Cum se instalează și se configurează rețeaua multisite WordPress

Cum se instalează și se configurează rețeaua multisite WordPress


Aveți de gând să construiți o rețea multisolată cu WordPress? În timp ce WordPress poate fi utilizat în mai multe scopuri, cum ar fi crearea unui blog, crearea unui magazin online sau construirea unui site web cu funcții complete, acesta poate fi, de asemenea, utilizat pentru a configura o rețea multisolată pentru a vă gestiona toate site-urile dintr-un singur cont..

În acest articol, vă vom arăta cum să instalați și să configurați o rețea multisite WordPress pas cu pas.

Acesta este un articol foarte detaliat, așa că am creat un tabel de conținut pentru a vă facilita lucrurile. Uită-te:

 1. Introducere în rețelele multisite WordPress
 2. Când și de ce ar trebui să utilizați o rețea multisolată
 3. Selectarea unui nume de domeniu și găzduire web pentru rețeaua dvs. multisolată
 4. Activați și configurați rețeaua dvs. multisit WordPress
 5. Începeți configurarea rețelei multisite
 6. Setări de configurare a rețelei multisite
 7. Adăugați și gestionați site-uri noi în rețeaua dvs. multizolată WordPress
 8. Instalați teme și pluginuri în rețeaua dvs. multisolată
 9. Depanarea erorilor

Gata? Să începem!

1. Introducere în rețelele multisite WordPress

WordPress este cea mai populară platformă de blogging de pe piață. Are o mulțime de caracteristici, inclusiv funcționalitatea rețelei multisite. Dacă dețineți mai multe bloguri sau site-uri WordPress și doriți să le gestionați dintr-un singur cont, atunci puteți configura rețeaua multisit WordPress.

Puteți adăuga site-uri sau bloguri noi la rețeaua dvs. multisolară, fără probleme. Pentru a accesa aceste site-uri, va trebui să vă conectați la contul principal. De asemenea, este o soluție perfectă atunci când doriți ca utilizatorii dvs. să creeze noi site-uri sau bloguri pe numele dvs. de domeniu.

Spre deosebire de un blog sau site individual WordPress, o rețea multisus vă permite să personalizați fiecare site separat. Setările multisite sunt avansate și există o curbă de învățare pentru a înțelege toate opțiunile.

2. Când și de ce ar trebui să utilizați o rețea multisolată

WordPress oferă multiple plugin-uri precum ManageWP, care vă pot ajuta să gestionați toate site-urile dvs. web dintr-un tablou de bord. Aceste pluginuri terțe sunt ușor de configurat și necesită puțină pregătire.

Deci, de ce ar trebui să utilizați o rețea multisolată în schimb?

Mai jos, vă prezentăm câteva exemple de utilizare a unei rețele multisite WordPress:

 • Un jurnal de știri sau un blog de reviste cu mai mulți supraveghetori.
 • Un site web de afaceri cu mai multe site-uri separate pentru sucursalele lor.
 • Un site web de apartenență care permite utilizatorilor să își creeze propriile site-uri.
 • Un site web pentru un institut de învățământ care permite studenților să aibă propriile site-uri sau bloguri.

Acestea sunt cele mai frecvente circumstanțe, dar este posibil să aveți un scenariu diferit; deci asigurați-vă că selectați cea mai bună și mai simplă opțiune pentru site-urile dvs. web.

Pro-uri

Rețelele multisite WordPress sunt create pentru a oferi ușurință utilizatorilor care doresc să își gestioneze toate site-urile dintr-un singur domeniu. Creează un mediu principal în care aveți autoritatea de vârf pe toate site-urile dvs. ca administrator de rețea.

Să aruncăm o privire asupra avantajelor pentru utilizarea unei rețele multisite:

 • Toate site-urile dvs. pot fi gestionate dintr-un cont WordPress.
 • Funcția de roluri și permisiuni WordPress vă permite să gestionați toate site-urile dvs. ca administrator, în timp ce fiecare site individual poate avea propriii lor administratori de site care nu pot accesa rețeaua principală.
 • Nu este necesar să instalați separat teme și pluginuri pe toate site-urile. Pur și simplu instalați-le pe contul principal și activați-le pentru toate site-urile dvs..
 • Economisește timp la actualizările WordPress. Chiar dacă aveți mai mult de 10 site-uri web, puteți actualiza rapid temele, pluginurile și nucleul WordPress din instalarea principală.
 • Puteți modifica setările generale pentru toate site-urile dvs. din contul dvs. de rețea multisolată. De asemenea, permite administratorilor site-ului să facă modificări pe propriile site-uri și să înlocuiască setările master.

Contra

Chiar dacă există atât de multe avantaje în utilizarea rețelei multisite pentru WordPress, există câteva dezavantaje pe care nu le poți evita.

Aruncăm o privire la unele dintre problemele cu care vă puteți confrunta cu o rețea multisite WordPress:

 • Rețeaua cu mai multe site-uri are mai multe site-uri, dar toate site-urile vor funcționa sub o rețea principală. Dacă rețeaua este realizată din orice motiv, va avea impact asupra tuturor site-urilor dvs..
 • Dacă rețeaua principală este atacată de hackeri sau malware, atunci toate site-urile dvs. din rețea vor fi atacate și ele.
 • Multe plugin-uri nu funcționează bine cu rețelele multisite WordPress și va trebui să depuneți mai mult eforturi pentru a găsi alternative.
 • Este dificil să gestionați traficul și banda în toate site-urile din rețeaua dvs. În general, banda ar trebui să fie împărțită în mod egal între toate site-urile dvs., dar o vulnerabilitate poate afecta toate celelalte site-uri.
 • Unele companii de găzduire web nu acceptă rețelele multisite WordPress.

Dacă tot planificați să configurați o rețea multisolată, continuați să citiți mai jos.

3. Selectarea unui nume de domeniu și a găzduirii Web pentru rețeaua dvs. multisolată

Acum că știți multe despre rețelele multisite WordPress, vă vom analiza cerințele pentru a configura una.

Primul lucru de care ai nevoie este un nume de domeniu și găzduire web. În ceea ce privește găzduirea, știți că o rețea multisolată are mai multe site-uri, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de un furnizor de găzduire web care să vă poată gestiona toate resursele fără probleme.

Există diferite tipuri de găzduire web, inclusiv găzduire partajată, găzduire VPS, hosting dedicat serverului etc..

Pentru o rețea cu mai multe site-uri, vă recomandăm să utilizați fie hosting VPS sau servere dedicate. Există multe companii de găzduire care oferă VPS / servere de hosting dedicate. Unii dintre ei sunt:

 1. Bluehost
 2. WPEngine
 3. SiteGround

Acești furnizori de găzduire sunt cei mai buni ai industriei și toți oferă găzduire web excelentă pentru a rula o rețea multisite WordPress.

Vă recomandăm să folosiți Bluehost. Sunt parteneri oficiali WordPress și una dintre cele mai bune companii de găzduire WordPress din lume. Bluehost oferă, de asemenea, un nume de domeniu gratuit și un certificat SSL cu orice plan de găzduire. De asemenea, puteți plăti anual și puteți economisi bani mari pe Bluehost.

Toate site-urile dvs. din rețeaua cu mai multe site-uri vor folosi același nume de domeniu cu subdomenii (exemplu: https://site.mydomain.com) sau folderele din rădăcină (exemplu: https://mydomain.com/site/).

Atât subdomeniile, cât și subdirectoarele au propriile cerințe individuale.

Pentru subdomenii, va trebui să configurați subdomeniul wildcard. Pur și simplu conectați-vă la cPanel al contului dvs. de găzduire. În zona Domenii, va trebui să faceți clic pe opțiunea „Subdomenii”.

Te va duce la o pagină nouă. În câmpul dat, va trebui să introduceți * și să vă asigurați că aveți numele de domeniu alături de el în lista verticală.

Subdomeniul wildcard

Faceți clic pe butonul Crea buton pentru a configura corect subdomeniul wildcard pentru domeniul principal.

Pentru subdirectoare sau foldere de pe rădăcină, va trebui doar să activează legături permanente iar rețeaua dvs. multi-site va funcționa asupra lor.

După configurare, va trebui să creați un site WordPress pentru a continua.

4. Activați și configurați o rețea multisite WordPress

După ce ați pregătit site-ul dvs. WordPress, este momentul să vă activați rețeaua multisolată. Rețeaua cu mai multe site-uri este o caracteristică gata pregătită în WordPress și nu aveți nevoie de alte instalări pe site-ul dvs. web.

Notă: Dacă intenționați să activați mai multe site-uri pe un site WordPress existent, atunci vă recomandăm să faceți o copie de rezervă completă a site-ului dvs. folosind BackupBuddy sau UpdraftPlus.

Când sunteți gata, mergeți mai departe și conectați-vă la un client FTP sau conectați-vă la cPanel cu numele de utilizator și parola. Va trebui să editați fișierul wp-config.php al instalării dvs. WordPress.

În fișierul wp-config.php, ar trebui să cauți / * Asta este totul, oprește editarea! Blogging fericit * / linie și adăugați acest cod deasupra lui:

/ * Multisite * /
define (‘WP_ALLOW_MULTISITE’, adevarat);

După aceea, puteți salva fișierul. Dacă ați descărcat fișierul wp-config.php de la un client FTP, asigurați-vă că îl încărcați înapoi după editare. Codul de mai sus va permite funcționalitatea multisite WordPress.

5. Începeți configurarea rețelei multisite

După ce rețeaua cu mai multe site-uri este activată, va trebui să configurați rețeaua pe site-ul dvs. WordPress.

Începeți prin a dezactiva toate pluginurile, astfel încât acestea să nu vă afecteze rețeaua multisolată. Du-te la Pluginuri »Plugin-uri instalate pagina și verificați toate pluginurile. Acum, selectați opțiunea „Dezactivați” din meniul vertical de mai sus și atingeți butonul „Aplicați” pentru a dezactiva toate pluginurile instalate.

Dezactivați pluginurile

În continuare, trebuie să mergeți la Instrumente »Setare rețea pagină pentru a configura rețeaua.

Configurarea rețelei

Adăugați detaliile rețelei, cum ar fi titlul și adresa de e-mail admin. După aceea, faceți clic pe butonul „Instalare”.

Acum veți vedea codul pe care trebuie să îl adăugați în fișierele .htaccess și wp-config.php pentru a finaliza configurarea.

Cod de adăugat în htaccess

Puteți edita fișierele folosind un client FTP sau autentificare prin cPanel. Actualizați fișierele după adăugarea codului de mai sus.

Acum, reveniți la pagina dvs. de administrator WordPress și conectați-vă din nou pentru a începe să utilizați în mod corespunzător rețeaua dvs. multisocială.

6. Setări de configurare a rețelei multisite

Odată conectat, va trebui să accesați Site-urile mele »Administrator de rețea» Tablou de bord din meniul WordPress de sus pentru a configura setările rețelei dvs. multisite.

Tabloul de bord al rețelei

De acolo, vă puteți administra rețeaua multisocială adăugând noi site-uri, creând noi utilizatori, instalând teme și adăugând pluginuri. Îți va arăta, de asemenea, widget-ul „Right Now” pentru a efectua instantaneu sarcini de rețea.

Trebuie să accesați meniul „Setări” pentru a modifica setările rețelei.

Setari de retea

Va afișa câmpurile de e-mail ale administratorului rețelei și titlul rețelei. De când ați introdus aceste detalii la configurarea rețelei dvs. multisite, puteți lăsa așa cum este.

Activați noi înregistrări

Una dintre cele mai importante setări de rețea incluse este activarea înregistrărilor utilizatorilor și a site-urilor în rețeaua dvs. multisolată. Această setare este dezactivată implicit și va trebui să o configurați.

Pur și simplu accesați „Setări de înregistrare” și veți găsi acolo mai multe opțiuni.

Puteți permite fie înregistrările contului utilizatorului, fie utilizatorii autentificați pot înregistra site-uri noi. De asemenea, vă oferă opțiunea de a activa ambele setări.

Setări de înregistrare

Puteți activa setarea „Notificare de înregistrare” pentru a primi notificări ori de câte ori un nou utilizator sau un nou site este înregistrat în rețeaua dvs. multisocială WordPress.

Dacă verificați setarea „Adăugați utilizatori noi”, administratorii site-ului pot crea utilizatori.

Adăugați utilizatori noi

Puteți restricționa, de asemenea, noile înregistrări ale site-ului la anumite domenii adăugând nume de domeniu în zona de text „Înregistrare prin e-mail limitat”. În acest fel, puteți limita înregistrările site-ului la propriul nume de domeniu.

În zona de text „Domenii de e-mail banate”, trebuie să introduceți numele de domenii pe care doriți să le interzice crearea de site-uri noi.

Modificați opțiunile site-ului nou

Când un nou site este înregistrat, va trebui să trimiteți un e-mail de bun venit admin-ului sau utilizatorului care l-a creat. Noul site va avea, de asemenea, o secțiune postare, pagină și comentarii, la fel ca instalarea implicită a WordPress.

În „Setări sit noi”, puteți adăuga conținut de bun venit pentru toate noile înregistrări de site din rețeaua dvs. multisit WordPress.

Setări noi de site

Aceste setări pot fi actualizate ulterior de către administratorul de rețea.

Setări de încărcare a fișierelor

Noile site-uri înregistrate în rețeaua dvs. cu mai multe site-uri au setări implicite similare cu o instalare generală WordPress. Aceasta include, de asemenea, setările de încărcare a fișierelor.

Cu toate acestea, este important să controlați dimensiunea totală de încărcare a fișierelor, astfel încât resursele serverului sunt împărțite în mod egal între toate site-urile dvs. Pur și simplu verificați opțiunea „Spațiu de încărcare a site-ului” pentru a adăuga o valoare pentru a limita dimensiunea totală a fișierelor. Această valoare va crea o limită pentru toate site-urile din rețeaua dvs..

Setări de încărcare

De asemenea, vă permite să definiți formatele de fișiere și să setați o limită pentru fiecare încărcare a fișierelor pe site-uri.

Setări meniu

Acum puteți accesa secțiunea „Setări meniu” și activați meniurile de administrare pentru pluginuri. După ce este activat, acesta va afișa meniul de pluginuri către administratorii site-ului.

Setări meniu

Administratorii site-ului pot activa sau dezactiva pluginurile instalate pe site-urile lor. Nu vor avea opțiunea de a instala sau de a șterge pluginurile.

Faceți clic pe butonul „Salvați modificările” pentru a stoca aceste setări.

7. Adăugați și gestionați site-uri noi în rețeaua dvs. multisite WordPress

După terminarea setărilor, puteți adăuga un site nou din Site-uri »Adaugă nou pagina din meniul din stânga din rețeaua dvs. multisite.

Adăugați un site nou

În câmpul „Adresa site-ului (URL)”, va trebui să introduceți adresa URL pentru noul dvs. site. În câmpul „Titlul site-ului”, puteți adăuga titlul site-ului și adăugați e-mailul admin. Asigurați-vă că acest e-mail este diferit de e-mailul de administrare al rețelei.

Toate notificările, inclusiv numele de utilizator și parola pentru acest nou site, vor fi trimise la adresa de e-mail introdusă.

Faceți clic pe butonul „Adăugați site” pentru a crea noul site.

Conform instrucțiunilor, un utilizator nou va fi creat dacă e-mailul nu se află în baza de date anterior și detaliile vor fi trimise noului dvs. utilizator.

8. Instalați teme și pluginuri în rețeaua dvs. multisite

Cea mai bună parte a unei rețele multisite este că puteți instala toate temele și pluginurile în instalarea principală și acestea vor fi disponibile pentru toate site-urile dvs..

Administratorii site-ului pot activa sau dezactiva doar temele și pluginurile. Nu au permisiunea de a instala sau șterge resurse de pe site-urile lor.

Instalează și activează o temă

Pentru a instala o temă, va trebui să accesați Teme »Adaugă nou din rețeaua dvs. multisite. Pentru mai multe detalii, consultați articolul nostru despre cum să instalați o temă WordPress.

Odată instalat, puteți face clic pe linkul „Activare rețea” sub numele temei pentru a-l face disponibil pentru toate site-urile din rețeaua dvs..

Teme de activare în rețea

Dacă doriți să ascundeți o temă de site-urile dvs., faceți clic pe linkul „Dezactivare rețea” de sub aceasta.

Instalați și activați un plugin

Pentru a instala un plugin, va trebui să accesați Pluginuri »Adaugă nou din tabloul de bord al administratorului rețelei Pentru asistență suplimentară, ar trebui să consultați articolul nostru despre cum să instalați un plugin WordPress.

Activare rețea

Spre deosebire de teme, puteți face clic pe opțiunea „Activare rețea” de sub fiecare plugin pentru a o pune la dispoziția site-urilor din rețeaua dvs. multizolată.

Asigurați-vă că ați activat anterior meniul de pluginuri din setările meniului de rețea anterior.

9. Depanarea erorilor

Până acum, ați învățat cum să configurați o rețea multisolată. Este important să știți că o greșeală simplă poate provoca o eroare masivă în rețeaua dvs. Unele dintre problemele comune includ o eroare de configurare a subdomeniilor wildcard.

Va trebui să discutați cu echipa de servicii pentru clienți a furnizorului dvs. de găzduire web și să-i întrebați dacă acceptă subdomeniile wildcard.

Dacă utilizați subdirectoare și utilizatorii dvs. nu se pot autentifica pe site-urile lor, va trebui să efectuați câteva modificări în fișierul dvs. wp-config.php.

În wp-config.php, căutați:

define (‘SUBDOMAIN_INSTALL’, fals);

și înlocuiți-l cu:

define (‘SUBDOMAIN_INSTALL’, ‘fals’);

Aceasta ar trebui să remedieze eroarea de conectare.

În cazul în care gazda dvs. web nu acceptă funcția multisite WordPress, puteți trece cu ușurință la o nouă gazdă web sau puteți consulta acest articol despre cele mai bune pluginuri pentru rețelele multisite WordPress.

Asta e tot. Sperăm că acest ghid v-a ajutat să învățați cum să instalați și să configurați o rețea multisite WordPress. De asemenea, poate doriți să consultați articolul nostru cu peste 100 de statistici și date interesante WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map