Cum se face un portofoliu online pe WordPress (pas cu pas)

Cum se face un portofoliu online


Doriți să faceți un portofoliu online care să vă impresioneze potențialii clienți? Un portofoliu ideal îți prezintă munca într-un mod frumos, profesionist. Folosind WordPress, puteți pune portofoliul online pe site-ul dvs. web pentru a obține mai multe afaceri și pentru a vă spori veniturile.

În acest articol, vă vom arăta cum puteți face cu ușurință un portofoliu online cu WordPress.

De ce ar trebui să faceți un portofoliu online?

Un portofoliu online aduce multe oportunități la bord. Când sunt prezentate bine, calitatea lucrării dvs. va străluci cu adevărat, ceea ce va impresiona vizitatorii site-ului dvs. și vor deveni ambasadori.

Există multe motive pentru a crea un portofoliu online. Mai jos enumerăm câteva, astfel încât să înțelegeți avantajele primare pe care le aveți în propriul dvs. portofoliu:

 • Dacă aveți un site web de afaceri, cel mai probabil împărtășiți serviciile pe care le oferiți. De asemenea, ar trebui să vă afișați portofoliul pentru a arăta clienților dvs. potențiali realizările anterioare. Un portofoliu este o dovadă vizuală că puteți efectua serviciile pe care le oferiți.
 • Când cineva vă întreabă despre portofoliul dvs., nu va trebui să-l trimiteți prin poștă sau fax. Pur și simplu puteți partaja linkul către pagina dvs. de portofoliu.
 • O pagină de portofoliu online îmbunătățește clasamentul motorului de căutare al site-ului dvs..

Legate de: Cele mai bune pluginuri pentru site-urile de afaceri.

Portofoliul dvs. online nu numai că vă va ajuta să vă faceți mai multe afaceri, dar vă va conecta și cu persoane cu gânduri similare, care caută să își extindă afacerile în aceeași direcție. Cu toate acestea, va trebui să vă asigurați că portofoliul dvs. pare profesionist și interesant pentru a beneficia de aceste avantaje.

Cum arată un portofoliu online bun?

Portofoliile pot fi diferite pentru fiecare afacere sau nișă. De exemplu, o agenție de dezvoltare a site-urilor web ar afișa probabil site-urile web pe care le-au făcut; în timp ce o afacere imobiliară își va arăta proiectele de construcție.

Utilizarea conținutului vizual într-un mod captivant poate avea mai mult impact decât textul simplu și plat. Puteți construi un portofoliu atrăgător arătând mai întâi cea mai bună muncă.

Exemplu de portofoliu

Cu un site web WordPress, puteți utiliza o galerie de imagini sau un glisor foto pentru a vă prezenta portofoliul. Dacă utilizați un plugin pentru galeria de imagini, puteți adăuga, de asemenea, text care însoțește imaginile pentru a vă explica munca. Cu cât faceți un portofoliu mai prezentabil, cu atât vă veți angaja cu utilizatorii dvs..

Verificați și: Cele mai bune plugin-uri WordPress pentru fotografi.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la modul în care puteți construi un portofoliu online frumos cu WordPress.

Construirea unui portofoliu online cu WordPress

Acum că știți de ce aveți nevoie de un portofoliu online și de ceea ce face ca portofoliul dvs. să arate bine, este timpul să vă prezentăm fiecare pas în crearea unui portofoliu online de la zero..

Notă: Dacă aveți deja un site web, puteți trece direct la pasul 3.

Pasul 1: Alegerea unui nume de domeniu și gazduire web

Dacă tocmai începeți, primul lucru de care aveți nevoie este un nume de domeniu și web hosting. Puteți cumpăra un domeniu de la oricare dintre cei mai buni registratori de nume de domeniu de pe piață. Un nume de domeniu simplu costă de obicei 11 USD / an.

În continuare, veți găsi multe companii de găzduire web cu oferte diferite.

Vă recomandăm să folosiți Bluehost. Este cel mai popular furnizor de găzduire web și un partener de hosting WordPress recomandat oficial.

Bluehost-register-domain-name-free

Pentru utilizatorii noștri oferă un nume de domeniu gratuit și o reducere masivă la găzduire web. Vă veți economisi o grămadă de bani chiar din bâtă atunci când vă creați portofoliul online.

Pasul 2: Instalarea WordPress

WordPress este cel mai popular constructor de site-uri din lume datorită flexibilității și caracteristicilor sale deosebite. Vă permite să creați un portofoliu online exact cum doriți.

După ce ați achiziționat un nume de domeniu și găzduire web, va trebui să instalați WordPress. Dacă utilizați Bluehost, atunci puteți utiliza instalatorul lor cu 1 clic pentru a instala WordPress pe contul de găzduire.

Odată instalat, puteți merge mai departe și a face un site web cu WordPress.

În continuare, puteți arunca o privire asupra celor mai bune teme și plugin-uri WordPress pentru a vă crea și personaliza site-ul. Este foarte simplu și nu necesită cunoștințe de codificare.

Pasul 3: Utilizarea temelor de portofoliu WordPress

WordPress are o colecție mare de teme gratuite și premium de portofoliu. Puteți găsi teme gratuite pe site-ul WordPress.org. Pur și simplu căutați termenul „portofoliu” și va afișa toate temele care pot fi utilizate pentru a realiza un portofoliu online.

Căutați teme de portofoliu

Puteți găsi, de asemenea, sute de alte teme / șabloane pe internet.

Pentru acest ghid, vom folosi tema Portofoliu MyThemeShop. Pentru mai multe detalii, ar trebui să consultați acest articol despre cum să instalați o temă WordPress.

Odată instalat, puteți selecta un aspect. Oferă 2 modele: portofoliu de blog și portofoliu implicit. Șablonul implicit de portofoliu afișează imaginile pe ecranul de pornire cu miniaturi mari.

Tema de portofoliu

Puteți adăuga articole din portofoliu din backend-ul dvs. administrativ WordPress. Tema vă permite să adăugați filtre în portofoliu și să vă organizați munca pentru a face navigarea ușoară pentru vizitatorii dvs. De asemenea, puteți selecta numărul de coloane pentru a afișa imaginile.

Există multe alte funcții utile în temă, precum redimensionarea imaginilor, navigarea în portofoliu, widget-urile din bara laterală (funcționează și cu widget-ul flater lateral) etc..

Nu ești fan al temei noastre de exemplu? Fără griji. Puteți utiliza aproape orice temă de portofoliu WordPress pentru a vă face portofoliul. Opțiunile și setările vor fi diferite pentru fiecare temă, dar veți putea totuși să obțineți rezultatul dorit.

Pasul 4: Utilizarea pluginurilor de portofoliu WordPress

În timp ce temele de portofoliu WordPress sunt concentrate exclusiv pe crearea unui site web de portofoliu online, puteți utiliza, de asemenea, o temă polivalentă și apoi utilizați pluginuri pentru a adăuga portofoliul dvs. în pagina web. Pur și simplu consultați ghidul nostru despre cum să adăugați un portofoliu pe site-ul dvs. WordPress.

Puteți căuta pluginuri de portofoliu gratuite în depozitul de pluginuri WordPress.org.

Plugin-uri de portofoliu

Dacă doriți să adăugați funcții premium în portofoliul dvs., puteți găsi, de asemenea, pluginuri WordPress plătite pe internet. Toate aceste pluginuri vor avea funcții și opțiuni diferite. Va trebui să faceți puține cercetări și să alegeți pluginul perfect pentru portofoliu pentru a se potrivi cu cerințele dvs..

Ce să faceți după realizarea unui portofoliu online

Când portofoliul dvs. online este gata, nu ar trebui să vă opriți acolo.

Va trebui să o promovați, pentru ca mai mulți oameni să vă vadă munca. Există mai multe modalități de a face asta, inclusiv marketingul prin e-mail, distribuirea pe rețelele de socializare și obținerea unui strigăt de cuvânt din partea celor mai mari influenți din nișa ta. Puteți, de asemenea, să porniți un blog și să împărtășiți experiența dvs. într-un mod antrenant, profesional.

De asemenea, va trebui să optimizați site-ul sau paginile de portofoliu pentru motoarele de căutare. Te va ajuta să obții mai mult trafic organic. SEO va conduce persoanele potrivite către portofoliul dvs. care au căutat în mod activ un tip de muncă similar. Consultați ghidul nostru complet despre cele mai bune instrumente SEO pentru creșterea traficului site-ului dvs. web.

Asta e tot. Sperăm că acest ghid te-a ajutat să înveți cum să faci un portofoliu online cu WordPress. De asemenea, poate doriți să consultați articolul nostru despre cum să utilizați Google Optimize în WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map