de conținut extern pe WordPress.

Veți avea nevoie de importatorul WordPress pentru a importa conținut mediu. Faceți clic pe opțiunea „Instalează acum” sub instrumentul importator WordPress.

Importator WordPress

Va instala importatorul WordPress pe backend-ul de administrare și vă va menține în continuare pe aceeași pagină. După aceea, puteți da clic pe linkul „Execută importatorul” pentru a continua.

Rulați importatorul WordPress

În pagina următoare, va trebui să faceți clic pe butonul „Alegeți fișierul” și să selectați fișierul de export mediu pe care l-ați redescris în pasul anterior.

Notă: Fișierul de export ar trebui să fie în format .xml pentru a-l importa cu ușurință în WordPress.

Apoi, faceți clic pe butonul „Încărcați fișierul și importați”. Vi se vor solicita informații de bază, cum ar fi selectarea de autori pentru postările de blog pe care le veți importa în WordPress.

Alocați autori

Veți avea o mulțime de opțiuni, cum ar fi importarea de autori din Medium, crearea unui nou autor pentru articole sau selectarea unui autor de pe site-ul dvs. WordPress pentru a le atribui articolelor.

Notă: Puteți schimba ulterior autorii, deci selectați orice opțiune pentru a continua.

Asigurați-vă că bifați opțiunea „Descărcați și importați fișierele atașate fișiere”, deoarece acestea vă vor ajuta să obțineți fișierele media de la Medium la WordPress.

După ce sunteți gata, faceți clic pe butonul „Trimiteți” și procesul va începe.

În funcție de dimensiunea conținutului pe care îl importați de la Medium la WordPress, vor dura câteva minute. După import, va afișa un mesaj de succes și sfaturi pentru următorii pași.

Import de succes

Asta e. Puteți accesa secțiunea „Postări” din WordPress pentru a vedea articolele importate. Deși ar trebui să importe toate postările dvs. de la Medium la WordPress, dar, dacă a rămas ceva în urmă, puteți să vă întoarceți și să rulați din nou importatorul. Va importa doar postările rămase pe blog și nimic nu va fi duplicat.

Pasul 4: importați fișierele media lipsă de la mediu la WordPress

Ca și conținutul, dacă aflați că importatorul WordPress nu a reușit să importe unele imagini de pe blogul dvs. mediu, atunci le puteți importa din nou.

Notă: Puteți verifica imaginile de la Biblioteca media în WordPress.

Biblioteca media

Pentru a remedia această problemă, puteți instala Încărcare automată de imagini plugin în WordPress. Vezi articolul nostru despre instalarea unui plugin WordPress pentru asistență.

Odată activat, puteți merge înainte și actualiza postările una câte una care nu au reușit să importe imaginile. Pluginul va primi imaginile de la Medium și le va actualiza în WordPress.

Pluginul vă permite, de asemenea, să actualizați toate articolele dvs. WordPress într-un singur clic, astfel încât nu este necesar să editați și să actualizați manual postările.

Pasul 5: Crearea de redirecții în WordPress

Când utilizați un URL medium.com pentru conținutul dvs. mediu, nu veți putea adăuga redirecții în WordPress. Cu toate acestea, dacă ai un nume de domeniu personalizat, atunci este ușor să creezi redirecții pentru articolele tale medii din WordPress.

Pur și simplu urmați acest ghid complet pe modul de configurare a redirecțiilor în WordPress.

Pasul 6: Adaugă o temă WordPress pentru conținutul tău

Cel mai bun lucru despre WordPress este că are funcții uimitoare pentru a vă personaliza conținutul blogului. Când instalați WordPress, vine cu câteva teme implicite pe care le puteți utiliza pentru blogul dvs..

Dacă nu vă plac temele implicite, consultați alegerile noastre de expert ale celor mai bune teme gratuite ale blogului WordPress. Puteți verifica, de asemenea, următoarele:

 • Teme simple de WordPress pentru a porni un site web
 • Cele mai bune teme WordPress pentru blogurile de călătorie
 • Cele mai bune teme fotografice pentru WordPress
 • Cele mai bune teme polivalente WordPress
 • Cele mai bune teme WordPress pentru bloguri educaționale

Acestea sunt recomandările noastre, dar este posibil să găsiți multe alte teme online. După ce ați selectat o temă pentru blogul dvs., continuați și instalați tema WordPress.

Pasul 7: Instalați pluginurile WordPress de care puteți avea nevoie

Întrucât v-am spus deja despre WordPress la începutul acestui articol, probabil că aveți o idee bună despre cât de ușor puteți personaliza blogul pentru a obține mai mulți cititori. Pluginurile WordPress vă ajută să adăugați mai multe funcții pe blogul dvs..

Veți găsi mii de pluginuri WordPress pe internet. Pluginurile sunt împărțite în categorii precum comerț electronic, educație, personal, portofoliu online și multe altele. WordPress.org în sine are peste 55.000 de plugin-uri gratuite. Da, ai citit asta!

Cu toate acestea, este posibil să nu fie ușor pentru începători să știe ce pluginuri sunt cele mai potrivite pentru ei. Acesta este motivul pentru care am scris mai multe plugin-uri importante de WordPress de care aveți nevoie imediat de pe bâtă.

WPForms Lite: Este gratuit și cel mai bun plugin pentru formularul de contact WordPress din industrie. Îl poți instala pe blogul tău pentru a adăuga un formular de contact simplu. Dacă doriți să personalizați formularul de contact ulterior, faceți upgrade la WPForms plugin premium.

Yoast SEO: Este cel mai bun plugin WordPress SEO. Puteți utiliza Yoast SEO pentru a vă optimiza blogul pentru motoarele de căutare. Vă permite să obțineți mai mult trafic online.

MonsterInsights Lite: După ce începeți să circulați cu traficul, este necesar să îl urmăriți. MonsterInsights Lite este cel mai bun plugin Google Analytics și arată statistici ale persoanelor care vizitează blogul tău WordPress. Dacă doriți să vedeți statistici mai detaliate, puteți să faceți upgrade la MonsterInsights versiune premium.

După aceea, vă recomandăm să consultați lista noastră completă de plugin-uri WordPress trebuie să aibă și mai multe funcții și funcționalități.

Dacă vă gândiți să comutați domenii, consultați acest ghid despre cum să mutați corect WordPress pe un nou nume de domeniu.

Asta e tot. Sperăm că acest ghid v-a ajutat să învățați cum să vă mutați blogul de la Medium la WordPress. Dacă v-a plăcut acest articol, atunci poate doriți să consultați ghidurile noastre cu privire la mutarea unui blog de la Blogger la WordPress și transferul WordPress de pe serverul local pe site-ul live.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map