Cum să vă mutați site-ul de la Weebly la WordPress

Cum să vă mutați site-ul de la Weebly la WordPress


Căutați o modalitate de a vă muta site-ul de la Weebly la WordPress? Weebly este o platformă excelentă de construcție web pentru începători, dar în cele din urmă vei realiza că te limitează în ceea ce privește funcțiile. Atunci a venit momentul să apelăm la WordPress, cel mai puternic constructor de site-uri de pe piață.

În acest articol, vă vom arăta cum să mutați site-ul dvs. Web de la Weebly la WordPress.

Mai întâi, aruncați o privire la această listă de pași pe care îi vom parcurge în ghid:

 1. Configurarea WordPress
 2. Exportarea site-ului dvs. web din Weebly
 3. Importarea site-ului dvs. Weebly pe WordPress
 4. Crearea redirecțiilor
 5. Gestionarea Permalink / URL Structura
 6. Personalizare și pluginuri
 7. Depanarea erorilor

De ce ar trebui să vă mutați site-ul dvs. de la Weebly la WordPress?

Majoritatea începătorilor își încep site-urile web cu prima soluție pe care o găsesc pe internet. Unele dintre aceste platforme de construcție web, cum ar fi Weebly, sunt de asemenea gratuite, costuri atractive pentru startup-uri. Cu toate acestea, după ce site-ul dvs. începe să crească, veți avea nevoie de mai multe funcții și funcționalități.

De exemplu, consultați doar câteva dintre funcțiile Weebly:

SEO ușor:
Pe Weebly puteți să vă optimizați titlul paginii, meta descrieri etc. pentru a stimula SEO. Deși, dacă nu sunteți familiarizat cu SEO, Weebly nu vă spune ce să faceți. Însă, cu un plugin WordPress, cum ar fi Yoast SEO și alte instrumente SEO, îmbunătățirea site-ului SEO este mult mai ușoară datorită sfaturilor și instrucțiunilor clare pe care le oferă.

Nu există aplicații sau instrumente pentru terți:
Weebly oferă o serie de instrumente și aplicații pentru a adăuga mai multe funcții pe site-ul dvs., cum ar fi formular de contact, galerie foto, blog, etc. noroc. Pe de altă parte, WordPress are peste 55.000 de plugin-uri din care să alegi, astfel încât vei putea găsi tot ce ai nevoie.

Taxe și limitări de comerț electronic:
Crearea și creșterea unui magazin online poate fi mai dificilă cu Weebly. De exemplu, Weebly percepe o taxă de tranzacție de 3% în plus față de taxa pe care o vei percepe deja de către procesatorii de plăți precum PayPal sau Stripe. Deci, pentru începătorii care doresc să creeze un magazin online, veți plăti dublul comisioanelor de tranzacție. Pentru a elimina taxa de tranzacție Weebly, trebuie să faceți upgrade la planul de afaceri care costă 25 USD / lună.

Nu va trece mult timp până vă dați seama că Weebly nu își îndeplinește așteptările.

Este timpul pentru o soluție mai bună: WordPress. Este cea mai simplă, ușor de utilizat platformă care nu compromite cu plugin-uri și suplimente gratuite. Multe mărci de top folosesc WordPress pentru site-urile și blogurile lor.

Dar cum vă puteți muta site-ul complet de la Weebly la WordPress fără a pierde conținut? Pare dificil, dar nu este.

Prietenii noștri de la WPBeginner au creat un instrument uimitor de simplu pentru a exporta site-ul dvs. web de la Weebly la WordPress (vom vorbi mai multe despre asta mai târziu în acest articol). Folosind instrumentul lor, puteți muta cu ușurință tot conținutul site-ului și fișierele media de pe Weebly la WordPress.

Legate de: Cum se migrează de la mediu la WordPress (fără timp de dezactivare)

Gata? Sa mergem!

Pasul 1: Configurarea WordPress

Primul lucru de care aveți nevoie înainte de a configura WordPress este un nume de domeniu și web hosting. Un nume de domeniu este numele site-ului dvs. web, cum ar fi example.com sau aiciwp.com; iar găzduirea web este spațiul de pe internet unde încărcați conținutul, fișierele media etc..

În mod normal, numele de domenii au prețuri diferite pe baza TLD-urilor și a registratorilor de domenii. Un simplu nume de domeniu costă între 11 $ – 15 $ pe an. Cu toate acestea, puteți achiziționa găzduire web în intervalul 7 – 15 USD pe lună pentru un site web de început / de bază.

Pentru utilizatorii noștri, am realizat o afacere cu Bluehost. Sunt cea mai populară companie de găzduire web și sunt recomandate oficial partenerii de găzduire WordPress. Bluehost oferă cititorilor IsItWP un nume de domeniu gratuit, certificat SSL gratuit și 60% reducere la găzduire web.

creați-un-WordPress-cont-on-Bluehost

Dacă sunteți în căutarea de opțiuni alternative, consultați alegerile noastre de experti dintre cei mai buni furnizori de hosting WordPress. Majoritatea oferă reduceri utilizatorilor IsItWP.

După achiziționarea numelui de domeniu și găzduire web, mergeți mai departe și instalați WordPress. Pentru instrucțiuni ușoare, puteți consulta ghidul nostru complet de instalare WordPress.

Odată instalat cu succes, puteți începe procesul de mutare a site-ului dvs. Weebly în WordPress.

Pasul 2: Exportarea site-ului dvs. web de pe Weebly

După cum am discutat anterior, vom folosi Weebly pentru WordPress Importator instrument pentru a exporta site-ul dvs. Weebly.

Acest instrument vă ajută să exportați toate conținuturile și fișierele media de pe Weebly într-un format acceptat de WordPress. Din această cauză, puteți importa cu ușurință datele site-ului dvs. web în WordPress folosind un plugin de importator.

Notă: Am testat acest instrument înainte de a le recomanda utilizatorilor noștri. Funcționează perfect fără a rupe nimic.

Viziteaza Weebly pentru WordPress Importator site-ul instrumentului și adăugați adresa URL Weebly în primul câmp.

Weebly la WordPress

După aceea, introduceți numele, adresa de e-mail și alegeți un format pentru a exporta site-ul dvs. Weebly. Vă recomandăm să exportați site-ul dvs. web în formatul WXR implicit.

Vă va întreba, de asemenea, dacă doriți să exportați pagini de site cu un alt conținut. În mod implicit, este marcat da ceea ce înseamnă că paginile vor fi exportate. Puteți marca această opțiune ca fiind Nu dacă nu doriți ca paginile să fie exportate sau pur și simplu continuați fără a schimba nimic.

Faceți clic pe butonul „Exportați site-ul meu web Weebly” pentru a continua.

Importatorul va prelucra în fundal. După ce este gata, vă va arăta un mesaj de succes cu un link descărcabil pe care îl puteți utiliza pentru a importa site-ul dvs. Weebly în WordPress.

Salvați linkul ca

Veți avea nevoie de fișierul XML pentru WordPress. Pur și simplu faceți clic cu butonul din dreapta pe butonul „Descărcați fișierul dvs. de export pe site” și selectați opțiunea „Salvați linkul ca…”. Va descărca fișierul export.xml de care aveți nevoie pentru WordPress.

Pasul 3: importarea site-ului dvs. web Weebly în WordPress

Pentru a importa site-ul dvs. Weebly, va trebui să vă conectați la zona dvs. de administrator WordPress. De acolo, va trebui să mergeți la Instrumente »Import pagină. În această pagină, veți vedea mai mulți importatori, dar va trebui să utilizați importatorul WordPress.

Continuați și faceți clic pe linkul „Instalați acum” sub importatorul WordPress și va fi instalat fără a schimba sau a încărca pagina.

Importator WordPress

După instalarea cu succes, veți vedea că opțiunile sunt acum schimbate. Faceți clic pe linkul „Execută importatorul” sub importatorul WordPress pentru a continua.

Rulați importatorul WordPress

În continuare, ar trebui să faceți clic pe butonul „Alegeți fișierul” și să selectați fișierul export.xml pe care l-ați descărcat în pasul anterior.

Asigurați-vă că faceți clic pe butonul „Încărcați fișierul și importați”. Te va duce către o nouă pagină unde trebuie să aloți autori conținutului tău.

Alocați autori

Veți avea mai multe opțiuni, inclusiv importul autorilor dvs. din Weebly, crearea de autori noi sau atribuirea articolelor către utilizatorii existenți în WordPress.

De asemenea, va trebui să marcați setarea „Descărcați și importați fișierele atașate”, care vă vor ajuta să importați imaginile și fișierele media de la Weebly la WordPress.

După ce sunteți gata, faceți clic pe butonul „Trimiteți” și importatorul va rula în fundal. Durează ceva timp în funcție de dimensiunea fișierelor de conținut și media, așa că ai răbdare.

După importarea cu succes a site-ului dvs. Weebly, vă va afișa un mesaj pentru a vă actualiza datele de acreditare (parolă și roluri de utilizator).

Import de succes

Ce urmeaza?

Puteți merge mai departe și verifica paginile, postările și alte conținut WordPress pentru a vă asigura că totul este în regulă. Vă recomandăm, de asemenea, să verificați fișierele media care au fost importate din Weebly.

Cu toate acestea, dacă aflați că importatorul a ratat o parte din conținutul dvs., atunci puteți repeta procesul de importare a conținutului rămas din Weebly în WordPress. Nu vă faceți griji pentru repetare, deoarece importatorul va importa doar conținutul rămas.

Pasul 4: Crearea de redirecții

Când utilizați un nume de domeniu personalizat (https://example.com) pentru site-ul dvs. Web Weebly, va trebui să îl redirecționați către noul dvs. hosting WordPress. Acest lucru va permite utilizatorilor dvs. să vă vadă corect paginile web.

Pentru a crea redirecții, va trebui să vă conectați la contul dvs. de administrator Weebly și să vizitați pagina „Domenii”. De acolo, va trebui să faceți clic pe domeniul personalizat și să accesați meniul de setări. Veți găsi opțiunea de a edita servere de nume.

Pur și simplu faceți clic pe butonul „Schimbare” și va afișa câmpurile principale și secundare ale serverului de nume. Dacă ați achiziționat găzduire web Bluehost, atunci serverele de nume vor fi ns1.bluehost.com și ns2.bluehost.com

Notă: Dacă există erori cu aceste servere de nume, atunci puteți contacta echipa de asistență pentru ajutor.

Editați numele de utilizator

Asigurați-vă că faceți clic pe butonul „Salvați”.

Va fi nevoie de 24-48 de ore pentru ca actualizatorii de nume să se actualizeze corect. După aceea, utilizatorii dvs. vor vedea site-ul dvs. WordPress.

Dacă site-ul dvs. Web Weebly a fost construit pe un subdomeniu (https://mysite.example.com), atunci ar trebui să urmați acești pași:

În primul rând, va trebui să vă conectați la contul dvs. Weebly și să vă editați site-ul. De acolo, puteți merge la Setări »SEO.

Cod antet Weebly

În aceste setări, va trebui să căutați secțiunea de cod antet și să adăugați această linie de cod:

Va trebui să schimbați adresa URL (http://www.wordpresdomain.com/) în adresa URL a site-ului dvs. WordPress.

Odată înlocuit, va trebui să faceți clic pe butoanele Salvare și publicare. Apoi, vizitați adresele URL ale site-ului Weebly, iar pagina va fi redirecționată către noul dvs. site WordPress.

Pasul 5: Gestionarea Permalink / URL Structura

Va trebui să remediați structura URL pentru utilizatorii dvs. În caz contrar, pot apărea o eroare 404 în paginile dvs. web după migrare. Această eroare apare deoarece URL-ul nu a corespuns în timpul redirecționării.

Pentru a remedia structura de legături permalale / URL, va trebui să accesați Setări »Permalink pagina din zona dvs. de administrator WordPress. De acolo, va trebui să selectați structura personalizată pentru adrese URL și să introduceți / blog /% postname% în câmpul dat.

Setări permanente

Odată adăugat, faceți clic pe butonul „Salvați modificările”. Acest lucru va rezolva problemele cu postările dvs..

Dar Weebly folosește .html în adresele URL pentru pagini, ceea ce înseamnă că trebuie să gestionați problema respectivă de postări.

Pentru a adăuga .html în structura URL a paginilor WordPress, va trebui să instalați și să activați Adăugați orice extensie la pagini conecteaza. Consultați ghidul nostru despre cum să instalați un plugin WordPress pentru asistență.

După ce este activat, va trebui să accesați Setări »Adăugați orice extensie la pagini pentru a gestiona opțiunile. În câmpul „Extensie”, va trebui să adăugați .html și să faceți clic pe butonul „Actualizare setări”.

Adăugați extensie HTML la pagini

După aceasta, puteți merge înapoi la Setări »Permalink pagina și apăsați butonul „Salvați modificările” pentru a vă actualiza corect adresele URL de WordPress.

Pasul 6: Personalizare și pluginuri

Site-ul dvs. a fost mutat de la Weebly la WordPress cu succes.

În continuare, puteți consulta articolul nostru despre cele mai bune plugin-uri WordPress pe care TREBUIE să le utilizați. Aceste plugin-uri vă vor ajuta să adăugați mai multe funcții și funcționalități pe site-ul dvs. web.

Vă recomandăm, de asemenea, să consultați selecția noastră pentru cele mai bune teme WordPress pentru nișe specifice:

 • Cele mai bune teme WordPress pentru blogurile de călătorie
 • Cele mai bune teme de educație WordPress
 • Cele mai bune teme de fotografie pentru WordPress
 • Cele mai bune teme de afaceri WordPress pentru site-ul dvs. de afaceri
 • Cele mai bune teme multifuncționale WordPress pentru toate site-urile web

Aceste teme au fost selectate de experții noștri. Cu toate acestea, cu puțin căutare, puteți găsi multe alte teme WordPress pe internet care se potrivesc intereselor și nevoilor dvs..

Pasul 7: Depanarea erorilor

Vrem să ne asigurăm că nu vedeți nicio eroare, așa că am enumerat câteva probleme comune cu care se pot confrunta utilizatorii după migrare. Uită-te:

Erori frecvente de WordPress:

Este posibil să vedeți eroarea comună de bază de date WordPress. Vă recomandăm să urmați ghidul nostru pas cu pas complet despre cum să remediați eroarea care stabilește o conexiune la baza de date în WordPress.

Problemă cu imagini externe:

În general, importatorul WordPress ar trebui să importe toate imaginile dvs. de pe Weebly și să le stocheze în biblioteca media WordPress. Cu toate acestea, dacă aflați că imaginile nu au fost importate în mod corespunzător, atunci vă recomandăm să urmați acest ghid cum să importați imagini externe în WordPress.

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să aflați cum să vă mutați site-ul dvs. de la Weebly la WordPress. Dacă v-a plăcut acest articol, atunci poate doriți să consultați și ghidul nostru despre cum puteți trece de la Wix la WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me