Cum să mutați corect WordPress pe un nou nume de domeniu

Cum să vă mutați corect site-ul dvs. WordPress către un nou nume de domeniu


Doriți să transferați site-ul dvs. WordPress de la un nume de domeniu la alt domeniu pe același server? Trecerea la un nou nume de domeniu poate afecta clasamentul motorului de căutare al site-ului dvs. web. Pentru a reduce acest impact, va trebui să urmați un proces pas cu pas specific pentru a obține poziția de căutare înapoi după transferul site-ului dvs..

În acest articol, vă vom arăta cum să vă mutați site-ul WordPress într-un nou nume de domeniu cu efect minim asupra SEO.

Pasul 0. Evaluează-ți site-ul WordPress

Mutarea site-ului dvs. WordPress într-un nou nume de domeniu este un proces complet diferit de trecerea site-ului dvs. web de la o gazdă web la alta. Pentru procesul vizat în acest ghid, veți avea același gazduire web, dar un nou nume de domeniu. Dacă nu sunteți sigur ce proces doriți, citiți articolul nostru despre diferența dintre un nume de domeniu și gazduire web.

Înainte de a începe, ar trebui să verificați dacă site-ul dvs. WordPress funcționează bine la numele dvs. de domeniu curent și că numele dvs. de domeniu este cu succes. Dacă nu aveți încă noul dvs. nume de domeniu, atunci îl puteți cumpăra de la oricare dintre cei mai buni registratori de nume de domeniu de pe piață.

Legate de: Cel mai bun instrument generator de site-uri (gratuit)

Asigurați-vă că aveți acces la cPanel pentru site-ul dvs. web și că puteți conecta site-ul dvs. la un client FTP. După ce ați verificat dublu toți acești factori, puteți continua și începe procesul de mutare.

Notă: Este important să știți că un efect ușor asupra traficului site-ului dvs. web este normal atunci când schimbați domenii. Cu toate acestea, vă vom ajuta, pas cu pas, să vă atingeți obiectivele fără a pierde controlul asupra clasamentului motorului de căutare.

Gata? Să începem.

Pasul 1. Creați o copie de rezervă completă a WordPress

Pentru a începe, veți avea nevoie de o copie de rezervă completă a site-ului dvs. WordPress. Puteți găsi multe plugin-uri de rezervă pentru WordPress, dar vă recomandăm să folosiți pluginul Duplicator pentru acest proces.

Duplicator este un plugin gratuit de backup și migrare WordPress.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați pluginul Duplicator. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați ghidul nostru despre cum să instalați un plugin WordPress.

După activare, veți vedea un nou meniu „Duplicator” în backend-ul de administrare al site-ului dvs. Va trebui să mergeți la Duplicator »Pachete pagina și creați un pachet nou.

Creați un pachet nou

În pagina următoare, puteți da un nume noului pachet, selectați locația de stocare, alegeți tipul de arhivă și faceți clic pe butonul „Următorul”.

Îți va scana site-ul web și va trebui să aștepți câteva minute până când scanarea va fi finalizată.

Scanarea site-ului web

După ce scanarea s-a finalizat cu succes, puteți merge mai departe și apăsați butonul „Construiți” pentru a crea o copie de rezervă completă a site-ului dvs. WordPress.

Construiți backup

În funcție de dimensiunea site-ului web și a fișierelor media, este posibil să dureze câteva minute pentru a finaliza procesul de rezervă.

Când va fi finalizat cu succes, veți găsi fișiere „Instalator” și „Arhivare” pentru a fi descărcate ca pachet. Puteți de asemenea să faceți clic pe opțiunea „1 clic pe Descărcare” pentru a le descărca instantaneu pe computer.

Descărcați fișiere

În acest pachet, veți avea un fișier de arhivă care conține o versiune duplicată a site-ului dvs. WordPress. Veți folosi acest lucru pentru a comuta site-ul dvs. pe un nou nume de domeniu. Întrucât fișierul Instalator vă poate ajuta în automatizarea și rularea procesului de migrare.

Pasul 2. Configurați o bază de date pentru noul dvs. domeniu

Veți avea nevoie de o bază de date pe găzduirea dvs. web pentru noul nume de domeniu. Această bază de date va stoca fișierele și scripturile WordPress pentru site-ul dvs. web.

Notă: Dacă aveți o bază de date de rezervă, atunci puteți sări direct la pasul următor. În caz contrar, continuați cu acest pas.

Va trebui să vă conectați la contul dvs. cPanel pentru a crea o nouă bază de date. Odată conectat, puteți accesa Baze de date »Baze de date MySQL opțiune de a continua.

Baze de date MySQL

În continuare, va trebui să introduceți un nume pentru noua bază de date și să apăsați butonul „Creare bază de date”.

Creați o nouă bază de date

O nouă bază de date va fi creată pe contul cPanel al site-ului dvs. web.

După aceea, va trebui să sari la secțiunea Utilizatori MySQL de mai jos. Introdu numele de utilizator, parola și faceți clic pe butonul „Creare utilizator”.

Creați un utilizator nou

Acum veți avea o bază de date nouă și un utilizator nou. Trebuie să le conectați, astfel încât utilizatorul să lucreze pentru baza de date.

În secțiunea „Adăugare utilizator la baza de date”, va trebui să selectați utilizatorul pe care tocmai l-ați creat și apoi puteți selecta noua bază de date. Faceți clic pe butonul „Adaugă” pentru a le conecta.

Adăugați utilizatorul la baza de date

După ce ați fost adăugat, sunteți gata să schimbați site-ul dvs. web din numele vechi de domeniu pe noul nume de domeniu. Copiați informațiile (inclusiv numele bazei de date, utilizatorul și parola) pe un bloc de note. Veți avea nevoie de asta mai târziu!

Pasul 3. Încărcați fișierele de backup WordPress

Aveți fișierele „Instalator” și „Arhivare” descărcate pe computer.

Acum trebuie să vă conectați la noul dvs. nume de domeniu cu un client FTP. În directorul rădăcină, puteți încărca fișierele Installer și Archive.

Încărcați fișiere în root

După încărcarea fișierelor, puteți merge mai departe și vizitați această adresă URL într-un tab browser:

http://newsite.com/installer.php

În această adresă URL, „newsite.com” va fi înlocuit cu noul dvs. nume de domeniu, iar installer.php vă poate ajuta la migrare, așa cum s-a discutat mai sus.

După ce rulați această adresă URL, procesul de migrare va începe automat.

Începeți migrarea

Pe ecranul următor, puteți lăsa toate setările așa cum este. Începeți prin a verifica opțiunea de termeni și condiții. Faceți clic pe butonul „Următorul” pentru a continua.

În continuare, va trebui să introduceți informațiile bazei de date.

În câmpul gazdă, ar trebui să introduceți „localhost”, iar celelalte câmpuri vor obține detaliile pe care le-ați copiat anterior.

Introduceți informațiile bazei de date

Asigurați-vă că faceți clic pe butonul „Următorul”.

După aceea, va încărca fișierele dvs. de rezervă WordPress în baza de date creată pentru noul nume de domeniu.

Va afișa noile setări, inclusiv adresa URL, calea și titlul noului dvs. domeniu. Dacă informațiile sunt corecte, faceți clic pe butonul „Următorul”.

Actualizați datele

Procesul va fi finalizat și site-ul dvs. web s-ar fi mutat cu succes la noul dvs. nume de domeniu.

Logare administrator

În cele din urmă, veți vedea butonul „Logare administrator” care vă va duce la pagina de conectare WordPress pentru noul dvs. nume de domeniu.

Pasul 4. Adăugați redirecții permanente

Ați mutat site-ul dvs. web la noul dvs. nume de domeniu, dar motoarele de căutare pot avea în continuare urme ale vechiului dvs. nume de domeniu. Acest lucru vă poate distrage utilizatorii și, de asemenea, nu este bine pentru SEO.

Pentru a evita acest lucru, trebuie să configurați 301 redirecții permanente.

Redirecțiile permanente se vor asigura că utilizatorii dvs. care vizitează adresa URL a domeniului vechi vor fi redirecționați automat către noul dvs. nume de domeniu.

În primul rând, va trebui să vă conectați site-ul vechi utilizând un client FTP. Căutați fișierul .htaccess în directorul dvs. root și editați-l.

Va trebui să adăugați acest cod pe celălalt cod din fișierul dvs. .htaccess:

#Options + FollowSymLink
ReescrieEngine activat
RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.newsite.com/$1 [R = 301, L]

În acest cod, va trebui să schimbați adresa URL (http://www.newsite.com/) la noul dvs. nume de domeniu.

RewriteEngine se va asigura că vizitatorii care aterizează pe vechea adresă URL vor fi redirecționate către noua adresă URL de domeniu.

Puteți testa redirecționarea accesând vechiul dvs. nume de domeniu. Ar trebui să vă redirecționeze automat către site-ul dvs. web pe noul dvs. domeniu. Dacă există o problemă, atunci puteți contacta furnizorul de găzduire web pentru redirecționări de configurare.

Pasul 5. Informați Google despre schimbarea adresei

Redirecționarea va ajuta utilizatorii dvs. să vadă site-ul dvs. web cu noul dvs. nume de domeniu. De asemenea, ar trebui să informați Google despre această modificare, astfel încât Google să poată căuta noul nume de domeniu și să îl afișeze în rezultatele căutării pentru utilizatorii dvs..

Începeți prin a adăuga noul domeniu în Consola de căutare Google. Ar trebui să consultați acest lucru complet ghid pentru Google Search Console pentru ajutor.

După aceea, va trebui să accesați versiunea veche a Google Search Console pentru a utiliza instrumentul „Schimbare de adresă”.

Accesați versiunea veche Google Console

Pur și simplu treceți la vechiul dvs. nume de domeniu în meniul derulat de lângă butonul „Utilizați noua consolă de căutare”. Apoi, faceți clic pe pictograma setări și selectați „Schimbare de adresă”.

Schimbare de adresa

Aceasta va lansa instrumentul Schimbare adresă. Puteți selecta noul dvs. site web, testa cele 301 redirecții permanente și trimite site-ul dvs. pentru a informa Google despre schimbarea adresei.

Asistent pentru schimbarea adresei

Acest pas vă va anunța Google despre comutarea recentă a numelui de domeniu al site-ului dvs. și va deveni mai ușor pentru motorul de căutare să vă gliseze rapid noua adresă URL.

Pasul 6. Actualizați-vă utilizatorii

Urmând pașii de mai sus, v-ați asigurat că utilizatorii dvs. vor fi redirecționați către noul dvs. nume de domeniu. Cu toate acestea, îi puteți informa și personal despre această modificare la adresa de domeniu a site-ului dvs..

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin publicarea unui articol cu ​​actualizarea și partajarea acestuia pe social media cu utilizatorii dvs. Puteți, de asemenea, să trimiteți o actualizare la lista dvs. de e-mail pentru a le informa despre schimbare.

În e-mail, puteți ruga utilizatorii să vă testeze site-ul și să vă anunțe dacă au probleme. Acest lucru va ajuta utilizatorii să-și amintească de noul nume de domeniu al site-ului dvs. și veți primi informații de la mai multe persoane.

Nu ratați acest articol pas cu pas despre transferul WordPress de pe serverul local pe un site live.

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să înveți cum să îți muti site-ul WordPress într-un nou nume de domeniu. De asemenea, poate doriți să consultați articolul nostru despre cum să vă mutați site-ul de la WordPress.com la WordPress.org fără a pierde date.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map