Cum se instalează un plugin WordPress – 3 metode (pas cu pas)

Cum să instalați un plugin WordPress


Doriți să instalați un plugin WordPress?

Instalarea unui plugin WordPress vă permite să adăugați rapid o nouă caracteristică pe site-ul dvs. WordPress, cum ar fi adăugarea unui formular, magazin de comerț electronic, sistem de asistență pentru bilete, forum de discuții și multe altele.

În acest tutorial, vă voi arăta trei moduri diferite de a instala un plugin WordPress. Nu contează ce metodă utilizați, deoarece pluginurile sunt instalate întotdeauna în aceeași locație.

 1. Cum să instalați un plugin WordPress de la WordPress.org
 2. Cum să instalați un plugin WordPress de pe un site terț
 3. Cum se încarcă și se instalează un plugin WordPress prin FTP

Cum să instalați un plugin WordPress de la WordPress.org

Secțiunea de pluginuri poate fi găsită în meniul principal de navigare din zona de administrare. Toate pluginurile dvs. instalate sunt listate pe primul ecran.

Ecran de pluginuri WordPress

director oficial de pluginuri WordPress are în prezent în jur de 55.000 de plugin-uri. Există într-adevăr un plugin pentru fiecare problemă pe care o are site-ul dvs. web.

Pluginele pot fi instalate direct din zona dvs. de administrare WordPress. Făcând clic pe legătura „Adăugare nouă” din meniul plugin-uri vă va duce la secțiunea „Instalare plugin-uri”. Prima filă este această secțiune este fila Căutare. Puteți căuta pluginuri prin efectuarea unei căutări manuale singur sau făcând clic pe un cuvânt cheie din norul de etichete.

Instalarea unui nou plugin în WordPress

Dacă sunteți nou la WordPress, este posibil să nu știți ce pluginuri să instalați. Ferestrele caracteristice și populare legate în partea de sus a paginii sunt o modalitate bună de a afla despre plugin-uri de calitate. Există, de asemenea, o listă cu cele mai recente plugin-uri care au fost adăugate în director.

Fila de pluginuri populare în secțiunea Adăugare plugin nou

O caracteristică de care majoritatea utilizatorilor WordPress nu profită este favorizarea. Dacă vă conectați la WordPress.org, veți vedea o opțiune de a prefera un plugin sub linkul de descărcare. Toate pluginurile preferate vor fi listate în profilul dvs..

Adăugarea unui plugin ca favorită

O listă cu toate pluginurile dvs. preferate este, de asemenea, listată în pagina Favorite din zona de administrare. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți numele dvs. de utilizator WordPress.org pentru a lista toate pluginurile marcate. Acesta este un mod minunat de a vă aminti plugin-urile preferate pe toate site-urile dvs. web WordPress.

Plugin-urile tale preferate din directorul plugin-urilor WordPress

În cadrul zonei de administrare, o descriere a fiecărui plugin este listată lângă plugin. Puteți face clic pe linkul de detalii pentru a citi un rezumat mai cuprinzător. Tot ce trebuie să faceți pentru a instala un plugin este să faceți clic pe link-ul de instalare.

Instalarea unui plugin din zona de admin WordPress folosind căutarea

WordPress va descărca și instala instalarea pluginului pe site-ul dvs. web. Puteți apoi să activați imediat un plugin sau să îl activați ulterior făcând clic pe meniul Plugin-uri.

Activarea unui plugin după instalare

Cum să instalați un plugin WordPress de pe un site terț

Doar plugin-urile enumerate în directorul oficial de pluginuri WordPress pot fi instalate prin filele de căutare, caracteristice, populare, mai noi și preferate. Toate pluginurile, fie că este un plugin gratuit de la WordPress.org sau un plugin premium dintr-o altă sursă, pot fi descărcate ca fișier zip.

În zona „Instalare plugin-uri”, există o opțiune de instalare a unui plugin prin încărcarea unui fișier zip. Pentru a instala un plugin în acest fel, tot ce trebuie să faceți este să selectați fișierul zip plugin și să faceți clic pe butonul Instalare.

Instalarea unui plugin WordPress prin încărcarea unui fișier zip

WordPress va extrage conținutul fișierului zip și va instala pluginul pe site-ul dvs. web.

Plugin instalat dintr-un fișier zip

Este obișnuit ca fișierele zip de teme premium și plugin-uri să conțină foldere suplimentare, precum documentație și fișiere originale Photoshop. Ori de câte ori descărcați un plugin în format zip din afara directorului oficial WordPress, ar trebui să verificați dacă fișierele de plugin sunt localizate în nivelul superior al fișierului zip. În caz contrar, trebuie să extrageți toate fișierele și apoi să faceți un zip cu dosarul de plugin corespunzător.

Cum se încarcă și se instalează un plugin WordPress prin FTP

Când instalați un plugin prin fișier zip sau direct din directorul oficial de pluginuri WordPress, WordPress extrage fișierele pluginului și le stochează în folderul dvs. / wp-content / plugins /. În mod alternativ, puteți încărca singur pluginul în locația respectivă.

Dacă instalați WordPress la rădăcina domeniului dvs., folderul dvs. de plugin-uri va fi situat pe www.yourwebsite.com/wp-content/plugins/. Fișierele de plugin vor fi localizate sub numele pluginului, de ex. www.yourwebsite.com/wp-content/plugins/contact-form-7/index.php.

Puteți încărca fișiere folosind un client FTP, cum ar fi FileZilla. Pentru a vă conecta la site-ul dvs. web utilizând FTP, trebuie să cunoașteți detaliile conexiunii FTP. Aceste informații sunt furnizate în mod normal de către compania dvs. de găzduire în e-mailul lor de bun venit. Contactați-vă gazda dacă nu ați primit-o.

Pentru a vă conecta la site-ul dvs. web utilizând FTP, trebuie să cunoașteți numele de gazdă, numele de utilizator FTP și parola FTP. Aceste informații de conectare sunt uneori aceleași cu informațiile de conectare ale panoului de control.

Manager site FTP

După ce v-ați conectat la site-ul dvs. web, navigați la folderul dvs. de pluginuri (acest folder listează celelalte pluginuri instalate). În continuare, încărcați plugin-urile pe care doriți să le instalați.

Încărcați un plugin

Orice pluginuri pe care le încărcați prin FTP vor fi listate în lista de pluginuri instalate. Apoi, activați pluginul și configurați-l după bunul plac.

Lista pluginurilor instalate

Sper că acest articol te-a ajutat să înveți cum să instalezi un plugin WordPress. Explorați plugin-uri WordPress pentru a descoperi adevărata putere a unui site web WordPress.

Dacă v-a plăcut acest articol, este posibil să doriți să consultați ghidul nostru despre cele mai bune pluginuri WordPress pe care trebuie să le aveți.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map