Cum să obțineți un certificat SSL gratuit


Căutați un certificat SSL gratuit pentru a îmbunătăți securitatea site-ului dvs. web? Un certificat SSL este acum obligatoriu pentru toate site-urile web. Dacă nu aveți un certificat SSL instalat pe site-ul dvs., browserele precum Google Chrome vor afișa o eroare în loc de pagina dvs. web.

În acest articol, vă vom arăta cum puteți obține un certificat SSL gratuit pentru a vă păstra site-ul WordPress departe de amenințările de securitate și malware.

Ce este un certificat SSL și de ce ai nevoie?

SSL este scurt pentru Secure Sockets Layer. Funcționează ca un strat de firewall între utilizator și serverul web pentru o experiență de navigare sigură.

Când vizitați o adresă URL a unui site web, acesta trimite informații serverului și afișează pagina web în browserul dvs. Informațiile pe care le trimiteți serverului pot fi orice de la o adresă URL a unui site web, nume de utilizator / parolă, detalii ale cărții de credit, informații personale, adresă de e-mail, etc. Aceste date sunt private și trebuie să fie tratate în mod sensibil.

Dacă nu ați implementat un certificat SSL, atunci site-ul dvs. web poate fi atacat sau deturnat, ceea ce înseamnă că puteți pierde informațiile dvs. importante. Piloții folosesc aceste informații pentru a șantaja utilizatorii. Este obligatoriu să păstrați site-ul dvs. web protejat sub protocolul HTTPS prin adăugarea unui certificat SSL.

Un certificat SSL poate fi eliberat numai de o autoritate certificată care este recunoscută să furnizeze certificate SSL pentru site-uri web. Când se adaugă certificatul SSL pe site-ul dvs., veți vedea un lacăt și HTTPS cu adresa URL a site-ului.
Protocolul HTTPS

Dacă certificatul SSL nu este adăugat cu succes, veți vedea în continuare vechiul protocol HTTP, care este nesigur. Navigatoarele web populare, precum Google Chrome, au abandonat site-urile care încă mai păstrează protocolul HTTP. Dacă încercați să accesați un site fără certificat SSL, este posibil să vedeți o eroare în browserul dvs. Google Chrome.

Deși un certificat SSL este obligatoriu pentru toate site-urile web, ar trebui să știți că dacă site-ul dvs. web gestionează plăți online, autentificări / înregistrări ale utilizatorilor, membri, etc. În caz contrar, datele dvs., precum și datele utilizatorilor site-ului dvs. vor avea un risc grav.

Uneori, serviciile terților care gestionează plățile vă vor informa, de asemenea, să instalați SSL / HTTP pe site-ul dvs. web, pentru a evita hacking-ul. Acest lucru se întâmplă atunci când site-ul dvs. web primește plăți folosind un serviciu online precum PayPal sau Stripe.

Să ne uităm la câteva dintre punctele cheie care vă vor fi ușor să înțelegeți de ce aveți nevoie de un certificat SSL:

  • Îți validă identitatea online și îi asigură utilizatorilor că site-ul dvs. web merită să investească timp.
  • Utilizatorii dvs. pot efectua plăți fără probleme de securitate.
  • Google acceptă site-uri web care au protocolul SSL / HTTP activat. Site-urile cu SSL / HTTP-uri vor avea, de asemenea, un clasament mai bun de căutare decât site-urile cu protocolul HTTP vechi.

Acum că știți ce este un certificat SSL și de ce aveți nevoie de unul, următorul lucru pe care trebuie să îl știți este cum funcționează.

Cum vă protejează site-ul web un certificat SSL?

SSL creează un strat între utilizator și serverul site-ului. Acest strat criptează informațiile care sunt partajate / transferate de la un utilizator la serverul web și înapoi în browser.

Când un utilizator răsfoiește o adresă URL a unui site web, primul lucru pe care trebuie să îl verifice este dacă SSL / HTTP sunt activate, apoi criptează informațiile înainte de a le trimite serverului. Serverul are o cheie SSL specială care ajută la decriptarea informațiilor.

În mod similar, atunci când serverul răspunde la solicitarea utilizatorului, este decriptat folosind aceeași cheie SSL pentru a fi afișat pe pagina web. Criptarea ajută la protejarea site-ului dvs. web și a informațiilor împotriva atacurilor.

Care este costul unui certificat SSL?

Există mulți furnizori de certificate SSL pe piață. Toți acești furnizori sunt autorizați și pot oferi prețuri diferite. Prețul variază între 49 și 199 $ / an, în funcție de serviciile oferite de compania SSL.

Unii dintre cei mai populari furnizori de certificate SSL oferă, de asemenea, suplimente și servicii precum instalarea certificatului SSL pe site-ul dvs. web. Aceste servicii vin cu costuri suplimentare pentru utilizator.

Vă recomandăm să cumpărați certificatul SSL de la GoDaddy. Sunt unul dintre cei mai buni registratori de nume de domeniu și furnizori de găzduire web de pe piață. Gestionează peste 75 de milioane de domenii. Certificatele SSL încep de la 2,49 USD / lună, ceea ce reprezintă cea mai bună ofertă pentru un singur site. De asemenea, ajută la instalarea certificatului SSL pe domeniul dvs..

Pret GoDaddy SSL

Notă: Aceste informații sunt destinate utilizatorilor care doresc să cumpere un certificat SSL. Dacă sunteți în căutarea certificatului SSL gratuit, continuați să citiți mai jos.

Cum puteți obține un certificat SSL gratuit?

Un certificat SSL este o necesitate pentru toate tipurile de site-uri web. Însă costul suplimentar al unui certificat SSL face dificil pentru mulți proprietari de site-uri să-l instaleze. Acest lucru poate fi extrem de frustrant. Dacă un certificat SSL este acum obligatoriu pentru a avea un site web de succes, de ce este atât de costisitor? Nu ar fi mai bine pentru toată lumea dacă ar fi gratuit?

Nu vă faceți griji: avem vești bune pentru dvs.!

Există o companie non-profit pe nume Let’s Encrypt. Înțeleg necesitatea și importanța certificatelor SSL pentru toate site-urile web, așa că au decis să lanseze o autoritate de certificare gratuită pentru toată lumea. Actul lor de bunătate a fost remarcat de unele dintre cele mai populare companii din lume, precum Facebook și Google, iar sprijinul pentru cauza lor a crescut. Datorită acestui lucru, Let’s Encrypt își poate continua activitatea ajutând proprietarii de site-uri ca tine.

Cu toate acestea, procesul de a activa un certificat SSL folosind Let’s Encrypt este avansat și nu este prietenos pentru începători. Va trebui să aveți abilități de codare, cunoștințe despre server și comandă completă de la Shell / SSH pentru a instala Criptați pe site-ul dvs. Web.

Pentru începători, vă recomandăm să folosiți cei mai buni furnizori de hosting WordPress care oferă certificate SSL gratuite atunci când achiziționați gazduire web de la aceștia. Ei nu numai că oferă un certificat SSL gratuit, dar îl instalează și pe site-ul dvs. web; ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji pentru nimic.

Iată o listă cu toți cei mai buni furnizori de hosting WordPress de pe piață care furnizează un certificat SSL gratuit:

  1. Bluehost
  2. Dreamhost
  3. SiteGround
  4. Gazduire InMotion
  5. WPEngine
  6. Web lichid
  7. GreenGeeks

Dacă sunteți deja un client al oricăreia dintre companiile de găzduire menționate mai sus, atunci puteți solicita echipei de asistență a clienților să activeze gratuit un certificat SSL.

Cu toate acestea, dacă sunteți dispus să activați manual un SSL, atunci vă putem oferi exemplul Bluehost. Trebuie să vă conectați la contul dvs. cPanel și să accesați Site-urile mele din meniul din stânga.

În această pagină, trebuie să faceți clic pe opțiunea „Gestionare site” pe site-ul dvs. web unde doriți să activați un SSL.

Gestionează site-ul

În fila „Securitate”, veți vedea mai multe setări, inclusiv opțiunea de certificare SSL gratuită. Pur și simplu activați-l pentru a activa un SSL pe site-ul dvs. web.

Activați SSL gratuit

Notă: Toți furnizorii de găzduire web vor avea diferite tablouri de bord, dar în cea mai mare parte ați găsit opțiunea SSL în setările de securitate.

Pentru mai multe detalii, ar trebui să citiți și ghidul suprem de securitate WordPress.

Dacă utilizați orice alt furnizor de găzduire web decât cei menționați și nu oferă un certificat SSL gratuit, puteți pur și simplu să mutați site-ul dvs. WordPress către oricare dintre companiile de găzduire de mai sus pentru a beneficia de oferta de certificare SSL gratuită..

De asemenea, verificați: Cum să adăugați SSL și HTTPS în WordPress.

Ce trebuie făcut după instalarea certificatului SSL

Când activați un certificat SSL pe site-ul dvs. WordPress, va trebui, de asemenea, să vă configurați adresele URL și să începeți să utilizați HTTP (protocol securizat).

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați SSL într-adevăr simplu plugin în WordPress. Ar trebui să consultați ghidul nostru despre cum să instalați un plugin WordPress dacă sunteți nou la pluginuri.

Odată activat, nu trebuie să faceți nicio măsură suplimentară. Pluginul va verifica automat dacă certificatul SSL este instalat pe site-ul dvs. și va redirecționa toate adresele URL de la HTTP la HTTPs.

SSL foarte simplu

Acum, site-ul dvs. WordPress folosește protocolul securizat SSL / HTTPs care vă asigură site-ul.

Dacă încă mai există fișiere sau adrese URL care nu se încarcă de la HTTP-urile securizate, atunci cel mai probabil se datorează codării greșite în cadrul unui plugin pe care îl utilizați pe site-ul dvs. web. Puteți detecta pluginul defect și îl puteți dezactiva pentru a vă asigura că sunteți complet securizat.

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să aflați cum să obțineți un certificat SSL gratuit pentru site-ul dvs. web. Dacă v-a plăcut acest articol, consultați, de asemenea, ghidul nostru pas cu pas despre cum să faceți backup pentru site-ul dvs. WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me