Cum să vă mutați site-ul dvs. De la WordPress.com la WordPress.org

cum să treci de la wordpress.com la wordpress.org


Doriți să mutați site-ul sau blogul dvs. de la WordPress.com la WordPress.org?

În timp ce WordPress.com ar putea fi un bun punct de intrare pentru a începe cu bloggingul, deoarece nevoile dvs. de blogging evoluează, este posibil să doriți să treceți la WordPress-ul propriu (WordPress.org), astfel încât să puteți avea mai mult control asupra blogului dvs..

WordPress.org este un sistem complet de gestionare a conținutului. Pe lângă faptul că vă oferă un control complet asupra blogului dvs., WordPress.org vă permite să personalizați aspectul blogului dvs. așa cum doriți, să-l generați, oricum doriți, să adăugați urmărire de la terți, inclusiv Google Analytics și multe altele.

Citiți diferențele complete între WordPress.com și WordPress.org.

În acest tutorial pas cu pas, vă vom prezenta cum să mutați blogul dvs. de la WordPress.com la WordPress.org.

Iată o listă cu pașii pe care îi vom parcurge prin acest ghid:

Notă: Dacă intenționați să schimbați domenii, avem un ghid complet despre cum să mutați corect WordPress pe un nou nume de domeniu.

Pasul 1: Cumpărați o gazdă web

Pentru a vă muta site-ul dvs. pe o platformă WordPress de sine stătătoare, va trebui să dețineți un nume de domeniu personalizat și un cont de găzduire WordPress. Dacă aveți deja un domeniu personalizat configurat pe site-ul dvs. WordPress.com, puteți păstra același nume de domeniu chiar și după ce îl mutați.

Numele domeniului: Numele dvs. de domeniu este adresa site-ului dvs. de pe internet, cum ar fi Google.com sau IsItWP.com. Este ceea ce clienții dvs. introduc în browserele lor pentru a accesa site-ul dvs. web. În mod normal, un nume de domeniu costă în jur de 14,99 USD pe an, dar vă vom arăta cum puteți obține gratuit mai târziu în acest articol.

web hosting: După cum știți, WordPress.com este o platformă gratuită și cea mai bună platformă de găzduire de bloguri, care vine cu o mulțime de restricții, cum ar fi incapacitatea de a instala plugin-uri și personalizabilitate limitată, etc. Când vă mutați la un WordPress găzduit de sine stătător site, va trebui să cumpărați un cont de găzduire. Contul dvs. de găzduire web este locul în care sunt stocate conținutul și fișierele site-ului dvs..

Gândiți-vă la el ca la noua casă a site-ului dvs. web. Când un vizitator încearcă să acceseze site-ul dvs. tastând adresa web (numele de domeniu), va fi direcționat către fișierele site-ului web stocate pe serverul dvs. de găzduire web. Gazduirea web costă de obicei 7,99 USD pe lună.

Când începeți cu WordPress-ul propriu-zis, costul combinat al domeniului și al găzduirii poate părea destul de multe.

Acesta este motivul pentru care am elaborat o afacere cu Bluehost pentru a oferi utilizatorilor noștri un nume de domeniu gratuit, SSL gratuit și 65% reducere la găzduirea WordPress.

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Bluehost este una dintre cele mai mari companii de găzduire din lume. De asemenea, sunt un furnizor de gazduire recomandat oficial de către WordPress.org.

Pentru a achiziționa un cont de găzduire web, accesați site-ul Bluehost și faceți clic pe butonul Începeți acum buton.

creați un blog pe bluehost

În pagina următoare, vi se va cere să alegeți un plan. Deoarece tocmai începeți, puteți alege planul de bază care include și un domeniu gratuit și SSL gratuit. Puteți oricând să vă actualizați contul pe măsură ce site-ul dvs. crește.

selectați un plan albastru pentru a începe un blog

Acum puteți alege fie un domeniu existent pe care îl dețineți deja, fie achiziționați un nou domeniu gratuit. Dacă nu utilizați un domeniu personalizat pe WordPress.com, vă recomandăm să obțineți un domeniu nou, deoarece acesta este gratuit.

achiziția domeniului bluehost

Acum vi se va solicita să introduceți informațiile contului. Pentru înregistrare ușoară, vă puteți conecta cu informațiile de conectare Google cu doar două clicuri.

crearea contului bluehost

După introducerea detaliilor, derulați în jos pagina până găsiți caseta cu informații despre pachet. Puteți selecta planul de bază timp de 12 luni, 24 de luni sau 36 de luni. Pentru a economisi bani, puteți debifa suplimentele care sunt preselectate în mod implicit. Când începeți, nu veți avea nevoie de aceste suplimente. Le puteți adăuga întotdeauna mai târziu, dacă este nevoie.

Notă: Alegerea planului de 36 de luni vă va oferi cea mai bună valoare pentru banii dvs.!

informații despre pachet bluehost

După ce ați configurat planul, derulați în jos în continuare pentru a introduce detaliile de plată. Va trebui să fiți de acord cu Termenii și condițiile lor, apoi faceți clic pe Trimiteți.

Asta e!

V-ați abonat cu succes la un plan de găzduire. Vi se va cere să creați o parolă pentru contul dvs. După aceea, veți primi un e-mail cu detalii despre cum să vă conectați la panoul de control de găzduire web (cPanel) unde puteți gestiona totul, de la găzduirea fișierelor la e-mailuri și asistență.

Pasul 2: Instalați WordPress

După achiziționarea unui cont de găzduire web, următorul pas este instalarea WordPress pe el. Ar trebui să consultați și acest articol despre motivul pentru care folosiți WordPress.

Cu Bluehost, nu trebuie să parcurgeți un proces de instalare WordPress separat, deoarece Bluehost o face în mod implicit. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți tema dvs. WordPress, să specificați numele și eticheta pentru blogul dvs. și veți fi gata să începeți cu WordPress.

După abonarea la planul de găzduire, vi se va solicita să alegeți o temă WordPress. Puteți alege aproape orice la acest pas, deoarece puteți oricând să vă schimbați tema mai târziu.

alege o temă

Vi se va solicita apoi să alegeți numele și linia de etichetă pentru blogul dvs..

creați un nou blog wordpress

După specificarea detaliilor, faceți clic pe Următor →. Bluehost va instala automat WordPress pentru tine. După ce ați terminat, vă va afișa un ecran de acest fel:

instalarea wordpress a reușit

Vă puteți conecta la site-ul dvs. anexând wp-admin la adresa URL. Iată cum ar trebui să arate adresa URL de autentificare WordPress:

http://example.com/wp-admin

Acum puteți să vă conectați la blogul dvs. WordPress cu datele de acreditare trimise la adresa dvs. de e-mail.

autentificare wordpress

Pasul 3: Exportă conținutul tău de pe WordPress.com

Conectați-vă la contul dvs. WordPress.com și accesați-vă pe tabloul de bord al blogului dvs. Apoi mergi la Instrumente »Export.

Veți fi direcționat către o nouă pagină unde vi se va solicita să alegeți între transferul gratuit sau ghidat. În Export secțiune, faceți clic pe Începeți exportul.

export wordpress.com în wordpress.org

Apoi, alege Tot conținutul pentru a exporta întregul conținut de pe WordPress.com și apoi apăsați pe Descărcați fișierul de export buton.

descărcați fișierul de export de pe WordPress.com

Un fișier XML va fi descărcat în computerul dvs. care conține toate postările, paginile, imaginile, comentariile, câmpurile personalizate, categoriile, etichetele, meniurile de navigare și alte informații.

Pasul 4: importați-vă conținutul într-un self-gazduit WordPress

Acum că am exportat conținutul dvs. de pe WordPress.com, următorul pas este să le importăm pe noul dvs. site. Conectați-vă la noul dvs. tablou WordPress și accesați-vă Instrumente »Import.

wordpress import install

Apoi faceți clic pe Instaleaza acum pe lângă WordPress. Aceasta va instala pluginul importator WordPress pe noul dvs. site. După instalare, faceți clic pe Rulați importatorul pentru a activa pluginul. Vă va duce către o pagină în care vi se va solicita să încărcați fișierul XML WordPress.com pe care l-ați descărcat la pasul anterior.

import wordpress

Alegeți fișierul și faceți clic pe Încărcați fișierul și importați.

Notă: dacă dimensiunea fișierului dvs. este mai mare decât limita de încărcare afișată pe pagină, atunci aveți două opțiuni: Puteți solicita companiei dvs. de găzduire web să crească temporar limita dvs. de încărcare sau să împărțiți fișierul dvs. folosind un Splitter de fișiere WXR.

După încărcare, vi se va solicita să importați autori sau să atribuiți postări utilizatorilor existenți. Dacă doriți să importați atașamente, bifați caseta de selectare și faceți clic pe Trimite.

importați wordpress și atribuiți autori

După ce ați terminat, veți vedea un mesaj de succes.

importați mesajul de succes wordpress

Pasul 5: Importați-vă linkurile Blogroll

Dacă utilizați funcția de link-uri Blogroll în site-ul vechi WordPress.com, atunci poate doriți să le importați și pe noul dvs. site.

Linkurile Blogroll sunt exportate în format OPML. Este un format XML care vă permite să exportați și importați linkurile și categoriile de link-uri. Puteți găsi fișierul dvs. OPML WordPress.com accesând o adresă de acest fel:

http://example.wordpress.com/wp-links-opml.php

Asigurați-vă că înlocuiți exemplu cu subdomeniul blogului dvs. WordPress.com. Dacă utilizați deja un domeniu personalizat cu blogul dvs. WordPress.com, atunci puteți înlocui întregul domeniu așa cum se arată mai jos:

http://www.example.com/wp-links-opml.php

După ce fișierul OPML este deschis în browserul dvs., pur și simplu salvați fișierul pe computer apăsând CTRL + S (Comandă + S pe Mac).

fișier oppress wordpress.com

După descărcarea fișierului OPML, trebuie să-l importați pe site-ul dvs. WordPress recent instalat.

În mod implicit, WordPress-ul propriu găzduit nu oferă un manager de legături precum WordPress.com.

Pentru a activa link-uri la fel ca site-ul dvs. WordPress.com, va trebui să instalați un plugin numit Manager de legături din depozitul de pluginuri.

Pluginul nu a fost actualizat în ultimii doi ani, dar îl puteți instala cu încredere, deoarece nu este nevoie de actualizare.

După activare, pluginul va adăuga un nou meniu, Link-uri în bara de administrator WordPress.

activați blogroll-ul în WordPress-ul propriu

Acum, pentru a gestiona link-uri și blog-uri ale site-ului dvs. WordPress.com, va trebui să le importați pe site-ul dvs. WordPress. Vizita Instrumente »Import și faceți clic pe Blogroll pentru a instala importatorul OPML, apoi faceți clic pe Rulați importatorul.

import blogroll de pe WordPress.com

Vi se va solicita să încărcați fișierul OPML pe care l-ați salvat mai devreme. După alegerea fișierului de încărcat, faceți clic pe Importați fișierul OPML.

Veți vedea un mesaj de succes odată ce toate linkurile sunt încărcate.

Pasul 6: Setați-vă blogul WordPress.com la privat

Evident, nu va trebui să păstrați două site-uri separate cu același conținut atât pe WordPress.com, cât și pe WordPress-ul propriu. Fie va trebui să redirecționați toți utilizatorii către noul site, fie să vă păstrați site-ul WordPress.com privat, astfel încât acesta va fi vizibil numai pentru dvs. și utilizatorii pe care îi alegeți.

În acest pas, să aruncăm o privire cum să vă păstrați site-ul WordPress.com privat.

Dacă nu doriți să redirecționați utilizatorii vechi către noul site, accesați Setări »Citire. În Vizibilitatea site-ului, alegeți Mi-aș dori ca site-ul meu să fie privat.

setați site-ul wordpress.com la privat

Dacă ați făcut blog de ceva vreme și ați crescut un public fidel, atunci nu are sens să le lăsați agățate. Este posibil ca Google și alte motoare de căutare să vă fi indexat site-ul. Ar trebui să păstrați intacte atât clasamentele motorului dvs. de căutare, cât și vechii dvs. utilizatori.

Vă vom arăta cum să redirecționați vizitatorii și să păstrați clasamentele căutării în pasul următor.

Pasul 7: Redirecționați vizitatorii și păstrați clasamentele căutării

Redirecționarea utilizatorilor către o nouă locație cu un antet 301 este soluția standard pentru a păstra clasarea căutării în timp ce mutați un site dintr-o locație în alta. Cu WordPress.com, nu aveți acces la .htaccess, astfel încât nu puteți efectua modificări pentru a păstra clasamentul motorului de căutare. Cu toate acestea, WordPress.com oferă un upgrade plătit, Site Redirect, care oferă această funcționalitate.

Accesați pagina Redirecționarea site-ului din contul WordPress.com și selectați site-ul vechi pentru a le redirecționa.

selectați un site către redirecționarea site-ului

Funcționalitatea redirecției are un preț de 13 USD USD pe an. Această actualizare oferă 301 redirecționări care permit vizitatorilor site-ului și motoarelor de căutare să fie redirecționate automat către noul dvs. site.

Legate de: Cele mai bune plugin-uri de redirecție pentru WordPress.

site-ul wordpress.com redirecționat către wordpress.org

S-ar putea să vă întrebați, „cât timp ar trebui să plătesc pentru această funcție de redirecționare?” Răspunsul este atât timp cât vrei. Cu toate acestea, vă recomandăm să păstrați această caracteristică cel puțin 2 ani. În acest fel, veți acorda suficient timp utilizatorilor dvs. pentru a vă memora noul nume de domeniu.

Dacă schimbați domenii, atunci un alt lucru pe care doriți să îl faceți este să actualizați toate în adresele URL postate. Dacă v-ați conectat vreodată postările, atunci asigurați-vă că actualizați linkurile din noul dvs. site.

Cele mai bune practici WordPress de urmat după migrarea site-ului

Acum, după ce ați finalizat transferul site-ului dvs. WordPress.com către WordPress.org, următorul lucru pe care doriți să îl faceți este să urmați cele mai bune practici WordPress pentru a vă păstra site-ul în siguranță și pentru a vă crește audiența pe platforma WordPress de sine stătătoare..

Înainte de a alege o temă gratuită la întâmplare pentru site-ul dvs., aruncați o privire la lista noastră de teme WordPress de top și decideți care ar fi cea mai bună alegere pentru nevoile dvs..

La migrare, mai jos sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faceți imediat pe noul dvs. site WordPress:

 • Formular de contact: Adăugați un formular de contact pe site-ul dvs. WordPress. De asemenea, poate doriți să consultați cele mai bune pluginuri pentru formularul de contact WordPress.
 • Adăugați urmărirea Google Analytics: Adăugați urmărirea Google Analytics pe noul dvs. site WordPress, prin instalarea Pluginul MonsterInsights.
 • Securitate WordPress: Oferă securitate anti-gloanțe WordPress prin instalarea unora dintre
  cele mai bune plugin-uri de securitate WordPress. Pentru mai multe detalii, ar trebui să citiți și ghidul suprem de securitate WordPress.
 • Îmbunătățirea WordPress SEO: Îmbunătățiți-vă SEO utilizând cele mai bune plugin-uri WordPress WordPress.
 • WordPress face backup: Planificați o copie de rezervă a site-ului dvs. WordPress cu
  cel mai bun plugin de backup WordPress.
 • Performanță WordPress: Îmbunătățiți performanța WordPress prin instalarea celor mai bune memorii de memorie în cache și a altor plugin-uri de performanță WordPress.
 • Preveniți comentariile spam: Preveniți comentariile de spam prin instalarea pluginului Akismet pe site-ul dvs..
 • Crește-ți site-ul: Crește-ți vizitatorii și clienții utilizând cele mai bune pluginuri pentru generarea de plumb WordPress.

Întrebări frecvente (întrebări frecvente)

După ce am ajutat sute de utilizatori să-și mute blogul de pe WordPress.com la WordPress.org, am constatat că oamenii pun aceleași întrebări din nou. Acesta este motivul pentru care am compilat o listă de întrebări frecvente, astfel încât să puteți migra cu ușurință blogul dvs., fără probleme.

Ce se întâmplă cu abonații mei WordPress.com?

Pentru a migra abonații dvs. de la WordPress.com pe site-ul dvs. WordPress găzduit, va trebui să instalați pluginul Jetpack. Folosind Jetpack, puteți transfera abonații urmând acest tutorial.

Care sunt costurile comutării către WordPress.org?

WordPress este gratuit. Așa cum s-a descris în tutorial, pentru a redirecționa utilizatorii și pentru a vă menține poziția de căutare intactă pe noul dvs. site, va trebui să vă abonați la Site Redirect, timp de 13 $ pe an timp de cel puțin 2 ani. În afară de asta, trebuie să plătiți pentru numele dvs. de domeniu și contul de găzduire pentru a rula un site WordPress self-hosting. Puteți achiziționa un nume de domeniu pentru 14,99 USD pe an și un cont de găzduire pentru 7,99 USD pe lună. În total, rularea unui site pe o platformă WordPress self-gazduită va costa până la 123,87 USD anual.

Puteți găsi mii de teme și pluginuri gratuite pentru blogul dvs. Cu toate acestea, dacă preferați teme și plugin-uri premium, costul de funcționare al blogului dvs. poate fi mai mare.

Am plătit deja WordPress.com, pot primi o rambursare?

Da! WordPress.com vă permite să încercați planul plătit fără riscuri timp de 30 de zile. Dacă ați achiziționat planul plătit în ultimele 30 de zile, puteți solicita o rambursare completă. Dacă numele dvs. de domeniu este înregistrat în ultimele 48 de ore, puteți obține, de asemenea, o rambursare.

Imaginile mele se vor rupe?

Nu, ei nu vor. Când transferați folosind fișierul de import, toate imaginile atașate sunt descărcate și linkurile sunt actualizate. Cu toate acestea, există o problemă pe care am observat-o: dacă adresa URL a imaginii dvs. începe cu files.wordpress.com, atunci acestea nu pot fi convertite. Dacă observați că adresa URL a imaginii nu s-a schimbat și încă indică WordPress.com, atunci vă recomandăm să utilizați importa imagini externe plugin pentru a-ți migra imaginile fără riscuri.

Mi-am înregistrat domeniul prin WordPress.com, mă pot muta în continuare?

Da, poti. Dacă aveți deja un nume de domeniu înregistrat prin WordPress.com, atunci este posibil să aveți nevoie doar de un cont de găzduire web. Puteți indica acel nume de domeniu către noul dvs. site WordPress găzduit de sine stătător. În mod alternativ, puteți transfera numele de domeniu către un registrator de nume de domeniu precum NameCheap sau Godaddy.

Va merge site-ul meu web când se va schimba?

Nu! Puteți muta site-ul dvs. cu zero dezactivare urmând tutorialul nostru.

Puteți începe să urmăriți site-ul dvs. WordPress găzduit prin instalarea Google Analytics.

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să îți schimbi perfect site-ul WordPress.com pe WordPress.org. De asemenea, poate doriți să consultați ghidurile noastre pas cu pas despre cum să transferați WordPress de pe serverul local pe un site live și să migrați de la Medium la WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map