Cum se creează un formular de donare WordPress (pas cu pas)

cum să creați un formular de donație în WordPress


Căutați să creați un formular de donație în WordPress? Indiferent dacă sunteți o organizație nonprofit sau doar cineva care are nevoie de puțin ajutor suplimentar, adăugarea unui formular de donație pe site-ul dvs. web nu trebuie să fie o problemă.

În acest articol, vă vom arăta cum puteți crea un formular de donație în WordPress, pas cu pas, în mod simplu.

Cum să creați un formular de donare personalizat în WordPress

Cu constructorul său intuitiv de drag and drop, WPForms cel mai bun creator de forme pentru WordPress disponibil pe piață. Chiar și un începător complet îl poate instala, îl poate activa și poate începe să creeze forme fără efort.

Pentru a procesa plățile din formularul dvs. de donație, veți avea nevoie fie de PayPal sau Dunga addon pentru WPForms. Ambele sunt incluse cu Versiunea Pro (și versiunea Ultimate) a pluginului WPForms.

Pasul 1: Instalează și activează WPForms

Înainte de a putea folosi WPForms, va trebui să-l obțineți. Are sens, nu? Așa că mergeți pe site-ul WPForms și apucați versiunea Pro sau Ultimate. Descărcați-l, instalați-l și activați-l.

După ce ați făcut acest lucru, veți fi gata de rulare!

Nu sunteți sigur cum să instalați și să activați un plugin? Nici o problema! Am scris un ghid pentru asta.

Pasul 2: Creați un formular de donație în WordPress

Pentru a începe cu pluginul dvs. recent activat, faceți clic pe WPForms »Adaugă nou.

După ce pagina de formular este încărcată, nu ezitați să numiți formularul din partea de sus a paginii.

De acolo, veți vedea o listă de șabloane. Selectați șablonul Formular de donație făcând clic pe Creați un formular de donație.

Va apărea un mesaj care „Nu uita: faceți clic pe fila Plăți pentru a configura furnizorul dvs. de plată”. Nu vă faceți griji pentru asta deocamdată. Vom acoperi acest lucru într-un alt pas în continuare în acest tutorial. Doar faceți clic pe „OK” pentru a-l scoate din față.

În mod implicit, șablonul formularului de donație selectat include câmpuri pentru:

 • Nume
 • E-mail
 • Suma donației
 • Comentariu sau Mesaj

În acest șablon, câmpul Suma donației este un câmp unic de articol, care permite utilizatorilor să tasteze orice sumă dorește să contribuie. Cu toate acestea, pentru acest tutorial, vă vom arăta cum puteți schimba acest câmp într-un câmp cu alegere multiplă, punându-vă la control sumele pe care utilizatorii au dreptul să le doneze.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul Elemente multiple butonul sub Câmpuri de plată secțiune. Trageți și plasați câmpul de deasupra câmpului Suma donației (dacă intenționați să le permiteți în continuare utilizatorilor să aibă opțiunea de a alege propriile sume; dacă nu, plasați-o oriunde doriți).

Pentru a edita câmpul mai multe elemente, pur și simplu faceți clic pe el. Rescrieți eticheta pentru a spune „Suma donației”. De acolo, introduceți majorările dorite și o opțiune „Introduceți suma”.

După ce ați făcut acest lucru, este timpul să schimbați câmpul Unic articol pentru a fi afișat numai dacă opțiunea „Introduceți suma” este bifată.

Selectați în câmpul Unic articol făcând clic pe el. Aceasta vă va permite să o editați. Asigurați-vă că nu este selectată caseta de selectare „Obligatoriu” sau că donatorii dvs. nu vor putea folosi nimic DAR această opțiune (câmpurile cu opțiuni multiple vor deveni nule).

Faceți clic pe secțiunea Condiționare, puțin mai jos pe panoul de editare. De acolo, faceți clic pe „Activați logica condiționată”. Apoi, configurați-l pentru „Afișați acest câmp dacă suma donației este Introducerea sumei.”

După ce ați terminat, salvați modificările și treceți la pasul următor.

Pasul 3: Configurați integrarea plăților

În continuare, este timpul să configurați integrări de plată. Puteți utiliza fie Stripe, fie PayPal. Dar, pentru acest tutorial, vă vom arăta cum să configurați PayPal, deoarece este cel mai popular. Doar ține cont de faptul că configurarea Stripe este practic același proces.

Deoarece sunteți încă pe ecranul de editare a formularului, puteți pur și simplu să faceți clic pe butonul plăţile fila din partea stângă, apoi faceți clic pe Standard PayPal.

În partea dreaptă a ecranului, introduceți setările. În primul rând, verificați Activați standardul PayPal plăți. Apoi, selectați Donare din meniul derulant Tip plată.

Chiar sub aceste configurații, vi se oferă opțiunea de a trimite utilizatorii pe o adresă URL dacă anulează procesul de finalizare. Aceasta este o oportunitate fantastică de a le face să fie reangajate cu site-ul dvs. în alte moduri, trimițându-le pe pagina dvs. de abonament, o postare recentă pe blog sau un sondaj în care vă cereți feedback.

Faceți clic pe Salvați când ați terminat și îndreptați-vă la al doilea pas.

Pasul 4: Personalizați-vă notificările

Acest pas este necesar pentru a vă asigura că donatorii dvs. primesc un e-mail de confirmare după ce vă donează.

Capul spre Setări »Notificări pentru a incepe.

În mod implicit, o notificare vă va fi trimisă, administratorul site-ului. Dar, făcând clic Adaugă o notificare nouă, puteți crea o notificare separată pentru donator.

Numiți-vă notificarea. Apoi, lângă Trimiteți pe adresa de e-mail, clic Afișați etichete inteligente. În lista care apare, alegeți E-mail.

De acolo, pur și simplu derulați în jos și personalizați mesajul pe care doriți să îl primească donatorii dvs..

Clic Salvați apoi îndreptați-vă spre pasul final. Ești aproape acolo!

Pasul 5: Adăugați formularul de donație pe site-ul dvs. WordPress

Tot ce mai rămâne de făcut acum este pus formularul pe site-ul dvs. web. Ești aproape acolo!

Puteți încorpora formularul de donație în orice postare, pagină sau zonă pregătită pentru widget (bara laterală / antet / subsol).

Pentru acest tutorial, vom adăuga formularul la o pagină.

În primul rând, îndreptați-vă către Pagini »Adaugă nou. Titlul paginii dvs., apoi faceți clic pe butonul Adaugă formular butonul de deasupra barei de instrumente.

Selectați formularul de donație pe care l-ați creat din meniul derulant. Apoi dați Introduceți formularul buton un clic frumos din suflet.

Pe pagina ta va apărea un cod scurt. Simțiți-vă liber să adăugați orice text sau imagini doriți în jurul său. După ce ați terminat, faceți clic pe butonul Publica buton.

Viola! Acum aveți un formular de donație pe o pagină de pe site-ul dvs. WordPress!

Preferă să ai formularul în bara laterală? Nici o problema. Pur și simplu îndreptați-vă către Aspect »Widgets și trageți widgetul WPForms în zona de bara laterală.

Selectați formularul pe care l-ați făcut din meniul derulant din setările widgetului. Apoi apasa Salvați. Asta e! Acum formularul dvs. de donație este în bara laterală.

Sperăm că această postare te-a ajutat să înveți cum să creezi un formular de donație în WordPress. De asemenea, s-ar putea să vă bucurați de citirea a 25 de modalități legitime de a câștiga bloguri online.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map