Cum să urmăriți eficient traficul Facebook cu Google Analytics

Cum să urmăriți utilizatorii Facebook în Google Analytics


Doriți să vă urmăriți traficul pe Facebook în Google Analytics? Cunoașterea comportamentului utilizatorilor Facebook pe site-ul dvs. este importantă, deoarece vă ajută să vă optimizați site-ul pentru a conduce mai mult trafic și venituri pe Facebook.

În acest articol, vă vom explica cum să urmăriți cu exactitate utilizatorii Facebook pe Google Analytics.

Urmărirea utilizatorilor Facebook în Google Analytics

Cu peste un miliard de utilizatori lunari activi, Facebook este o platformă de încredere pentru ca dvs. să vă extindeți atenția către o nouă audiență care este sigur că vă interesează ceea ce aveți de oferit. Fără să știți ce fac fanii dvs. de pe Facebook pe site-ul dvs., nu puteți ști dacă conținutul dvs. funcționează de fapt.

Cu toate acestea, este important să urmăriți utilizatorii Facebook pentru a afla activitățile și comportamentul lor. Vă va ajuta să generați bani pentru acești vizitatori și să creșteți conversiile.

De asemenea, Facebook oferă rapoarte cu privire la clicurile utilizatorului, dar trebuie să știți că aceste informații sunt diferite de rezultatele de urmărire din Google Analytics.

Facebook Insights se concentrează asupra activității care se întâmplă pe pagina dvs. de Facebook și afișează statistici precum afișări de pagini, like-uri ale paginii, acces, adepți ai paginii și multe altele. Aceste informații vă arată câți utilizatori fac clic pe linkurile dvs. Dar nu veți ști niciodată ce se întâmplă după ce utilizatorii vă vizitează site-ul.

Este locul în care Google Analytics intră în acțiune. Puteți urmări utilizatorii Facebook și comportamentul acestora pe Google Analytics pentru a vă îmbunătăți paginile pentru o mai bună implicare a utilizatorilor.

Dacă nu v-ați conectat încă Google Analytics, verificați cum puteți configura Google Analytics cu WordPress.

Urmărirea conversiilor și a conversiilor sociale contribuite de pe Facebook

Facebook este mai mult un canal social în care utilizatorii interacționează între ei și împărtășesc conținut de care le pasă decât un canal de conversie. Dacă utilizați Facebook doar pentru a conduce conversii directe, probabil că o faceți greșit. De fapt, considerând Facebook ca platforme de vânzare va crea un impact negativ și va face ca profilurile dvs. să pară spammy.

Pentru a avea succes în Facebook, este esențial să analizați ROI-ul dvs. Facebook. În general, ROI-ul Facebook este suma tuturor acțiunilor care oferă valoare afacerii dvs. în comparație cu resursele pe care le investiți pe Facebook. Pe scurt, calculând ROI vă spune dacă timpul și banii cheltuiți pe Facebook merită.

Dacă ați configurat deja urmărirea comerțului electronic cu WordPress, puteți vizita Achiziționare »Social pentru a direcționa conversii, a contribuit conversii sociale și multe altele.

Viziteaza Prezentare generală secțiune pentru a analiza datele din toate rețelele sociale și pentru a vedea distribuția traficului în procente.

Privire de ansamblu socială

Faceți clic pe butonul Conversii categorie pentru a arunca o privire asupra numărului de conversii din fiecare rețea socială. De asemenea, arată valoarea conversiei din toate canalele sociale.

Valoarea conversiei

După aceasta, puteți vizita Recomandări sociale categorie. Această categorie va afișa numărul de sesiuni, afișările de pagini, durata medie a sesiunii și multe altele.

Recomandări sociale

Cum să urmăriți interacțiunea utilizatorilor de pe Facebook cu Google Analytics

Vizita Achiziționare »Toate traficurile» canale și veți vedea mai multe surse de trafic, cum ar fi căutare organică, directă, sesizare, socializare etc..

Achiziție Google Analytics

Trebuie să faceți clic pe butonul Social link pentru a vedea lista tuturor rețelelor sociale care conduc traficul către site-ul dvs. web. Această listă include, de asemenea, date de pe Facebook pe care le puteți compara cu alte rețele de socializare, cum ar fi YouTube, Twitter, etc.

Google Analytics social

Datele vă vor indica numărul total de vizite, rata de respingere, durata medie a sesiunilor, paginile / sesiunile și multe altele. Este un raport complet de analiză pentru toate canalele sociale, inclusiv Facebook.

Pentru a vizualiza raportul paginii de destinație, faceți clic pe butonul Facebook link pentru a vizualiza rapoarte detaliate.

Pentru a vizualiza paginile în care utilizatorii dvs. de Facebook aterizează pe site-ul dvs., trebuie să faceți clic pe Alte conectați și tastați „Pagini de destinație” în caseta de căutare.

Urmărirea paginilor de destinație

Selectează Pagini de destinație opțiune, iar acum veți vedea paginile pe care utilizatorii dvs. le aterizează pe site-ul dvs. de pe Facebook.

Google Analytics Metrics

Google Analytics vă arată informații complete, inclusiv utilizatori noi, sesiuni, rata de respingere etc., astfel încât să puteți vedea care sunt paginile dvs. de conversie și, astfel, să vă sporiți traficul. Dacă ați configurat urmărirea comerțului electronic, veți vedea un raport detaliat privind conversiile comerțului electronic care provin de pe Facebook..

De asemenea, puteți modifica categoria de conversie în funcție de obiectivele pe care le-ați creat pe Google Analytics făcând clic pe Conversii derulant și schimbați-l la orice obiectiv, cum ar fi conversiile de formular.

Conversia obiectivelor

Cu Formele de adăugare MonsterInsights, puteți urmări cu ușurință vizualizările, trimiterile și multe altele.

Asta e tot.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să urmărești utilizatorii Facebook în Google Analytics. De asemenea, poate doriți să consultați selecția noastră de experți din cele mai bune pluginuri de socializare WordPress pentru implicare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me