Cum să urmăriți linkurile de afiliere în Google Analytics (mod simplu)

Cum să urmăriți legăturile de afiliere din Google Analytics


Doriți să aflați cum să urmăriți legăturile de afiliere din Google Analytics? Urmărind linkurile de afiliere, puteți afla exact cum interacționează utilizatorii dvs. pe site-ul dvs. Apoi, folosind datele adunate, vă puteți optimiza legăturile pentru o mai bună conversie și venituri.

În acest articol, vă vom arăta cum să urmăriți linkurile de afiliere din Google Analytics în 3 pași simpli.

De ce să urmăriți legăturile de afiliere?

Fără îndoială, marketingul afiliat este unul dintre cele mai populare moduri de a face bani online. Dacă aveți o cantitate bună de trafic regulat pe site-ul dvs. WordPress, puteți câștiga o sumă ordonată de bani adăugând link-uri de afiliere pe site-ul dvs. Linkurile de afiliere sunt link-uri către paginile de vânzări ale produselor altor persoane cu ID-ul de afiliere atașat. Deci, atunci când oamenii cumpără produse prin acea legătură, câștigați o anumită sumă de bani comision.

Când este gestionat corect, marketingul afiliat vă poate oferi un venit peren bun. Cu toate acestea, marketingul afiliat de succes nu este posibil fără date și analize adecvate. Aveți nevoie de statistici reale despre modul în care utilizatorii dvs. interacționează cu link-urile de afiliere pentru a optimiza linkurile menționate și pentru a derula bine campaniile de marketing afiliat.

Acesta este motivul pentru care trebuie să urmăriți linkurile de afiliere. Iată câteva avantaje ale urmăririi linkurilor de afiliere:

 • Obțineți date reale despre interacțiunea utilizatorului: Puteți afla exact cum interacționează utilizatorii cu linkurile dvs. de afiliere. Analizați unde fac clic pe cei mai mulți oameni.
 • Identificați cele mai profitabile link-uri: Aflați care sunt linkurile care duc la cele mai multe conversii și concentrați-vă pe acestea.
 • Vezi cele mai multe pagini de conversie: Vizualizați ce pagini conduc cele mai multe vânzări de afiliere și optimizați-le pentru a obține mai multe venituri.

Pe scurt, urmărirea afiliaților vă ajută să vedeți cum utilizatorii vizualizează și interacționează cu legăturile dvs. de afiliere. Oferă date cuprinzătoare cu ajutorul cărora puteți optimiza strategiile de marketing afiliat și maximiza câștigurile.

Urmărirea linkurilor dvs. de afiliere WordPress în Google Analytics

Google Analytics este cea mai bună platformă de analiză web disponibilă pe piață. Vă ajută să urmăriți întregul trafic al site-ului și interacțiunile acestora pe site-ul dvs. Ca atare, urmărirea afiliaților este doar un tip de măsură pe care Google Analytics o urmărește.

Deși Google Analytics are capacitatea de a urmări o mare varietate de valori, urmărirea avansată, precum link-urile de afiliere și rapoartele de comerț electronic sunt un pic complicate pentru începătorii să le creeze. Din fericire, există un mod ușor de a utiliza Google Analytics în WordPress: MonsterInsights.

MonsterInsights

MonsterInsights este cel mai popular plugin Google Analytics WordPress de pe web. Simplifică întregul proces de utilizare a Google Analytics în WordPress. Folosind MonsterInsights, puteți configura urmărirea afiliaților Google Analytics în doar 2 minute.

Dar, înainte de asta, va trebui să adăugați și să gestionați linkurile de afiliere în mod corespunzător în WordPress. Deci, am împărțit acest tutorial în 3 pași, așa cum este prezentat mai jos:

Pasul 1: Gestionarea linkurilor dvs. de afiliere în WordPress folosind ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates este cel mai bun plugin de administrare a afiliaților pentru WordPress. Vă permite să adăugați linkurile dvs. de afiliere dintr-un loc din tabloul de bord, să le organizați pe categorii și să le gestionați eficient. Cel mai important, vă permite să vă păstrați legăturile de afiliere (de exemplu, să transformați link-uri de afiliere complexe lungi în linkuri scurte și frumoase).

De exemplu, iată cum arată în mod normal un link de afiliere:

https://example.com/products/?product_id=123&affiliate_id

Acum, puteți păstra linkul și puteți să-l scurtați ca URL-ul de marcă prezentat mai jos:

http://www.yoursite.com/recommends/product-name

Principalul beneficiu al gestionării legăturilor de afiliere cu ThirstyAffiliates este că acesta stochează linkurile de afiliat în backend-ul site-ului dvs., astfel încât să găsiți linkurile cu ușurință oricând doriți să le adăugați la conținut. Acestea pot fi căutate după nume.

În al doilea rând, cloaking-ul transformă legăturile de afiliere lungi și urâte în link-uri frumoase. De asemenea, face ca link-urile de afiliere să pară ca link-uri interne, care sunt de fapt externe. Acest lucru împiedică utilizatorii dvs. să vadă linkuri directe de afiliere și vă sporește șansele de a obține mai multe clicuri.

Cel mai bine este că, folosind un plugin de gestionare a linkurilor de afiliere, vă puteți urmări cu ușurință legăturile de afiliere din Google Analytics. Urmărirea afiliatului MonsterInsights folosește, de asemenea, link-uri acoperite pentru urmărire.

Deci, prima ta sarcină este să instalați ThirstyAffiliates și să adăugați link-urile dvs. de afiliere la interfața sa. Este ușor să adăugați și să gestionați linkurile dvs. de afiliere folosind acest plugin.

Dacă aveți nevoie de instrucțiuni detaliate, consultați tutorialul nostru pe cum să adăugați legături de afiliere în WordPress cu ThirstyAffiliates.

După ce adăugați și gestionați legăturile de afiliere cu ThirstyAffiliates, sunteți gata să configurați urmărirea afiliaților cu MonsterInsights.

Pasul 2. Configurarea urmăririi afiliaților în Google Analytics folosind MonsterInsights

Configurarea urmăririi afiliaților cu MonsterInsights este foarte simplă. Pentru a finaliza procesul de configurare, este nevoie de doar câteva clicuri.

Pentru a începe, va trebui să instalați MonsterInsights pe site-ul dvs. WordPress. Apoi, conectați-vă site-ul cu Google Analytics folosind MonsterInsights. Este ușor să configurați Google Analytics cu acest plugin.

Dacă aveți nevoie de instrucțiuni detaliate, iată ghidul nostru pas cu pas despre modul de configurare Google Analytics în WordPress cu MonsterInsights.

După finalizarea procesului de configurare, sunteți gata să configurați urmărirea afiliaților.

Navigheaza catre Insights »Setări din tabloul de bord WordPress și apoi faceți clic pe butonul Urmărirea fila din partea de sus a paginii. Apoi, du-te la Link-uri afiliate fila din bara de sarcini din stânga.

monsterinsights-afiliat-tracking-configurare

Acolo, veți vedea 2 câmpuri:

1) Setați calea pentru linkurile interne pentru a urmări ca link-uri de ieșire:

În acest câmp, va trebui să specificați calea pentru link-urile interne pentru a le urmări ca link-uri de ieșire. Când utilizați un plugin de administrare a afiliaților precum ThirstyAffiliates, linkurile dvs. de afiliere vor arăta ca o legătură internă.

De exemplu, afiliatul dvs. poate arăta astfel: http://yoursite.com/recommends/product-name

În exemplul de mai sus, linkul arată ca o legătură internă, însă se redirecționează către o legătură de ieșire (adică o legătură de afiliere). Și, legăturile dvs. de afiliere sunt acoperite / Recomandă /.

Acum, va trebui să lipiți / Recomandă / în acest câmp, astfel încât Google Analytics să poată identifica ce legături interne sunt linkuri de afiliere. Dacă utilizați mai multe prefixe, le puteți separa cu virgulă: / recomandă /, / afară /.

2) Etichetă pentru linkurile respective:

Eticheta din raportul Google Analytics vă permite să identificați de unde a apărut clicul. De exemplu, puteți adăuga o etichetă AFF la linkurile dvs. de afiliere.

După ce completați aceste 2 câmpuri, faceți clic pe Salvează modificările.

Asta e. Ați terminat cu configurarea de urmărire a linkurilor de afiliere.

Pasul 3: Vizualizarea rapoartelor de urmărire a linkurilor afiliate

Acum că ați configurat urmărirea afiliaților în WordPress cu MonsterInsights, puteți fi curios cum puteți vedea rapoartele. Deci, iată!

Cu MonsterInsights, puteți vedea cele mai importante analizele raportează chiar în tabloul de bord WordPress. Pentru a vedea rapoartele de afiliere, accesați Perspective »Rapoarte» Editori din tabloul de bord WordPress.

afiliat-link-uri rapoarte-monsterinsights-tablou de bord-rapoarte

Acest raport vă arată cele mai bune 10 link-uri de afiliere pentru site-ul dvs. Dacă doriți să vedeți mai mult decât atât, puteți face clic pe butonul Vizualizați toate raportul legăturilor de afiliere butonul din partea de jos a raportului. Asta vă va redirecționa către Comportament »Evenimente Evenimente de top în contul Google Analytics.

top-evenimente-ga-rapoarte

Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați cum să urmăriți legăturile de afiliere din Google Analytics.

De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru despre cum puteți crea un magazin afiliat Amazon cu WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map